این نرم افزار به عنوان قلب فرآیند مالی می باشد و باید طوری طراحی شود که قابل استفاده در هر نوع شرکتی از قبیل بازرگانی ، خدماتی ، پیمانکاری ، تولیدی و ... باشد. نرم افزار مالی و حسابداری به شما این امکان را می دهد که وقتی به طور مثال فاکتور خرید کالایی را ثبت می کنید نرم افزار سند حسابداری آن را صادر کرده و در حساب های خرید کالا و شخصی که از او خرید شده ثبت می کند و به طور اتوماتیک تعداد و قیمت کالای خریداری شده و موجودی انبار را چک می کند . سپس در قسمت پرداخت سیستم به طور اتوماتیک چک و یا جه پرداخت شده را در سیستم ثیت می کند و گزاشات مالی را به روز می کند و در اختیار مسئول مربوطه قرار می دهد.
این سیستم برای کارایی درست و مناسب احتیاج به نرم افزار مدیریت انبار دارد که تمام کارایی هایی که ذکر شد به صورت اتوماتیک انجام پذیرد . زیرا در صورت نبود نرم افزار اطلاعات مربوط به قسمت انبار باید به صورت دستی انجام شود که در این صورت در کار نرم افزار حسابداری خلل ایجاد می شود و عملا نمی توان از آن استفاده کرد .
بسیاری از نرم افزار های حسابداری فقط برای صدور فاکتور برای مشتری و کنترل موجودی صندوق و کالای موجود در انبار ساخته شده است و مناسب و استاندارد برای دفاتر قانونی و حسابداری دوطرفه نمی باشد . به این نرم افزار مدل بازاری یا فروشگاهی میگویند . اما برخی از آن ها دارای دفاتر قانونی و استاندارد دو طرفه بوده که می توان هم با دید بازاری و هم حسابداری از آن استفاده کرد .
کسانی که از این نرم افزار ها استفاده میکنند به 3 گروه تقسیم می شوند :
1. کارخانه ها ، ادارات و ...
2. شرکت ها ، کارگاه ها و ...
3. فروشگاه ها ، مغازه ها و ...