رفتن به مطلب

ساخت امپ با tda7293

Hosein Amiri
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان

قصد ساخت یک امپلی فایر با تراشه 7293 رو دارم و چندتا سوال واسم پیش اومده

اول اینکه اصل و فیک بودن ای سی در صدای نهایی چقدر تاثیر داره؟

دوم چجوری میتونم ای سی اصلی رو تشخیص بدم؟

حداقل ورودی مدار 18 ولت دوبل تعیین شده ایا با 12 ولت دوبل 4 امپر میشه استفاده کرد ؟

خازن های سرامیکی مورد استفاده در این مدار شبیه یک مکعب مستطیل هستن . این نوع خازن با خازن های عدسی معمولی چه فرقی میکنه و ایا در تجربه نهایی تاثیر داره ؟

ارزون ترین روش واسه تغذیه این مدار چیه ؟ برای 100 وات خروجی تغذیه 33 ولت دوبل حدود 6 امپر نیاز داره

اخرین سوال اینکه " ولتاژ 18 تا 33 / 200VA " منظور از VA چیست ؟

پیشاپیش تشکر میکنم از دوستانی که کمک میکنن :100_pray:

این هم برد و مدار موردنظر .

7293.thumb.JPG.d8623a9b463c7d78014611339af84c5d.JPGtda7293-stereo-audio-power-amplifier-layout.thumb.png.a654995da0ebf5cfcceb3f972e6e2aba.png

لینک به دیدگاه

سلام 

جدای اینکه اصل و یا فیک بودن آی سی توی صدا تاثیر داره عمر زیادیم نداره و زیر فشار سریع مرخص میشه اگه زبانتون خوبه خودتون سرچ کنید زیاد مطلب هست راجع به تشخیص اصل بودن tda7293 یکی از راهش که توی لینک زیر توضیح داده اندازه گیری مقاومت بین بدنه و پین 5 هست. 

https://www.diyaudio.com/forums/parts/314310-spot-fake-tda7293.html

راجع به اینکه میشه با 12 ولت راه اندازی کرد باید لینک جایی که این مدار رو برداشتید بفرستید تا ببینم غیر از شماتیک مدار هست یا نه ولی ظاهراً ورودی مدارac هست،  اگه توی دیتاشیت خود tda7293 رو نگاه کنید حداقل ولتاژ تغذیه رو 12 ولت زده، 

مدار پاور توی اینترنت زیاده و شک نکنید ساخت این منبع تغذیه ای که شما می خواید به دلیل بالا بودن توان ارزان و راحت نخواهد بود. 

اینا خازن های mkt هست و با اون خازنهای عدسی که شما میگید فرق داره،  دقت کنید که توی ساخت مدارهای صوتی خارن ها نقش کلیدی توی حذف نویز و کیفیت صدا دارند پس حتما باید بهترین نوع استفاده باشه

VA ولت آمپر همون وات هستش که نشون دهنده توانه

ویرایش شده توسط elnino99
لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، elnino99 گفته است :

سلام 

جدای اینکه اصل و یا فیک بودن آی سی توی صدا تاثیر داره عمر زیادیم نداره و زیر فشار سریع مرخص میشه اگه زبانتون خوبه خودتون سرچ کنید زیاد مطلب هست راجع به تشخیص اصل بودن tda7293 یکی از راهش که توی لینک زیر توضیح داده اندازه گیری مقاومت بین بدنه و پین 5 هست. 

https://www.diyaudio.com/forums/parts/314310-spot-fake-tda7293.html

راجع به اینکه میشه با 12 ولت راه اندازی کرد باید لینک جایی که این مدار رو برداشتید بفرستید تا ببینم غیر از شماتیک مدار هست یا نه ولی ظاهراً ورودی مدارac هست،  اگه توی دیتاشیت خود tda7293 رو نگاه کنید حداقل ولتاژ تغذیه رو 12 ولت زده، 

مدار پاور توی اینترنت زیاده و شک نکنید ساخت این منبع تغذیه ای که شما می خواید به دلیل بالا بودن توان ارزان و راحت نخواهد بود. 

اینا خازن های mkt هست و با اون خازنهای عدسی که شما میگید فرق داره،  دقت کنید که توی ساخت مدارهای صوتی خارن ها نقش کلیدی توی حذف نویز و کیفیت صدا دارند پس حتما باید بهترین نوع استفاده باشه

VA ولت آمپر همون وات هستش که نشون دهنده توانه

سلام دوست عزیز ممنون بابت راهنمایی

این لینک مدار هست

https://xtronic.org/circuit/amplifier/circuit-power-audio-amplifier-stereo-with-tda7293-200-watts-rms-total-includes-power-supply/

در مورد مدار تغذیه هم به یک ترانس AC نیاز داره از قرار . حالا نمیدونم مدار صافی روی خود برد به اندازه کافی موثر هست یا نه

لینک به دیدگاه

یه سوال دیگه هم دارم

ایا میشه همین ترانس دوبل 12 ولت که دارم رو بدم واسم ولتاژ خروجیش رو تغییر بدن ؟ اصلا امکان چنین کاری وجود داره ؟

لینک به دیدگاه

سلام. میتونین از ترانس 24 استفاده کنید( با توجه گفته خود طراح برد تا 33 ولت مشکلی نداره)

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 4 ساعت قبل، Hosein Amiri گفته است :

یه سوال دیگه هم دارم

ایا میشه همین ترانس دوبل 12 ولت که دارم رو بدم واسم ولتاژ خروجیش رو تغییر بدن ؟ اصلا امکان چنین کاری وجود داره ؟

سلام

بله شدن میشه اما کسی این کار را انجام نمی ده چرا چون باید ترانس باز بشه و دوباره سیم پیچی بشه و سیمهای قبلی ترانس میشه ضایعات تازه اگر توان بیشتر بخواهید اصلا امکان پذیر نیست چون باید هسته ترانس سایزش بزرگتر بشه.پس به صرفه تره ترانس خودتون را بفروشید و یک ترانس جدید بخرید یا اینکه کلا نقشه مدار را عوض کنید

هدف شما از سایخت این آمپلی کسب تجربه و علاقه است یا از نظر اقتصادی می خواهید خودتون بسازید؟؟؟؟

اگر جنبه اقتصادی داره قطعا بیشتر از مدلهای آماده بازار باید هزینه کنید

آیا شما اصلا به 200وات توان نیاز دارید؟؟؟؟باندی دارید که 200وات توان واقعی را تحمل کنه؟؟؟؟

آی سی مد نظر شما قیمت خرده فروشی در اروپا 6دلاره حالا مالیات و....در اروپا را کم کنیم تو چین فرض کنیم 4دلار در 15هزار تومن یعنی با فرض پیدا شدن اورجینال حداقل 60هزار تومن هر آی سی قیمت داره که تازه بعیده اصلا اورجینال پیدا کنید

https://www.mouser.com/Search/Refine?Keyword=TDA7293

لینک به دیدگاه

در 34 دقیقه قبل، nightkiler گفته است :

سلام

بله شدن میشه اما کسی این کار را انجام نمی ده چرا چون باید ترانس باز بشه و دوباره سیم پیچی بشه و سیمهای قبلی ترانس میشه ضایعات تازه اگر توان بیشتر بخواهید اصلا امکان پذیر نیست چون باید هسته ترانس سایزش بزرگتر بشه.پس به صرفه تره ترانس خودتون را بفروشید و یک ترانس جدید بخرید یا اینکه کلا نقشه مدار را عوض کنید

هدف شما از سایخت این آمپلی کسب تجربه و علاقه است یا از نظر اقتصادی می خواهید خودتون بسازید؟؟؟؟

اگر جنبه اقتصادی داره قطعا بیشتر از مدلهای آماده بازار باید هزینه کنید

آیا شما اصلا به 200وات توان نیاز دارید؟؟؟؟باندی دارید که 200وات توان واقعی را تحمل کنه؟؟؟؟

آی سی مد نظر شما قیمت خرده فروشی در اروپا 6دلاره حالا مالیات و....در اروپا را کم کنیم تو چین فرض کنیم 4دلار در 15هزار تومن یعنی با فرض پیدا شدن اورجینال حداقل 60هزار تومن هر آی سی قیمت داره که تازه بعیده اصلا اورجینال پیدا کنید

https://www.mouser.com/Search/Refine?Keyword=TDA7293

هدفم ساخت یک اسپیکر bookshelf دست ساز هست یچیزی توی این مایه ها

135.thumb.JPG.a3b41373f5c5b602bd586171ef38c559.JPG

بیشتر علاقه و سرگرمی باعث شده سمت مدار و اسپیکر دست ساز برم

فعلا دارم با امپ شروع میکنم کامل شد برم دنبال انتخاب بلندگو و در نهایت ساخت بدنه و قاب که برادرم انجام میده

در مورد ای سی هم اینجا قیمت 12 داره و 25 که 25 تومنی به اسم اصلی میفروشن که باید دید اصلی هست واقعا یا نه

راستش اول میخاستم یه ماژول xh-m190 بگیرم که با tpa3116 کار میکنه و قیمتی حدود 100 تومن داره ولی از سر علاقه سراغ دست ساز رفتم

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

اگر نمی خواهید هزینه ترانس بدید یه مدار با همون ترانستون پیدا کنید که با 12 دوبل یا 24ولت کار کنه

25تومن قطعا آی سی اصلی نیست احتمالا های کپی هست یا همون فیکها که طرف داره گرون می فروشه به اسم اصلی

مدارات ترانزیستوری هم گاهی اوقات ارزون تره و با کیفیت تر از آی سی

لینک به دیدگاه

در 7 ساعت قبل، nightkiler گفته است :

اگر نمی خواهید هزینه ترانس بدید یه مدار با همون ترانستون پیدا کنید که با 12 دوبل یا 24ولت کار کنه

25تومن قطعا آی سی اصلی نیست احتمالا های کپی هست یا همون فیکها که طرف داره گرون می فروشه به اسم اصلی

مدارات ترانزیستوری هم گاهی اوقات ارزون تره و با کیفیت تر از آی سی

راستش هنوز نه ای سی ها رو خریدم نه شروع به ساخت برد کردم

مدار ترانزیستوری سراغ دارید که حداکثر با  24ولت dc کار کنه ( نه 24 ولت دوبل که بتونم از دو سر بقلی ترانس خودم 24 ولت بگیرم )

اگه ممکنه یه ترانزیستور هم معرفی کنید که خودم هم بتونم بر حسب اون دنبال مدار بگردم

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 6 ساعت قبل، Hosein Amiri گفته است :

راستش هنوز نه ای سی ها رو خریدم نه شروع به ساخت برد کردم

مدار ترانزیستوری سراغ دارید که حداکثر با  24ولت dc کار کنه ( نه 24 ولت دوبل که بتونم از دو سر بقلی ترانس خودم 24 ولت بگیرم )

اگه ممکنه یه ترانزیستور هم معرفی کنید که خودم هم بتونم بر حسب اون دنبال مدار بگردم

من که مدار درست حسابی ترانزیستوری با 12 ولت سراغ ندارم .گفتم اگر قصد خرید ترانس دارید اول نیم نگاهی هم به مدارات ماسفت و ترانزیستور داشته باشید بعد ترانس با ولتاژ مناسب بخرید .اگر نه با 12 ولت چندتا آی سی محدود هستند مثل tda1562که مناسب ترانس شماست و حداکثر 50واته

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...