رفتن به مطلب

طریقه توربو کردن cpu ryzen5 1600x

Recommended Posts

سلام دوستان همینطور که از موضوع پیداست میخوام بدونم چطوری میتونم (راه حل ساده و کاملا بی خطر) این سی پی یو رو روی 4.0 یا 4.1 که حداکثر ساپورت نرمال خودش هست ست کنم؟ 

قبلا که بایوس اورجینال مادربورد روش بود وقتی گزینه گیم بوست رو از تو بوت فعال میکردم خودش روی 4.0 گیگاهرتز ست میشد. از وقتی که بایوس آپدیت کردم وقتی اون گزینه هم فعال میکنم روی 3.8 گیگاهرتز ست میشه

ممنون میشم دوستان باتجربه راهنماییم کنن 

مادربرد msi b350m mortar

البته اینم قید کنم تمام بایوس های موجود در سایت مادربرد رو هم قبلا تست کردم دیگه مثل اول نشد که نشد 

لینک به دیدگاه

در 20 دقیقه قبل، ultragame888 گفته است :

هیچکس نمی‌داند 1f614.png

والا به نظرم اگه خیلی رو مخته برو تو کار manual   یک بار برا همیشه کارو تموم کن

اگه نه که 0.2 چیزیو عوض نمیکنه جز دمای بالاتر

زیاد با بایوس ور نرو اخرش پشیمونیه 

ویرایش شده توسط memex
لینک به دیدگاه

در 2 دقیقه قبل، memex گفته است :

والا به نظرم اگه خیلی رو مخته برو تو کار manual   یک بار برا همیشه کارو تموم کن

اگه نه که 0.2 چیزیو عوض نمیکنه جز دمای بالاتر

زیاد با بایوس ور نرو اخرش پشیمونیه 

یعنی 3.7 با 4.1 گیگاهرتز تو فریم دهی هیچ فرقی نمیکنه؟ 

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

درود خدمت شما دوست گرامی

۱.  مادربرد شما از xfr پشتیبانی نمیکنه پس اگه منظورتون اینه که خودکار بوست کنه متاسفانه امکانش نیست .

۲. بالاتر بردن فرکانس توی گیم روی رزولوشن فول اچ دی کاملا مفید خواهد بود . 

۳. توصیه میکنم با برنامه رایزن مستر اورکلاک کنید . نترسید مشکلی هم برای پردازنده پیش نمیاد نهایتش یه کلیر بایوس با در آوردن باتری مادربرد هستش . 

۴.یه گزینه هم که لازم دیدم بگم اینه که توی ویندوز ۱۰ قسمت پاور ستینگ گزینه رایزن بالانس رو انتخاب کنید . «تاثیرش دقیقش رو نفهمیدم اما به طور کل  بهتره که قرارش دادن»

و در آخر هم هر مشکلی هم داشتید پست بنده رو نقل قول کنید تا در حد توان بهتون کمک کنم .

موفق و موید باشید

لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

داداش کارتت که 1080 با مانیتور 144 هرتزی نیست مشکل فریم داشته باشی 

الان هر مشکلی داشته باشی تو بازی مربوط گرافیکه چون توان این سیپیو برای بازی های الان تو fhd بالای 100 فریمه 

واقعا اصن فازتو درک نمیکنم😁

بله اگه مانیتور 144 هرتزی داشتی باید به اورکلاک و گرافیک مدل بالا فکر میکردی ولی وقتی کارتت 580 هست به نظرم هر محدودیت فریمی اگه پیش بیاد مربوط به گرافیکه چون این گرافیک اصن نه برای 144 هرتزی ساخته شده نه واسه سیپیو با قدرت شما و بالاتر... 

الان رم و هارد و گرافیک فقط میتونن فریم تعین کنن برای شما سیپیو شما هیچ مشکلی حتی در فرکانس پایه نداره

لینک به دیدگاه

در 21 ساعت قبل، Chabouk گفته است :

درود خدمت شما دوست گرامی

۱.  مادربرد شما از xfr پشتیبانی نمیکنه پس اگه منظورتون اینه که خودکار بوست کنه متاسفانه امکانش نیست .

۲. بالاتر بردن فرکانس توی گیم روی رزولوشن فول اچ دی کاملا مفید خواهد بود . 

۳. توصیه میکنم با برنامه رایزن مستر اورکلاک کنید . نترسید مشکلی هم برای پردازنده پیش نمیاد نهایتش یه کلیر بایوس با در آوردن باتری مادربرد هستش . 

۴.یه گزینه هم که لازم دیدم بگم اینه که توی ویندوز ۱۰ قسمت پاور ستینگ گزینه رایزن بالانس رو انتخاب کنید . «تاثیرش دقیقش رو نفهمیدم اما به طور کل  بهتره که قرارش دادن»

و در آخر هم هر مشکلی هم داشتید پست بنده رو نقل قول کنید تا در حد توان بهتون کمک کنم .

موفق و موید باشید

سلام داداش گلم

در مورد مادربرد بنده بارها داخل یه سری برنامه های سی پی یو محور خودم مشاهده کردم و با برنامه Hwmonitor هم ثبت شده که خودش در صورت نیاز توربو میکنه و تا 4.1 هم میره

پس از مادربرد خیالتون راحت که این قابلیت داره 

بنده کلا میخواستم واسه همیشه و به صورت مدام روی 4.1 باشه که احساسم اینه به قول شما واسه گیم و کارهای دیگه سرعتش بالاتره 

حالا اگر بخوام به صورت دستی این کارو بکنم چه راه حلی وجود داره که ساده و بی خطر باشه به نظرتون؟ 

لینک به دیدگاه

در 22 ساعت قبل، ghost of sparta گفته است :

درود

ممنونم 

لینک به دیدگاه

در 19 ساعت قبل، memex گفته است :

داداش کارتت که 1080 با مانیتور 144 هرتزی نیست مشکل فریم داشته باشی 

الان هر مشکلی داشته باشی تو بازی مربوط گرافیکه چون توان این سیپیو برای بازی های الان تو fhd بالای 100 فریمه 

واقعا اصن فازتو درک نمیکنم1f601.png

بله اگه مانیتور 144 هرتزی داشتی باید به اورکلاک و گرافیک مدل بالا فکر میکردی ولی وقتی کارتت 580 هست به نظرم هر محدودیت فریمی اگه پیش بیاد مربوط به گرافیکه چون این گرافیک اصن نه برای 144 هرتزی ساخته شده نه واسه سیپیو با قدرت شما و بالاتر... 

الان رم و هارد و گرافیک فقط میتونن فریم تعین کنن برای شما سیپیو شما هیچ مشکلی حتی در فرکانس پایه نداره

دوست عزیز اینکه شما راهنمایی میکنید و نظر خودتون رو میدید از نظر من بسیار عالی و کار پسندیده ایی هست

اما اینکه موضوع رو متوجه نشده همینطوری می‌آید فلسفه می‌چینید یخورده ایی ناجوره

بنده به هیچ وجه عنوان نکردم که مشکل فریم دهی یا گرافیک و یا.... رو دارم

الحمدالله تمام سیستم و قطعات سالم و مچ کار میکنن

چون قبلا با روشن کردن یه گزینه به حداکثر قدرت سی پی یو می‌رسیدم و با عوض کردن بایوس دیگه به صورت دستی این کار مقدور نیست 

خواستم از دوستان با تجربه یه راه حل جدید واسه این راه بخوام 

لطفا اگر در مورد موضوعی اطلاع و تجربه ندارید نظر الکی ندید و بحث رو منحرف نکنید

اگر راجع خواسته بنده تجربه دارید بسم الله 

وگرنه لطف کنید بزارید دوستان با تجربه راهنمایی کنن

ممنون 

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

در مورد مادربرد بنده بارها داخل یه سری برنامه های سی پی یو محور خودم مشاهده کردم و با برنامه Hwmonitor هم ثبت شده که خودش در صورت نیاز توربو میکنه و تا 4.1 هم میره

پس از مادربرد خیالتون راحت که این قابلیت داره 

مادربرد شما xfr پشتیبانی نمیکند تا اونجا که در رسانه ها گفته شده و در مشخصات مادربردتونم اشاره ای نشده ولی قابلیت اورکلاک دستی رو دارد

اگه پشتیبانی کنه(من تو هیچ تستی ندیدم از xfr در b350 صحبتی کنه) پس game boost بر اساس xfr کار میکنه و xfr هم بسته به دمایی که سیپیو داره تا محدوده ای که دما مناسب باشه فرکانس رو بدون دخالت دست بالا میبره (احتمالاً ولتاژ هم زیاد میشه)

پس اگه مشکل از تغیر بایوس نباشه احتمالا شاید شاید از دید خنک کنندگی بشه این موضوع رو دید

XFR" یک قابلیت ویژه برای بهبود پتانسیل اورکلاکینگ خودکار پردازنده است که فرکانس را فراتر از فرکانس توربو پیش می برد. در طراحی سنتی فرکانس توروبو ثابت است و از یک مقدار مشخص فراتر نمی رود. XFR با توجه به پارامترهایی چون دما و توان حرارتی، در مواقع فراهم بودن شرایط و نیاز برای قدرت پردازشی بالاتر، فرکانس پردازنده از حداکثر مقدار فرکانس توربو فراتر می برد. به عبارتی ساده تر قابلیت XFR بر حسب راندمان خنک سازی و ویژگی های سیستم کاربر، پردازنده را به طور هوشمند اورکلاک می کند و امکان دست یابی خودکار بدون نیاز به دخالت کاربر به فرکانس های بالاتر از فرکانس توربو وجود دارد. "

در اخر میخواید بایوس رو دیفالت کنید یک بار دوباره تست کنید(یا اینکه دستی اقدام به اورکلاک کنید)

در ۱ ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

چون قبلا با روشن کردن یه گزینه به حداکثر قدرت سی پی یو می‌رسیدم و با عوض کردن بایوس دیگه به صورت دستی این کار مقدور نیست  

سیپیو شما ضریب باز هست و تا بیشتر از 4گیگاهرتز هم اورکلاک میشود اگه مشکل خنک کنندگی نداشته باشید

معمولا کسی برای اورکلاک از game boost استفاده نمیکنه چون یک گزینه تبلیغاتی هست و دستی اینکارو انجام میده (اعمال ولتاژ پایین تر در اورکلاک دستی و دست یابی به فرکانس بالا تر = دمای مناسب و پرفورمنس مناسب)

از دید من شما الکی حساس شدید

ویرایش شده توسط memex
لینک به دیدگاه

در 38 دقیقه قبل، memex گفته است :

مادربرد شما xfr پشتیبانی نمیکند تا اونجا که در رسانه ها گفته شده و در مشخصات مادربردتونم اشاره ای نشده ولی قابلیت اورکلاک دستی رو دارد

اگه پشتیبانی کنه(من تو هیچ تستی ندیدم از xfr در b350 صحبتی کنه) پس game boost بر اساس xfr کار میکنه و xfr هم بسته به دمایی که سیپیو داره تا محدوده ای که دما مناسب باشه فرکانس رو بدون دخالت دست بالا میبره (احتمالاً ولتاژ هم زیاد میشه)

پس اگه مشکل از تغیر بایوس نباشه احتمالا شاید شاید از دید خنک کنندگی بشه این موضوع رو دید

XFR" یک قابلیت ویژه برای بهبود پتانسیل اورکلاکینگ خودکار پردازنده است که فرکانس را فراتر از فرکانس توربو پیش می برد. در طراحی سنتی فرکانس توروبو ثابت است و از یک مقدار مشخص فراتر نمی رود. XFR با توجه به پارامترهایی چون دما و توان حرارتی، در مواقع فراهم بودن شرایط و نیاز برای قدرت پردازشی بالاتر، فرکانس پردازنده از حداکثر مقدار فرکانس توربو فراتر می برد. به عبارتی ساده تر قابلیت XFR بر حسب راندمان خنک سازی و ویژگی های سیستم کاربر، پردازنده را به طور هوشمند اورکلاک می کند و امکان دست یابی خودکار بدون نیاز به دخالت کاربر به فرکانس های بالاتر از فرکانس توربو وجود دارد. "

در اخر میخواید بایوس رو دیفالت کنید یک بار دوباره تست کنید(یا اینکه دستی اقدام به اورکلاک کنید)

سیپیو شما ضریب باز هست و تا بیشتر از 4گیگاهرتز هم اورکلاک میشود اگه مشکل خنک کنندگی نداشته باشید

معمولا کسی برای اورکلاک از game boost استفاده نمیکنه چون یک گزینه تبلیغاتی هست و دستی اینکارو انجام میده (اعمال ولتاژ پایین تر در اورکلاک دستی و دست یابی به فرکانس بالا تر = دمای مناسب و پرفورمنس مناسب)

از دید من شما الکی حساس شدید

نه اصلا اهل اوور کلاک نیستم 

خنک کننده هم در حد عالی نیست ولی

خیلی خوبه Deepcool Gmmax300

بایوس رو هم دیفالت کردم فایده ایی نداشت 

من اصلا دنبال گزینهxfr نیستم 

شما خودت داری میگی قابلیتی که در صورت های مختلف از حد مجاز قدرت بیشتر استفاده میکنه

من منظورم روی همون توربو شدن معمولی خودش هست 

میخوام بدونم چطوری به صورت دستی میتونم توربو کنمش روی حداکثر ساپورت دیفالت خود پردازنده😐

Xfr اصلا به موضوع من ربطی نداره

لینک به دیدگاه

در 42 دقیقه قبل، ultragame888 گفته است :

من منظورم روی همون توربو شدن معمولی خودش هست 

میخوام بدونم چطوری به صورت دستی میتونم توربو کنمش روی حداکثر ساپورت دیفالت خود پردازنده

اگه اینطوری که میگید باشه🤔 تا حالا ندیدم همچین موردی رو که با کاهش همراه باشه

اگه باگم باشه با تعویض بایوس باید حل بشه🤔

اگه میشد به بایوس ریموت زد خوب میشد

ویرایش شده توسط memex
لینک به دیدگاه

در 8 ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

حالا اگر بخوام به صورت دستی این کارو بکنم چه راه حلی وجود داره که ساده و بی خطر باشه به نظرتون؟ 

درود بر شما

شما همون‌طور که گفتم با برنامه رایزن مستر با آزمون و خطا پردازنده رو اورکلاک کن هیچ ترسی هم نداره و هیچ آسیبی نمیرسونه .و به سادگی میتونی یه پروفایل جدید برای CPU تنظیم کنی . خود من الان 1400 رو از فرکانس 3.2 روی 4.0 اورکلاک کردم بدون هیچ مشکلی .

توصیه میکنم شما هم این کار رو بکنی . 

پول دادی /نهایت استفاده رو ببر

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، Chabouk گفته است :

درود بر شما

شما همون‌طور که گفتم با برنامه رایزن مستر با آزمون و خطا پردازنده رو اورکلاک کن هیچ ترسی هم نداره و هیچ آسیبی نمیرسونه .و به سادگی میتونی یه پروفایل جدید برای CPU تنظیم کنی . خود من الان 1400 رو از فرکانس 3.2 روی 4.0 اورکلاک کردم بدون هیچ مشکلی .

توصیه میکنم شما هم این کار رو بکنی . 

پول دادی /نهایت استفاده رو ببر

ممنونم

مکانش هست واستون یه توضیح کوچیکی بدید دقیقا باید چه کار کنم؟ 

یعنی ولتاژ و کلاک چطوری نسبت به هم بالا ببرم؟ 

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

ممنونم

مکانش هست واستون یه توضیح کوچیکی بدید دقیقا باید چه کار کنم؟ 

یعنی ولتاژ و کلاک چطوری نسبت به هم بالا ببرم؟ 

با ازمون خطا دیگه

اول فرکانس بالا میبری بعد تست پایداری میگیری اگه کرش کرد حالا ولتاژو زیاد میکنی 

همینطور ادامه میدی تا فرکانس مورد نظر و دمای مناسب برسی

لینک به دیدگاه

در 9 ساعت قبل، memex گفته است :

با ازمون خطا دیگه

اول فرکانس بالا میبری بعد تست پایداری میگیری اگه کرش کرد حالا ولتاژو زیاد میکنی 

همینطور ادامه میدی تا فرکانس مورد نظر و دمای مناسب برسی

بله عزیز مطلع هستم 

منتهی چون اولین بارم هست

دقیقتر رهنمایی میخوام 

یعنی وقتی کلاک رو از 3.7 بردم روی 4.1 

اونوقت دقیقا ولتاژ رو چه عددی بزارم؟ 

منظورم راهنمایی تجربی دقیق در رابطه به سی پی یو رایزن و البته مدل خودم 

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

درود 

فرکانس رو روی 4100 قرار داده و ولتاژ رو روی 1.376 قرار بدید و تست پایداری بگیرید 

لینک به دیدگاه

در 5 ساعت قبل، ultragame888 گفته است :

بله عزیز مطلع هستم 

منتهی چون اولین بارم هست

دقیقتر رهنمایی میخوام 

یعنی وقتی کلاک رو از 3.7 بردم روی 4.1 

اونوقت دقیقا ولتاژ رو چه عددی بزارم؟ 

منظورم راهنمایی تجربی دقیق در رابطه به سی پی یو رایزن و البته مدل خودم 

دوست عزیز نگران نباش نمیسوزه

درضمن یهو فرکانس رو 4.1 نزار کم کم ببر بالا  اصن کسی تجربه 100ساله هم داشته باشه یهو دامنه تغیر فرکانس رو زیاد نمیکنه و ولتاژ عددی بهش نمیده

دقیقا شبیه اورکلاک گرافیک اول فرکانس زیاد میکنی به صورت دهُم دهُم (یعنی از 3.7 بره 3.8 )بعد اگه کرش کرد ولتاژ رو صدم صدم میبری بالا(یعنی از 1.100 بشه 1.110 )تا جایی که کاملا پایدار باشه

اگه نیاز داری با احتیاط  کار کنی کافیه تو گوگل سرچ کنی اونا بهتر از ما هستن در این زمینه

لینک به دیدگاه

در 12 دقیقه قبل، memex گفته است :

دوست عزیز نگران نباش نمیسوزه

درضمن یهو فرکانس رو 4.1 نزار کم کم ببر بالا  اصن کسی تجربه 100ساله هم داشته باشه یهو دامنه تغیر فرکانس رو زیاد نمیکنه و ولتاژ عددی بهش نمیده

دقیقا شبیه اورکلاک گرافیک اول فرکانس زیاد میکنی به صورت دهُم دهُم (یعنی از 3.7 بره 3.8 )بعد اگه کرش کرد ولتاژ رو صدم صدم میبری بالا(یعنی از 1.100 بشه 1.110 )تا جایی که کاملا پایدار باشه

اگه نیاز داری با احتیاط  کار کنی کافیه تو گوگل سرچ کنی اونا بهتر از ما هستن در این زمینه

محض اطلاعتون این مقدار هایی که من دادم تست شده اند و چون دیدم ممکنه در روند اورکلاک به مشکل بر بخورن با کمک یکی از دوستان که این پردازنده رو داشتن و همچنین با کمک یوتیوب متوجه شدیم که این پردازنده در این حالت با پایداری کامل کار میکنه و  دیگه نیازی نیست ایشون تست کنه.

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، Chabouk گفته است :

محض اطلاعتون این مقدار هایی که من دادم تست شده اند و چون دیدم ممکنه در روند اورکلاک به مشکل بر بخورن با کمک یکی از دوستان که این پردازنده رو داشتن و همچنین با کمک یوتیوب متوجه شدیم که این پردازنده در این حالت با پایداری کامل کار میکنه و  دیگه نیازی نیست ایشون تست کنه.

من اصلا پست شمارو نخوندم  ایشون گفت( وقتی  از3.7 بردم رو 4.1) گفتم یهویی نباید ببری باید گام به گام ببریش جلو

حالا اگه شما مقادیر رو دادی که هیچی کارش سبک تر شده

اصلا من صحبتی از شما کردم مگه😐

لینک به دیدگاه

در 6 ساعت قبل، memex گفته است :

من اصلا پست شمارو نخوندم  ایشون گفت( وقتی  از3.7 بردم رو 4.1) گفتم یهویی نباید ببری باید گام به گام ببریش جلو

حالا اگه شما مقادیر رو دادی که هیچی کارش سبک تر شده

اصلا من صحبتی از شما کردم مگه1f610.png

ای خدا آخه من چه کنم از دست تو دوست عزیز که اصلا متوجه نیستی من دارم چی میگم؟ چی می خوام؟ میخوام چه کار کنم؟ 

و هی اصرار داری و نظر الکی میدی😐

این کاری که شما میگی واسه اوور کلاک کردن cpu یا VGA هست

مثلا cpu طرف تا 3.8 ساپورت میکنه طرف میخواد بکنش 4.0 باید این کارا رو بکنه 

من نمیخوام اورکلاک کنم 

من نمیخوام اوور کلاک کنم

Cpuمن 1600x هست

خودش نرمال تا4.0گیگاهرتز ساپورت میکنه منتهی چون معمولا نیازی نیست اون مقدار. واسه همین بیشتر اوقات روی 3.7 کار میکنه 

من فقط میخوام این اختیاری بودن رو ازش بگیرم و همیشه کاری کنم روی همون 4.0 کار کنه

واقعا دیگه نمیدونم چی بگم 

لینک به دیدگاه

دوستان با تجربه لطف کنید اگه بلدید راهنمایی کنید ممنون میشم 

لینک به دیدگاه

در 10 ساعت قبل، Chabouk گفته است :

درود 

فرکانس رو روی 4100 قرار داده و ولتاژ رو روی 1.376 قرار بدید و تست پایداری بگیرید 

ببخشید این پستتون رو ندیدم 

چشم شب رسیدم خونه تست میکنم 

حتما بهتون اطلاع میدم

یه دنیا ممنون 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...