رفتن به مطلب

باس رم و میزان پشتیبانی شده توسط پردازنده و مادربورد

Recommended Posts

باعرض درود خدمت کاربران. بنده سوالی داشتم که اگر  مادربوردی داشته باشم که رم را تا باس 4000 مگاهرتز پشتیبانی کند و همچین رمی را تهیه کنم و پردازنده 2666 مگاهرتز پشتیبانی کند چه اتفاقی می افتد؟ آیا پردازنده به آن مقدار پشتیبانی کند نمیتوانم از حداکثر قدرت رمم برخوردار بشوم؟در کل چه کار کنم که بتوانم از همچین میزانی استفاده کنم و نهایت عملکرد را ببینم؟ آیا اصلا تفاوتی در فریم بازی ها و اجرای برنامه و بوت شدن سیستم تاثیری خواهد داشت؟ شما چند تا پردازنده میشناسید که بتوانند چنین باس بالایی ر اپوشش دهند یا حداقل تا 3200 تا را پوشش بدهند؟ با تشکر از پااسختان.

لینک به دیدگاه

سلام

در مورد اون سوال اول ،پردازنده باید اور کلاک بشه وگرنه اگر نهایت پشتیبانیش ۲۶۶۶باشه رم هم برمیگرده به همون 

باس های بالاتر از ۲۶۶۶برای برنامه های خاص مثل winrar یا غیره سرعت رو بیشتر میکنه اما برای گیم بعد اون باس فریم در حد ۱فریم یا کمتر افزایش میده

فکر کنم پردازنده های رایزن ساپورت باس شون بالاست(سری ۳۰۰۰)

برای بوت ویندوز افزایش سرعت لود برنامه ها(و البته بازیا) ssd نیازه

لینک به دیدگاه

سلام

خیلی خودتون رو سرگرم باس رم نکنید .

باس 2400 به بالا مناسب هستند و باس 3200 عملا یه باس ایده آل هستش . البته این به معنی بی اثر بودن سرعتهای بالاتر نیسش اما ارزش خرید چندانی هم ندارن .

مادربرد در ساپورت رم بسیار مهمه . ضمنن کلاس رم هم اهمیت داره . مثلا در رم های DDR4 همیشه سعی میشه رم با کلاس پایینتر از 17 خریداری بشه . درسته که در سرعت کلی رم باس مهمتر از کلاس هستش اما بسته به پلتفورم پردازنده کلاس هم اهمیت داره . مثلا برای رایزن بهتره به جای خرید رم با باس 3600 و ... با کلاس بالا سراغ رم با باس 3200 یا حتی 3000 اما کلاس پایین بگردیم .

البته باس 3200 و 3600 و ... در بازی زمانی مطرح هستش که سیستم شما از جهات دیگه نیازی به ارتقاء نداشته باشه . مثلا شما یه 2080  همراه با یه پردازنده در حد 9700 و 3900 و .... با یه مادربرد سطح بالا داری حالا میخوای 32 گیگ مموری هم ببندی بین رم با باس2400 و 2600 و 3200 میری 3200 رو میخری . وگرنه در اکثر موارد این هزینه رو بزاری رو کارت گرافیک یا CPU نتیجه بهتری می گیری .

ویرایش شده توسط big VULTURE
لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، republice of gamer گفته است :

باعرض درود خدمت کاربران. بنده سوالی داشتم که اگر  مادربوردی داشته باشم که رم را تا باس 4000 مگاهرتز پشتیبانی کند و همچین رمی را تهیه کنم و پردازنده 2666 مگاهرتز پشتیبانی کند چه اتفاقی می افتد؟ آیا پردازنده به آن مقدار پشتیبانی کند نمیتوانم از حداکثر قدرت رمم برخوردار بشوم؟در کل چه کار کنم که بتوانم از همچین میزانی استفاده کنم و نهایت عملکرد را ببینم؟ آیا اصلا تفاوتی در فریم بازی ها و اجرای برنامه و بوت شدن سیستم تاثیری خواهد داشت؟ شما چند تا پردازنده میشناسید که بتوانند چنین باس بالایی ر اپوشش دهند یا حداقل تا 3200 تا را پوشش بدهند؟ با تشکر از پااسختان.

بستگی ب پردازنده ، مادربرد و بایوس داره و میتونه تا حد زیادی رو فریم تاثیر بزاره

مثلا 1500x تا فرکانس تا 3000 براحتی ساپورت میکنه و 1600x تا 3200 و رایزن های نسل 3 تا حدود 5000 

به عنوان مثال تفاوت  رم 2133 با  3600 میتونه در گیم تا 20%-30%  باشه البته  همونطور ک گفتم بستگی ب پردازنده و گرافیک داره و  اینکه همه چیز فرکانس نیس ، با افزایش فرکانس|، CAS Latency یا به اختصار CL افزایش پیدا میکنه ک در عمل میبینیم  پرفورمنس  رم 3600CL19 مشابه  رم 2600CL14 هس بخاطرافزایش تاخیر

تاخیر رم ها رو از اینجا میتونی بدست بیاری

https://notkyon.moe/ram-latency.htm

AMD بخاطر ساختار MCM  برای رایزن نسل 3 رم 3600CL16 یا بهتر رو پیشنهاد داده طبق گفته amd برای گرفتن حداقل تاخیر بین چیلت های پردازنده فرکانس 3733 لازمه

best-memory-for-ryzen-3000.jpg

Zen_2_Infinity_Fabric.jpg

نکته خیلی مهم اینه ک بخاطر معماری و ساختار چیپ های اینتل  تاثیر سرعت رم در این پردازنده ها خیلی متفاوته و معمولا تا 2666 بصورت پیشفرض ساپورت میشه ک البته با کمی  تغییر در بایوس و  یا XMP این مقدار افزایش پیدا میکنه

البته هیچ اجباری برای خرید این رما نیس و با مدل های ضعیفتر هم  خوب کار میکنن اما برای گرفتن بهترین عملکرد از پردازنده بهاییه ک اگ دوست داشتی میتونی بپردازی

توضیح ساده:  اگ INTEL داری سرعت رم شاید خیلی تاثیر گذار نباشه اما در پردازنده های AMD تاثیرش سرسام آوره

برای توضیحات بیشتر پیشنهاد میکنم ویدیو های زیر رو ببینی

linus 

UFD TECH

توضیحات تخصصی تر buildzoid  

ویرایش شده توسط αяιαиχ97
لینک به دیدگاه

مادربوردی که قصد خریدش را دارم ASUS TUF Z370 PRO GAMEING می باشد ودر مشخصاتش نوشته شده باس پشتیبانی شده 2666 و  حالت اورکلاک هم گذاشته تا 4000 مگاهترز دو کاناله .و سوال دیگری هم داشتم آیا پردازنده نسل نهم CORE I5 9400F توسط این مادربورد پشتیبانی خواهد شد؟و میخواهم برایش یک کارت گرافیک AMD RX580 8GB بگذارم. اگر ممکن است یک پاور خوب در بودجه 1 میلیون توامن هم برایم نام ببرید.سپاس گزارم.و اینکه من برای پردازنده های اینتل باس بیشتر از 2666 نیاز ندارم؟

ویرایش شده توسط republice of gamer
لینک به دیدگاه

در 43 دقیقه قبل، republice of gamer گفته است :

مادربوردی که قصد خریدش را دارم ASUS TUF Z370 PRO GAMEING می باشد ودر مشخصاتش نوشته شده باس پشتیبانی شده 2666 و  حالت اورکلاک هم گذاشته تا 4000 مگاهترز دو کاناله .و سوال دیگری هم داشتم آیا پردازنده نسل نهم CORE I5 9400F توسط این مادربورد پشتیبانی خواهد شد؟و میخواهم برایش یک کارت گرافیک AMD RX580 8GB بگذارم. اگر ممکن است یک پاور خوب در بودجه 1 میلیون توامن هم برایم نام ببرید.سپاس گزارم.و اینکه من برای پردازنده های اینتل باس بیشتر از 2666 نیاز ندارم؟

مادربرد و پردازنده مورد نظر قابلیتی به نام Intel XMP دارند و با فعال کردن این گزینه در بایوس به حداکثر فرکانس باس رم تهیه شده که همون فرکانس نوشته شده روی رم هست میرسید.

پردازنده 9400f هم توسط Z370 ساپورت میشه اما اصولا بهتر هست در پلتفرم اینتل هر نسل از پردازنده رو با چیپست هم نسل خودش استفاده کنید.

در در 23 مرداد 1398 در 00:31، big VULTURE گفته است :

سلام

خیلی خودتون رو سرگرم باس رم نکنید .

باس 2400 به بالا مناسب هستند و باس 3200 عملا یه باس ایده آل هستش . البته این به معنی بی اثر بودن سرعتهای بالاتر نیسش اما ارزش خرید چندانی هم ندارن .

مادربرد در ساپورت رم بسیار مهمه . ضمنن کلاس رم هم اهمیت داره . مثلا در رم های DDR4 همیشه سعی میشه رم با کلاس پایینتر از 17 خریداری بشه . درسته که در سرعت کلی رم باس مهمتر از کلاس هستش اما بسته به پلتفورم پردازنده کلاس هم اهمیت داره . مثلا برای رایزن بهتره به جای خرید رم با باس 3600 و ... با کلاس بالا سراغ رم با باس 3200 یا حتی 3000 اما کلاس پایین بگردیم .

البته باس 3200 و 3600 و ... در بازی زمانی مطرح هستش که سیستم شما از جهات دیگه نیازی به ارتقاء نداشته باشه . مثلا شما یه 2080  همراه با یه پردازنده در حد 9700 و 3900 و .... با یه مادربرد سطح بالا داری حالا میخوای 32 گیگ مموری هم ببندی بین رم با باس2400 و 2600 و 3200 میری 3200 رو میخری . وگرنه در اکثر موارد این هزینه رو بزاری رو کارت گرافیک یا CPU نتیجه بهتری می گیری .

عزیز CL مخفف Cas Latency هست نه کلاس.

لینک به دیدگاه

در 16 دقیقه قبل، Ali Alborz گفته است :

مادربرد و پردازنده مورد نظر قابلیتی به نام Intel XMP دارند و با فعال کردن این گزینه در بایوس به حداکثر فرکانس باس رم تهیه شده که همون فرکانس نوشته شده روی رم هست میرسید.

پردازنده 9400f هم توسط Z370 ساپورت میشه اما اصولا بهتر هست در پلتفرم اینتل هر نسل از پردازنده رو با چیپست هم نسل خودش استفاده کنید.

عزیز CL مخفف Cas Latency هست نه کلاس.

بنده خدا فکر کرده مموری SD هستش🤣🤣

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...