رفتن به مطلب

ryzen3000 با b350 !

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان بعد کلی تحقیق اخرش بهترین اپگرید در عوض کردن سی پی یو دیدم 

الان r5 2400g  با rx580  دارم و بازی پابجی با تنظیمات low رو مد نظر دارم ( قصد ارتقای گرافیک رو هم در اینده دارم مثل rx5700xt / rx5700 / rx5600xt / rtx2060s )

حالا سوال من اینه من با برد asus prime b350 ma  میتونم کل پرفرمانس r5 3600  رو بگیرم ؟ چه کمبود هایی به نسبت b450 خواهم داشت ( pci4 و اورکلاک نیاز ندارم )

و میتونم 2600 r5 بگیرم با 1 میلیون کمتر. شما کدومش رو پیشنهاد میدین ؟

لینک به دیدگاه

در 8 دقیقه قبل، noname گفته است :

سلام دوستان بعد کلی تحقیق اخرش بهترین اپگرید در عوض کردن سی پی یو دیدم 

الان r5 2400g  با rx580  دارم و بازی پابجی با تنظیمات low رو مد نظر دارم ( قصد ارتقای گرافیک رو هم در اینده دارم مثل rx5700xt / rx5700 / rx5600xt / rtx2060s )

حالا سوال من اینه من با برد asus prime b350 ma  میتونم کل پرفرمانس r5 3600  رو بگیرم ؟ چه کمبود هایی به نسبت b450 خواهم داشت ( pci4 و اورکلاک نیاز ندارم )

و میتونم 2600 r5 بگیرم با 1 میلیون کمتر. شما کدومش رو پیشنهاد میدین ؟

دوست عزیز نیازی به ارتقای برد ندارین تنها چیزی که برپ جدید تر  بهتون میده  فرکانس رم بالا تره که اگر قصد تعویض رمتون رو نداشته باشین  کمکی بهتون نمیکنه بعد الان هم زمان مناسنبی برا خرید قطعه نیستش \یشنهاد میکنم یه مدتی صبر بکنید قیمتها که منطقی تر شدن 3600 بخرین

لینک به دیدگاه

در هم اکنون، Pooriya1886 گفته است :

دوست عزیز نیازی به ارتقای برد ندارین تنها چیزی که برپ جدید تر  بهتون میده  فرکانس رم بالا تره که اگر قصد تعویض رمتون رو نداشته باشین  کمکی بهتون نمیکنه بعد الان هم زمان مناسنبی برا خرید قطعه نیستش \یشنهاد میکنم یه مدتی صبر بکنید قیمتها که منطقی تر شدن 3600 بخرین

فرکانس 3200  دارم  همین الان ...

یعنی نباید نگران بوست سی پی یو تا فرکنس 4.2 باشم ؟

در مورد قیمتم از ترکیه میگیرم حدود 3200 در میاد البته بعد عادی شدن شرایط... 

ممنون بابت پاسخ🌹

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، noname گفته است :

فرکانس 3200  دارم  همین الان ...

یعنی نباید نگران بوست سی پی یو تا فرکنس 4.2 باشم ؟

در مورد قیمتم از ترکیه میگیرم حدود 3200 در میاد البته بعد عادی شدن شرایط... 

ممنون بابت پاسخ🌹

نه دوست عزیز یه کولر خوب داشته باشین مشکلی توی بوست کردن ندارین سرعت رماهاتون که همین الان خوبه هزینه بورد نکنین

لینک به دیدگاه

در 11 ساعت قبل، noname گفته است :

راستی نظرتون راجب r7 3700x چیه؟

65w tdp داره ... !!!!

از دوستان کسی نظری نداره؟

لینک به دیدگاه

در 12 ساعت قبل، noname گفته است :

65w tdp داره ... !!!!

سلام 

اگر فقط برای گیم میخواید مشکلی پیش نمیاد. تنها تفاوت b350 با b450 هم قابلیت بدرد نخور store mi عه .

لینک به دیدگاه

در 19 دقیقه قبل، Aimbot گفته است :

سلام 

اگر فقط برای گیم میخواید مشکلی پیش نمیاد. تنها تفاوت b350 با b450 هم قابلیت بدرد نخور store mi عه .

👍🌹

لینک به دیدگاه

در 14 ساعت قبل، noname گفته است :

65w tdp داره ... !!!!

فکر کنم مدار vrm شما نکشه این سیپیو رو و دماش بره برای سوختن چون a320  نتونست 3600 رو هندل کنه و دمای vrm رسید به بیشتر از 110

Gigabyte-A320M-S2H-V2-95-Watts-With-Fan-1024x766.png

1000بار گفتم tdp مصرف سیپیو رو نشون نمیده!

3900X_power_consumption_aida-1.png

ویرایش شده توسط M_R
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

چندتا تست در این زمینه  3700X با B350 انجام شده.

جای نگرانی نداره.

فقط چندتا نکته داره:

اول اینکه شما باید از آخرین نسخه بایوس استفاده کنید گرچه چون خودم برد از نسل شما دارم(X370prime pro) آخرین نسخه بایوس5220 با پردازنده و رم بنده خیلی سازگار نبود. هم پهنای باند رو کاهش میداد و هم پایداری کمتر بود. برای بنده 5216 بایوس پایدارتر با عملکرد بهتری بود. گرچه بنده پردازنده 1600 استفاده می کنم و شما باید با 3700X کامل تست کنید خودتون.

نکته بعدی در زمینه مدار تغذیه هست که با توجه به اینکه فاز تغذیه قدرتمندی نداره بردتون و همینطور سینک کشی نیست ترجیحا از یک فن برای خنک سازی کامپوننت اطراف پردازنده به صورت دمنده استفاده کنید.

عمده تفاوت بین برد X570 و B350 برمیگرده به PCI E4.0، فرکانس بالاتر رم، امکانات جانبی و تعداد پورت ها و درگاه ها. پتانسیل اورکلاک و شاید اندکی بوست بیشتر پردازنده.

تفاوت ها رو در زیر ببینید:

CB20.png

FC.png

Power.png

اون مورد دمای بالای VRM هم با بایوس 5007 روی برد prime b350-plus و واترکولینگ رخ داد و البته این دما برای اون قسمت مشکل ساز نیست و بنده برای  پیشگیری از تروتل و یا عمر مفید در بلند مدت توصیه به قرار دادن فن کردم. 

flir-water-stock-battlefield.jpg

مسلما استفاده از بایوس های بروزتر و استفاده از کولر بادی دماهای کمتر این نقطه رو خواهد داشت.

لینک به دیدگاه

در 6 دقیقه قبل، HeX گفته است :

و البته این دما برای اون قسمت مشکل ساز نیست

درسته حالا تحمل دمایی بالایی دارن ولی دیگه 115 درجه برای مادربرد جای ریسکه 

در 9 دقیقه قبل، HeX گفته است :

واترکولینگ رخ داد

حتی air cooler هم باشه کولر نمیتونه قسمت های مربوط به vrm رو خنک کنه

در 12 دقیقه قبل، HeX گفته است :

ه قرار دادن فن کردم. 

چجوری فن قرار بدیم برای این نقطه؟ سایز خاصی یا جایگاه خاصی تعبیه شده؟

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، M_R گفته است :

150درجه معمولاً دمایی هست که ماسفت خیلی سریع دیگرید میشه , تقریباً هر چیزی پایین تر 125 درجه اوکی هست تا حدودی. 115درجه تو اون عکس هم دمای coilعه که مهم نیست خیلی. 

تقریباً همه ایرکولرها مخصوصاً downdraftها کمک میکنن به خنک کردن vrm. جدیداً واترکولرها هم یه فن خنک کننده vrm دارن  مثل liquid freezer ii . ولی بعید میدونم در هر جهت نیاز به اکتیو کولینگ جدا واسه vrm باشه تا وقتی که فقط برای بازی استفاده بشه چون 3700x نهایتش 30Aتا40A جریان میخواد به شرط خاموش بودن pbo . 

لینک به دیدگاه

در 55 دقیقه قبل، Aimbot گفته است :

تقریباً هر چیزی پایین تر 125 درجه اوکی هست تا حدودی. 115درجه تو اون عکس هم دمای coilعه که مهم نیست خیلی.

دمای ماسفت هست دیگه قسمت low side دمای چوک هم 14درجه پایین تره 

بعد بهره وری اینا با دما رابطه عکس داره هرچی دما بیشتر بشه بهره وریش هم کم میشه طول عمرشونم همینطور مخصوصا برای ترانزیستور

همه ی ماسفت ها که 150 درجه تحمل گرمایی ندارن خوب بستگی به شرکت سازنده و کیفیت اون داره ولی ریسکی میشه دیگه این دما 

چطور میگید خیلی مهم نیست؟ دلیل خاصی دارید؟ 

در 1 ساعت قبل، Aimbot گفته است :

تقریباً همه ایرکولرها مخصوصاً downdraftها کمک میکنن به خنک کردن vrm

فرض بر اینکه ایرکولر به کار رفته این خصوصیت رو نداشته باشه باید چیکار کرد برای خنک سازیش؟ 

فن با سایز خاصی هست یا روشی هست برای خنک کردنش؟

لینک به دیدگاه

در 5 ساعت قبل، HeX گفته است :

درود

چندتا تست در این زمینه  3700X با B350 انجام شده.

جای نگرانی نداره.

فقط چندتا نکته داره:

اول اینکه شما باید از آخرین نسخه بایوس استفاده کنید گرچه چون خودم برد از نسل شما دارم(X370prime pro) آخرین نسخه بایوس5220 با پردازنده و رم بنده خیلی سازگار نبود. هم پهنای باند رو کاهش میداد و هم پایداری کمتر بود. برای بنده 5216 بایوس پایدارتر با عملکرد بهتری بود. گرچه بنده پردازنده 1600 استفاده می کنم و شما باید با 3700X کامل تست کنید خودتون.

نکته بعدی در زمینه مدار تغذیه هست که با توجه به اینکه فاز تغذیه قدرتمندی نداره بردتون و همینطور سینک کشی نیست ترجیحا از یک فن برای خنک سازی کامپوننت اطراف پردازنده به صورت دمنده استفاده کنید.

عمده تفاوت بین برد X570 و B350 برمیگرده به PCI E4.0، فرکانس بالاتر رم، امکانات جانبی و تعداد پورت ها و درگاه ها. پتانسیل اورکلاک و شاید اندکی بوست بیشتر پردازنده.

تفاوت ها رو در زیر ببینید:

CB20.png

FC.png

Power.png

اون مورد دمای بالای VRM هم با بایوس 5007 روی برد prime b350-plus و واترکولینگ رخ داد و البته این دما برای اون قسمت مشکل ساز نیست و بنده برای  پیشگیری از تروتل و یا عمر مفید در بلند مدت توصیه به قرار دادن فن کردم. 

مسلما استفاده از بایوس های بروزتر و استفاده از کولر بادی دماهای کمتر این نقطه رو خواهد داشت.

خیلی  ممنونم بابت توضیخحات کاملتون 

منظورتون از فن فن پردازنده هست ؟ نوتوس 200 که دارم جواب میده ؟  

وضعیت دما زیاد جالب نیست .. با r5 3600  هم این مشکل وجود داره ؟ 

راستش هدف من فقط گیمینگ 144 hz هست (پابجی) میترسم r5 3600 کافی نباشه ...

عده ای میگن  r5 3600 حتی با rtx2080ti هم گلوگاه نداره چه برسه به rx5700xt درسته ؟ 

ببخشید زیاد شد . 🌹

لینک به دیدگاه

در 5 ساعت قبل، M_R گفته است :

فکر کنم مدار vrm شما نکشه این سیپیو رو و دماش بره برای سوختن چون a320  نتونست 3600 رو هندل کنه و دمای vrm رسید به بیشتر از 110

Gigabyte-A320M-S2H-V2-95-Watts-With-Fan-1024x766.png

1000بار گفتم tdp مصرف سیپیو رو نشون نمیده!

3900X_power_consumption_aida-1.png

من فک میکردم tdp تمام مصرفه ! پس tdp چیه ؟

لینک به دیدگاه

در 9 دقیقه قبل، noname گفته است :

پس tdp چیه ؟

تعاریفش بسته به شرکت سازنده متفاوته ولی اصلا معیار درستی برای نمایش مصرف برق قطعه نیست اصلا رو tdp حساب باز نکنید به بررسی ها و بنچمارک ها دقت کنید 

جدا از اون مصرف کلی ای وجود نداره. سیپیوها و گرافیک ها از واحد های مختلفی تشکیل شدن و همشون باهم فعال نیستن و فکرم نمیکنم برنامه ای حتی برنامه تستی وجود داشته باشه همه واحد هارو درگیر کنه تا اونجا که من میدونم چون اگه وجود داشت نمیومدن nتا برنامه مختلف رو اجرا کنن و مصرف رو بررسی کنن

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، M_R گفته است :

دمای ماسفت هست دیگه قسمت low side دمای چوک هم 14درجه پایین تره 

بعد بهره وری اینا با دما رابطه عکس داره هرچی دما بیشتر بشه بهره وریش هم کم میشه طول عمرشونم همینطور مخصوصا برای ترانزیستور

همه ی ماسفت ها که 150 درجه تحمل گرمایی ندارن خوب بستگی به شرکت سازنده و کیفیت اون داره ولی ریسکی میشه دیگه این دما 

چطور میگید خیلی مهم نیست؟ دلیل خاصی دارید؟ 

فرض بر اینکه ایرکولر به کار رفته این خصوصیت رو نداشته باشه باید چیکار کرد برای خنک سازیش؟ 

فن با سایز خاصی هست یا روشی هست برای خنک کردنش؟

منظورم عکس b350 plus بود که فقط دمای چوک رو نشون دادن. داخل چوک که چیز خاصی نیست , حتی هیت سینک هم روشون نمیزارن معمولاً . 

ماسفت های b350m/plus طبق چیزی که  on semi میگه نهایت تا 150 درجه دوام میارن و بعد هم خیلی سریع دیگرید میشن , مشخصاً هر چقدر هم دما کمتر باشه بهتره. 

اگر مادربورد io shroud یا هیت سینک داشته باشه میشه راحت یه فن 40mmی با زیپ تای یا چسب دو طرفه وصل کرد بهشون . اگر نداشته باشه مثل b350m-a هم میشه از براکت L استفاده کرد که یه فن از ساید پنل کیس بادش به قسمتی که vrm هست بخوره . اگر در کیس باز باشه میشه از پنکه هم استفاده کرد 🤣

هیت سینک افترمارکت هم میشه خرید که بنظرم کار بهتریه وقتی مادربورد اصلاً هیت سینکی نداره.

61ZkyN6wQ9L._AC_SL1500_.thumb.jpg.25ea1b6ef807ed7a1385b38b740d8a59.jpg

در 1 ساعت قبل، noname گفته است :

خیلی  ممنونم بابت توضیخحات کاملتون 

منظورتون از فن فن پردازنده هست ؟ نوتوس 200 که دارم جواب میده ؟  

وضعیت دما زیاد جالب نیست .. با r5 3600  هم این مشکل وجود داره ؟ 

راستش هدف من فقط گیمینگ 144 hz هست (پابجی) میترسم r5 3600 کافی نباشه ...

عده ای میگن  r5 3600 حتی با rtx2080ti هم گلوگاه نداره چه برسه به rx5700xt درسته ؟ 

ببخشید زیاد شد . 🌹

برای بازی 3600 با 3700x تفاوتی نداره تقریباً . فقط یکم فرکانس 3700x بیشتره . 

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 7 ساعت قبل، M_R گفته است :

موردی که هست در تست سایت techpowerup پردازنده 3900X تست شده که 12 هسته و 24 رشته هست با 105 وات TDP:

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-3900x-tested-on-cheap-b350-motherboard/2.html

پردازنده 3700X با 65 وات TDP مطمئنا دما و فشار کمتری میاره به VRM ها.

نظر نویسنده رو در مورد دمای 130 درجه VRM در تست بلندر ببینید:

With our multi-threaded Blender load applied, the VRMs reached 130°C, but the system did not crash and chugged on perfectly fine. As we've seen, this seems to be the point where some sort of throttling starts to ensure nothing gets damaged by the heat.

این عکس مربوط به زمان اجرای بازی batle V با ایر کولر هست:

flir-air-stock-battlefield.jpg

این عکسی هم که قبلا گذاشتم خدمتتون میشه نتیجه واترکولر در اجرای بازی:

همینطور که میبینید تفاوت زیاد و در حدود 23 درجه هست چون همون جریان هوایی که فن پردازنده ایجاد میکنه به راحتی میتونه روی دمای VRM ها تاثیر بگذاره.

این درحالی است که کولر استفاده شده مدل Noctua NH-U12S و تاور هست. کولرهای فابریک مثل همین wraith چون جریان هواشون به سمت خود برد هست تاثیر بیشتری هم میذارند. بخصوص این مدل که خودش مدل Prism رو داخل جعبه داره.

مثلا بعضی کیس ها air duct دارند که به راحتی میشه فن 12 سانتی به صورت دمنده سمت پردازنده و VRM ها قرار داد.

یا مثلا من خودم روی ایرکولر از فنهای 2000 دور به بالا با 100cfm+  استفاد می کردم که بسیار به VRM ها خوش میگذشت. ملاحظه کردید که فن 55cfm کولر نوکتوا 23 درجه دمای VRM کمتر رو موجب شده بود.

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

در 28 دقیقه قبل، HeX گفته است :

عکسی هم که قبلا گذاشتم خدمتتون میشه نتیجه

البته این 2تا نقطه مختلف هست به عکس دقت کنید دوباره

در 1 ساعت قبل، Aimbot گفته است :

چوک که چیز خاصی نیست

درسته چیزی نیست ولی دما رو کارکرد سلف اثر داره 

در 30 دقیقه قبل، HeX گفته است :

نظر نویسنده رو در مورد دمای 130 درجه VRM در تست بلندر ببینید:

نویسنده این تست رو 1بار انجام میده و تمام ایا شما تضمین میکنی با n بار استفاده مشکلی پیش نیاد؟ بسیاری از ترکیدگی ماسفت ها بعد چند ماه رخ میده

در 36 دقیقه قبل، HeX گفته است :

پردازنده 3700X با 65 وات TDP مطمئنا دما و فشار کمتری میاره به VRM ها

بله اینم حرفی درستیه البته مادربرد ایشون متفاوته نمیدونم فرقی با پلاس داره از نظر مدار فازی یا نه یعنی نگاهی نکردم به مشخصات و تصاویرش ولی دیدم 2مدل مختلف هستن

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 31 دقیقه قبل، M_R گفته است :

البته این 2تا نقطه مختلف هست به عکس دقت کنید دوباره

بله اینم حرفی درستیه البته مادربرد ایشون متفاوته نمیدونم فرقی با پلاس داره از نظر مدار فازی یا نه یعنی نگاهی نکردم به مشخصات و تصاویرش ولی دیدم 2مدل مختلف هستن

بله دو هات اسپات متفاوت هستند ولی هردو از یک مدارتغذیه هستند.

فقط بالاترین دما رو نشون میده پس میشه نتیجه گرفت بقیه قسمت ها دمای پایین تری دارند. 

بردها متفاوت هستند و تفاوت هایی در vrm دارند ولی اگر خنک سازی انجام بشه هیچ مانعی نداره گرچه من بودم با این برد نهایتا پردازنده 2600 رو میگرفتم.

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...