رفتن به مطلب

تجربه شما از نصب فن های RGB .

Recommended Posts

سلام .
بعد از مدت ها اوایل فروردین اقدام به جمع کردن یه کیس جدید کردم .

بر خلاف نظر بعضی دوستان ، از نظر من زیبایی کیس به اندازه محتویات داخلش مهمه حتی شاید بیشتر . :دی

به همین دلیل من کیس Raidmax Zeta رو انتخاب کردم به قیمت 1میلیون تومان .
این کیس بصورت دیفالت یک فن Raidmax
rf-s120ls در پشت کیس داره به رنگ سفید . در واقع من شیفته این فن کیس شدم :دی
به جرات میشه گفت جزو زیباترین فن های رینگ هست . رنگ سفید اون حالت مینامالیستی قشنگی بهش میده که شخصا خیلی دوست دارم .

خوب بعد از گذشت مدتی تصمیم گرفتم برای بهتر شدن تهویه کیس دو عدد فن بهش اضافه کنم . یکی جلو پایین کیس که جلوی محفظه هارد هم میشد ، و یکی بالای کیس و بالا سر APU .

خیلی دنبال مدل مشابه این فن یا خود این فن گشتم ، خودش که اصلا توسط وارد کننده وارد نشده ، و مدل مشابهش میشد مسترتک مستر رینگ سفید که انگار از روی این فن کپی زدن ولی اونم نیست :|

تصمیم گرفتم یک فن rgb ring انتخاب کنم و با کنترلر مجزا (مادربرد ساپورت نمیکند) به رنگ سفید ثابت بزارمش .
گزینه اول 
NV-R120B بود که هنگامی که پول اومد دستم و خواستم اقدام به خرید کنم دیدم ناموجود شد .
گزینه بعدی NV-R120FB که توی سوالات کنترلر کولر مستر C10L ، گفته بودن با فن های RGB کار میکنه و نه ARGB و این مدل ARGB یا آدرسیبل بود که شاید یعنی بشه هر ال ای دی یا اس ام دی رو جدا کانفیگ کرد درصورتی که با مین کانکت بشه !
در آخر انتخاب من شد NV-R120TP + کنترلر کولر مستر که از خود لیون کامپیوتر تهیه کردم .

یک گزینه آلترنیتیو دیگه فن های رینگ ترمال تیک بودن که شاید گزینه مناسبتری بودن ولی خب حلقه ال ای دی تو این فن بین دو جداره قرار گرفته درصورتی که فن rf-s120ls کامل نمای جلو هست .

خب حالا چالش نصب !
مادربرد من یک سوکت فن 4پین بیشتر نداره ، و همینطور خرید فن هاب هم هزینه زیادی میطلبید ، اون موقع هم لیون موجود نداشت . وگرنه اون مدل 4تایی دیپ کول به نظرم گزینه خوبی میومد .
فن rf-s120ls یه فن 3پین هست که فقط از کانکتور تاچ استفاده میکنه ، و نور ال ای دی ها و سرعت فن همزمان با هم با توجه به دما و کارکرد سیستم متغیر هست و بعضا حتی خاموش ال ای دی ها .

اول من اومدم و یک سوکت فن قدیمی و خراب سی پی یو اینتل رو برداشتم و به برد وصل کردم و سیم های تاچ و پی دابلیو ام رو به همه فن ها دادم ولی برای برق از سوکت مولکس پاور استفاده کردم . لازم به ذکره فن rf-s120ls رو فقط تاچ رو بهش دادم .
و قسمت آرجی بی هم به پاور وصل کردم با مولکس و روی رنگ سفید ثابت گذاشتمش . بعد که سیستمو روشن کردم دیدم همه فن ها با ماکزیمم سرعت کار میکنن ، وارد بایوس شدم و فن ها رو روی حالت PWM گذاشتم . فن های تازه نصب شده سرعت چرخششون متغیر شده بود اما نورشون ثابت بود + فن سه پین
  rf-s120ls با ماکزیمم سرعت کار میکرد . 
اومدم و بجای تاچ ، pwm رو به فن سه پین وصل کردم ولی تاثیری نداشت .
وارد بایوس مادربرد که شدم دو حالت تعریف شده بود pwm و DC .
اینبار تصمیم گرفتم برق فن ها هم از روی خود مین بگیرم و تست کنم . اینکارو کردم ، بعد در حالت pwm فقط باز فن های 4پین جدید سرعت چرخش متغیر داشتن ولی در حالت dc همه فن ها سرعت چرخش متغیر داشتن + فن 3 پین اصلی کیس دوباره شدت نورپردازیش هم متغیر شده بود .
اما نورپردازی فن های جدید ثابت بود . در نهایت چون تاچ و حالت DC با کاهش و افزایش ولتاژ و جریان سرعت فن رو کنترل میکرد ، از همون برق 12 سوکت فن ، به کنترلر آرجی بی هم دادم و نتیجه جالب بود . جواب داد :دی

و جالب تر اینک خب این کنترلر ها کار خاصی نمیکنن ، هر کدوم از این دیود های ال ای دی تو یه ولتاژ خاصی رنگ خاصی دارن . بعد تو حالت DC ، کنترل فن 5 حالت داره . نرمال ، سایلنت ، توربو ، مکس ، تنظیمات دستی . تنظیمات دستی رو با 4 نقطه تو تابع ایکس وای که یکیش سرعت فن و یکیش دمای مین هست تنظیم میشه . وقتی پایینترین سرعت رو در نظر بگیری فن ها به رنگ قرمز در میان با وجود اینک روی سفید ست شدن ، چون رنگ قرمز کمترین ولتاژ رو میخواد فک کنم حدود 2.5 . بعد که ولتاژ که بره بالاتر دوباره به رنگ سفید بر میگرده . در نهایت بهترین حالتش ، مد سایلنت بود . تو این مد در حالت کم کاری فن ها یه رنگ نارنجی ریزی دارن که زیباس و وقتی باز فن ها یک گرید سرعت بیشتری میگیرن رنگ سفید میگیره کم نور تا بیشتر ...

در نهایت تجربه جالبی بود ولی این فن هم خیلی رینگ نیس ، اما زیباست .
نظر شما چیه ؟ بنظرتون با ترمالتیک رینگ جابجا کنم هماهنگ تر و نتیجه مطلوب تر میشه یا خوبه همین ؟

وقتی رو دور کنده :

IMG_20200520_043831.thumb.jpg.0ed48a100347634bff93c5ca5416e33d.jpg

IMG_20200520_043810.thumb.jpg.625e58e13ec2067765e96c25014367f9.jpg

IMG_20200520_043804.thumb.jpg.7a354d243a715ec0512b9cddb1581ffd.jpg

دور تند

IMG_20200520_021247.thumb.jpg.8a78594467a87a3552f6a4e254819c91.jpg

IMG_20200520_021301.thumb.jpg.56b66869d4a63e1d960e25d87ff39977.jpg

IMG_20200520_021306.thumb.jpg.8eeba120910ed29bbe8ba53be6ec6a75.jpg

IMG_20200520_021446.thumb.jpg.9653f4b1701d50ee9646539568a41989.jpg

ویرایش شده توسط r0ss0neri
لینک به دیدگاه

سلام عزیز

سفید rgb سفید نیست، بلکه به کرم میزنه و رنگ گرمیه

پیشنهاد من: https://meghdadit.com/product/65810/thermaltake-riing-14-led-white-140mm-case-fan/فن-کیس-ترمالتیک-مدل-رینگ-14-ال-ای-دی-سفید/

دنبال مدل 120 میلیمتری این فن باشید

لینک به دیدگاه

موافقم . ولی خب اگه بخوام چیز دیگه ای بخرم ، اول باید اینا رو بفروشم . :دی

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...