رفتن به مطلب

سرویس ODD و تعویض تسمه

HeX
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه

درود

خیلی وقته که میخواستم این مطلب رو تو سایت ایجاد کنم بلکه مورد استفاده دوستان قرار بگیره،البته تعدادی از دوستان درخواست داده بودن و حالا وقتش رسیده.

با توجه به اینکه اکثر ODD ها یا همون درایوهای نوری بعداز مدتی تسمه ها شون شل میشه و دیگه در درایو گیر میکنه و بیرون نمیاد.یکسری از کاربرهای با تجربه تر از طرفندهایی استفاده میکنند مثل قرار دادن CD یا DVD درون درایو که باعث میشه درایو براحتی باز بشه.

روش بالا روش خیلی مناسبی نیست و بعد از مدتی رو کارایی ODD تاثیر میذاره.یکسری مشکلات کوچک مثل دیرتر بالا اومدن ویندوز رو هم بدنبال داره.یک راه حل دیگه هم وجود داره که به هنگام باز شدن در درایو نوری قسمت فوقانی درایو رو کمی فشار میدن که اون هم خیلی فنی به نظر نمیرسه و بعد از یک مدت دیگه اصلا این روش جواب نمیدهبه ناچار کاربر مجبور هست درایو نوری نو تهیه کنه و یا درایو رو بفرسته تعمیر گاه.

این مسائلی که میگم معمولا یکسال بعد از خریدن دستگاه نو اتفاق میفته و این در حالی هست که دستگاه بعد از یکسال فاقد گارانتی هست.

اینجا قصد داریم راه حلی رو به دوستان معرفی کنم که کمتر از 20 دقیقه زمان میبره و کاربر رو با کمترین هزینه ممکن(زیر 500 تومان)از شر تعمیرگاه و یا راه حل های جانبی که بالاتر گفته شد بی نیاز میکنه.

تعویض تسمه :

قبل از شروع چندتا نکته رو یادآوری کنم :

1-دستگاههای ODD اکثرا یکسال گارانتی دارند و اگر قبل از یکسال مشکلی پیدا کردید با درایوتون(چه ضعف در خواندن اطلاعات از روی دیسک ها و یا ضعف در باز و بسته شدن درب درایو)به گارانتی مراجعه کنید.

2-عمده مشکل باز نشدن درب درایوهای نوری مربوط به تسمه اونها میشه ولی بعضی مواقع مشکلات در قسمت دیگری هم میتونه باشه و باز نشد درایو نوری صددرصد و همیشه برای تسمه اون نیست.

3-تمامی مراحل رو با دقت و احتیاط انجام بدید که مشکلی برای دستگاهتون پیش نیاد.

4-مطالب زیر جنبه آموزشی داشته و اینجانب و سایت خوب لیون در مقابل آسیب زدن افراد بی تجربه و بی احتیاط به درایوهای نوری به هنگام باز و بسته کردن آن هیچ گونه مسئولیتی را متقبل نیستیم.

ابزار :

ابزار مورد نیاز برای این کار یک عدد پیچ گوشتی چهار سو متوسط و یک عدد دو سو نسبتا کوچک و یک عدد میله فلزی مخصوص باز کردن درب گیر کرده درایو های نوری که قبلتر روی اونها ارائه میشد.(من داشتم و گم کردم و از یک سنجاق بجای اون میله فلزی ریز استفاده میکنم که در دسترس اکثر کاربر ها نیز میباشد)

post-7048-0-23369200-1340900288_thumb.jpg

مرحله اول :

توجه به گارانتی و هولوگرام گارانتی میباشد که دستگاه شامل گارانتی رو حتما به خدمات پس از فروش بسپرید ولی اگر دستگاهتون فاقد گارانتی بود میتونید دست بکار بشید.ابتدا چسب(هولوگرام)مربوط به دستگاه رو جدا کنید :

post-7048-0-80791700-1340899900_thumb.jpg

مرحله دوم :

باز کردن پیچ ها.

post-7048-0-82537400-1340900841_thumb.jpg

مرحله سوم :

باز کردن درب.در این مرحله درب را از قسمت پشت و بالای پورتهای دیتا و برق رو به بالا کشیده و سعی کنید اتصال مشکی رنگ که در تصویر براتون علامت زدم رو کمی به سمت داخل فشار بدید تا درب به راحتی باز شود.

post-7048-0-91170700-1340901159_thumb.jpg

مراقب پیچ هاتون باشید که گم نشه.من پس از باز کردن در اونهارو تو در فوقانی میذارم.

post-7048-0-59685300-1340901293_thumb.jpg

مرحله چهارم :

باز کردن درب درایو(محلی که دیسک رو در آن قرار میدید.معمولا در بالای دکمه ی باز و بسته کردن سوراخ ریزی وجود داره برای حالت اضطراری که در درایو با دکمه و یا از طریق ویندوز باز نمیشود.شما از این طریق براحتی و با کمی فشار سنجاق و یا میله مخصوص میتونید درب رو باز کنید.در این مرحله درب را بصورت نمیه و از راهی که گفته شد مطابق تصاویر زیر باز کنید.

post-7048-0-03394400-1340901869_thumb.jpg

post-7048-0-17546600-1340901961_thumb.jpg

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

مرحله پنجم :

آزاد کردن پنل از قسمت کناره ها و بالای درب درایو با احتیاط و به آهستگی با اندکی فشار این امر ممکن خواهد بود :

(با توجه به عکس ها به آسانی میتونید انجام بدید)

post-7048-0-81354000-1340902459_thumb.jpg

post-7048-0-95172500-1340902515_thumb.jpg

براحتی میتوان بدنه را جدا کرد.

post-7048-0-27385200-1340902684_thumb.jpg

مرحله ششم :

تسمه معیوب و جداکردن آن و سپس جایگزین تسمه نو و سالم.خرید تسمه سالم و هم اندازه خیلی مهم هست پس در خرید آن دقت کنید.برای تهیه کردن حتما نمونه خراب را بهمراه داشته باشید.بعضا اندازه های متفاوتی برای این تسمه ها در درایوهای نوری با مارکهای مختلف دیده شده.تسمه را میتوانید از فروشندگان قطعات الکترونیکی با قیمتی کمتر از 500 تومان تهیه کنید.

post-7048-0-65435800-1340902972_thumb.jpg

post-7048-0-34479000-1340903022_thumb.jpg

post-7048-0-59982600-1340903108_thumb.jpg

در هنگام جاگذاری تسمه جدید دقت کنید که بیش از حد کشیده نشود و یا بصورت تابدار در جای خود قرار نگیره.میتونید از روشی که من استفاده میکنم برای جا انداختن تسمه استفاده کنید.

post-7048-0-48190200-1340903879_thumb.jpg

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

مرحله هفتم :

تمیز کردن تمامی قسمت های داخلی درایو به وسیله پنبه تمیز الکلی که در کارایی خیلی تاثیر میذاره.دقت کنید دستانتون به لنز یا همون اپتیک دستگاه برخورد نکنه چون کثیف شدن اون باعث ایجاد اختلال در خواندن اطلاعات از روی CD و یا DVD میشه.

post-7048-0-33202300-1340904741_thumb.jpg

post-7048-0-21010800-1340904815_thumb.jpg

مرحله هشتم :

بستن دستگاه و انجام دادن مراحل بالا به صورت عکس تا برسید به مرحله اول.برای سهولت چند تا عکس از این مرحله اضافه میکنم که بهتون خیلی کمک میکنه :

post-7048-0-38658800-1340904973_thumb.jpg

post-7048-0-33332400-1340905009_thumb.jpg

post-7048-0-57893000-1340905061_thumb.jpg

+عمر مفید و کارکرد دستگاه به برند و شرکت تولید کننده اون وابسته هست.

+نحوه باز و بسته شدن تقریبا تمامی درایوها به صورت فوق میباشد.

دوست و دوستدار شما

معین

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

استفاده کردم ممنون.

این درایوهایی که برای باز شدن دربشون باید چند بار کلیدش رو زد تا به زور باز بشه و دو تا موتور و چندتا کیت مجزا دارن اینام مشکل از تسمه هست ؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

استفاده کردم ممنون.

این درایوهایی که برای باز شدن دربشون باید چند بار کلیدش رو زد تا به زور باز بشه و دو تا موتور و چندتا کیت مجزا دارن اینام مشکل از تسمه هست ؟

همونطور که اشاره کردم در اکثر موارد اینطور مشکل ها مربوط به تسمه میشه ولی تا دستگاه باز نکنی نمیشه بطور قطعی گفت.دلیل هم اینه که تسمه خیلی شل میشه و یا به مرور زمان انعطاف پذیریش رو از دست میده وقتی شما دکمه ایجکت(بیرون راندن) رو میزنید آلمیچر با سرعت خیلی بالا شروع میکنه به چرخیدن درحالی که تسمه کامل درگیر نیست.نمونه بزرگ شده رو در کولر های آبی میتونید تماشا و امتحان کنید.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

خیلی خوب بود . فقط چرا اینقدر کارو سخت کرده؟ من DVD درایو ASUS دارم. به راحتی و بدون این که حتی 1 پیچش رو باز کنم تسمش رو عوض کردم. فقط کافیه سینی در حالت Open باشه. تسمه راحت در دسترسه و میشه در مدت 10 ثانیه عوضش کرد :lol:

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

بله بهمن جان اسوس و چند مدل میشه ولی یکسری مدلها امکانش نیست.از طرفی تسمه اغلب تابدار میره وقتی از جلوی در میخوای جا بزنی.یا بیش از حد کشیده بشه باز عملکردش خراب میشه.از طرفی زمانی بیشتر از اون چیزی که فرمودید میبره.تمیز کردن و سرویس هم در کار نیست!

لینک به دیدگاه

• 1 سال بعد...
  • کاربر ویژه

متاسفانه دیگه خودم هم از عکس ها آرشیو ندارم.

در یک مقطع سایت دچار مشکل شد و 90 درصد عکس های آپلودی به این صورت شدند !

البته اغلب ODD ها رو میشه از جلو و فقط با باز کردن درب درایو تسمه اش رو تعویض کرد یکم سخته و به تمرکز نیاز داره.

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

• 5 ماه بعد...
  • کاربر ویژه

متاسفانه دیگه خودم هم از عکس ها آرشیو ندارم.

در یک مقطع سایت دچار مشکل شد و 90 درصد عکس های آپلودی به این صورت شدند !

البته اغلب ODD ها رو میشه از جلو و فقط با باز کردن درب درایو تسمه اش رو تعویض کرد یکم سخته و به تمرکز نیاز داره.

با سلام 

عکس رو امکانش هست دوباره بزارید.

با تشکر

لینک به دیدگاه

سلام-یه راه ساده و بی دردسرش اینه که تسمشو با یه پنس در بیاری بدون باز کردن و یک شماره کوچیکتر بندازی بهش مشکلش حل میشه -این بهترین راهشه و ساده ترین

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...