رفتن به مطلب

مادربرد میخام با هر دو قابلیت AHCI و Non AHCI برای کنترلر ساتا

اشتراک گذاری

Recommended Posts

درود.

۱) میخام بدونم لطفاً چطوری می تونم ویندوز ۷ رو روی مادربرد جدیدا خریداری شده گیگابایت H510M S2H نصب کنم ؟؟؟ در حالی که در بایوس ،کنترلر ساتا فقط AHCI هست و قابل تغییر نیست .(مادربرد فروخته شده قدیمیم از نسل ۴ اینو داشت و تغییر میدادم در مورد ویندوز ۷ و راحت بودم.)

۲) اگر جواب منفیه و بالکل امکانش نیست ،میخام اینم بدونم که کدوم نوع از مادربردهای LGA 1200 هر دو نوع کنترلر ساتا AHCI و Non-AHCI رو دارن ؟؟؟ اگر مدل یا مدلهایی از هر نوع چیپست رایج ( با این مشخصه مهم برای من) موجود هست ،اونموقع  بفروشم اینو و اونو بگیرم.

ممنون.

ویرایش شده توسط Saeed1980
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
۱۰ ساعت قبل، Saeed۱۹۸۰ گفته است:

درود.

۱) میخام بدونم لطفاً چطوری می تونم ویندوز ۷ رو روی مادربرد جدیدا خریداری شده گیگابایت H510M S2H نصب کنم ؟؟؟ در حالی که در بایوس ،کنترلر ساتا فقط AHCI هست و قابل تغییر نیست .(مادربرد فروخته شده قدیمیم از نسل ۴ اینو داشت و تغییر میدادم در مورد ویندوز ۷ و راحت بودم.)

۲) اگر جواب منفیه و بالکل امکانش نیست ،میخام اینم بدونم که کدوم نوع از مادربردهای LGA 1200 هر دو نوع کنترلر ساتا AHCI و Non-AHCI رو دارن ؟؟؟ اگر مدل یا مدلهایی از هر نوع چیپست رایج ( با این مشخصه مهم برای من) موجود هست ،اونموقع  بفروشم اینو و اونو بگیرم.

ممنون.

درود

ویندوز 7 روی AHCI هم مشکلی نداره! اگه اشتباه نکنم NON-AHCI برای زمانی کاربرد داره که ویندوز بخواد روی هارد با رابط IDE نصب بشه.

برای نصب ویندوز 7 فقط باید دقت داشته باشید که روی هارد با پارتیشن بندی MBR نصب میشه

لینک به دیدگاه

7 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

ویندوز 7 روی AHCI هم مشکلی نداره

نه برای من که مادربرد قبلیم الایت B85 از نسل چهار بود ، کنترلر ساتا رو‌ از AHCI به IDE تغییر میدادم و بوت میکردم وگرنه صفحه آبی میداد و ریستارت میشد، موقعی هم که میخاستم ویندوز ۱۰ بوت کنم،  کنترلر ساتا رو روی AHCI میبردم .

و حالا جالب اینکه در مورد این برد جدید فقط AHCI هست و قابل تغییر به IDE نیست و هیچکدوم از ویندوزهای xp و ۷ که قبلا بکاپ گرفتم رو نمیتونم استفاده کنم و از نو هم نمیشه نصب کرد ، دیروز ویندوز ۷ رو خواستم نصب کنم که کپی شد فایلها اما بعدش موقع بالا اومدن طبق انتظاری که داشتم، صفحه آبی میده و ادامه ست آپ ممکن نیست ،در مورد xp هم به همین ترتیب.

کلی پکر شدم و خورد تو ذوقم و اصلا شوق آپگرید سیستم جدید رو از دست دادم که هیچ ، کلی هم به خودم بدو بیراه گفتم که مگه سیستم قبلی جوابگوت نبود چرا سری رو‌که درد نمیکرد دستمال بستی و خلاصه کلی کلافه م و از دیشب گذاشتم جلوم و نگاه میکنم و فکرها و راه حل های جورواجور میکنم.هیییییی

NON-AHCI برای زمانی کاربرد داره که ویندوز بخواد روی هارد با رابط IDE نصب بشه.

آره دیگه میدونم ساتا در حالت ide تنظیم میشه برای نصب ویندوزهای قدیمی و برد قبلی هر دو رو داشت و هم ویندوزهای قدیم و حتی جدید تا ۱۱ رو ساپورت داشت ، خاک تو سر من با سیستم آپگرید کردن.☹️. البته ظاهراً همه بردهای جدید فقط AHCI هستن دیشب که یه تحقیق اجمالی کردم.بدبختی.

روی هارد با پارتیشن بندی MBR نصب میشه

بله اینم مطلعم ، ssd فقط ویندوز ۱۰ هست و هارد mbr که قبلا روش xp و ۷ داشتم و با تغییر نوع بوت و همچنین کنترلر ساتا ، خیلی دستم باز بود برای اشکال مختلف که حالا دیگه نمیشه.

آقا من راه حل های مختلف تئوری بنظرم میاد که نمیدونم در عمل تا چه حد میتونه محقق بشه ، لطفاً نظر بدید دوستان و اساتید که شدیداً محتاج جواب مناسب و همفکریم و قاط زدم یه جورایی.

۱) xp و ۷ رو که بشکل بکاپ با نرم افزار آکرونیس و با پسوند .tib . دارم میخام تبدیل بشه به فایل ماشین مجازی vm ware که با player اون ، این دو ویندوز رو بتونم حداقل مجازی بالا بیارم .چطوری ؟ فقط یه چیزایی شنیدم .

۲) اگر قابل تبدیل نباشه، چه کنم از نو مجازی xp و ۷ نصب میکنم با برنامه هایی که روشون داشتم. علاوه بر تعلق خاطری که به یه سری نرم افزارهای قدیمی در محیط این دو ویندوز دارم ، یک علت دیگه اصرارم به بوت این دو تا در کنار ویندوز ۱۰ ،( که حالا با برد جدید این امکان سلب شده) - بازی های قدیمی هست که یا xp sp3 لازم دارن یا ۷؛ و از اونجایی که شنیدم در نسخه های جدید vm ware به لطف سی پی یو های جدید با قابلیت مجازی سازی بیشتر و امکانات خود برنامه ، میشه حتی گرافیک رو با ویندوز مجازی به اشتراک گذاشت ، میشه گیم هامو روی ویندوزهای xp و ۷ مجازی نصب کنم و گرافیک رو بهشون معرفی کنم و اونجا بازی اجرا کنم؟  

۳) اگر اینم نشه ، به ذهنم میاد cpu نسل ۱۰ i5 10400 و برد LGA 1200 رو بفروشم و داونگرید کنم و عقب نشینی به نسلی که مادربردهاش امکان کنترلر ساتا در هر دو حالت AHCI و IDE رو داشته باشن.که اینو هم نمیدونم چه نسلی ، و یک نسل قبل تر مثلا ۹ داره اینو ؟ و کلا درسته این کار؟

کلا هم گیج میزنم و کلافه م و اینا تو ذهنم وول میخورن.دستم نمیره که سیستم رو مرتب و جم و جور کنم .

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
۶ ساعت قبل، Saeed۱۹۸۰ گفته است:

نه برای من که مادربرد قبلیم الایت B85 از نسل چهار بود ، کنترلر ساتا رو‌ از AHCI به IDE تغییر میدادم و بوت میکردم وگرنه صفحه آبی میداد و ریستارت میشد، موقعی هم که میخاستم ویندوز ۱۰ بوت کنم،  کنترلر ساتا رو روی AHCI میبردم .

اون ویندوز 7 زمانی که نصب شده تنظیمات کنترلر روی ide بوده، وقتی تنظیمات روی ide باشه، حتی اگه ویندوز روی هارد ساتا هم نصب بشه، روی ahci ارور میده...

وقتی برد خروجی ide نداره، دنبال تغییر ahci به ide نباشید. مشکل بلو اسکرین فقط مربوط به این هست که اون ویندوز های ریستور شده، با پروتکل ide نصب شدن.

شاید بتونید با فایل نصبی همون نسخه مشابه ویندوز، repair boot کنید تا ویندوز بالا بیاد

لینک به دیدگاه

ویندوز 10چه مشکلی داره همه بازیها روش نصب میشه هم اجرا میشه اونای که اجرا نمیشن هم دلیل خاص داره

کوچ کنید به ویندوز 10 بهتره

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

یه راه دیگه هم هست، یه کارت pci بگیرید که هم ساتا هم ide داشته باشه، اونجوری از طریق کترلر کارت میتونید به ide هم دسترسی داشته باشید( مسلمه که باید هارد هم به پورت دیتا روی کارت نصب باشه)

لینک به دیدگاه

3 ساعت قبل، mad4tex گفته است:

کوچ کنید به ویندوز 10 بهتره

هر سه تا رو دارم ینی داشتم. قبل از فروش باندل قدیمی در حالت کنترلر ساتا روی ide ایکس پی و ۷ ، بوت میکردم و در حالت AHCI ویندوز ۱۰ که الان با آپگرید به سیستم جدید ،اون دو تای قبلی نمیشه ولی همچنان ۱۰ محفوظه.

3 ساعت قبل، mad4tex گفته است:

همه بازیها روش نصب میشه

حتی اونایی که فقط مخصوص xp هستن ؟ فکر نکنمااااا ، حالا شاید مخصوص ۷ رو ۱۰ اوکی باشه یجورایی ولی مخصوص ایکس پی رو ۱۰ محاله.

4 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

تنظیمات کنترلر روی ide بوده،

بله ، غیر از این بود که نمیتونستم چند سال پیش نصبش کنم.

تنظیمات روی ide باشه، حتی اگه ویندوز روی هارد ساتا هم نصب بشه، روی ahci ارور میده

بله مطلعم ینی تجربه کردم.

مشکل بلو اسکرین فقط مربوط به این هست که اون ویندوز های ریستور شده، با پروتکل ide نصب شدن.

بله بازم مطلعم و ضمناً برد جدید

SATA in IDE mode نداره و مزید بر علت هست.

2 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

یه کارت pci بگیرید

دست مریزاد ینی میشه ، بشه که عالیه و دنگ و فنگ تموم میشه منتها توضیحات و سوالات:

۱) برد جدید pci slot ندارد و فقط pci express 1 یا ۲ x از ورژن ۳ دارد. هست کارتهایی که به این پورت‌ بخورد؟

۲) ضمناً هاردم اساسا ساتا هستش و به پورت دیتای کارت مذکور  وصل شه قابلیت سوییچ بین دو حالت رو برای مادربرد فراهم میکنه ؟ و سوییچر میشه؟ اونموقع با تنظیمات بایوس مادربرد که پیش فرض روی AHCI هست تداخل نمیکنه ؟ چه شکلی میشه مادربرد قاط نمیزنه؟

۳) اگر اوکی هست و مشکلی پیش نمیاد هزینه کنم؟ و در اینصورت ، چون آشنایی با این نوع کارتها ندارم ، بحث مدل و نوع و  قیمت پیش میاد.

متشکر از اینکه داستانهامو میخونید و ادامه دارد ... خخخ.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
۳ دقیقه قبل، Saeed۱۹۸۰ گفته است:

۱) برد جدید pci slot ندارد و فقط pci express 1 یا ۲ x از ورژن ۳ دارد. هست کارتهایی که به این پورت‌ بخورد؟

منظورم همون pci e بود، جستجو کنید ، با انواع رابط ها رو خواهید یافت

3 دقیقه قبل، Saeed1980 گفته است:

۲) ضمناً هاردم اساسا ساتا هستش و به پورت دیتای کارت مذکور  وصل شه قابلیت سوییچ بین دو حالت رو برای مادربرد فراهم میکنه ؟ و سوییچر میشه؟ اونموقع با تنظیمات بایوس مادربرد که پیش فرض روی AHCI هست تداخل نمیکنه ؟ چه شکلی میشه مادربرد قاط نمیزنه؟

اگه اشتباه نکنم، روی این کارت ها یه سری جامپر یا سوییچ داره که با جابجا کردنشون میتونید این مورد رو تنظیم کنید و هیچ کاری هم به کنترلر مادربرد نداره.

در کل بیخیال این همه دردسر بشید و ویندوز مجدد نصب کنید، خیلی بهتره

لینک به دیدگاه

22 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

در کل بیخیال این همه دردسر بشید و ویندوز مجدد نصب کنید، خیلی بهتره

اصلا متوجه منظور این جمله تون نشدم . ویندوز مجددا نصب کنم؟ من که الان ویندوز ۱۰ رو آماده با سیستم جدید که  موجود دارم و اوکیه... منظور منو نگرفتید مثل اینکه بعد این همه سوال و جواب. 

اگر هم منظورتون نصب مجدد ویندوزهای قدیمی ۷ و ایکس پی هست که خب پیدا کنید پرتقال فروش را ، ما هم این همه کنترلر و کارت و ... میخایم بخریم که بتونیم نصب کنیم دیگه !!!

ویرایش شده توسط Saeed1980
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
۱۰ ساعت قبل، Saeed۱۹۸۰ گفته است:

گر هم منظورتون نصب مجدد ویندوزهای قدیمی ۷ و ایکس پی هست

بله منظورم نصب مجدد همون ویندوز های بکاپ گرفته بود که بالا نمیان

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...