رفتن به مطلب

راهنمایی برای کنترل ولتاژ در منبع تغذیه

Recommended Posts

با سلام، من یه منبع تغذیه با پاور کامپیوتر درست کردم و خروجی 3 و 5 و 12 دارم. میخوام یه خروجی از 12 ولتش داشته باشم که بتونم کنترل ولتاژ روش داشته باشم که از 0 تا 12 بتونم دقیق کنترلش کنم. حداقل بتونم 15 تا 20 آمپر هم تحمل جریان داشته باشم رو اون خروجی.

سوال اول: برای اینکار باید از چه ماژولی استفاده کنم که بتونم ولتاژ رو تنظیم کنم و تا 20 آمپر هم تحمل جریان داشته باشم؟

سوال دوم: اگه بخوام ورودی 12 به ماژول بدم و بخوام تا مثلا 30 ولت خروجی داشته باشم و بازهم آمپر بالا داشته باشم ازش از چی استفاده کنم؟

سوال سوم: اگه نخوام از هیچ ماژول افزاینده استفاده کنم، میتونم خود پاور رو دستکاری کنم که بتونم روش کنترل ولتاژ داشته باشم و از 12 ولت هم بالاتر برم؟

ممنون میشم راهنماییم بکنید.

لینک به دیدگاه

سلام 

شما میخاید منبع تغذیه آزمایشگاهی داشته باشید یا فقط یک مصرف کننده بش بچسبونید؟

زیاد سر در نمیارم ،از صفر تا ۱۲ که نه ،اما اگه بخاید مثلا از ۱.۵ تا ۱۲ باشه ،با Lm317 و یک پتانسیومتر میشه ولتاژو دستی تغییر داد

البته فروم eca بری احتمالا جواب رو بهتر میگیری

لینک به دیدگاه

@ali-0098

منم یک مینی دریل گرفتم 12-24V گمونم بین 6-15 آمپر جریان میخاد.(زیر بار)

علی جون یه فتوایی بده.

https://www.digikala.com/product/dkp-877012/آداپتور-12-ولت-15-آمپر-مدل-12v15a/

@m.shabani

ویرایش شده توسط Elderado
لینک به دیدگاه

14 ساعت قبل، Fido گفته است:

با سلام، من یه منبع تغذیه با پاور کامپیوتر درست کردم و خروجی 3 و 5 و 12 دارم. میخوام یه خروجی از 12 ولتش داشته باشم که بتونم کنترل ولتاژ روش داشته باشم که از 0 تا 12 بتونم دقیق کنترلش کنم. حداقل بتونم 15 تا 20 آمپر هم تحمل جریان داشته باشم رو اون خروجی.

سوال اول: برای اینکار باید از چه ماژولی استفاده کنم که بتونم ولتاژ رو تنظیم کنم و تا 20 آمپر هم تحمل جریان داشته باشم؟

سوال دوم: اگه بخوام ورودی 12 به ماژول بدم و بخوام تا مثلا 30 ولت خروجی داشته باشم و بازهم آمپر بالا داشته باشم ازش از چی استفاده کنم؟

سوال سوم: اگه نخوام از هیچ ماژول افزاینده استفاده کنم، میتونم خود پاور رو دستکاری کنم که بتونم روش کنترل ولتاژ داشته باشم و از 12 ولت هم بالاتر برم؟

سلام

با ماژول اماده lm317 میتونی خروجی متغیر داشته باشی جریان هم بستگی به ماژولت داره

برای سوال دوم پاور شما اگه 12 ولت بتونه 10 امپر خروجی بده اگر از ماژول افزاینده استفاده کنید در بهترین حالت مثلا روی 24 ولت 5 امپر بهتون میده ک مقداری این وسط تلفات داری تهش همون 4 مد نظر باید داشته باشی

بله میتونی از 12 ولت بیشتر بگیری از پاور اول باید ای سی سویچ پاور رو اعلام کنید تا پایه هارو مشخص کنیم براتون اول باید پایه پروتکت قطع بشه و بعد پایه سنس با یه پتاسیومتر بتونی ولتاژ متغیر داشته باشی

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۱/۶/۲۹ در 10:27، Fido گفته است:

سلام

برای کاری که می خواین انجام بدین نیاز به یک ماژول باک-بوست دارین

اما با توجه به توانی (جریان) که انتظار دارین خرید این ماژول  اصلا صرفه اقتصادی نداره و خیلی گرون در میاد

و با توجه به این نکته که شما ولتاژ رو قصد دارین که بوست کنید و در خروجی هم جریان با داشته باشین حتی با در نظر گرفتن بازده نسبتا بالای ماژول های سوییچینگ تلفات خیلی زیادی ایجاد میشه

(30 ولت * 20 آمپر = 600 وات با توجه به بازده حدود 80 درصدی توان ورودی 750 وات می باشد که این به این معنی است که در وهله اول باید پاوری داشته باشین که این توان رو روی ریل 12 ولتش بتونه تحویل بده)

قیمت خرید ماژول و خرید پاور بعلاوه زحماتش اصلا منطقی نیست

https://doroudco.ir/product/13-power-supply-30v-20a.html

لینک بالا هم مربوط به یک منبع تغذیه هست که مد نظر شماست

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۱/۶/۲۹ در 19:49، silvermanHHH گفته است:

با Lm317 و یک پتانسیومتر میشه ولتاژو دستی تغییر داد

lm317 نهایت فکرکنم بتونه 1.5 الی 3 امپر خروجی بده. باید به فکر راه دیگه ای بود
شاید بشه با دستکاری مدار فیدبک پاور یه کارایی کرد

لینک به دیدگاه

۱ ساعت قبل، .p.m.z. گفته است:

lm317 نهایت فکرکنم بتونه 1.5 الی 3 امپر خروجی بده. باید به فکر راه دیگه ای بود
شاید بشه با دستکاری مدار فیدبک پاور یه کارایی کرد

اره درسته ،فکر کنم این کار که بخاد انجام بده ارزش نداره ،منبع تغذیه متغیر بخره بهتره 

ویرایش شده توسط silvermanHHH
لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۱/۶/۳۱ در 14:26، silvermanHHH گفته است:

اره درسته ،فکر کنم این کار که بخاد انجام بده ارزش نداره ،منبع تغذیه متغیر بخره بهتره 

منبع تغذیه متغیر با این قیمت به نظر من ارزش نداره میتونه یه سویچینگ صنعتی بخره 30 امپر با قیمت 400 تومن تهش خودشم پتاسیومتر داره ولتاژ خروجیش متغیره یه ولت متر و امپر متر رو پنلی بگیره تازه اگه دلش بخواد یه ماژول وات بالا هم بخره بازم زیر 1 تومن در میاد ولی همچین منبع تغذیه متغیر اماده ک 30 امپر بده حد اقل 3.500 پولشه

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۱/۶/۲۹ در 21:34، Elderado گفته است:

@ali-0098

منم یک مینی دریل گرفتم 12-24V گمونم بین 6-15 آمپر جریان میخاد.(زیر بار)

علی جون یه فتوایی بده.

https://www.digikala.com/product/dkp-877012/آداپتور-12-ولت-15-آمپر-مدل-12v15a/

@m.shabani

درود عرض ادب

برای 12 ولت یا 24 ولت از پاورهای اماده اسنفاده کنید که قیمتش هم منصفانه است.

برای متغیر هم بهترین کار استفاده از منبع تغذیه اماده است که اون هم قیمتش تو بازار خوبه.

درست کردن منبع متغیر ،  وقت فروان و پول به اندازه منبع متغیر اماده میخواد. چه بسا بیشتر.

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۱/۷/۳ در 14:27، saman5949 گفته است:

منبع تغذیه متغیر با این قیمت به نظر من ارزش نداره میتونه یه سویچینگ صنعتی بخره 30 امپر با قیمت 400 تومن تهش خودشم پتاسیومتر داره ولتاژ خروجیش متغیره یه ولت متر و امپر متر رو پنلی بگیره تازه اگه دلش بخواد یه ماژول وات بالا هم بخره بازم زیر 1 تومن در میاد ولی همچین منبع تغذیه متغیر اماده ک 30 امپر بده حد اقل 3.500 پولشه

پتانسیومتر روی پاورها ، نهایتا 3ولت بیشتر یا کمتر میشه تغییر داد.

کسی که که نیاز به منبع تغذیه متغیر داشته باشه باید اماده بخره. 

لینک به دیدگاه

3 ساعت قبل، ali-0098 گفته است:

پتانسیومتر روی پاورها ، نهایتا 3ولت بیشتر یا کمتر میشه تغییر داد.

کسی که که نیاز به منبع تغذیه متغیر داشته باشه باید اماده بخره. 

خیر در حالت نرمال از 10 ولت تا 16 ولت متغیر میشه  بسته به جنس اون سویچینگ داره ک اصلی باشه یا نه .میشه  یه پتاسیومتر بالاتر جای پتاسیومتر اصلی نصب کرد و بازه بیشتری استفاده کرد . وقتی میشه از این سویچینگ ها استفاده کرد و کارو راه انداخت چه اجباری برای هزینه بیشتر وجود داره؟ چیزی ک شما  میگین حد اقل 2 تومن گرونتره پول  کمی هم نیست

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...