رفتن به مطلب

مشاوره برای ارتقاء سیستم (بین رم و هارد اس اس دی)

ali.arch
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام وقت بخیر
کانفیگ سیستم من اینه:

Cpu = Ryzen 9 5950x

GPu = 3070 asus

Hdd = 1tra 

Ssd = 500g 980 samsung

ram = 32gig 3200 Corsair

Motherboard = x570 pro

درحال حاضر میخواستم بدونم برای بهبود عملکرد کامپیوترم از نظر سرعتی. 64 گیگ رم بخرم بهتره یا یک ssd samsung 990 pro 1 tra اضافه کنم بهتره؟

از طرفی یکم حافظه کم آوردم و نیاز به ارتقا فضای ذخیره سازی دارم، ولی دو دلم که اگر قراره هارد بخرم، چرا همونو هارد ssd نخرم تا بجای هارد 500 گیگم که سریه پرو نیست، یک هارد سری پرو با سرعت بیشتر رو به سیستم اضافه کنم؟

از طرفی مطمئن نیستم اگر 64 گیگ رم به سیستم اضافه کنم چقدر سرعتش بیشتر میشه و ارزش داره که مثلا اطلاعاتمو روی هارد اکسترنال بریزم یک مدت و اولویت رو به رم بدم یا نه؟

من بیشتر با نرم افزار های طراحی و معماری و تدوین فیلم و ... کار میکنم و نمیدونم کدومش بیشتر به کارم میاد.

یک سوال مهم دیگه ام که دارم اینه که آیا میتونم بجای خریدن یک هارد 1 ترای M.2، یک هارد با ظرفیت 500 گیگ بخرم و اونو برای نرم افزارهای اصلیم قرار بدم و نرم افزار های کم اهمیت تر رو روی اون هارد 500 قبلیم تو یک درایو دیگه نصب کنم؟ آیا این روش مرسوم هست و پیشنهاد میشه؟

لینک به دیدگاه

سلام دوست عزیز،

منطقی نیست شما این همه پول بابت یک SSD با حجم 1 ترابایت بدین. میشه با 6.600 یه SSD مدل Samsung 970 EVO PLUS 2TB تهیه کنید.

در مورد 64 گیگابایت رم، تصمیم با شماست، با افزایش حجم رم سیستم شما "سریعتر" نمیشه، ولی اگر موقع رندر اخطار کمبود حجم رم میگیرید، با افزایش رم این مشکل برطرف میشه.

لینک به دیدگاه

18 دقیقه قبل، ARMIN گفته است:

سلام دوست عزیز،

منطقی نیست شما این همه پول بابت یک SSD با حجم 1 ترابایت بدین. میشه با 6.600 یه SSD مدل Samsung 970 EVO PLUS 2TB تهیه کنید.

در مورد 64 گیگابایت رم، تصمیم با شماست، با افزایش حجم رم سیستم شما "سریعتر" نمیشه، ولی اگر موقع رندر اخطار کمبود حجم رم میگیرید، با افزایش رم این مشکل برطرف میشه.

ممنون از راهنماییتون. اما چه نیازی به 2 ترابایت دارم خب؟

چون من برای فضای ذخیره سازی اطلاعاتم اصلا نمیخوام از M.2 استفاده کنم چون شنیدم برای آرشیو اطلاعات هاردای خوبی نیستن و اگر یک وقت بسوزن شانس بازیابی اطلاعاتم نسبت به هاردای HDD خیلی پایینتره و ریسک زیادی داره. تمام دلیلم برای خرید یک هارد M.2 همون سرعت نوشتن و خواندنش هست و اینکه از PCIe 4 استفاده بشه.

من بیشتر از رندر، در حال حاضر برنامه نویسی بصری انجام میدم و اونجا بیشتر مثلا منتظر میشم یک کدی ران بشه و این ازم زمان میگیره، مثلا یک کدی یهو اجراش 2 دقیقه طول میکشه. این مدت زمان با افزایش رم کمتر نمیشه یعنی؟

ویرایش شده توسط ali.arch
لینک به دیدگاه

5 دقیقه قبل، ali.arch گفته است:

ممنون از راهنماییتون. اما چه نیازی به 2 ترابایت دارم خب؟

چون من برای فضای ذخیره سازی اطلاعاتم اصلا نمیخوام از M.2 استفاده کنم چون شنیدم برای آرشیو اطلاعات هاردای خوبی نیستن و اگر یک وقت بسوزن شانس بازیابی اطلاعاتم نسبت به هاردای HDD خیلی پایینتره و ریسک زیادی داره. تمام دلیلم برای خرید یک هارد M.2 همون سرعت نوشتن و خواندنش هست و اینکه از PCIe 4 استفاده بشه.

خوب اوکی همون 990Pro رو بگیر.

5 دقیقه قبل، ali.arch گفته است:

من بیشتر از رندر، در حال حاضر برنامه نویسی بصری انجام میدم و اونجا بیشتر مثلا منتظر میشم یک کدی ران بشه و این ازم زمان میگیره، مثلا یک کدی یهو اجراش 2 دقیقه طول میکشه. این مدت زمان با افزایش رم کمتر نمیشه یعنی؟

خوب همون زمانی که داره یک کد اجرا میشه چقدر از رمت اشغال میشه؟

با Task Manager چک کن ببین چقدر رم اشغال میشه.

لینک به دیدگاه

19 دقیقه قبل، ARMIN گفته است:

نمیدونم والا باید یکبار سرفرصت چک کنم.

فردا چک کردم خبر میدم.

لینک به دیدگاه

نقل قول

با Task Manager چک کن ببین چقدر رم اشغال میشه.

سلام وقت بخیر

من بررسی کردم

از 32 گیگ رم زمانی که سیستم در حال ران کردن کد هست حدود 15 گیگ بکار گرفته میشه!

ویرایش شده توسط ali.arch
لینک به دیدگاه

40 دقیقه قبل، ali.arch گفته است:

سلام وقت بخیر

من بررسی کردم

بسیار خوب، 15 گیگ این برمیداره حدود 8 الی 10 گیگابایت سیستم عامل نیاز داره، و اگر گرافیک هم در نظر بگیریم یه 16 گیگ هم اون میخواد، بنابراین رم هم ارتقا بده به 64

ولی تغییری شما حس نمیکنی پس از ارتقای رم. با - ذهنیت عدم تغییر وضعیت - رم سیستم رو ارتقا بده.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
40 دقیقه قبل، ali.arch گفته است:

سلام وقت بخیر

من بررسی کردم

به عنوان یک رم و اس اس دی خار! 😂 پیشنهاد می کنم اولین قدم Wise Memory optimizer حتما نصب کنی یک برنامه کوچیک و رایگان که بسیار کاربردیه و به نظرم داشتنش برای همه لازمه

من همیشه درگیر مشکلات رم بودم پروژه ایی داشتم که لود کردنش 60 گیگ رم می خواست 128 گیگ رم گرفتم بازم میدیدم لب مرزم! جایی رسیدم تو فکر پلتفرم سرور با 512 گیگ رم بودم :دی 

ولی این برنامه نجاتم داد، کلا ویندوز اینجوریه که هرچقدر رم بیشتری داشته باشی اونم بیشتر مصرف می کنه سیستمو 2 ساعت ول می کردم بعد که بر میگشتم میدم 40% رم همینجوری عادی پره!

این برنامه سیستمو از شر مموری خاری ویندوز رها می کنه

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۱/۱۱/۸ در 11:10، ARMIN گفته است:

بسیار خوب، 15 گیگ این برمیداره حدود 8 الی 10 گیگابایت سیستم عامل نیاز داره، و اگر گرافیک هم در نظر بگیریم یه 16 گیگ هم اون میخواد، بنابراین رم هم ارتقا بده به 64

ولی تغییری شما حس نمیکنی پس از ارتقای رم. با - ذهنیت عدم تغییر وضعیت - رم سیستم رو ارتقا بده.

ممنون از راهنماییتون. ولی خب من متوجه نمیشم اگر تغییری قرار نیست احساس بشه چرا ارتقاش بدم؟ یعنی میخوام بدونم این ارتقا چه سودی برام داره؟

لینک به دیدگاه

32 دقیقه قبل، ali.arch گفته است:

ممنون از راهنماییتون. ولی خب من متوجه نمیشم اگر تغییری قرار نیست احساس بشه چرا ارتقاش بدم؟ یعنی میخوام بدونم این ارتقا چه سودی برام داره؟

افزایش مموری کیفیت اون خدمتی که از سیستم میگیری رو بیشتر میکنه توی کمیت خیلی تفاوتی نمیکنه مگر اینکه گلوگاه باشه . اگرفکر میکنی الان کمبود رم داری افزایش بده. یه نرم افزار مانیتورینگ اگر داشته باشی متوجه  میشی این زمان رندر دخلی به رم داره یا نه.

لینک به دیدگاه

2 ساعت قبل، ali.arch گفته است:

اولویت ارتقا برای شما همون اس اس دیه، ولی در مورد رم، داستان اونطوری که فکر میکنی ساده نیست. ببین، حافظه موقت، یکی از بخش هایی از سیستمه که تا جایی که امکان داشته باشه، کامپیوتر از استفاده بیش از حد ازش پرهیز میکنه. یعنی طوری همه ی برنامه ها رو میچینه که هیچ وقت و هیچ زمانی شما کمبود حجم رم رو حس نکنی.

مثال میزنم، در یک سناریو پردازشی خاص، مثل همین کار با نرم افزار های تدوین، سیستم میاد نسبت به حجم کل رم روی سیستم، یک حجمی رو اشغال میکنه که شما رم کم نیاری. مثلا میتونه از تمام 32 گیگابایت حجم رم شما استفاده کنه، اما این کارو نمیکنه چون اینطوری برنامه ریزی شده که رفتاری انجام نده که باعث اشغال شدن تمام منابع رم سیستم شما بشه و عملکرد سیستم رو به خطر بندازه. پس میاد، اون بخشی که به نظر خودش مجاز هست رو اشغال کنه.

حالا وقتی شما حجم بیشتری در اختیار سیستم قرار بدی، مسلما اون پتانسیل حجم رم رو افزایش دادین و اینطوری - Just In case برنامه های شما اگر در شرایطی لازم شد، حجمی بالاتر رو از رم شما رو اشغال میکنه.

ممکن هم هست هیچ وقت اون شرایط پیش نیاد.

پس مدل ارتقای رم مثل بقیه قطعات سیستم نیست که سریعا و فی الفور اثرش در عملکرد کلی سیستم مشخص بشه، بلکه بیشتر تحت شرایطی خاص ممکنه به حجم بیشتری ازش نیاز بشه.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...