رفتن به مطلب

راهنمایی در خصوص دمای مناسب قطعات کیس تازه تهیه شده

kian.h
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام به همه دوستان و اساتید عزیز

من چند وقت پیش با راهنمایی دوستان خارج و داخل همین فروم قطعات مورد نیاز خودم رو انتخاب کردم و بالاخره با مراجعه به بازار (شیراز) تونستم مستقیم همه قطعاتی که نیاز داشتم رو پیدا کنم و خودم با کمک یو .. تو ... یوب و اطلاعاتی که داشتم کیس رو اسمبل کردم و شروع کردم به تست اون

اول اینکه بگم کیس رو به منظور کار برنامه نویسی جمع کردم و کیس بدون گراف هست البته در آینده نزدیک احتمالا یک گراف 3060 معمولی برای گیم کاملا تفننی خریداری میشه

MB : Asus TUF B760 Plus Wifi DDR4

CPU : i7 12700

RAM : Corsair Vengence 32GB RGB Pro SL DDR4

CPU Cooler : Deepcool GAMMAXX L240

PSU : Cooler Master G700 Gold

SSD : Samsung 980 Pro 1TB

Case : Deepcool CH510 Mesh Digital

خب من برای تست به نظرم اومد که cinebench رو نصب کنم البته نمیدونم برنامه مناسبی برای تست قطعات یا زیر فشار بردن اونها هست یا نه ولی نتیجه شد اینی که میگذارم :

Capture01.thumb.JPG.bc561628e197e3ba0d5ae16546845bb0.JPG

و دمای قطعات رو هم با برنامه CPUID چک کردم و حالا اینکه دما رو دقیق نشون میده یا نه من اطلاع کافی راجع به این برنامه ندارم :

Capture02.thumb.JPG.e2d3dfcb3f8f40f43251b9b59302c626.JPG

خب توضیح اینکه تو تست تک هسته ای دما معمولا بیشتر 50 به هیچ وجه نرفت و معمولا حول 47 یا 48 بود

توی تست چند هسته ای هم ماکزیمم دما همانطور که توی تصویر هست 85 شد ولی کلا حول و حوش 80 بالا و پایین میشد

توی حالت idle سیستم هم دما جدودا 32 درجه بالاتر نمیره البته بین 29 تا 32 در حال تغییر هست

در کل سوالی که برام پیش اومده اینه که با توجه به اینکه من نزدیک به 7 سال هست که از لپ تاپ استفاده میکنم و کیس نداشتم اطلاع دقیقی از دمای صحیح قطعات ندارم بنابراین گفتم اینجا مطرح کنم ببینم الان وضعیت تهویه کیس مناسب هست یا خیر؟

سوال دیگه ای هم در خصوص نحوه صحیح ورودی و خروجی فن ها دارم که در پست بعدی میپرسم

ممنون میشم اساتید عزیز راهنمایی کنید ... سپاسگزارم

لینک به دیدگاه

سلام
دما مناسب هست برای نسل 12 اینتل و کولینگ مایع 240 هر چند این کولر کمی ضعیف هست برای خنک کردن این سی پی یو چون این رده و نسل 13 خیلی گرم هستن
اینم مشخصات کیس شماست

Size (L x W x H) 455 × 230 × 470 mm
Weight 7.5 kg
Mainboard sizes supported Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX
Fan support Front: 3×120 / 2×140 mm.
Top: 3×120 / 2×140 mm
Rear: 1×120 / 1×140 mm
Power supply cover: 2×120 mm
Pre-installed fans Rear panel: 1x 120 mm airflow fan
Radiator support Front: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm.
Top: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm
Back: 120 / 140 mm
Maximum air cooler height 175 mm
Maximum graphics card length 380 mm
Front panel connectors 1x USB-A 3.0, 1x USB-C, 1x combined audio jack
Drives 2x 3.5″, 2x (+1 alternative to 3.5″) 2.5″

اصول خنگ کنندی اصولی اینطوری ک معمولا برای مکش هوای ورودی از جلوی کیس استفاده میکنن
و برای خروج هوای داخل کیس از سقف استفاده میکنن
یعنی شما میتونی 3 تا فن 12 سانت یا 2 تا فن 14 سانت جلو نصب کنی برای ورودی هوات
و 3 تا 12 سانت و 2 تا 14 سانت در سقف برای خروج هوا
یک فن هم هست انتهای کیس اون معمولا برای خنک کردن بهتر سی پی یو در صورت استفاده از ایر کولر هست
اما اینکه شما کولینگ مایع داری
بهتر ک 3 تا فن 12 سانت با فشار ورودی هوا مناسب تهیه کنی برای جلو اگر داری ک هیچ و اون کولینگ مایع رو فن های رادیاتورش رو نصب کنی ب سقف

ویرایش شده توسط Death Reaper
لینک به دیدگاه

2 ساعت قبل، Death Reaper گفته است:

سلام
دما مناسب هست برای نسل 12 اینتل و کولینگ مایع 240 هر چند این کولر کمی ضعیف هست برای خنک کردن این سی پی یو چون این رده و نسل 13 خیلی گرم هستن
اینم مشخصات کیس شماست

Size (L x W x H) 455 × 230 × 470 mm
Weight 7.5 kg
Mainboard sizes supported Mini-ITX, Micro-ATX, ATX, E-ATX
Fan support Front: 3×120 / 2×140 mm.
Top: 3×120 / 2×140 mm
Rear: 1×120 / 1×140 mm
Power supply cover: 2×120 mm
Pre-installed fans Rear panel: 1x 120 mm airflow fan
Radiator support Front: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm.
Top: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm
Back: 120 / 140 mm
Maximum air cooler height 175 mm
Maximum graphics card length 380 mm
Front panel connectors 1x USB-A 3.0, 1x USB-C, 1x combined audio jack
Drives 2x 3.5″, 2x (+1 alternative to 3.5″) 2.5″

اصول خنگ کنندی اصولی اینطوری ک معمولا برای مکش هوای ورودی از جلوی کیس استفاده میکنن
و برای خروج هوای داخل کیس از سقف استفاده میکنن
یعنی شما میتونی 3 تا فن 12 سانت یا 2 تا فن 14 سانت جلو نصب کنی برای ورودی هوات
و 3 تا 12 سانت و 2 تا 14 سانت در سقف برای خروج هوا
یک فن هم هست انتهای کیس اون معمولا برای خنک کردن بهتر سی پی یو در صورت استفاده از ایر کولر هست
اما اینکه شما کولینگ مایع داری
بهتر ک 3 تا فن 12 سانت با فشار ورودی هوا مناسب تهیه کنی برای جلو اگر داری ک هیچ و اون کولینگ مایع رو فن های رادیاتورش رو نصب کنی ب سقف

سلام و ممنون از اینکه وقت گذاشتید و راهنمایی کردید

بله من میخواستم توی پست بعد بهش اشاره کنم 

من این پک 3 تایی فن رو برای جلو کیس خریدم و کولر سی پی یو رو هم توی سقف گذاشتم

لینک فن پک 3 تایی فن کیس Deepcool مدل CF120 PLUS

یه ویدیو دیدم که توضیح میداد و همین صحبت شما رو داشت که فن های جلویی رو برای مکش یعنی ورود هوا به داخل کیس استفاده میکرد و کولر هم توی سقف هوای گرم رو بیرون میداد

من هم همین کار رو کردم یعنی الان وقتی جلوی کیس دستم رو نگه میدارم هوای خنک داره یعنی فکر میکنم داره هوا رو به داخل میکشه و دستم رو بالای کیس که نگه میدارم میبینم هوا گرم بیرون میده یعنی خروجی هوا هست (البته این برداشت من هست که چقدر درسته نمیدونم)

اما توی همون ویدیو فن تکی پشت کیس هم هوای گرم میداد بیرون یعنی من اینطوری متوجه شدم که میگفت باید 3 تا فن هوای ورودی داشته باشه و 2 تای بالا و فن پشت خروجی باشن که بشه 3 به 3 اینطوری هوای داخل کیس متوازن میشن اما الان من پشت فن کیس که دستم رو نگه میدارم هوای خنک هست یعنی فکر میکنم اون هم داره به صورت مکش و ورودی هوا استفاده میشه (یعنی اینطوری شده 4 تا ورودی و 2 تا خروجی) البته که فن پشت به صورت پیش فرض همینطوری بود و من دستش نزدم

در کل الان با توجه به اسکرینی که گذاشتم (CPUID) و توضیحاتی که دادم یعنی دما نرمال نیست و زیاد هست؟ یا الان قطعات دمای متعادل دارن و مشکلی نیست؟

توی پست بعد یه عکس از سیستم روشن و یه عکس هم از وضعیت فن ها و طریقه نصبش میگیرم میگذارم که ببینید چطوری بسته شدن تا بهتر بتونید راهنمایی کنید

سپاسگزارم

لینک به دیدگاه

سلام مجدد

وضعیت فن ها رو از نزدیک عکس گرفتم که بتونید راهنمایی کنید 

فن های جلوی کیس :

20230923_212256.thumb.jpg.736bb2bc454f437a69a9bdd520071219.jpg

فن های کولر سقف

20230923_212247.thumb.jpg.02fac00f28423d16a1854d4ae07daf51.jpg

فن پشت کیس تکی (جهت قرارگیری این فن بصورت پیشفرض همینطوری بود و الان احساس میکنم کار ورودی رو انجام میده یعنی هوا رو به داخل کیس میکشه به نظرتون درسته یا باید برعکسش کنم چون علاوه بر اون داستان تعداد ورودی ها و خروجی ها اینطوری هیچ مشی جلوش نیست و گردوخاک رو به داخل میکشه ) :

20230923_212240.thumb.jpg.0f679d9ef73b44c763e288ed514bdad3.jpg

این هم عکس از وضعیت کلی کیس و فن ها

20230923_212206.thumb.jpg.06b3df0e2c78cb19303cc0008608d519.jpg

لینک به دیدگاه

وضعیت فن ها خوبه عزیز و اصولی کار شده
من نگفتم دما نرمال نیست نه دما مناسب هست 
منظور بنده این بود کلا نسل 12 و 13 اینتل دمای خیلی بالاتری دارن از دما شما در نتیجه دمای شما مطلوبه و جای نگرانی وجود نداره

لینک به دیدگاه

17 ساعت قبل، Death Reaper گفته است:

وضعیت فن ها خوبه عزیز و اصولی کار شده
من نگفتم دما نرمال نیست نه دما مناسب هست 
منظور بنده این بود کلا نسل 12 و 13 اینتل دمای خیلی بالاتری دارن از دما شما در نتیجه دمای شما مطلوبه و جای نگرانی وجود نداره

سلام مجدد و ممنون بابت پاسخ گویی

خب خدا رو شکر ... یعنی با توجه به عکس هایی گذاشتم جهت فن ها درسته و ورودی و خروجی هوا همونی هست که بهش اشاره کردم (منظورم اینه که همانطور که گفتم هر جا جلوی فن خنک باشه یعنی داره هوا رو میکشه داخل و فن به صورت ورودی عمل میکنه و بالعکس)

صرفا این موارد رو جهت اطلاعات خودم می پرسم و از بابت نگرانی دما و اینا نیست... پس الان من 4 تا فن ورودی دارم 2 تا فن خروجی و بار داخل فضای کیس مثبت حساب میشه؟

چون داشتم یه ویدیو میدیدم که میگفت اگر تعداد فن های ورودی بیشتر از فن های خروجی باشه بار فضای کیس مثبت میشه و بالعکس ... و اگر مثبت باشه تهویه مناسبتر خواهد بود حالا نمیدونم این قضیه چقدر درست و دقیق هست یا نه

سپاس ... 

ویرایش : ببخشید فراموش کردم بپرسم ... توی استفاده روزمره من بیشتر از سی پی یو معمولا رم ها درگیر هستند و بیشتر اوقات تا 20 و خورده ای رم اشغال هست و دما رو چک کردم اکثر اوقات روی 33 یا 34 هست و دما ssd  هم معمولا روی 37 درجه هست البته زمان هایی که خیلی زیر فشار برن دما رم بیشتر از 40 نمیشه و ssd هم من بیشتر از 50 من ندیدم 

این دماها معمول و نرمال هستند برای این قطعات و مشکلی نیست؟ ممنون میشم این رو بهم راهنمایی کنید چون خودم که سرچ کردم به جواب واحد و درستی نرسیدم و همه جا میگفتن بستگی به نوع رم و ssd داره و نحوه استفاده

سپاس مجدد

ویرایش شده توسط kian.h
لینک به دیدگاه

شما چون کارت گرافیک نداری همون یک فن خروجی پشت کیس برای خنک سازی کل سیستم کافیه. میتونی فنهای جلو رو خاموش کنی تا انشاالله زمانی که کارت گرافیک تهیه کردی.

لینک به دیدگاه

55 دقیقه قبل، kian.h گفته است:

چون داشتم یه ویدیو میدیدم که میگفت اگر تعداد فن های ورودی بیشتر از فن های خروجی باشه بار فضای کیس مثبت میشه و بالعکس ... و اگر مثبت باشه تهویه مناسبتر خواهد بود حالا نمیدونم این قضیه چقدر درست و دقیق هست یا نه

سپاس ... 

عزیز شما 3 تا ورودی داری 3 تا خروجی 2 تا در سقف ب واسطه فن های رادیاتور 1 یکی هم پشت کیس ک بهش اشاره کردم بالا نگران نباش
دمای رم ها و اللخصوص اس اس دی هم بسیار مناسب هست و جای نگرانی وجود نداره
چطوره ک شما گرافیک نداری ارمین ب نکته خوبی اشاره کرد

لینک به دیدگاه

5 ساعت قبل، ARMIN گفته است:

شما چون کارت گرافیک نداری همون یک فن خروجی پشت کیس برای خنک سازی کل سیستم کافیه. میتونی فنهای جلو رو خاموش کنی تا انشاالله زمانی که کارت گرافیک تهیه کردی.

4 ساعت قبل، Death Reaper گفته است:

عزیز شما 3 تا ورودی داری 3 تا خروجی 2 تا در سقف ب واسطه فن های رادیاتور 1 یکی هم پشت کیس ک بهش اشاره کردم بالا نگران نباش
دمای رم ها و اللخصوص اس اس دی هم بسیار مناسب هست و جای نگرانی وجود نداره
چطوره ک شما گرافیک نداری ارمین ب نکته خوبی اشاره کرد

ممنون از هر دو دوست عزیز که راهنمایی کردید 

کاملا متوجه شدم سپاسگزارم

فقط این مورد آخر که هر دو بزرگوار بهش اشاره کردید یعنی از کار انداختن ۳ تا فن جلو تا زمان خرید گرافیک ، الزامی هست یعنی این مورد رو جهت صرفه جویی در مصرف و استهلاک فن ها گفتید یا اینکه روشن بودن شون مشکلی ایجاد میکنه؟

لینک به دیدگاه

۱ ساعت قبل، kian.h گفته است:

فقط این مورد آخر که هر دو بزرگوار بهش اشاره کردید یعنی از کار انداختن ۳ تا فن جلو تا زمان خرید گرافیک ، الزامی هست یعنی این مورد رو جهت صرفه جویی در مصرف و استهلاک فن ها گفتید یا اینکه روشن بودن شون مشکلی ایجاد میکنه؟

نه لزومی درش نیست
استهلاکیم در کار نیست
مصرفی نداره 3 تا فن 12 سانت
کلی بود چون شما سیستمت گرمایی تولید نمیکنه ک بخوای ازشون بهره ببری
معمولا فن های جلوی قوطی (کیس) و ورودی هوا هستن بیشتر برای خنک سازی گرافیک استفاده میشن و در ایر کولر سی پی یو 
شما ک واتر کولر داری برای سی پی یو در نتیجه خودش گرماشو کنترل میکنه و خارج میکنه گرافیکم نداری در نتیجه هم میتونی خاموش کنی همم میتونی ازشون استفاده کنی

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...