رفتن به مطلب

امنیت سیستم خود را به ماژول‌های TPM 2.0 ام اس آی بسپارید


Recommended Posts

همان‌طور که می‌دانید ماژول TPM 2.0 یکی از مهمترین پیش‌نیاز‌های ویندوز 11 به منظور افزایش امنیت سیستم برای جلوگیری از سرقت داده‌های حساس مانند رمزهای عبور در سازمانهاست. اگر سیستم شما فاقد این تراشه امنیتی است، امکان نصب آن به صورت مجزا نیز وجود دارد. در همین رابطه برند MSI انواع مختلفی از این ماژول‌های امنیتی را طراحی کرده که قرار است به زودی در بازار کشورمان عرضه شود.

ماژول های TPM 2.0 به عنوان یک الزام سخت افزاری برای اجرای ویندوز 11 اعلام شده‌اند. هر چند روش‌هایی برای دور زدن این محدودیت وجود دارد اما دلیل این تصمیم مایکروسافت، افزایش حملات مربوط به  Firmware است که در سال‌های اخیر بسیار رایج شده‌ و بیشترین آسیب را به دارندگان سیستم‌های ویندوزی می‌زند.

ماژول های TPM 2.0 یا ماژول های پلتفرم مطمئن نسل دوم، تراشه هایی هستند که برای افزایش امنیت سیستم های کامپیوتری طراحی شده‌اند. این ماژول ها می‌توانند کلید‌های رمزنگاری، اطلاعات مربوط به احراز هویت و دیگر داده‌های حساس را در یک محیط جدا و مطمئن به دور از دسترس هکرها و بدافزارها نگه دارند.

ماژول های TPM 2.0 ام اس آی

با استفاده از ماژول‌های TPM 2.0 و ویژگی های دیگری مانند بوت امن و محافظ های مجازی، مایکروسافت قصد دارد سیستم عامل ویندوز 11 را در برابر حملات باج‌افزارها و دیگر تهدیدات سایبری مقاوم‌تر کند.

ماژول‌های TPM 2.0 معمولاً در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای دسکتاپ تجاری و سازمانی که مسئول بخش IT دارند، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند. همچنین کاربرانی که داده‌های حساس روی سیستم خود ذخیره دارند، باید استفاده از این ماژول را در اولویت قرار دهند.

چرا باید از ماژول‌های TPM 2.0 استفاده کنیم؟

بسیاری از کامپیوترها و لپ‌تاپ‌های جدید به این ماژول مجهز بوده اما برای کامپیوترهای قدیمی‌تر یا کسانی که کامپیوتر دسکتاپشان را خود اسمبل کرده‌اند، ممکن است نیاز به اضافه کردن یک افزونه TPM به مادربرد یا فعال کردن TPM در فریم‌ور داشته باشند.

MSI نیز به عنوان یکی از بزرگان بازار سخت‌افزار با درک حساسیت این موضوع نسبت به عرضه انواع و اقسام ماژول‌های TPM 2.0 متناسب با سیستم‌های مختلف پرداخته است. MSI معتقد است که ماژول TPM2.0 سطح عمیق‌تر و گسترده‌تری از پوشش امنیتی را امکان‌پذیر می‌کند.

ماژول‌های TPM 2.0 ساخت MSI

ماژول‌های TPM 2.0 ساخت MSI با رابط کاربری SPI یا LPC مادربرد سیستم شما سازگار بوده و در اندازه و اشکال مختلفی تولید شده‌اند. علاوه بر این باید به تراشه‌های ساخت INFINEON روی این ماژول اشاره کرد که از برندهای مطرح در این حوزه به شمار می‌رود.

ماژول‌های MSI TPM 2.0 مجموعه گسترده‌ای از کنترلرهای امنیتی استاندارد را برای محافظت از یکپارچگی و اصالت دستگاه‌ها و داده‌ها ارائه می‌دهند و با استفاده از کلیدهای امنیتی و پشتیبانی از انواع الگوریتم‌های رمزگذاری از داده‌ها و اطلاعات حیاتی محافظت می‌کنند. این ماژول‌ها با انواع و اقسام سیستم‌عامل‌ها مانند لینوکس و کروم نیز سازگارند.

اگر روی سیستم‌ خود داده‌های حساس مانند اطلاعات مربوط به دارایی‌های ارز دیجیتال را نگهداری می‌کنید یا اینکه امنیت سیستم‌های سازمان یا شرکت‌ برایتان مهم است، استفاده از ماژول‌های TPM 2.0 ساخت MSI یک راهکار مطمئن برای حفاظت از اطلاعات با ارزش شماست.

در همین رابطه باید بگوییم که MSI ماژول‌های TPM 2.0 خود را با استانداردهای بالای حفاظتی روانه بازار کرده و قرار است به زودی این ماژول‌ها با گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر در بازار کشورمان نیز عرضه شوند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 7 ماه بعد...
قابلیت‌ها و مزایای ماژول امنیتی MSI TPM 2.0

tpm1_df6i.jpg

شاید تا پیش از معرفی ویندوز 11 و حواشی پیرامون نصب آن، کمتر کسی اسم ماژول TPM را شنیده بود. همین موضوع دلیلی شد تا در این ویدئو به معرفی و شرح مزایای ماژول امنیتی TPM 2.0 پرداخته و به عنوان نمونه‌ای مناسب، از قابلیت‌های ماژول MSI TPM 2.0 یاد کنیم. در ویدئو با این ماژول و نقش TPM 2.0 در امنیت سیستم بیشتر آشنا شوید.
 

 
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 2 هفته بعد...

در دوره‌ای که بخش عمده اطلاعات ما به شکل دیجیتالی و در بستر کامپیوترهای خانگی ذخیره می‌شود، لزوم حفاظت از اطلاعات شخصی، بیش از پیش اهمیت یافته است. یکی از ابزارهایی که می‌توان در این راستا و برای مصارف شخصی یا حتی سازمانی استفاده کرد، ماژول TPM است. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد TPM 2.0 در مادربردهای MSI و به طور کلی رایانه‌های دسکتاپ یا لپ‌تاپ آشنا کنیم.

ماژول TPM 2.0 چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

TPM مخفف عبارت Trusted Platform Module یا به فارسی «ماژول پلتفرم مطمئن» است و همانطور که از نام آن پیداست، در بهبود امنیت سیستم نقش دارد. مهم‌ترین استفاده از TPM 2.0 در رمزنگاری داده‌ها و بکارگیری سرویس‌هایی نظیر BitLocker برای قفل کردن درایوهای ذخیره‌سازی یا قابلیت‌های تشخیص هویتی جدید ویندوز همچون Windows Hello و حسگر اثرانگشت و غیره است.

 

مزایای ماژول امنیتی TPM 2.0





با ذکر یک مثال، کاربرد TPM 2.0 در حفاظت از اطلاعات شخصی را مرور می‌کنیم. فرض کنید شما یک ماژول TPM ام اس آی در اختیار دارید و اطلاعات روی هارد دیسک کامپیوترتان را با BitLocker رمزگذاری می‌کنید. حال اگر به هر دلیلی هارد دیسک شما گم شد یا به سرقت رفت، بدون در اختیار داشتن همان ماژول TPM 2.0 و احراز هویت امن، امکان دستیابی به اطلاعات درون هارد وجود نخواهد داشت. بدین ترتیب، امنیت اطلاعات شخصی یا سازمانی شما چندین برابر خواهد شد.

ماژول TPM که در این مطلب به توضیح آن می‌پردازیم روی اکثر کامپیوترهای موجود در بازار وجود دارد و اگر طی همین چند سال اخیر لپ‌تاپ یا دسکتاپ تهیه کرده باشید، به احتمال زیاد نسخه‌ای جدید از آن را در اختیار دارید.

 

 
 
 
 

 

این ماژول باتوجه به اینکه کامپیوتر شما یک کیس باشد که خودتان اسمبل کرده‌اید یا لپ‌تاپی که به تازگی خریداری کردید و پردازنده مورد استفاده، ممکن است در انواع مختلفی ارائه شود.

انواع ماژول TPM

بهترین و امن‌ترین حالت آن، ماژول TPM سخت‌افزاری است. برای مثال، امنیت مادربرد ام اس آی با TPM 2.0 موجود در تصویر زیر تأمین می‌شود. این قطعه داخل سوکت تعبیه شده روی مادربرد متصل می‌شود و از آنجایی که قیمت بالایی هم ندارد، به راحتی می‌توانید آن را برای کیس خود تهیه کنید. فقط پیش از خرید ماژول MSI TPM و نصب آن روی مادربرد، می‌بایست به رابط آن و پشتیبانی سوکت موجود روی مادربرد توجه کنید.


 

نقش TPM 2.0 در امنیت سیستم



از مزایای ماژول امنیتی TPM 2.0 سخت‌افزاری می‌توان به ذخیره کردن کلیدهای رمزنگاری سیستم به شکل فیزیکی و روی خود ماژول اشاره کرد. بدین ترتیب دسترسی هکرها برای رسیدن به رمز و اطلاعات شخصی شما بسیار سخت‌تر از قبل خواهد شد.

 

سوکت TPM روی مادربرد




اما این ماژول تنها مختص مادربردهای دسکتاپ نیست. اگر لپ‌تاپ داشته باشید یا اصلاً تمایلی به خرید قطعه فیزیکی نداشته باشید، باز هم ممکن است باتوجه به مدل پردازنده و قدیمی یا جدید بودن آن، سیستم شما این ماژول را همراه داشته باشد.

در برخی پردازنده‌ها، ماژول TPM به شکل چیپ فیزیکی یکپارچه با سی پی یو و در برخی مواقع روی فریمور پردازنده تعبیه شده است. از این قابلیت در پردازنده‌های اینتل با نام PTT (مخفف Platform Trust Technology) و در محصولات AMD به اسم fTPM شناخته می‌شود.

علاوه بر این، می‌توان از قابلیت‌های ماژول TPM در سطح نرم‌افزار نیز استفاده کرد. اما این راهکار امنیت پایین‌تری نسبت به قطعه سخت‌افزاری دارد و دسترسی هکرها و بدافزارها برای ایجاد تغییرات نرم‌افزاری و نفوذ به رمزنگاری‌ها بیشتر خواهد بود. از این رو، استفاده از ماژول TPM ام اس آی به شکل سخت‌افزاری اولویت دارد.

مزایای TPM 2.0 برای ویندوز 11

با توجه به موارد ذکر شده، حالا می‌توان متوجه شد چرا یکی از پیش‌نیازهای نصب ویندوز 11، در اختیار داشتن ماژول TPM است. با این حال، برای اینکه بتوانید سیستم عامل خود را به ویندوز 11 ارتقاء دهید، نیاز است تا حتماً نسخه 2.0 این ماژول را در اختیار داشته باشید؛ چه ماژول TPM 2.0 برای مادربرد MSI باشد چه برای هر نوع مادربرد دسکتاپ یا لپ‌تاپ دیگر.


 

مقایسه TPM 1.2 و TPM 2.0




نسخه TPM 2.0 ماژول‌های ام اس آی نسبت به نسخه‌های قدیمی‌تر نظیر TPM 1.2 از الگوریتم‌های پیشرفته‌تری برای رمزنگاری استفاده می‌کنند و دلیل پافشاری مایکروسافت برای استفاده از این مدل به منظور نصب ویندوز 11 نیز همین موضوع بوده است.

نسخه TPM را چطور بفهمیم؟

برای اینکه نسخه TPM نصب شده روی سیستم خود را بفهمید و از توانایی نصب ویندوز 11 اطمینان حاصل کنید، ساده‌ترین راه استفاده از برنامه PC Health Check خواهد بود. این برنامه که روی ویندوز آن را نصب خواهید داشت، مشخصات کامپیوتر شما را بررسی کرده و در نهایت گزارش پیشنیازهای نصب ویندوز 11 از جمله همین ماژول TPM 2.0 ام اس آی یا سایر برندها را ارائه می‌کند.


 

فهمیدن نسخه tpm



اگر صرفاً بخواهید نسخه TPM موجود روی سیستم را متوجه بشید نیز کافی است روی منوی استارت ویندوز کلیک راست کرده و گزینه Run را انتخاب کنید. سپس کلمه tpm.msc را جستجو کرده و در صفحه‌ای که باز می‌شود، از فعال بودن ماژول TPM و نسخه آن مطمئن شوید.

 

نسخه TPM ویندوز



در صورتی که در این صفحه نوشته‌ی «Compatible TPM cannot be found» مشاهده شد ولی از نصب بودن نسخه TPM 2.0 روی سیستم اطمینان دارید، ممکن است این ماژول غیرفعال بوده و برای فعالسازی آن نیاز به بررسی نحوه نصب TPM 2.0 روی مادربردهای MSI و آموزش نحوه فعال‌سازی TPM 2.0 در بایوس داشته باشید که برای هر برندی متفاوت است.


 

ماژول TPM برای ویندوز 11


جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی قابلیت‌های ماژول MSI TPM 2.0 پرداختیم و نقش TPM 2.0 در امنیت سیستم را شرح دادیم. ماژول TPM که نسخه TPM 2.0 آن یکی از پیش‌نیازهای نصب ویندوز 11 نیز هست، به شما کمک می‌کند با رمزنگاری اطلاعات شخصی یا درایوهای ذخیره‌سازی، از محتوای شخصی یا سازمانی خود در برابر هکرها و بدافزار محافظت کنید.


 

نصب TPM روی مادربرد



این قابلیت که به شکل سخت‌افزاری نظیر ماژول MSI TPM 2.0 و در سطح فریمور پردازنده یا نرم‌افزاری نظیر ارائه می‌شود، شما را قادر می‌سازد از سرویس‌های همچون BitLocker برای رمزگذاری درایوها یا Windows Hello و سایر روش‌های احراز هویت بیومتریک استفاده کنید. با بهره‌مندی از مزایای ماژول امنیتی TPM 2.0 خصوصاً قطعه سخت‌افزاری آن نظیر ماژول تی پی ام MSI، می‌توانید با اطمینان خاطر بیشتری اطلاعات خود را در فضای مجازی ذخیره کنید.

سوالات متداول

چگونه می‌توان TPM 2.0 را در مادربرد MSI فعال کرد؟

برای آموزش نحوه نصب ماژول TPM روی مادربرد نیاز است مراحل آن را از سایت سازنده بررسی نموده و از طریق بایوس فعال کنید.

آیا TPM 2.0 برای اجرای ویندوز 11 ضروری است؟

بله. البته راه‌هایی برای نصب ویندوز 11 بدون TPM 2.0 نیز وجود دارد، اما باتوجه به اهمیت این ماژول در ارتقای امنیت سیستم، توصیه می‌شود برای نصب ویندوز 11 از ماژول TPM 2.0 استفاده کنید.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...