رفتن به مطلب

تاپیک مرجع معرفی و بررسی های مادربردهای MSI با چیپست سری 800 AMD


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

MSI در جریان رویداد گیمزکام 2024 از یک مادربرد جدید با نام MPG X870E Carbon WIFI رونمایی کرده که از سوکت AM5 بهره برده و با پردازنده‌های جدید Ryzen شرکت AMD سازگار خواهد بود. 

مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI از طراحی مشکی برخوردار شده و در فرم فکتور ATX به بازار عرضه می‌شود. در طراحی این مادربرد از نورپردازی RGB استفاده شده و لوگوی MPG و Dragon روی ظاهر این مادربرد نقش بسته است.


 

تصویر مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI



مشخصات مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI

MSI برای تامین انرژی پایدار این مادربرد از ماژول VRM با 20 فاز بهره برده که به صورت 18+2+1 طراحی شده‌اند و از طریق دو کانکتور 8 پین تغذیه می‌شوند. مادربرد جدید میزبان سوکت AM5 بوده و با نسل جدید پردازنده‌های Ryzen سازگار است و از چهار اسلات DDR5 DIMM با حداکثر 192 گیگابایت حافظه رم با سرعت 8000 MT/s پشتیبانی می‌کند.

بر اساس گزارش tweaktown بخش زیادی از مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI را هیت سینک پوشانده که با مکانیزم EZ M.2 به راحتی و بدون استفاده از پیچ نصب می‌شوند. این طراحی کاربرپسند در نصب کارت گرافیک نیز دیده می‌شود تا گیمرها مشکلی بابت جابجایی کارت گرافیک غول‌پیکر خود نداشته باشند.


 

مشخصات مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI




مادربرد جدید MSI به دو اسلات PCIe 5.0 x16 در کنار یک اسلات PCIe 4.0 x16 و چهار اسلات M.2 مجهز شده که دارای قفل مغناطیسی بوده تا نور RGB از طریق لوگوی Carbon که روی مادربرد قرار دارد، منتشر شود.

ام اس آی برای مادربردهای X870E خود یک پورت 8 پین برای تغذیه اسلات‌های PCIe 5.0 در پایین مادربرد تعبیه کرده است. از دیگر قابلیت‌های این مادربرد می‌توان به کلید‌ پاور و ریست در کنار دو پورت USB 3.0 و USB 3.2Gen2 و چهار پورت SATA III اشاره کرد.


 

تصویر مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI




نکته جالب‌تر اینکه MSI از یک هیت سینک ثانویه برای خنک کردن کنترلر USB4 استفاده کرده تا دو پورت USB4 در پنل IO پشتی را تغذیه کند. در کنار آن می‌توان به 6 پورت USB 10G نیز اشاره کرد.

 

همچنین دو درگاه USB Type-C 10G در کنار سه درگاه USB Type-A 10G، یک پورت HDMI، کانکتور آنتن WIFI 7، خروجی صدای 7.1 کاناله HD، پورت‌های LAN 5GbE و 2.5GbE روی قاب پشتی این مادربرد جا خوش کرده است. MSI مادربردهای پریمیوم از سری X870E MEG را در 9 مهر ماه (30 سپتامبر) عرضه خواهد کرد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در جریان کنفرانس Gamescom امسال MSI از نسل جدید مادربردهای مجهز به چیپست X870E ای ام دی رونمایی کرد. مادربردهای جدید MSI به یک کانکتور ۸ پین PCIe مجهز هستند که می‌‌تواند توان قابل تأمین از طریق اسلات PCIe 5.0 را به 225 وات افزایش دهد.

 

مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI که در جریان نمایشگاه Gamescom رونمایی شد، برای پشتیبانی از پردازنده‌‌های رده بالای ای ام دی معرفی شده و به امکاناتی از جمله مدار تغذیه با 20 فاز، انبوهی از امکانات ارتباطی از جمله دو پورت USB 4، دو درگاه شبکه 2.5/5.0 گیگابیت و همچنین مکانیزم نصب و جداسازی آسان کارت گرافیک مجهز است. یکی دیگر از قابلیت‌‌های جالب این مادربرد وجود یک کانکتور ۸ پین PCIe است که عادت داریم آن را روی کارت‌‌ گرافیک ببینیم!



 

کانکتور ۸ پین به مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI اضافه شده است.


محدودیت اسلات PCIe در تأمین توان مصرفی

در حالت عادی شیار توسعه PCIe x16 که برای نصب کارت گرافیک استفاده می‌‌شود، قادر است تنها 75 وات توان را از طریق خطوط PCIe به کارت گرافیک برساند. اما با توجه به افزایش روز افزون توان مصرفی کارت‌های گرافیک و همچنین مصرف بیشتر خطوط PCIe نسل ۵ برای رسیدن به سرعت‌‌های بالاتر، به نظر می‌‌رسد افزایش توان قابل در دسترس از طریق اسلات PCIe ضروری است.



 

تعبیه کانکتور ۸ پین در قسمت پایینی مادربرد



ام اس آی در نسل جدید مادربردهای مجهز به چیپست‌‌های X870E و X870 ای ام دی، یک کانکتور ۸ پین PCIe تعبیه کرده است که توان در دسترس خطوط PCIe را ۱۵۰ وات افزایش می‌‌‌دهد. به این ترتیب اکنون امکان تأمین 225 وات توان از طریق اسلات PCIe وجود دارد.

 

این قابلیت به خصوص در زمانی که چند کارت گرافیک رده‌بالای سری RTX 40 (و در آینده RTX 50) برای کاربردهایی مثل ویرایش ویدئو یا هوش مصنوعی روی سیستم‌‌ نصب شده‌‌اند، باعث می‌‌شود رابط PCIe 5.0 به توان کافی دسترسی داشته باشد.



 

بعضی مدل‌‌های مجهز به چیپست x870 نیز کانکتور ۸ پین pciE مجهز هستند.




در ادامه لیست کاملی از مادربردهای MSI که قرار است به کانکتور ۸ پین روی مادربرد مجهز شوند آورده شده است:

  • MEG X870E GODLIKE
  • MPG X870E CARBON WIFI
  • PRO X870-P WIFI
  • MAG X870 TOMAHAWK WIFI
  • X870 GAMING PLUS WIFI



به این ترتیب MSI کانکتور ۸ پین را به تمام مادربردهای مجهز به چیپست X870E خواهد افزود و حتی تعدادی از مادربردهای X870 نیز از این قابلیت بهره‌‌مند خواهند شد. انتظار می‌‌رود مادربردهای مجهز به چیپست جدید X870E در تاریخ ۳۰ سپتامبر برابر با ۹ آبان به بازار عرضه شوند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

شرکت MSI مادربرد جدید MPG X870E Carbon WIFI خود را در Gamescom 2024 به نمایش گذاشت. این مادربرد از ویژگی‌ها و قابلیت‌های IO بسیار زیادی پشتیبانی می‌کند که در ادامه این مطلب بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

کاملا واضح است که مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI طراحی شده تا یک گزینه قدرتمند و پیشرفته باشد. این مادربرد با طراحی استاندارد ATX به بازار عرضه می‌شود. به علاوه طراحی بدنه این دستگاه تماما مشکی است که ظاهری عالی به آن خواهد بخشید. این مادربرد همچنین از ویژگی‌های بصری RGB استفاده می‌کند، از جمله آن‌ها می‌توان به لوگوی MPG بر روی PCH و لوگوی Dragon بر روی صفحه IO اشاره کرد.

 

مشخصات مادربرد جدید MSI MPG X870E Carbon WIFI

در مورد مشخصات، مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI می‌توان گفت که این محصول از یک VRM با 20 فاز استفاده می‌کند. فازها به صورت 18+2+1 طراحی شده‌اند که نشان‌دهنده توزیع بار و قدرت به اجزای مختلف مادربرد است. همچنین، هر فاز دارای قدرت 110 آمپر خواهد بود. این مادربرد برای گسترش قابلیت‌های نسل فعلی و جدید پردازنده‌های Ryzen شرکت AMD که با سوکت AM5 سازگار خواهند بود، طراحی شده است. به علاوه این مادربرد دارای چهار اسلات DDR5 DIMM است که باید تا 192 گیگابایت ظرفیت و بیش از 8000 MT/s سرعت را پشتیبانی کند. همچنین گفته می‌شود توان این مادربرد از طریق دو کانکتور 8 پین تامین خواهد شد.

از نظر طراحی، مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI دارای تعداد زیادی صفحه و هیت سینک است. تمام بخش M.2 توسط هیت سینک‌ها پوشیده شده است که دارای قفل EZ M.2 هستند و به راحتی برداشته و نصب می‌شوند. این طراحی کاربرپسند همچنین با مکانیزم EZ PCIe Release MSI تعبیه شده است که برداشتن PCIe اولیه را آسان می‌کند.

مادربرد جدید MSI MPG X870E Carbon WIFI با قابلیت‌های جذاب به نمایش درآمد

باید اشاره کرد که، قبلا در رویداد Computex 2024، این طراحی در دو مدل دیگر از مادربردهای X870، به نمایش درآمده بود. در این محصول دو اسلات PCIe 5.0 x16، یک اسلات PCIe 4.0 x16 و چهار اسلات M.2 وجود دارد که ترکیبی از قابلیت‌های Gen5/Gen4 را ارائه خواهند داد. اسلات بالایی مادربرد دارای قفل مغناطیسی است. این قفل به گونه‌ای طراحی شده که اجازه می‌دهد نور RGB از طریق لوگوی Carbon که روی مادربرد قرار دارد، منتشر شود.

از آنجایی که مادربردهای X870E با اسلات‌های Gen5 ارائه می‌شوند، این شرکت یک ورودی برق 8 پین اختصاصی در پایین اضافه کرده است تا خطوط PCIe را تغذیه کند. به علاوه هر چهار اسلات M.2 دارای پد حرارتی M.2 SSD دو طرفه هستند و ویژگی‌های بسیار خوب دیگری مانند روشن/خاموش کردن، سوئیچ‌های بازنشانی، دو پورت USB 3.0، 1 USB 3.2Gen2، چهار پورت SATA III، پورت‌های زاویه‌دار، LED Debug و EZ Debug LED در این مادبرد وجود دارد.

با برداشتن هیت سینک‌های VRM که در بالاترین قسمت قرار دارند، می‌توانیم یک هیت سینک ثانویه را ببینیم که برای خنک کردن کنترلر USB4 استفاده می‌شود و دو پورت USB4 را در پنل IO پشتی تغذیه خواهد کرد. علاوه بر آن یک PCB ثانویه وجود دارد که دارای سه دکمه (Flash BIOS، Clear CMOS، Smart Button) و 6 پورت USB 10G است.

همچنین دو درگاه USB Type-C 10G، سه درگاه USB Type-A 10G، یک پورت HDMI، یک کانکتور آنتن WIFI 7، یک جک صوتی 7.1 کاناله HD، ورودی‌های LAN 5GbE و 2.5GbE در این محصول وجود خواهد داشت. این مادربرد قطعاً محصولی خواهد بود که با توجه به تمام نیازهای کاربران، طراحی شده است. علاوه بر آن، شرکت MSI محصولات رده بالاتری از سری X870E MEG خواهد داشت، با این حال رونمایی آن‌ها نزدیک به تاریخ عرضه رسمی در 9 مهر ماه (30 سپتامبر)، برنامه ریزی شده است، بنابراین برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با این محصولات با ما همراه باشید.

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به نظر می‌رسد که مادربرد پرچم‌دار نسل بعدی MEG X870E GODLIKE کمپانی MSI، طراحی فوق‌العاده‌ای خواهد داشت و 28 فاز توان را برای پردازنده‌های Ryzen 9000 شرکت AMD ارائه می‌دهد.بر اساس گزارش‌های منتشر شده، مادربرد MSI MEG X870E GODLIKE AM5 نه تنها برای تراشه‌های سری AMD Ryzen 9000 بلکه برای پردازنده‌های نسل بعدی معماری هسته‌ای Zen آماده شده است. گفته می‌شود این محصول جدید با پشتیبانی از۰ تعداد زیادی IO ارائه خواهد شد.شرکت MSI در حال آماده سازی لیست گسترده‌ای از مادربردهای AMD AM5 در سری 800 خود است. لازم به ذکر است که این بردها از چیپست X870E و X870 استفاده می‌کنند. تعدادی از این مادربردها در طول رویداد Computex 2024 به نمایش گذاشته شدند، به علاوه طراحی نسخه جدید MPG Carbon WiFi در Gamescom 2024 نشان داده شد. همچنین گزارش‌هایی در رابطه با مدل‌های بیشتری از مادربردهای این خانواده منتشر شد. در ادامه این مطلب به مشخصات مادربرد پرچم‌دار MSI MEG X870E GODLIKE می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.


مشخصات مادربرد پرچم‌دار MSI MEG X870E GODLIKE

در رابطه با جزئیات مادربرد MSI MEG X870E GODLIKE می‌توان گفت که این محصول به اندازه نسخه قبلی GODLIKE که مبتنی بر چیپست X670E بود، بزرگ است. اندازه این مادربرد جدید باید برابر با 288×304.8 میلی‌متر باشد و از فرم فاکتور E-ATX استفاده کند. این برد دارای سوکت AM5 است که از پردازنده‌های Ryzen 9000، Ryzen 8000، Ryzen 7000 شرکت AMD پشتیبانی می‌کند. علاوه بر آن، با توجه به توانی که این برد به آن می‌بالد، باید به راحتی و بدون هیچ مشکلی از نسل بعدی پردازنده‌های Ryzen نیز پشتیبانی کند. این برد همچنین به آخرین بایوس AGESA مجهز خواهد شد که بر اساس معماری هسته‌ای Zen 5 بهینه شده است.


ارائه 28 فاز توان!


از نظر انتقال توان، مادربرد MEG X870E GODLIKE شرکت MSI دارای 28 فاز توان با مراحل 110 آمپر است. همچنین باید اشاره کرد که این مادربرد نسبت به مدل قبلی خود (X670E GODLIKE) یک فاز VRM بیشتر دارد. در این محصول منبع تغذیه پردازنده توسط دو کانکتور 8 پین تامین می‌شود و یک کانکتور برق استاندارد 24 پین (ATX) کل برد را تغذیه می‌کند. چهار اسلات DDR5 DIMM از بیش از 8000 MT/s سرعت DIMM و حداکثر ظرفیت 256 گیگابایت با جدیدترین ماژول‌های 64 گیگابایتی پشتیبانی می‌کنند. علاوه بر آن باید اشاره کرد که این مادربرد جدید دارای تمام قابلیت‌های مفید مانند DEBUG و EZ DEBUG LED به همراه سوئیچ‌های پاور/ریست خواهد بود.در سمت راست اسلات‌های DIMM، یک کانکتور وجود دارد که برای اتصال M-Vision Dashboard طراحی شده است. باید اشاره کرد که این یکی از ویژگی‌های سری X670E است.خلاصه‌ای از مشخصات مادربرد پرچم‌دار MSI MEG X870E GODLIKE:

  • پشتیبانی از سوکت پردازنده‌های دسکتاپ Ryzen 9000/8000/7000 (AM5) شرکت AMD
  • طراحی 28 فاز (110A) CPU VRM
  • دو کانکتور برق 8 پین برای پردازنده
  • چهار اسلات DDR5 DIMM (تا ظرفیت 256 گیگابایت)
  • پشتیبانی از EXPO با استفاده از حافظه DDR5-8000+
  • طراحی 10 لایه PCB
  • 8 پورت USB Type-C (دو 40Gbps، یک 20Gbps، پنچ 10Gbps)
  • دو اسلات x16 PCIe Gen 5 (x16/x8 الکتریکی)
  • پنج اسلات M.2 (دو Gen 5، سه Gen 4)
  • هیت سینک‌های M.2 Shield Frozr برای اسلات‌های M.2
  • PCIe تقویت شده و اسلات‌های حافظه
  • قالب دوگانه X870E PCH
  • کانکتور 8 پین اضافی برای توان PCIe (پشتیبانی از RTX 50)
  • MSI-MEG-X870E-GODLIKE-Motherboard-1179x1



اسلات‌های ارائه شده در مادربرد پرچم‌دار MSI MEG X870E GODLIKE

در رابطه با اسلات‌های موجود می‌توان گفت که، این مادربردها دو کانکتور PCIe Gen 5.0 (یک x16 و یک x8) را به همراه یک اسلات PCIe 3.0 x1 ارائه می‌دهند. در این دستگاه پنج اسلات M.2 برای ذخیره‌سازی موجود است که شامل دو اسلات Gen 5 (CPU) و سه Gen 4 (PCH) خواهد بود. تمام اسلات‌های M.2 روی مادربرد به هیت‌سینک‌های MSI M.2 Shield Frozr مجهز شده‌اند که به بهبود عملکرد و جلوگیری از داغ شدن SSDهای M.2 کمک می‌کنند. هیت‌سینک بالایی دارای قفل مغناطیسی است که نصب و جداسازی آن را آسان‌تر می‌کند و همچنین به نور RGB مجهز شده که به زیبایی ظاهری مادربرد می‌افزاید. بقیه اسلات‌های M.2 دارای طراحی‌های EZ M.2 خواهند بود، در حالی که اسلات PCIe با فناوری EZ PCIe ارائه می‌شود که به کاربران این امکان را می‌دهد تا به راحتی دستگاه‌های PCIe و M.2 را نصب و جداسازی کنند. همچنین در این مادربردها چهار پورت SATA III و دو هدر پنل جلویی USB3 وجود خواهد داشت.ورودی و خروجی‌های این مادربرد در مجموع شامل 8 پورت USB Type-C است که 7 پورت در پنل پشتی و 1 پورت در پنل جلویی قرار دارد. باید اشاره کرد که پورت USB Type-C در پنل جلویی از قابلیت Power Delivery (PD) تا 60 وات پشتیبانی می‌کند. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد که دستگاه‌های خود را با توان بالاتری شارژ کنند و این امکان با استفاده از یک کانکتور 8 پین روی مادربرد فراهم شده است. بقیه پورت‌های پنل پشتی شامل دو پورت 40Gbps، یک 20Gbps و پنج 10Gbps هستند. علاوه بر این، پنل پشتی مادربرد دارای لایه‌های PCB انباشته است که امکان اضافه کردن پورت‌های USB بیشتر را فراهم می‌کند. همچنین این مادربرد از دو پورت شبکه و پشتیبانی از WiFi 7 برخوردار خواهد بود. کنترلر USB4 در نزدیکی بخش IO و زیر یک هیت‌سینک اختصاصی قرار دارد که به مدیریت حرارت و کارایی بهتر کمک می‌کند.در نهایت باید گفت که، این مادربرد با یک کانکتور 8 پین اضافی در نزدیکی PCHهای دوگانه X870E ارائه می‌شود که توان بیشتری را برای خطوط PCIe به منظور پشتیبانی از کارت گرافیک‌های نسل بعدی، مانند نسخه‌های RTX 50 Blackwell شرکت انویدیا، فراهم می‌کند.

عرضه و قیمت‌گذاری این مادربردهای جدید



ممکن است که شرکت MSI مادربرد MEG X870E GODLIKE را پس از عرضه اولین موج مادربردهای سری 800 AMD، روانه بازار کند. انتظار می‌رود که این مادربرد دارای ویژگی‌های اورکلاکینگ پیشرفته باشد که برای کاربرانی که می‌خواهند عملکرد پردازنده خود را افزایش دهند، مناسب است. با توجه به ویژگی‌ها و قابلیت‌های پیشرفته، این مادربرد احتمالاً قیمت بالایی خواهد داشت. ممکن است به زودی تصاویر بیشتری از طراحی، هیت سینک و چیدمان کلی مادربرد GODLIKE منتشر شود، پس اگر درباره این محصولات شگفت‌انگیز شرکت MSI کنجکاو هستید، در روزهای آینده با ما همراه باشید.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

MSI به تازگی آپدیت جدیدی برای مادربردهای AM5 خودش منتشر کرده که می‌تواند عملکرد پردازنده‌های Ryzen 5 9600X و Ryzen 7 9700X را تا 13 درصد بهبود دهد. این آپدیت گزینه‌ جدیدی را با نام 105W TDP به بایوس مادربرد اضافه می‌کند که با انتخاب آن شاهد بهبود قابل توجه عملکرد این پردازنده‌ها هستیم. بر اساس گزارش tomshardware آپدیت جدید بایوس MSI برای مادربردهای AM5 این شرکت به زودی منتشر خواهد شد. آپدیتی که انتظار می‌رود بخشی از پچ AGESA 1.2.0.1a تیم سرخ باشد.

msi-amd-2.jpg

آپدیت جدید MSI برای بایوس مادربردهای AM5

این آپدیت گزینه‌ جدیدی با نام 105W TDP را به بایوس مادربردهای مذکور اضافه می‌کند تا عملکرد پردازنده‌های جدید Ryzen 5 9600X و Ryzen 7 9700X را تا حدود زیادی بهبود دهد. بر اساس ادعای برخی منابع خبری، این بهبود عملکرد به 13 درصد نیز خواهد رسید.گزینه 105W TDP در تب OC بایوس‌های MSI قرار گرفته و می‌توان با روشن کردن آن، محدودیت توان Ryzen 5 9600X و Ryzen 7 9700X را از 65 به 105 وات افزایش داد. همین امر موجب شده تا عملکرد این پردازنده‌ها تا 13 درصد در بنچمارک Cinebench R23 بهبود یابد.به عبارت دقیق‌تر در حالت توان 65 وات امتیاز تراشه Ryzen 7 9700X در Cinebench R23 به 20409 می‌رسد و این در حالی است که با افزایش توان به 105 وات، شاهد کسب امتیاز 23153 توسط این پردازنده هستیم.
هنوز معلوم نیست که آپشن 105W TDP توسط خود MSI ایجاد شده یا یک قابلیت خاصی است که توسط AMD در آینده برای مادربردهای AM5 عرضه خواهد شد. آپدیت جدید بایوس MSI هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

کمپانی MSI به تازگی از مادربردهای نسل بعدی X870E و X870 رونمایی کرده که شامل مادربرد MEG X870E GODLIKE با حجم عظیمی از درگاه‌‌های ورودی و خروجی مانند 8 پورت Type-C است. این مادربردها با پردازنده‌های AMD Ryzen 9000 سازگار بوده و از استاندارد PCIe Gen 5.0 پشتیبانی می‌کنند. در ادامه به معرفی مشخصات این مادربردها خواهیم پرداخت.

AMD اعلام کرده که تا سال 2027 به پشتیبانی از سوکت AM5 ادامه می‌دهد و همین امر موجب شده تا بسیاری از سازندگان سخت افزار مانند MSI به سراغ عرضه مادربردهایی قدرتمند با امکانات عالی بروند.


 

msi-meg-3.jpg



در همین رابطه شاهد عرضه مادربردهای X870E و X870 ام اس آی شامل مدل پرچمدار MEG X870E GODLIKE هستیم که با پلتفرم AM5 سازگار بوده و از پردازنده‌های Ryzen 7000، 8000 و 9000 AMD پشتیبانی می‌کند.

مشخصات مادربرد MEG X870E GODLIKE ام اس آی

مادربرد MEG X870E GODLIKE را می‌توان پرچمدار این سری نامید که قابلیت‌های جالبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این مادربرد به یک نمایشگر 3.99 اینچی LCD مجهز بوده و وضعیت سیستم را به کاربران نشان می‌دهد.

در کنار آن می‌توان به مدیریت بهتر کابل‌ها با فناوری Project Zero و امکان نصب آسان قطعات به لطف فناوری EZ Link اشاره کرد. روی این مادربرد 5 اسلات M.2 قرار گرفته که با کارت M.2 XPANDER-Z SLIDER GEN5 همراه شده تا دو درگاه M.2 PCIe Gen 5 نیز در اختیار کاربران قرار بگیرد.



 

پنل پشتی مادربرد MEG X870E GODLIKE ام اس آی




سیستم انتقال انرژی 27 فازی (24 + 2 + 1) شامل پاور استیج‌های 110 آمپری امکان اورکلاک قدرتمندترین پردازنده‌های AMD را فراهم می‌کند. پشتیبانی از درگاه LAN 10G و LAN 5G در کنار Wi-Fi 7 از دیگر مشخصات این مادربرد پرچمدار است. همچنین روی پنل پشتی این مادربرد 8 درگاه USB Type-A در کنار 7 پورت USB Type-C با توان شارژ 60 وات قرار گرفته است.

بر اساس گزارش wccftech مادربرد MPG X870E CARBON WIFI نیز به سیستم انتقال انرژی 21 فازی (18 + 2 + 1) شامل پاور استیج‌های 110 آمپری مجهز شده و از هیت سینک قدرتمند برای دفع حرارت ماژول‌های VRM بهره می‌برد.



 

همچنین باید به درگاه شبکه LAN 5G و LAN 2.5G در کنار Wi-Fi 7 اشاره کرد. این مادربرد از درگاه USB4 پشتیبانی کرده و دارای 9 پورت USB Type-A و 4 درگاه USB Type-C با توان شارژ 27 وات است.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مادربردهای جدید MSI مجهز به چیپست‌های X870 و X870E ای ام دی معرفی شدند. این سری از مادربردهای رده‌ بالای ام اس ای با پشتیبانی از استاندارد ATX 3.1 و کانکتور برق ۸ پین PCIe پاسخگوی توان مصرفی بیشتر سخت‌افزارهای نسل جدید در کاربردهای هوش مصنوعی و گیمینگ خواهند بود.

با افزایش توان مصرفی کلی سیستم به خصوص در کامپیوترهای مجهز به سخت‌افزارهای رده بالا، عملکرد بهینه قطعات و دستیابی به حداکثر کارایی نیازمند دسترسی به توان بیشتر است. به همین دلیل سخت‌افزارهای دارای گواهی‌نامه ATX 3.1 باید توان تحمل تا 2.5 برابر توان نامی به صورت لحظه‌ای را داشته باشند.


 

مادربردهای جدید MSI با پشتیبانی از ATX 3.1


کانکتور کمکی ۸ پین PCIe چیست؟


در حالت عادی، کانکتور 12 ولت ۲۴ پین مادربرد وظیفه تأمین برق مورد نیاز برای تمام سخت‌افزارهای جانبی از جمله فن‌ها، نورپردازی RGB و درایوهای NVMe را بر عهده دارد. کانکتور برق کمکی 8 پین به سیستم این امکان را می دهد تا حتی در زیر بار پردازشی سنگین مثل بازی‌های با گرافیک بالا هم بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهد.

فرض کنید سیستمی مجهز به مادربرد MAG X870 TOMAHAWK WIFI در کنار پردازنده AMD Ryzen 9950X و کارت گرافیک GeForce RTX 4090 SuprimX دارید. این قطعات در کنار خنک کننده CPU و فن‌های مورد نیاز برای تهویه کیس انرژی زیادی مصرف می‌کنند. این درحالی است که کانکتور 24 پین مادربرد حداکثر 168 وات توان خروجی دارد.

 

 این توان اضافی می‌تواند برای افزایش توان سیستم خنک کننده، نصب درایور‌های ذخیره‌سازی بیشتر، افزایش توان در دسترس RTX 4090 یا نصب یک GPU اضافی مخصوص محاسبات هوش مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد.

مادربردهای سری جدید MSI X870(E) با جدیدترین منابع تغذیه ATX 3.1 نیز سازگاری کامل دارند و هر آن چه برای اسمبل یک سیستم رده بالا نیاز است را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مادربردهای AMD X870E و X870 چه زمانی وارد بازار خواهند شد؟ در چه تاریخی می توان یک کامپیوتر با پلتفرم AMD Ryzen 9000 اسمبل کرد؟ بهترین مادربرد AMD X870E چه مدلی است؟ قیمت مادربردهای AMD X870E و X870 چقدر خواهد بود؟


مدت زمان نسبتا زیادی از معرفی پردازنده های AMD Ryzen 9000 و ورود آنها به بازار می گذرد؛ نکته عجیب تر آن است که هنوز مادربردهای میزبان این خانواده، حتی در مدل هایی که از چیپست های پرچمدار یعنی AMD X870E و X870 استفاده می کنند، وارد بازار نشده اند. در نهایت چند منبع موثق و همچنین سازندگان مادربرد تاریخ عرضه مادربردهای X870E و X870 را تلویحا اعلام کرده اند.
فروشندگان مادربرد به طور پراکنده مادربردهای جدید و پیشرفته خود را بر اساس چیپست های دسکتاپ AMD X870E و AMD X870 معرفی می کنند، با این حال هنوز این مدل ها حتی در یک مورد وارد بازار نشده اند. به گفته منابع معتبر AMD به سازندگان مادربرد اجازه رونمایی از مادربردهای جدید AM5 با چیپست های X870E/X870 را داده است؛ اما هنوز اجازه فروش آنها صادر نشده است که امری عجیب و غیر منطقی است!






2.jpeg



ظاهرا مادربردهای AMD X870 و X870 از تاریخ 30 سپتامبر، برابر با 9 مهر ماه 1403 راهی بازارهای جهانی خواهند شد که بدین ترتیب کمتر از یک ماه دیگر، کاربران در سراسر جهان می توانند مادربردهای جدید AM5 را خریداری کنند. به احتمال زیاد حتی برخی از کاربران و گیمرها در انتظار عرضه مادربردهای X870/E هستند تا پس از آن به سراغ اسمبل سیستم جدید با پردازنده های AMD Ryzen 9000 بروند.نکته منفی دیگر آن است که قیمت اعلامی برای مادربردهای AMD X870E و X870 بسیار بالاتر از حد انتظار است! در آستانه در دسترس بودن آنها، خرده فروشان مختلف آنلاین این مادربردها را با قیمت های نسبتاً بالایی لیست کرده اند. قیمت مادربردهای مبتنی بر مدل ارزان‌تر AMD X870 معمولاً بالای 250 دلار است، در حالی که مادربردهای مبتنی بر مدل برتر X870E حدود 325 دلار است.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 2 هفته بعد...

در هفته‌های اخیر، چندین شرکت تولیدکننده مادربرد، مدل‌های X870 و X870E خود را معرفی کرده‌اند. این مدل‌ها در مقایسه با مادربردهای X670 و X670E در بخش اتصال به‌طور محسوسی ارتقا یافته‌اند. تفاوت‌های جزئی بین مدل‌های مختلف وجود دارد و MSI این تفاوت‌ها را به‌عنوان یک فرصت بازاریابی استفاده کرده است. MSI با پشتیبانی از WiFi 7 در مادربردهای X870 خط و نشان بزرگی برای رقبای خود کشیده و ادعا می‌کند این مادربرد‌ها قابلیت‌های زیادی به همراه خواهند داشت.

مادربردهای X870 و X870E با پشتیبانی از WiFi 7، پهنای باند و نرخ انتقال داده بیشتری نسبت به WiFi 6/6E ارائه می‌دهند. اگرچه بیشتر مادربردهای X870/X870E به WiFi 7 مجهز هستند، MSI ادعا می‌کند که تنها تولیدکننده‌ای است که WiFi 7 واقعی را در تمام مادربردهای X870 خود ارائه می‌دهد.


 

MSI با پشتیبانی از WiFi 7 در مادربردهای X870

طبق گزارش Uniko’s Hardware، شرکت MSI در اسلایدی به مقایسه مادربردهای خود با محصولات ایسوس و گیگابایت پرداخته است. در این اسلاید آمده است و MSI ادعا کرده: ما فقط نمی‌گوییم بلکه WiFi 7 واقعی را ارائه می‌دهیم و برخلاف سایرین، تمام مادربردهای MSI X870 از WiFi 7 با فرکانس واقعی 320 مگاهرتز 5.8G پشتیبانی می‌کنند.

 

در این مقایسه، سه مادربرد از ASUS شامل TUF Gaming X870-Plus WiFi ،Pro X870-P WiFi و ROG Strix X870-A Gaming WiFi، و سه مادربرد از Gigabyte شامل X870E AORUS Elite WiFi 7 ،X870E Gaming X WiFi 7 و X870 Eagle WiFi 7 مورد بررسی قرار گرفته‌اند. همه این مدل‌ها از WiFi 7 با پهنای باند 160 مگاهرتز پشتیبانی می‌کنند، که مشابه WiFi 6 است. اما در مادربردهای MSI X870/X870E ،WiFi 7 با پهنای باند 320 مگاهرتز عرضه می‌شود که امکان دستیابی به سرعت اینترنت تا 5.8 گیگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند، که به‌مراتب سریع‌تر از کانال 160 مگاهرتز است.

 

MSI با پشتیبانی از WiFi 7 در مادربردهای X870


 

WiFi 7 به یکی از ویژگی‌های مهم بازاریابی در سخت‌افزارهای مدرن تبدیل شده و به نظر می‌رسد MSI در تلاش است تا در میان رقبا جایگاه خود را تثبیت کند. با این حال، باید توجه داشت که بسیاری از مادربردهای ایسوس و گیگابایت نیز از کانال 320 مگاهرتز پشتیبانی می‌کنند و در بسیاری از مناطق جهان، هنوز پهنای باند موردنیاز برای بهره‌برداری کامل از این سرعت بالا در دسترس نیست.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

MSI را می‌توان به عنوان یک برند با سابقه به حساب آورد که همواره به فکر ارتقای کیفیت محصولات خود با استفاده از جدیدترین فناوری‌های اختصاصی خودش بوده است. در همین رابطه می‌توان از سخت‌افزاریی نام برد که با فناوری EZ DIY سازگارند. EZ Conn یکی از ویژگی‌های این فناوری بوده که مدیریت کابل‌های سیستم خنک‌کننده و نورپردازی کیس را بهبود داده است. در ادامه با این قابلیت و مزایای آن بیشتر آشنا می‌شویم.با فناوری‌های جدید، دیگر دوران سختی مونتاژ PC‌ با پیچ‌گوشتی گذشته است. امروزه اکثر سازندگان سخت‌افزار به دنبال افزودن قابلیت نصب بدون ابزار در طراحی محصولاتشان رفته‌اند. MSI نیز به عنوان یک برند پیشرو در این زمینه از فناوری EZ DIY رونمایی کرده و روز به روز دایره محصولات مجهز به این فناوری را گسترش می‌دهد.

 

ez-2.jpg



این فناوری نصب قطعات را از هر زمان دیگری آسان‌تر کرده است. به عنوان مثال با استفاده از فناوری M.2 Shield Frozr در مادربردهای ام اس آی دیگر نیازی به استفاده از پیچ و پیچ‌گوشتی برای نصب هیت سینک SSD نخواهید داشت و به سادگی فشار یک انگشت می‌توانید هیت سینک را در جای خود نصب کنید.همچنین فناوری EZ PCIe Release که در مادربردهای MSI به شما این امکان را می‌دهد که با فشار یک انگشت، کارت گرافیک را نصب یا از جای خود خارج کنید. EZ M.2 Clip II هم امکان نصب بدون دردسر SSD و برداشتن آسان آن را فراهم می‌کند تا این فرآیند سریع‌تر انجام شود.اما بخش جالب دیگری از این فناوری به مدیریت کابل‌ها و نصب آسان سیستم خنک‌کننده برمی‌گردد که MSI از آن با عنوان EZ Conn-connector نام می‌برد. EZ Conn به معنای اتصال آسان و مدیریت کابل بین مادربرد و اجزای خنک کننده ARGB است.



معرفی انواع کانکتورهای EZ Conn




در حال حاضر دو نوع کانکتور EZ Conn شامل JAF_1 و JAF_2 روی مادربرد‌های MSI قرار دارد. کانکتور JAF_1 یک کانکتور 7 پین است که هدر فن سیستم و هدر ARGB را در یک کانکتور ادغام می‌کند.


 

ez-3.jpg




با استفاده از این کانکتور می‌توانید فن‌های MPG EZ120 ARGB را مستقیماً به JAF_1 متصل کنید یا از طریق کابل EZ 1 به 2 به فن ARGB دیگر متصل شوید. بنابراین فقط از یک کابل برای کنترل نورپردازی فن‌های سیستم خنک‌کننده و فن‌های ARGB روی کیس به مادربرد استفاده می‌شود.علاوه بر این MSI نسل بعدی کانکتورهای JAF_2 را معرفی کرده که امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با استفاده از این کانکتور 11 پین می‌توانید نورپردازی فن‌های سیستم خنک‌کننده، فن‌های کیس و هاب فن خارجی که از طریق درگاه USB 2.0 به مادربرد متصل می‌شود، را با استفاده از یک کابل مدیریت کنید.کانکتور جدید JAF_2 با خنک‌کننده‌های MPG Coreliquid P و فن MPG EZ120 ARGB سازگار است. کابل EZ Conn متصل به این پورت، یک کابل 1 به 3 است که برای اتصال خنک کننده مایع MPG Coreliquid سری D، فن ARGB یا هاب فن خارجی ARGB استفاده می‌شود.در حال حاضر مادربرد PRO X870-P WIFI از کانکتور JAF_1 و مادربردهای MEG X870E GODLIKE و MPG X870E CARBON WIFI و MAG X870 TOMAHAWK WIFI با کانکتورهای JAF_2 سازگار هستند.در انتها باید گفت که MSI به دنبال گسترش سخت‌افزارهای منطبق با قابلیت EZ Conn بوده تا حجم کابل‌کشی‌های مرتبط با نورپردازی درون کیس را به حداقل برساند تا علاوه بر زیبایی شاهد آسان‌تر شدن فرآیند مونتاژ کیس‌های کامپیوتر باشیم.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به تازگی اطلاعات جدیدی از مادربردهای X870E ام اس آی به بیرون درز کرده است. بر اساس اعلام برخی از مدیران این شرکت، مادربرد‌های X870E با پشتیبانی از استاندارد CUDIMM عرضه خواهند شد. در ادامه این نوشتار از شهر سخت افزار اطلاعات بیشتری درباره مادربردهای MSI بخوانید.

بسیاری از سازندگان، به دنبال پشتیبانی مادربردهای خود از استاندارد DDR5 CUDIMM بوده و AMD توانسته به بهترین شکل ممکن این استاندارد را اجرایی کند و MSI نیز به عنوان سردمدار این ماجرا قصد دارد محصولات بسیاری را روانه بازار کند.


 

عرضه مادربردهای MSI با پشتیبانی از CUDIMM


عرضه مادربردهای MSI با پشتیبانی از CUDIMM



استاندارد CUDIMM به ماژول‌های رم کمک می‌کند تا به فرکانس‌های بالاتری برسند. این فناوری موجب تنظیم داینامیک ولتاژ و فرکانس‌ می‌شود. در طرف مقابل نیز شرکت‌هایی مانند Biwin ،V-Color و Asgard نیز حافظه‌های CUDIMM خود را با سرعت‌هایی تا 9600 MT/s معرفی کرده‌اند.

در همین رابطه و در یک خبر هیجان‌انگیز، نماینده MSI تایید کرده که مادربرد‌های X870E با پشتیبانی از استاندارد CUDIMM عرضه خواهند شد. این فناوری فقط با پردازنده‌های Ryzen 9000 و 8000 بوده و ظاهراً MSI تغییراتی در اسلات‌های حافظه مادربردهای خود برای



سازگاری با استاندارد CUDIMM و استاندارد جدید CAMM 2 ایجاد خواهد کرد.

بر اساس گزارش wccftech البته با این مادربردها نمی‌توان انتظار سرعت‌های بسیار بالای 10000 MT/s را داشت و باید به فرکانس‌های پایین‌تر فکر کرد. اما انتظار می‌رود در آینده با رواج بیش از پیش این استاندارد شاهد تجربه سرعت‌های بسیار بالاتر نیز باشیم.



در همین رابطه بخوانید:

 

نکته جالب این است که پردازنده‌های Arrow Lake-S اینتل نیز به نوعی از استاندارد CUDIMM پشتیبانی خواهند کرد. علاوه بر این پردازنده‌های Zen 5 AMD نیز با CUDIMM سازگار خواهند بود تا شاهد رقابتی هیجان‌انگیز بین AMD و اینتل باشیم. اما آنچه مسلم است، تا این لحظه تنها MSI پشتیبانی از استاندارد CUDIMM را برای X870E تایید کرده است.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

خبر‌ها حاکی از آن است که کمتر از یک ماه دیگر شاهد عرضه پردازنده Ryzen 9800X3D به بازار خواهیم بود. اکنون اطلاعات جدیدی از توان پردازشی این محصولات به بیرون درز کرده که وعده رقابت تنگاتنگی بین Ryzen 9000X3D و Core Ultra 200-S در بازی‌ها را می‌دهد.

به گزارش Videocardz، شرکت MSI به تازگی خبرنگاران را به یک بازدید ویژه در کارخانه خود دعوت کرده تا فرآیند تولید مادربردهای نسل جدید اینتل و AMD را به نمایش بگذارد. در این بازدید محصولات جدیدی که (در زمان بازدید) هنوز معرفی نشده‌ بودند، مانند سری Ryzen 9000X3D و Core Ultra 200 نیز به نمایش گذاشته شدند.

طبق اسلایدهایی که توسط سایت HardwareLuxx منتشر و سپس پاک شدند، MSI تایید کرده که پردازنده‌های Ryzen 9000X3D شامل مدل‌های ۸ هسته‌ای و ۱۶ هسته‌ای خواهد بود. به نظر می‌رسد منبع نشت این اطلاعات تیم اورکلاک MSI بوده باشد.


 

مقایسه عملکرد 9800X3D در بازی‌ها با نسل قبل  

طبق ادعای MSI، عملکرد سری 9000X3D در بازی‌ها بین ۲ تا ۱۳ درصد سریع‌تر از پردازنده‌های 7000X3D خواهد بود. در بنچمارک منتشر شده، تنها سه بازی با استفاده از مدل‌های ۸ هسته‌ای و ۱۶ هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفته‌اند. طبق این اطلاعات، به نظر می‌رسد که مدل ۱۶ هسته‌ای در بازی‌ها کمی سریع‌تر از مدل فعلی 7950X3D است.


 

مقایسه سری X3D و غیر X3D رایزن 9000 با فرکانس ثابت




ام اس آی همچنین مقایسه‌ای بین سری 9000X3D و پردازند‌ه‌های معمولی Ryzen 9000 در بنچمارک Cinebench R23 انجام داده است. در این تست با فرکانس ثابت ۵.۲ گیگاهرتز (حداکثر فرکانس Ryzen 9000X3D)، عملکرد پردازنده‌ها مشابه هم خواهد بود. البته به یاد داشته باشید که Cinebench توان خام پردازشی را اندازه‌گیری می‌کند و عملکرد پردازنده‌ها در بازی‌ها متفاوت خواهد بود.


 

مقایسه عملکرد پردازنده‌های X3D با نسل قبل در Cinebench R23




پردازنده Ryzen 9 9950X3D در تست تک‌هسته‌ای حدود ۹ درصد و در تست چند هسته‌ای ۱۶ درصد سریع‌تر از مدل‌های نسل قبل X3D ظاهر شده. همچنین مدل ۸ هسته‌ای Ryzen 7 9800X3D  در پردازش تک و چند رشته‌ای به ترتیب ۱۸ و ۲۸ درصد سریع‌تر از Ryzen 7800X3D است. این ارقام با اطلاعات نشت‌شده قبلی همخوانی دارند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 2 هفته بعد...

سرانجام AMD تاریخ رونمایی از نسل بعدی پردازنده‌های گیمینگ خودش را مشخص کرد. به نظر می‌آید کمتر از چهار روز دیگر باید منتظر معرفی پردازنده‌های Ryzen 9000X3D باشیم. پردازنده‌هایی که با حافظه کش سه بعدی خود به سلطان بلامنازع گیمینگ تبدیل شده و در همین رابطه شاهد افشای مشخصات آن هستیم. 

AMD در حال ارسال دعوت نامه برای رویداد Ryzen است که روی پردازنده‌های V-Cache سه بعدی تمرکز دارد. این رویداد قرار است در 23 اکتبر (2 آبان) در ماکائو چین برگزار شود. انتظار می‌رود این شرکت سه مدل پردازنده را به طور همزمان معرفی کند، اما ادعا می‌شود که تنها نسخه 8 هسته‌ای با نام Ryzen 7 9800X3D در ماه آینده میلادی روانه بازار خواهد شد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده عملکرد سری 9000X3D در بازی‌ها بین 2 تا 13 درصد سریع‌تر از پردازنده‌های 7000X3D خواهد بود. در بنچمارک منتشر شده، تنها سه بازی با استفاده از مدل‌های 8 هسته‌ای و 16 هسته‌ای مورد بررسی قرار گرفته‌اند. طبق این اطلاعات، به نظر می‌رسد که مدل 16 هسته‌ای در بازی‌ها کمی سریع‌تر از مدل فعلی 7950X3D است.


پیش از این اعلام شده بود که پردازنده Ryzen 9 9950X3D در تست تک‌هسته‌ای حدود 9 درصد و در تست چند هسته‌ای 16 درصد سریع‌تر از مدل‌های نسل قبل X3D ظاهر شده است.همچنین مدل 8 هسته‌ای Ryzen 7 9800X3D  در پردازش تک و چند رشته‌ای به ترتیب 18 و 28 درصد سریع‌تر از Ryzen 7800X3D است.


 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 2 هفته بعد...
کمپانی تایوانی ام اس آی از معرفی پردازنده های AMD Ryzen™ 7 9800X3D آینده هیجان زده است، نوآوری که بر اساس معماری Zen 5 ساخته شده و دارای فناوری پیشگامانه 3D V-Cache™ AMD است. Ryzen™ 7 9800X3D برای حداکثر کارایی با IPC بهبود یافته و بهره وری انرژی برتر در مقایسه با نسل قبلی طراحی شده است که نویدبخش یک جهش هیجان انگیز در قدرت محاسباتی است.
Ryzen™ 7 9800X3D به طور یکپارچه با اکوسیستم سوکت AM5 ادغام می شود و به کاربران امکان دسترسی به پهنای باند PCIe Gen 5 و پشتیبانی از حافظه پرسرعت DDR5 را می دهد. این پردازنده که بر اساس فرآیند 4 نانومتری ساخته شده است، معیار عملکرد، کارایی انرژی و پاسخگویی جدیدی را ایجاد می کند که برای بازی های فشرده و تولید محتوا ایده آل است. مادربردهای MSI X870 (E) به طور کامل با Ryzen™ 7 9800X3D سازگار هستند و دارای مادربردهای قوی از جمله MEG X870E GODLIKE تا MAG X870 TOMAHAWK WIFI هستند. مادربردهای MSI X870 (E) و جدیدترین پردازنده‌های AMD، اوج عملکرد بازی را برای کاربران باز می‌کنند.
آخرین بایوس AGESA COMBO PI-1.2.0.2a همچنین ثبات بهینه‌سازی عملکرد بیشتری را در پردازنده جدید AMD Ryzen™ 7 9800X3D ارائه می‌کند. این بایوس همچنان با مادربردهای موجود MSI X670(E) و B650 سازگار خواهد بود.


x870-20241030-1_wylh.jpg
 
لینک به دیدگاه
Share on other sites

گزارش‌ها حاکی از آن است که مادربردهای سری 600 و 800 MSI از پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D پشتیبانی خواهند کرد و عملکرد بی‌نظیری را به ارمغان می‌آورند.

در تاریخ 10 آبان ماه (31 اکتبر 2024) شرکت MSI با خوشحالی از معرفی پردازنده جدید AMD Ryzen 7 9800X3D خبر داد. این تراشه یک نوآوری است که بر پایه معماری هسته‌ای Zen 5 ساخته شده و از فناوری پیشرفته 3D V-Cache کمپانی AMD بهره می‌برد. لازم به ذکر است که پردازنده Ryzen 7 9800X3D برای دستیابی به حداکثر عملکرد طراحی شده است و نسبت به نسل قبلی، بهبود IPC و کارایی انرژی بیشتری را ارائه می‌دهد. تمام آنچه گفته شد به کاربران وعده یک جهش هیجان‌انگیز در قدرت محاسباتی را خواهد داد.

 

مادربردهای سری 600 و 800 MSI از پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D پشتیبانی می‌کنند

 

 

سازگاری مادربردهای X870(E) کمپانی MSI با پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D

گفته می‌شود که تراشه Ryzen 7 9800X3D به‌طور یکپارچه با اکوسیستم سوکت AM5 سازگار است و دسترسی به پهنای باند PCIe Gen 5 و پشتیبانی از حافظه پرسرعت DDR5 را برای کاربران فراهم می‌کند. این پردازنده که بر اساس فرآیند 4 نانومتری ساخته شده، یک معیار جدید در زمینه عملکرد، کارایی انرژی و پاسخگویی را تعیین می‌کند که برای بازی‌های سنگین و تولید محتوا ایده‌آل است. مادربردهای X870(E) کمپانی MSI به‌طور کامل با تراشه Ryzen 7 9800X3D سازگار هستند و مجموعه‌ای قوی از MEG X870E GODLIKE تا MAG X870 TOMAHAWK WIFI را شامل می‌شوند. با این تفاسیر همانطور که گفته شد، مادربردهای X870(E) کمپانی MSI به همراه پردازنده‌های جدید شرکت AMD، عملکرد بی‌نظیری را در بازی برای کاربران فراهم خواهند کرد.

 

همچنین باید اشاره کرد که آخرین نسخه بایوس AGESA COMBO PI-1.2.0.2a ثبات بهینه‌سازی شده‌ای را برای عملکرد بر روی پردازنده جدید AMD Ryzen 7 9800X3D ارائه خواهد داد. این نسخه بایوس همچنان با تمام مادربردهای کمپانی MSI که مبتنی بر چیپست‌های X670(E) و B650 هستند، سازگار خواهد بود.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد که می‌توانیم آینده محاسبات با عملکرد بالا را با محصولات کمپانی MSI تجربه کنیم، که از پردازنده‌های دسکتاپ سری AMD Ryzen 9000 پشتیبانی خواهند کرد. ممکن است در روزهای آینده خبرهای بیشتری از این محصولات منتشر شود، بنابراین برای دریافت آخرین اطلاعات در این رابطه با ما همراه باشید.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

تست و بررسی مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI توسط رسانه تخصصی و معتبر IGORSLAB و کسب نشان

MSI برای تامین انرژی پایدار این مادربرد از ماژول VRM با 20 فاز بهره برده که به صورت 18+2+1 طراحی شده‌اند و از طریق دو کانکتور 8 پین تغذیه می‌شوند. مادربرد جدید میزبان سوکت AM5 بوده و با نسل جدید پردازنده‌های Ryzen سازگار است و از چهار اسلات DDR5 DIMM با حداکثر 192 گیگابایت حافظه رم با سرعت 8000 MT/s پشتیبانی می‌کند.بر اساس گزارش tweaktown بخش زیادی از مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI را هیت سینک پوشانده که با مکانیزم EZ M.2 به راحتی و بدون استفاده از پیچ نصب می‌شوند. این طراحی کاربرپسند در نصب کارت گرافیک نیز دیده می‌شود تا گیمرها مشکلی بابت جابجایی کارت گرافیک غول‌پیکر خود نداشته باشند.
مادربرد جدید MSI به دو اسلات PCIe 5.0 x16 در کنار یک اسلات PCIe 4.0 x16 و چهار اسلات M.2 مجهز شده که دارای قفل مغناطیسی بوده تا نور RGB از طریق لوگوی Carbon که روی مادربرد قرار دارد، منتشر شود.ام اس آی برای مادربردهای X870E خود یک پورت 8 پین برای تغذیه اسلات‌های PCIe 5.0 در پایین مادربرد تعبیه کرده است. از دیگر قابلیت‌های این مادربرد می‌توان به کلید‌ پاور و ریست در کنار دو پورت USB 3.0 و USB 3.2Gen2 و چهار پورت SATA III اشاره کرد.
نکته جالب‌تر اینکه MSI از یک هیت سینک ثانویه برای خنک کردن کنترلر USB4 استفاده کرده تا دو پورت USB4 در پنل IO پشتی را تغذیه کند. در کنار آن می‌توان به 6 پورت USB 10G نیز اشاره کرد.
همچنین دو درگاه USB Type-C 10G در کنار سه درگاه USB Type-A 10G، یک پورت HDMI، کانکتور آنتن WIFI 7، خروجی صدای 7.1 کاناله HD، پورت‌های LAN 5GbE و 2.5GbE روی قاب پشتی این مادربرد جا خوش کرده است. MSI مادربردهای پریمیوم از سری X870E MEG را در 9 مهر ماه (30 سپتامبر) عرضه خواهد کرد.


ez2_hiee.jpg


ez4_7bos.jpg



ez5_xhgt.jpg
 
لینک به دیدگاه
Share on other sites

پردازنده پرچمدار از سری 3D V-Cache تیم قرمز در برخی بنچمارک‌ها ظاهر شده که نتایج کسب شده آن نشان از ظهور یک هیولای قدرتمند دارد.در ادامه با معرفی و نتایج بنچمارک این پردازنده همراه ما باشید.

با اینکه هنوز زمان زیادی از معرفی سریع‌ترین پردازده گیمینگ دنیا یعنیAMD Ryzen 7 9800X3D نگذشته است، اما به نظر می‌رسد AMD به سراغ یک هیولای بعدی به نام Ryzen 9 9950X3D رفته است.

به گزارش رسانه Wffctech، پردازنده Ryzen 9 9950X3D دارای 16 هسته و 32 رشته روی دو دای Zen 5 است. این پردازنده همانند 7950X3D دارای 64 مگابایت حافظه کش روی دای به علاوه یک پشته 64 مگابایتی جداگانه است تا در مجموع شاهد 128 مگابایت حافظه کش L3 را شاهد باشیم. همچنین این پردانزده 16 مگابایت حافظه کش L2 دارد تا مجموعه حافظه‌های کش L2 و L3 آن به 144 مگابایت برسد.

اگرچه کلاک و TDP این پردانزده هنوز مشخص نیست، اما با توجه پردازنده 9800X3D به نظر می‌رسد پردازنده 9950X3D نیز از فناوری پشته کش سه بعدی ثانویه برای کلاک بیشتر استفاده کند. بنابر این می‌توان کلاک بیشتر از 7950X3D و TDP بین 120 تا 170 وات را از آن انتظار داشت. همچنین احتمال وجود قابلیت اورکلاکینک برای این پردازنده نیز وجود دارد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مادربرد پرچمدار MSI MEG X870E GODLIKE عبور از مرزهای محدودیت !
اورکلاک فرکانس پردازنده قدرتمند رایزن 7 9800X3D به 7.241 گیگاهرتز


gody_lim9.png
 
لینک به دیدگاه
Share on other sites

شرکت ام اس آی به تازگی یک قابلیت جدید به مادربردهای سری X870 و X870E اضافه کرده است. این قابلیت که X3D Gaming Mode نام‌گذاری شده، به پردازنده‌های X3D شرکت AMD از جمله Ryzen 7 9800X3D اجازه می‌دهد تا پتانسیل واقعی خود را نمایان کرده و در بازی‌های گوناگون FPS بالاتری ارائه کنند.

شرکت‌های تولیدکننده مادربرد از جمله گیگابایت و ایسوس، به‌تازگی به روزرسانی جدید بایوس مادربردهای خود را عرضه کرده‌اند، آپدیت جدیدی که با هدف پشتیبانی بهتر از پردازنده‌های جدید Ryzen 7 9800X3D شرکت AMD از راه رسیده‌اند.


 

قابلیت X3D Gaming Mode در مادربرد های MSI




این تراشه قدرتمند که به عنوان غول دنیای گیمینگ توصیف می‌شود، توانسته بازار سخت‌افزار را به تسخیر خود درآورد؛ تا جایی که تنها در عرض چند ساعت موجودی تمام فروشگاه‌ها به پایان رسیده و امکان خرید Ryzen 7 9800X3D فعلاً وجود ندارد.

برجسته‌ترین قابلیت این پردازنده را می‌توان حافظه کش سه بعدی یا 3D V-Cache عنوان کرد که منجر به افزایش چشمگیر FPS در بازی‌های مختلف می‌شود.

قابلیت X3D Gaming Mode در مادربرد های MSI

در همین راستا، MSI نیز یک قابلیت جدید برای پردازنده‌های سری X3D جدید به مادربردهای خود اضافه کرده که می‌تواند پتانسیل واقعی آن‌ها را آغاز کند. این قابلیت X3D Gaming Mode نام‌گذاری شده و در تنظیمات بایوس مادربردهای ام اس آی قابل دسترس است.

این قابلیت امکان غیرفعال کردن CCD یا SMT را در اختیار کاربر قرار داده و به افزایش فریم‌ریت بازی‌ها کمک می‌کند. گفته شده که قابلیت X3D Gaming Mode بهترین نتیجه را بر روی دای CCD دوگانه مانند پردازنده‌های Ryzen 9 7950X3D، Ryzen 9 7900X3D و Ryzen 9 9950X3D به همراه خواهد داشت، هرچند که حتی برای پردازنده‌های تک CCD نیز تأثیر مثبت خواهد گذاشت.


 

قابلیت X3D Gaming Mode در مادربرد های MSI




به گزارش Wccftech، تست‌های صورت گرفته از این قابلیت حاکی از آن است که پردازنده جذاب Ryzen 7 9800X3D پس از فعال‌سازی X3D Gaming Mode مادربردهای ام اس آی توانسته تا 20 درصد عملکرد بهتری در بازی Far Cry 6 (کارت گرافیک RTX 4090 و رزولوشن 1080p) از خود به نمایش بگذارد.

 

بر اساس نتایج به دست آمده، متوسط نرخ فریم (FPS) از عدد 219 به 263 فریم بر ثانیه رسیده است. البته این میزان افزایش عملکرد در بازی‌های گوناگون متفاوت خواهد بود؛ به عنوان مثال در بازی Shadow of The Tomb Raider افزایش نرخ فریم 10 درصد اعلام شده است.


 

images/1403/15/08/x3d-gaming-mode.png




در نهایت باید به این موضوع اشاره کرد که MSI قابلیت X3D Gaming Mode را به بایوس 3 مادربرد نسل جدید X870 و X870E کرده که شامل MEG X870E GODLIKE، MPG X870E Carbon Wi-Fi و MAG X870 Tomahawk Wi-Fi است.

 

نظر شما در رابطه با این قابلیت مادربردهای جدید MSI چیست؟ آیا این آپدیت برای مادربردهای قدیمی‌تر نیز در دسترس قرار خواهد گرفت؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

شرکت MSI در حال آماده سازی مادربردهای جدید برای سوکت AM5 همچون MPG X870E Edge TI Wi-Fi و یک گزینه ITX پیشرفته برای آخرین پردازنده‌های AMD Ryzen است. گفته می‌شود که مادربرد MPG X870E Edge Ti WIFI در طراحی تماما سفید رنگ و با اسلات‌های چهارگانه Gen5 M.2، به بازار خواهد آمد.

تقریباً همه فروشندگان مادربرد، یک نسخه سفید رنگ مبتنی بر سوکت AM5 را در سبد محصولات خود دارند. اکنون کمپانی MSI نیز قصد دارد با ارائه یک مادربرد عالی که از چیپست رده بالا X870E پشتیبانی می‌کند، به جمع این فروشندگان بپیوندد. قرار است این مادربرد جدید تماما سفید رنگ در قالب MSI MPG X870E Edge Ti WiFi به بازار عرضه شود. در ادامه این مطلب بیشتر به بررسی مشخصات این پردازنده می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.


 

مادربرد MSI MPG X870E Edge TI WIFI با طراحی کاملا سفید رنگ قلب شما را می‌رباید



مشخصات مادربرد MSI MPG X870E Edge TI WIFI

از نظر طراحی، مادربرد MSI MPG X870E Edge Ti WIFI درست پایین‌تر از نسخه برتر MPG، یعنی X870E Carbon WIFI قرار خواهد گرفت. این مادربرد دارای یک VRM قدرتمند است که با دو کانکتور 8 پین تغذیه می‌شود و از دو هیت سینک آلومینیومی بزرگ استفاده می‌کند که به کمک محلول لوله حرارتی به هم متصل خواهند شد و به رنگ نقره‌ای متالیک هستند. همچنین باید اشاره کرد که لوگوی RGB-lit Dragon روی صفحه ورودی/خروجی (I/O) درج شده است که یک ظاهر عالی را به دستگاه خواهد بخشید.

همچنین، در رابطه با حافظه می‌تواند گفت که این مادربرد دارای چهار اسلات DDR5 DIMM با پشتیبانی از ظرفیت حداکثر 192 گیگابایت با سرعت بسیار بالا است. در کنار آنها یک DEBUG LED و یک Digital DEBUG LED به همراه انواع هدر فن و RGB نیز وجود دارد. این مادربرد دارای سه اسلات PCIe x16 تمام قد است که یکی از آنها از اتصال Gen5 x16 پشتیبانی خواهد کرد. علاوه بر آن، بالاترین اسلات PCIe مجهز به مکانیزم آزادسازی آسان (EZ release mechanism) است و همین امر در مورد اسلات‌های M.2 نیز صدق خواهد کرد.

علاوه بر آن، باید اشاره کرد که این مادربرد دارای چهار اسلات M.2 است که هر یک به مکانیزم آزادسازی آسان و هیت سینک مجهز شده‌اند. لازم به ذکر است که به لطف تعداد زیادی از خطوط Gen5 که در پلتفرم X870E ارائه شده، تمام چهار اسلات با استاندارد Gen5 سازگار هستند. به علاوه یک کانکتور 8 پین کمکی وجود دارد که می‌تواند انرژی اضافی را برای اسلات PCIe به منظور تغذیه کارت‌های گرافیک نسل بعدی تأمین کند. این مادربرد در بخش ورودی و خروجی، یک پورت LAN با سرعت 5 GbE، چهار پورت USB 2.0، پنج پورت USB با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه، یک پورت USB تایپ C با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه و دو پورت USB تایپ C با سرعت 40 گیگابیت در ثانیه را ارائه خواهد داد. همچنین به منظور استفاده آسان، دکمه‌های Flash BIOS و Clear CMOS در پنل پشتی قرار داده شده‌اند. گفته می‌شود که این مادربرد از قابلیت WIFI 7 نیز پشتیبانی خواهد کرد.

 

تاریخ عرضه به بازار

 

در حال حاضر ما آخرین نقشه راه مادربردهای مبتنی بر چیپست‌های X870E/X870 را داریم که نشان می‌دهد مادربردهای MPG X870E Edge TI WIFI شرکت MSI در ماه دسامبر به بازار عرضه می‌شوند. این یک گزینه عالی برای کسانی است که قصد دارند پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D را تهیه کنند. همچنین کسانی که می‌خواهند به سمت فرم فاکتور ITX بروند باید بدانند که، سازنده مادربرد قصد دارد نسخه MPG ITX (X870) را نیز در حدود سه ماهه دوم سال 2025 روانه بازار کند. در نهایت باید گفت که مادربردهای X870 ITX بسیار محدود هستند، بنابراین خوب است که ببینیم کمپانی MSI در حال حاضر بر روی گسترش دامنه محصولات مبتنی بر چیپست‌های شرکت AMD در این فرم فاکتور کار می‌کند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

 مادربردهای MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI و MPG X870E CARBON WIFI بیست و پنج نشان معتبر را از آن خود کرده اند!  این شناخت قدرت، نوآوری و عملکردی را که این مدل ها برای هر سیستمی به ارمغان می آورند برجسته می کند.

awd1.thumb.png.21f690079607939d913c7d5ebcd51c51.png

لینک به دیدگاه
Share on other sites

اخبار منتشر شده حاکی از آن است که مادربردهای MEG X870E GODLIKE شرکت MSI گران قیمت هستند و از نظر ویژگی‌ها، طراحی و عملکرد در سطح بسیار بالایی قرار دارند. ما انتظار داشتیم که این مادربردها بها تمام شده بالایی داشته باشند، با این وجود لیست شدن این مدل با قیمت 1000 دلار در سایت Newegg، هنوز هم شوکه کننده است. با این حال باید گفت که سری مادربردهای پرچمدار شرکت MSI، یعنی MEG GODLIKE در زمینه عملکرد و قابلیت‌هایی که ارائه خواهند داد، بی‌نظیر هستند.

شرکت MSI محصولات خود را در دسته‌های مختلف سازماندهی می‌کند که شامل سری‌های PRO، MAG، MPG و MEG خواهند بود. لازم به ذکر است که این دسته‌ها از مدل‌های اقتصادی تا نسخه‌های لوکس را در خود جای خواهند داد. در حالی که برخی از محصولات MEG، مانند منبع‌های تغذیه یا کیس‌ها، نسبتاً مقرون‌به‌صرفه هستند، مانیتورها و مادربردهای MEG معمولاً بها تمام شده زیادی دارند. باید اشاره کرد که بیشتر مادربردهای MEG تنها در بررسی محصول دیده می‌شوند و به ندرت در سیستم‌های کامپیوتری که در Reddit یا انجمن‌های حرفه‌ای مشاهده خواهند شد، به کار می‌روند. دلیل این اتفاق قیمت بالای این مادربردها است که تقریباً همیشه از 1000 دلار فراتر می‌رود.


 

مادربرد MSI MEG X870E GODLIKE با قیمت خیره کننده 1099 دلار عرضه شد



مشخصات مادربردهای MEG X870E GODLIKE شرکت MSI



در اینجا یک پرسش مطرح می‌شود، چه چیزی مادربرد MEG GODLIKE را از سایر نمونه‌ها متمایز می‌کند؟ به طور ساده می‌توان گفت که، این محصول تقریباً هر ویژگی سطح بالایی که تصور کنید را ارائه می‌دهد. یکی از ویژگی‌های برجسته آن، ارائه صفحه نمایش LCD 3.99 اینچی است که اطلاعات نظارت بر سخت‌افزار، عیب‌یابی یا حتی مشخصات رابط پخش موسیقی را نمایش می‌دهد.

این مادربرد از حداکثر پنج SSD M.2 (دو عدد Gen5 و سه عدد Gen4) پشتیبانی می‌کند. به علاوه با کارت M.2 EXPANDER Z سازگار خواهد بود که دو اسلات SSD M.2 دیگر را اضافه می‌کند. این کارت دارای مکانیزم کشویی برای نصب آسان‌تر SSDها است. علاوه بر آن، این مادربرد از ویژگی‌های EZ DIY MSI پشتیبانی می‌کند، که شامل جداسازی آسان GPU PCIe، سپرهای مغناطیسی M.2 و تنظیم ساده آنتن Wi-Fi خواهد بود.

علاوه بر آن، آپشن‌های شبکه موجود در این محصول، بهترین گزینه‌های موجود در بازار محسوب می‌شوند. این مادربرد از قابلیت Wi-Fi 7 پشتیبانی خواهد کرد که بر اساس ادعا شرکت MSI، به طور کامل پیاده‌سازی شده است. علاوه بر آن، به منظور اتصالات سیمی، مادربرد به پورت‌های اترنت 10 گیگابیتی و 5 گیگابیتی مجهز خواهد بود.


قیمت این مادربردها



مادربرد MEG X870E GODLIKE شرکت MSI اکنون با قیمت 1,099 دلار به فروش می‌رسد و یکی از گران‌ترین مدل‌های مبتنی بر چیپست X870 در این پلتفرم محسوب خواهد شد. برای درک بهتر این موضوع باید اشاره کرد که، حتی وبسایت Newegg نیز کیت‌های ترکیبی شامل کارت گرافیک‌های Radeon RX 7900 XTX یا Ryzen 7 9800X3D شرکت AMD را به همراه مادربردهای X870E با قیمت کمتری به فروش می‌رساند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

پس از گزارش برخی کاربران از افزایش تأخیر حافظه‌های DDR5 پس از آپدیت AGESA 1.2.0.2a مادربردهای نسل جدید، ام اس آی دست به کار شده و یک قابلیت جالب به نام Latency Killer را معرفی کرده است. پس از فعال کردن این قابلیت در مادربرد‌های MSI، تأخیر به وجود آمده به راحتی برطرف می‌شود.

اغلب شرکت‌های عرضه کننده مادربرد اخیراً به‌روزرسانی AGESA 1.2.0.2a را برای محصولات خود منتشر کرده‌اند که پشتیبانی کامل از پردازنده‌های Ryzen 9000X3D در مادربردهای X870/X870E بهبود می‌بخشد. در کمال تعجب، این به‌روزرسانی باعث ایجاد برخی مشکلات مرتبط با تأخیر (latency) شده است.


 

مشکلات مرتبط با تأخیر (latency) در مادربردهای جدید



با این وجود، شرکت MSI سریعاً دست به کار شده و با اضافه کردن یک قابلیت جدید به مادربردهای خود به جنگ این مشکل رفته است.

راهکار MSI برای رفع مشکل تاخیر رم DDR5

 

به گزارش برخی کاربران، مادربردهای جدید X870 و X870E پس از دریافت به‌روزرسانی فوق با افزایش تقریباً 10ns میزان تأخیر در حافظه‌های رم روبرو شده‌اند. گرچه این رقم ممکن است چندان قابل توجه نبود و منجر به تفاوت جزئی عملکرد شود، اما MSI با اضافه کردن یک ویژگی جدید به نام Latency Killer به مادربردهای خود آن را برطرف کرده است.

 

مشکلات مرتبط با تأخیر (latency) در مادربردهای جدید



بدون نیاز به آپدیت بایوس مادربرد‌های نسل جدید MSI، گزینه Latency Killer به قابلیت‌های آن‌ها افزوده شده و کاربران می‌توانند از بین سه گزینه خودکار، غیرفعال و فعال یکی را انتخاب کند.

هنوز فرایند تأثیرگذاری این قابلیت و چگونگی رفع مشکل تأخیر در رم‌های DDR5 توسط آن مشخص نیست، با این حال آزمایش‌های اولیه از کاهش 8ns تأثیر پس از فعال‌کردن آن خبر می‌دهد.



 

به گزارش Wccftech، برای تست و محک زدن کیت حافظه از اپلیکیشن AIDA64 استفاده شده است. همان‌طور که در تصاویر می‌توان مشاهده کرد، مقدار تأخیر از 74.7 ثانیه در حافظه دارای سرعت 8000 مگاترانسفر بر ثانیه (MT/s) دارای پشتیبانی از قابلیت EXPO، به 66.7 ثانیه کاهش یافته است.


 

مشکلات مرتبط با تأخیر (latency) در مادربردهای جدید



در این تصاویر همچنین مشخص شده که نیازی به آپدیت بایوس مادربرد نیست و این قابلیت از طریق همان نسخه بایوس یعنی AGESA 1.2.0.2a در دسترس قرار گرفته است.

بهبود میزان تأخیر باعث افزایش امتیاز بنچمارک‌ها در اپلیکیشن AIDA64 شده است، با این وجود در بیشتر اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها، این اختلاف قابل مشاهده نخواهد بود.

نظر شما در رابطه با راهکار MSI برای رفع تأخیر در رم‌های DDR5 چیست؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...