رفتن به مطلب

تاپیک مرجع معرفی و بررسی های مادربردهای MSI با چیپست سری 800 AMD


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

دستیابی به سرعت 6400 MT/s در یک پیکربندی دو کاناله، به ویژه با چهار ماژول رم DDR5 در مادربردهای AM5، یک دستاورد فوق‌العاده به حساب می‌آید. اورکلاک حافظه رم 192 گیگابایتی DDR5 در پلتفرم AM5 نتایج بسیار خاص و قابل قبولی به دست آورده که تابحال شاهد آن نبودیم.

کیت رم 192 گیگابایتی Kingston با پردازنده Ryzen 7 9800X3D موفق شده است این سرعت 6400 MT/s را ثبت کند. فردی توانسته است پلتفرم AM5 را به حداکثر توان خود برساند در توییتر با نام کاربری 9550pro@ فعالیت می‌کند. در حالی که پلتفرم‌های AMD معمولاً در دستیابی به فرکانس‌های بالای حافظه با چالش روبرو هستند، مادربردهای پیشرفته Intel LGA 1851 به طور مداوم مرز سرعت 12000 MT/s را می‌شکنند.

اگرچه هنوز به مرزهای ذکر شده نزدیک نشده‌ایم، باید اذعان کرد که دستیابی به سرعت 12000 MT/s یا حتی بیش از 10000 MT/s با چندین ماژول رم کار بسیار دشواری است. به همین دلیل، دستاورد اخیر کیت رم 192 گیگابایتی DDR5 قابل توجه و تحسین‌برانگیز است. همانطور که در اسکرین‌شات مشاهده می‌شود، یک اورکلاکر توانسته است حداکثر ظرفیت حافظه‌ای که پردازنده AMD Ryzen 7 9800X3D قادر به پشتیبانی از آن است را به طور کامل بهره‌برداری کند.


 

اورکلاک حافظه رم 192 گیگابایتی DDR5



قدرت فوق‌العاده پلتفرم AM5



مادربرد MSI MEG X870E GODLIKE برای این آزمایش استفاده شد و با توجه به اینکه کاربر از 4 ماژول رم 48 گیگابایتی UDIMM DDR5 از Kingston بهره برده بود، پیکربندی 2DPC 2R (دو DIMM در هر کانال، دو رنک) فعال شد. بر اساس توصیه رسمی AMD، پردازنده Ryzen 7 9800X3D در این پیکربندی حداکثر به سرعت 3600 MT/s دست می‌یابد و مادربرد MEG X870E GODLIKE با اورکلاک می‌تواند تا 4800 MT/s را پشتیبانی کند.

با این حال، اورکلاکر موفق شد این مرز را شکسته و به سرعت شگفت‌انگیز 6400 MT/s برسد. دستیابی به چنین سرعتی کار پیچیده‌ای است، چرا که فشار بر حافظه دو رنک و استفاده از DIMM هایی که کانال‌ها را به اشتراک می‌گذارند، بار الکتریکی را افزایش داده و مشکلاتی در زمینه یکپارچگی سیگنال، مانند بازتاب سیگنال و تداخل ایجاد می‌کند. برای حل این مسائل، باید با تایمینگ‌های تأخیر و پارامترهای مختلف حافظه از طریق BIOS آزمایشات مختلفی انجام شود.

طبق اطلاعات نمایش داده شده در پنجره CPU-Z، تایمینگ‌های CL برابر با 48-48-48-103 بوده که عملکرد خوبی را نشان می‌دهد. برای دستیابی به این سرعت، کاربر مجبور شد ولتاژ را از 1.10V به 1.40V افزایش دهد و براساس گزارش RunMemtest Pro، کیت رم با نرخ خطای پایین به طور رضایت‌بخشی عمل کرده است. در مجموع، این پیکربندی به نظر کاملاً پایدار است و آماده پذیرش بارهای کاری سنگین می‌باشد.

لازم به ذکر است که چنین نتایجی با هر مادربرد X870/X870E و کیت رم ممکن نیست. علاوه بر این، ظرفیت 192 گیگابایتی رم و سرعت 6400 MT/s ممکن است برای اکثر کاربران سیستم‌های رایانه‌ای معمولی چندان کاربردی نباشد، اما این دستاورد نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر پلتفرم AM5 در زمینه پشتیبانی از حافظه است.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 2 هفته بعد...

پلتفرم AMD، بر خلاف اینتل که هر روز رکوردهای اورکلاک جدیدی را از آن شاهد هستیم، به سختی امکان دسترسی به سرعت‌های بالا را دارد. اما اکنون اورکلاکری به نام @9550Pro توانسته روی پلتفرم AM5، دست به کار شگفت انگیزی بزند و 192 گیگابایت حافظه رم DDR5 را به سرعت 6400 مگاترانسفر بر ثانیه برساند!

به گزارش وب‌سایت Wccftech، کاربری با نام @9950Pro توانسته با استفاده از مادربرد MSI MEG X870E GODLIKE و پردازنده Ryzen 7 9800X3D، چهار ماژول رم 48 گیگابایتی (مجموعاً 192 گیگابایت) را به سرعت 6400 مگاترانسفر بر ثانیه برساند.

 

اگرچه پیشتر اورکلاک‌های رم تا سرعت‌های بسیار بالا مانند 1200 مگاترانسفر بر ثانیه را هم دیده‌ایم، اما از آنجایی که دستیابی به چنین سرعت‌هایی روی چند ماژول رم، بسیار سخت است، رکورد این اورکلاکر روی چهار ماژول رم، آن هم روی پلتفرم AMD، قابل توجه است.

با توجه به تصاویر منتشر شده، این ماژول‌های رم از برند Kingston بوده که کانفیگ 2DPC 2R (دو DIMM روی هر کانال، دوال رنک) نیز فعال بوده است.

اما نکته جالب توجه این است که به گفته AMD، حداکثر سرعت قابل دسترسی با این کانفیگ روی پردازنده Ryzen 7 9800X3D، برابر با 3600 مگاترانسفر برثانیه است و مادربرد MEG X870E GODLIKE نیز تا 4800 مگاترانسفر برثانیه را پشتیبانی می‌کند که اکنون این کاربر از هر دو عبور کرده است.


 



همچنین دستیابی به این سرعت با حافظه‌های DIMM که کانال مشترک دارند بسیار سخت است چرا که این امر باعث افزایش شدید بار الکتریکی و چالش‌های یکپارچگی سیگنال‌ها مانند بازتاب سیگنال یا اختلال می‌شود که ظاهراً این کاربر برای رفع این مشکلات تنظیمات بسیار دقیقی را در تاخیر و تایمینگ این ماژول‌ها انجام داده است.

 

دستیابی ه به سرعت 6400 مگاترانسفر بر ثانیه روی رم های DDR5

 

با توجه به اسکرین‌شات‌های منتشر شده از CPU-Z، تایمینگ CL این حافظه‌ها 103-48-48-48 بوده است و ولتاژ از 1.1 ولت به 1.4 ولت  افزایش داده شده است. همچنین با توجه به نتایج RunMemtest Pro، این ماژول‌ها با نرخ خطای پایینی مشغول به کار هستند. در نهایت به نظر می‌رسد که سیستم از پایداری بسیار خوبی برخوردار است و برای انجام کارهای سنگین، آماده به کار است.

در آخر باید گفت اگرچه دسترسی به چنین سرعتی روی همه مادربردهای X870 یا X870E امکانپذیر نیست و یا 192 گیگابایت رم با سرعت 6400 مگاترانسفر بر ثانیه، برای کاربران عادی یا حتی حرفه‌ای، پر استفاده نیست، اما نشان از پیشرفت پلتفرم AM5 در موضوع پشتیبانی از حافظه دارد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

تست و بررسی مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI توسط رسانه تخصصی و معتبر LANOC و کسب نشان

MSI برای تامین انرژی پایدار این مادربرد از ماژول VRM با 20 فاز بهره برده که به صورت 18+2+1 طراحی شده‌اند و از طریق دو کانکتور 8 پین تغذیه می‌شوند. مادربرد جدید میزبان سوکت AM5 بوده و با نسل جدید پردازنده‌های Ryzen سازگار است و از چهار اسلات DDR5 DIMM با حداکثر 192 گیگابایت حافظه رم با سرعت 8000 MT/s پشتیبانی می‌کند.بر اساس گزارش tweaktown بخش زیادی از مادربرد MSI MPG X870E Carbon WIFI را هیت سینک پوشانده که با مکانیزم EZ M.2 به راحتی و بدون استفاده از پیچ نصب می‌شوند. این طراحی کاربرپسند در نصب کارت گرافیک نیز دیده می‌شود تا گیمرها مشکلی بابت جابجایی کارت گرافیک غول‌پیکر خود نداشته باشند.
مادربرد جدید MSI به دو اسلات PCIe 5.0 x16 در کنار یک اسلات PCIe 4.0 x16 و چهار اسلات M.2 مجهز شده که دارای قفل مغناطیسی بوده تا نور RGB از طریق لوگوی Carbon که روی مادربرد قرار دارد، منتشر شود.ام اس آی برای مادربردهای X870E خود یک پورت 8 پین برای تغذیه اسلات‌های PCIe 5.0 در پایین مادربرد تعبیه کرده است. از دیگر قابلیت‌های این مادربرد می‌توان به کلید‌ پاور و ریست در کنار دو پورت USB 3.0 و USB 3.2Gen2 و چهار پورت SATA III اشاره کرد.
نکته جالب‌تر اینکه MSI از یک هیت سینک ثانویه برای خنک کردن کنترلر USB4 استفاده کرده تا دو پورت USB4 در پنل IO پشتی را تغذیه کند. در کنار آن می‌توان به 6 پورت USB 10G نیز اشاره کرد.
همچنین دو درگاه USB Type-C 10G در کنار سه درگاه USB Type-A 10G، یک پورت HDMI، کانکتور آنتن WIFI 7، خروجی صدای 7.1 کاناله HD، پورت‌های LAN 5GbE و 2.5GbE روی قاب پشتی این مادربرد جا خوش کرده است.

aw1_4ugd_thumb.jpg


aw2_og96_thumb.jpg



aw4_q9s1_thumb.jpg



aw3_qakv.png
 
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...