رفتن به مطلب

مجهز کردن تنها یک یا دو پریز به ارت ؟

midnightblack
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

آیا میشه فقط یک یا دو پریز رو به ارت مجهز کرد ؟؟

ساختمان ما ارت نداره و الان یه سیم به کامپیوتر وصل کردم و با میخ به زمین فرو کردم مشکل برق دار بودن بدنه کاملاً حل شده .. اما تو سایت های خارجی که سرچ میکنم میگن این روش ایمن نیست و ممکنه واسه سیستم یا خودتون خطرناک باشه .. 

حتی میگه مجهز کردن یه پریز به ارت بصورت اختصاصی ایمن نیست چون همه جای زمین یکسان نیست و ممکنه بعضی وقتا موجب آتیش سوزی بشه 

ولی اگه ایمن هست و مشکلی نداره یه پریز رو بصورت جداگانه برای کامپیوتر به ارت مجهز کنم چون محافظ هم ارت داره و اینجوری میتونم از تمام خروجی های ارت محافظ  استفاده کنم .. الان بطور مثال یه سیم جدا برای ارت از پریز ارت دار بکشم به زمین با یه میله آهنی بفرستمش داخل زمین آیا مشکلی پیش میاد ؟

لینک به دیدگاه

متصل نکردن سیستم به ارت بهتر از اتصال به ارت غیر استاندارد هست، خیلی ها میگن به رادیاتور یا چهارچوب فلزی در متصل بشه که باز هم ریسک های خودش رو داره و متصل نشه بهتره.

لینک به دیدگاه

اگر خونه ویلایی هست میتونی بری نظام مهندسی برق و ازشون بخوای یه مجری برق بهت معرفی کنند و برات سیستم ارت اجرا کنه، یه فاز متر تهیه کن، داخل 2تا سوراخ پریز مربوط به کامپیوتر کن ببین هر 2تاش روشن میشه یا فقط یکیش روشن میشه ممکنه بخاطر ولتاژ برگشتی نول شما برق داشته باشه و بخاطر اون بدنه برق دار شده باشه .

لینک به دیدگاه

15 دقیقه قبل، yasin1380 گفته است:

اگر خونه ویلایی هست میتونی بری نظام مهندسی برق و ازشون بخوای یه مجری برق بهت معرفی کنند و برات سیستم ارت اجرا کنه، یه فاز متر تهیه کن، داخل 2تا سوراخ پریز مربوط به کامپیوتر کن ببین هر 2تاش روشن میشه یا فقط یکیش روشن میشه ممکنه بخاطر ولتاژ برگشتی نول شما برق داشته باشه و بخاطر اون بدنه برق دار شده باشه .

بله خونه ویلایی هست 

مشکل اینجاست که کلی هزینه داره و زمان بر هست من فقط ارت رو برای کامپیوتر و مانیتور میخوام، اگه مشکلی پیش نمیاد همین یه پریز رو بصورت تخصصی به زمین متصل کنم

الان کامپیوتر رو با سیم و میخ به زمین وصل کردم دو سال دارم استفاده میکنم برق دار بودن بدنه حل شده ولی خب چون باید به اتاق دیگه منتقلش کنم نمیشه اونجا دیگه طبقه همکف نیست که بشه سیم رو با میخ بکوبم به زمین واسه همین گفتم اگه واقعاً مشکلی پیش نمیاد بطور اصولی یه پریز رو با ارت دار کنم و با میله گرد یا لوله رسانا به زمین متصل کنم .

زمین اینجا هم به اندازه کافی رطوبت داره .

لینک به دیدگاه

۱ ساعت قبل، Ali Alborz گفته است:

متصل نکردن سیستم به ارت بهتر از اتصال به ارت غیر استاندارد هست، خیلی ها میگن به رادیاتور یا چهارچوب فلزی در متصل بشه که باز هم ریسک های خودش رو داره و متصل نشه بهتره.

چهارچوب و اینا خیلی با زمین فرق میکنن .. چهارجوب اشتباهه و منم نمیخوام به چهارچوب وصل کنم چون برق اضافی رو نمیتونن تخلیه کنن و برق اضافی فقط روی اونها میچرخه .

من نظرم اینه با یه لوله رسانا به زمین متصل کنم .. خاک اینجا رطوبت بیش از حد داره فکر کنم بتونه برق رو خوب دفع کنه عمقش هم مشکلی ندارم هرچقدر نیاز باشه میبرم داخل زمین .

آیا این هم ایمن نیست ؟

لینک به دیدگاه

سلام دوست عزیز.

سیم ارت رو بعد از سیم کشی برق نمیتونی داخل کل ساختمون بچرخونی.

مگر اینکه از اول کل سیم های برق رو از لوله ها خارج کنی و با ارت دوباره سیم کشی کنی و همه پریز ها رو به پریز ارت دار تغییر بدی که گفتنش هم عذاب اوره.

بنظرم بهترین راه جلوی پای شما همون سیم و میخ هست اما با دردسر اجرای بیشتر.

قدیم که لوله های اب و رادیات پکیج اهنی بود خودش بهترین ارت بود.

الان شما بری چاه ارت بکنی و بتونیت بریزی صفحه مسی بدی وسطش و داستان های ادامش فقط برای یه کیس منطقی نیست ولی اصولیه.

اگر خاک منطقه ای که زندگی میکنی خودش همیشه نم دار هست.برو میلگرد نازک بخر حدود ۵۰ سانت، بشه ۱۰۰ سانت نصب کنی که بهتر. قسمت انتهاییش که باید بره داخل خاک رو باید به یه سطح مسی متصل کنی. مثلا یه پلاک مسی ۱۰ سانت در ۵ سانت بگیر وصلش کن به انتهای میلگرد که کامل سمباده خورده و صیقلی شده. البته مس در اثر رطوبت اکسید میشه و نهایت ۵ ۶ سال دیگه اثر رساناییش رو از دست میده و باید تعویض بشه یا سمباده بخوره.

فرو کن تو خاک و بالاش رو با مته اهن سوراخ کن و سیم رو کامل اتصال بده بهش و بعدش ایزوله کن که سیم زنگ نزنه‌.

میتونی از لوله های تلفن استفاده کنی برای بالا اوردن سیم.

اگر خاک خیلی مرطوبه مثل شمال و نهایت ۲۰ سانت بری پایین کامل خیسه، مراحل بالا رو با میگرد کوچیک ۵۰ سانتی که فقط سمباده خورده میتونی انجام بدی.

لینک به دیدگاه

3 ساعت قبل، Ali Subi گفته است:

سلام دوست عزیز.

سیم ارت رو بعد از سیم کشی برق نمیتونی داخل کل ساختمون بچرخونی.

مگر اینکه از اول کل سیم های برق رو از لوله ها خارج کنی و با ارت دوباره سیم کشی کنی و همه پریز ها رو به پریز ارت دار تغییر بدی که گفتنش هم عذاب اوره.

بنظرم بهترین راه جلوی پای شما همون سیم و میخ هست اما با دردسر اجرای بیشتر.

قدیم که لوله های اب و رادیات پکیج اهنی بود خودش بهترین ارت بود.

الان شما بری چاه ارت بکنی و بتونیت بریزی صفحه مسی بدی وسطش و داستان های ادامش فقط برای یه کیس منطقی نیست ولی اصولیه.

اگر خاک منطقه ای که زندگی میکنی خودش همیشه نم دار هست.برو میلگرد نازک بخر حدود ۵۰ سانت، بشه ۱۰۰ سانت نصب کنی که بهتر. قسمت انتهاییش که باید بره داخل خاک رو باید به یه سطح مسی متصل کنی. مثلا یه پلاک مسی ۱۰ سانت در ۵ سانت بگیر وصلش کن به انتهای میلگرد که کامل سمباده خورده و صیقلی شده. البته مس در اثر رطوبت اکسید میشه و نهایت ۵ ۶ سال دیگه اثر رساناییش رو از دست میده و باید تعویض بشه یا سمباده بخوره.

فرو کن تو خاک و بالاش رو با مته اهن سوراخ کن و سیم رو کامل اتصال بده بهش و بعدش ایزوله کن که سیم زنگ نزنه‌.

میتونی از لوله های تلفن استفاده کنی برای بالا اوردن سیم.

اگر خاک خیلی مرطوبه مثل شمال و نهایت ۲۰ سانت بری پایین کامل خیسه، مراحل بالا رو با میگرد کوچیک ۵۰ سانتی که فقط سمباده خورده میتونی انجام بدی.

سلام وقت شما بخیر 

بله شمال هستیم و خاک مرطوب هست تقریباً نیم متر بکنیم شاید به گل برسه که خاک رس داره ..

دقیقاً بخاطر همین میگم که فقط یک پریز رو اختصاصی ارت دارش کنم که هزینه زیاد برنداره، زمان بر بودنش هم که یک طرف

فقط اینو حفاری کنیم یا لوله رسانا رو با پتک هم میشه کوبید بره زمین ؟

و اینکه پریز رو هم میتونم بصورت اختصاصی وصل کنم به ارت دیگه بجای اینکه به بدنه کامپیوتر وصل کنم ؟ چون اینجوری حداقل دو تا پریز رو میتونم ارت دار کنم و محافظ برقم که ارت داره یعنی خیلی راحت میشه از تمام خروجی های ارت دار محافظ استفاده کرد .

من یکم تحقیق کردم گفتن که حداقل دو متر باید بکنی ولی فکر نمیکنم برای شمال با این خاک مرطوبی که داره انقدر نیاز باشه فکر کنم نیم متر هم کافی باشه چون یکم حفاری کنبم به آب هم ممکنه برسه ..

نکته دیگه ای که هست یه چاه آب داریم بلا استفاده ست 

میتونیم یه زمان کل خونه رو بخوایم به ارت مجهز کنیم از چاه آب استفاده کنیم ؟ درسته که مشکلات خودشو داره اما خب عمق خیلی زیادی داره و میتونه بعنوان یه چاه تخلیه خیلی خوب ازش استفاده کرد مخصوصاً اینکه آب هم داخلش هست و حدود ۴ ۵ متر عمقش هست میتونه هرچی برق اضافی هست رو تخلیه کنه .. آیا گزینه مناسبی هست یا اگر زمانی قصد داشتیم کل خونه رو به ارتینگ مجهز کنیم یه چاه جدا حفر کنیم ؟

لینک به دیدگاه

4 ساعت قبل، midnightblack گفته است:

سلام وقت شما بخیر...

حتما بدنه میلگرد رو سمباده بزنید که کامل رسانا بشه و اگر زنگ یا رنگ روش هست از بین بره.

با همون پتک بزنید بره داخل خاک مرطوب.

این سیم ارت رو به هر پریزی که لازمه میتونید وصل کنید. میتونید به همون یدونه پریز که محافظ کامپیوتر وصله هم متصلش کنید.

بله چاه ارت اصولی ۲ متر عمق و مقدار بسیار زیادی بنتونیت و صفحه مسی لازم داره که طبیعتا تو شمال عمق چاه کمتر هم کاملا اوکی هست.

خیر چاهی که داخلش اب هست نمیتونه در طولانی مدت کاراییش رو حفظ کنه.

چون یه صفحه مسی لازمه که اگر داخل اب بره در عرض چند هفته کاملا اکسید میشه.

ولی میتونید ازش استفاده کنید با مقداری اصلاحات.

لینک به دیدگاه

43 دقیقه قبل، Ali Subi گفته است:

حتما بدنه میلگرد رو سمباده بزنید که کامل رسانا بشه و اگر زنگ یا رنگ روش هست از بین بره.

با همون پتک بزنید بره داخل خاک مرطوب.

این سیم ارت رو به هر پریزی که لازمه میتونید وصل کنید. میتونید به همون یدونه پریز که محافظ کامپیوتر وصله هم متصلش کنید.

بله چاه ارت اصولی ۲ متر عمق و مقدار بسیار زیادی بنتونیت و صفحه مسی لازم داره که طبیعتا تو شمال عمق چاه کمتر هم کاملا اوکی هست.

خیر چاهی که داخلش اب هست نمیتونه در طولانی مدت کاراییش رو حفظ کنه.

چون یه صفحه مسی لازمه که اگر داخل اب بره در عرض چند هفته کاملا اکسید میشه.

ولی میتونید ازش استفاده کنید با مقداری اصلاحات.

البته میله مسی هم فک کنم داشته باشیم به اندازه یه متر،  میشه بجای میله گرد از اون استفاده کرد که دیگه دردسرهای میله گرد رو نداشته باشه ؟

پس یه وقتی اگه خواستیم کل خونه رو به ارتینگ مجهز کنیم بجای چاه بهتره به همون میله وصل کنیم یا اینکه یه چاه جدید بزنیم .

ویرایش شده توسط midnightblack
لینک به دیدگاه

5 ساعت قبل، midnightblack گفته است:

البته...

میله ی مسی خودش اوکی هست. فقط حتما چک کنید که مس باشه رنگ مس نباشه.

ببینید تفاوت یدونه پریز که نهایت ۱۰۰۰ وات مصرفش هست با کل خونه که تابستون راحت تا ۱۰۰۰۰ وات مصرفش میره، تو قطر سیم و سطح مقطع اهنی که داخل خاک فرو میره هست.

اینی که شما ساختی خیر برای خونه مفید نیست. باید کاملا اصولی و با فلز قطورتر و سیم کلفت تر بسازید.

لینک به دیدگاه

39 دقیقه قبل، Ali Subi گفته است:

میله ی مسی خودش اوکی هست. فقط حتما چک کنید که مس باشه رنگ مس نباشه.

ببینید تفاوت یدونه پریز که نهایت ۱۰۰۰ وات مصرفش هست با کل خونه که تابستون راحت تا ۱۰۰۰۰ وات مصرفش میره، تو قطر سیم و سطح مقطع اهنی که داخل خاک فرو میره هست.

اینی که شما ساختی خیر برای خونه مفید نیست. باید کاملا اصولی و با فلز قطورتر و سیم کلفت تر بسازید.

بله مس‌ هست 

پس هروقت قصد ارت دار کردن کل منزل رو داشتیم بهتره که یه چاه جداگانه بسازیم با فلز و سیم قطور تر .

ممنون بابت توضیحاتتون .

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...