رفتن به مطلب

سرویس کارت گرافیک Rx 6800xt Merc و کاپر ماد

علیرضا رحیمی
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام خدمت کاربران عزیز 

چند وقتی بود دمای کارت بیش از حد بالا می‌رفت بخاطر همین تصمیم گرفتم سرویسش کنم.دمای کارت با مصرف ۱۵۰ وات می‌رفت روی ۸۰ و دمای هات اسپات تقریباً ۱۰۰

چند جا بیرون سپردم برای سرویس که گفتن ما کاپر ماد انجام نمیدیم بخاطر همین خودم چون فنی هستم تصمیم گرفتم سرویسش رو انجام بدم 

کارت رو باز کردم پد ها ریختن و خمیر هم وضعیت خوبی نداشت 

می‌خوام در حین سرویس کاپر ماد روش انجام بدم بلکه دمای کارت بیاد پایین تر 

خمیر nocuta NTH1 تهیه کردم 

۴ نوع سایز پد می‌خواد برای کل کارت 

پد های روی مموری سایز ۱.۵ میل هست که میخوام از پد مسی ۱میل استفاده کنم به همراه پد نیم میل یا بالعکس . نظرتون راجبه این موضوع چیه؟اگر کسی تو این زمینه تجربه داره ممنون میشم راهنمایی کنه 

به نظر شما چه نوع پدی رو تهیه کنم ؟ برای اینکه یک سری از دوستان میگن هزینه زیادی نمی‌خواد برای پد بدی و با پد های معمولی هم کار در میاد و مهم سایز هست.اگر هم بخواهم پد خوب بخرم فک کنم تقریباً ۳ تا ۴ میلیون فقط باید پول پد بدم.

ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن و تجربیات شون رو به اشتراک بزارن تا بهترین نتیجه رو بگیرم 

لینک به دیدگاه

40 دقیقه قبل، علیرضا رحیمی گفته است:

سلام خدمت کاربران عزیز 

چند وقتی بود دمای کارت بیش از حد بالا می‌رفت بخاطر همین تصمیم گرفتم سرویسش کنم.دمای کارت با مصرف ۱۵۰ وات می‌رفت روی ۸۰ و دمای هات اسپات تقریباً ۱۰۰

چند جا بیرون سپردم برای سرویس که گفتن ما کاپر ماد انجام نمیدیم بخاطر همین خودم چون فنی هستم تصمیم گرفتم سرویسش رو انجام بدم 

کارت رو باز کردم پد ها ریختن و خمیر هم وضعیت خوبی نداشت 

می‌خوام در حین سرویس کاپر ماد روش انجام بدم بلکه دمای کارت بیاد پایین تر 

خمیر nocuta NTH1 تهیه کردم 

۴ نوع سایز پد می‌خواد برای کل کارت 

پد های روی مموری سایز ۱.۵ میل هست که میخوام از پد مسی ۱میل استفاده کنم به همراه پد نیم میل یا بالعکس . نظرتون راجبه این موضوع چیه؟اگر کسی تو این زمینه تجربه داره ممنون میشم راهنمایی کنه 

به نظر شما چه نوع پدی رو تهیه کنم ؟ برای اینکه یک سری از دوستان میگن هزینه زیادی نمی‌خواد برای پد بدی و با پد های معمولی هم کار در میاد و مهم سایز هست.اگر هم بخواهم پد خوب بخرم فک کنم تقریباً ۳ تا ۴ میلیون فقط باید پول پد بدم.

ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن و تجربیات شون رو به اشتراک بزارن تا بهترین نتیجه رو بگیرم 

پد مموری چیزی نیست که به راحتی از بین بره کارت شما ماینی بوده که پدش پوکیده شما کار اصولی میخواستی انجام بدی نباید میرفتی nth1 میخردی بلکه باید لیکوید متال میخردی که عمری باشه . 

لینک به دیدگاه

ماین که ماینی بوده 

خمیر هم که گرفتم دیگه چاره ای نیست

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

مموری پد خوب بگیرید همون سایزی که روش هست

بقیه رو اگه ترمال پوتی پیدا کنید راحتره (شبیه آدامس هست و جای پد استفاده میشه)

ضمناً درایور کارت تا هات اسپات به 90 نرسه دور فن بالا نمیبره برای دمای کمتر حتما دور فن دستی ست کنید از داخل درایور هم اندرولت کنید خیلی تو دما تاثیرگذاره ، دور فن هم کمتر میشه و یکمی کارایی کارت هم بالا میره

برای بنده ولتاژ 1020 فیکس هست فقط بازی آلن ویک روی 1075 گذاشتم

لینک به دیدگاه

درود . از پد های کولرمستر هم میتونی استفاده کنی چیزای خوبی هستن . پل مسی چون انعطاف نداره ممکنه به مموری فشار بیاره یا هیتسینک خوب به چیپ نچسبه

خمیر هم بد نیس خوبه

لینک به دیدگاه

• 2 هفته بعد...

سلام 

بعد از چند روزی دستم خلوت شد و حسابی رو کارت کار کردم 

نتیجه:

کاپر ماد جواب نداد به طوری که در اولین تست فیور مارک دمای هات اسپات کمتر از ۱۰ ثانیه با فن ۱۰۰ درصد رسید ۱۱۰ درجه درجا سیستم رو خاموش کردم و پد های مسی رو برداشتم و پد معمولی استفاده کردم که از اون حالت در اومد و کمی نرمال تر شد اما باز هم دما بالا هست یعنی وقتی تست فیور مارک میگیرم(در کیس باز) بعد از ۱ دقیقه دمای کارت میاد تا ۸۰ درجه و دمای هات اسپات ۱۰۰ به بالا اون هم با فن ۱۰۰ و درگیری ۱۰۰ کارت 

پد ها رو طبق ضخامت تصویری که از نت برداشتم استفاده کردم اما وقتی از وسط کارت نگاه می‌کنم پد های سمت مموری ها کاملاً فشرده نشده یعنی مثل روز اولش نیست پد هایی که در اطراف کارت روی خازن ها هم اصلا فشرده نشده مطمئن هستم که سایز پد ها رو اشتباه زده بود و من اشتباه پد هارو گذاشتم 

دو باری که کارت رو بازو بسته کردم قلق کار دستم اومده حالا به نظر شما من چه سایز پدی رو استفاده کنم تا فاصله بین چیپ و هیتسینک به هم نخوره و در کل چکاری انجام بدم که دمای کارتم به صورت کلی بیاد پایین ؟

لینک به دیدگاه

A1eBTTS.jpeg

تصویری که از نت برداشتم 

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۳/۱۰/۱۵ در 23:15، Sabertooth گفته است:

حداقل 2 تا عکس بزار از قبل و بعد سرویس 

عکس از قبل نگرفتم ولی وقتی نتیجه گرفتم عکس می‌زارم 

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

این مشخصاتو از پشتیبان اصلی گرفتم

Front:
VRM 1.5mm , 2mm
VRAM 1mm

Back
 VRM 1.5mm
 VRAM 3mm
 GPU 3mm

بعد پد مموری ربطی به دمای کارت نداره خمیر خوب نزدی یا درست حسابی نتونستی پخش کنی

اندرولت هم انجام ندادی راحت 10-15 درجه هات اسپات پایین میاره حدود 5-10 درجه هم دمای میانگین کارت

لینک به دیدگاه

21 دقیقه قبل، Hassan.SK گفته است:

بعد پد مموری ربطی به دمای کارت نداره خمیر خوب نزدی یا درست حسابی نتونستی پخش کنی

درصورتیکه پد ها سایرز اشتباه انتخاب بشن کانکت درست بین هیت سینک و چیپ انجام نمیشه و این اتفاق میوفته

در صورت کانتکت مناسب حتی بدون خمیر هم انتظار نمیره دما توی مدت کوتاه به این اعداد برسه

لینک به دیدگاه

32 دقیقه قبل، Hassan.SK گفته است:

Front:
VRM 1.5mm , 2mm
VRAM 1mm

Back
 VRM 1.5mm
 VRAM 3mm
 GPU 3mm

اندرولت هم انجام ندادی راحت 10-15 درجه هات اسپات پایین میاره حدود 5-10 درجه هم دمای میانگین کارت

پد مموری ربطی به دمای کارت نداره ولی فکر کنم اگه vram خنک نشه دور فن بالا میره درسته؟ نمیدونم روی کارت من اینطوری بود 

ویرایش شده توسط SSIINNAA
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
29 دقیقه قبل، danyal.fa79 گفته است:

درصورتیکه پد ها سایرز اشتباه انتخاب بشن کانکت درست بین هیت سینک و چیپ انجام نمیشه و این اتفاق میوفته

در صورت کانتکت مناسب حتی بدون خمیر هم انتظار نمیره دما توی مدت کوتاه به این اعداد برسه

بله در صورتی که ضخامتش بیشتر باشه این نکته رو فراموش کردم بنویسم

20 دقیقه قبل، SSIINNAA گفته است:

پد مموری ربطی به دمای کارت نداره ولی فکر کنم اگه vram خنک نشه دور فن بالا میره درسته؟ نمیدونم روی کارت من اینطوری بود 

پدهای داغون هم خمیر درست تعیوض بشه تغییر دما رو مشاهده میکنید علی الحساب کارتو اندر ولت کنید روی ولتاژ 1050 تست کنید درصورت ثبات با ولتاژهای پایینتر تست کنید

لینک به دیدگاه

50 دقیقه قبل، Hassan.SK گفته است:

Front:
VRM 1.5mm , 2mm
VRAM 1mm

Back
 VRM 1.5mm
 VRAM 3mm
 GPU 3mm

VRAM خوده مموری هست درسته یا vrm؟

پد ۱میل استفاده کردم ولی وقتی کارت رو بستم و از بغل نگاه می‌کردم مشخص بود پد ها به مموری چسبیده ولی هیت سینک بهش نچسبیده بود یعنی پد حداقل باید ۱.۵ باشه تو خوده اون عکس هم پد ۱.۵ رو نشون میده 

خمیر رو به صورت معمولی پخش کردم نمیدونم شاید قلق خاصی داره 

اندرولت انجام ندادم اما بعد از اینکه کارت دمای معمولی پیدا کنه اندرولت هم انجام میدم 

لینک به دیدگاه

اینو از واتربلاک ekwb پیدا کردم نوشته همشو 1 میلی متر درنظر بگیر البته برای کارت نیروپلاس هست ولی pcb دوتاشونو دیدم تو نت انگار مثل هم هستند.

https://www.ekwb.com/shop/EK-IM/EK-IM-3831109833742.pdf?srsltid=AfmBOooHIVyqiFrwzAy8S5gfD21IEkuxdFwnc84D9CNJrx3fHVZTZLs3

https://www.ekwb.com/configurator/step1_complist?gpu_gpus=4958

Opera Snapshot_2025-01-16_234033_www.ekwb.com.png

لینک به دیدگاه

4 دقیقه قبل، yasin1380 گفته است:

اینو از واتربلاک ekwb پیدا کردم نوشته همشو 1 میلی متر درنظر بگیر البته برای کارت نیروپلاس هست ولی pcb دوتاشونو دیدم تو نت انگار مثل هم هستند.

https://www.ekwb.com/shop/EK-IM/EK-IM-3831109833742.pdf?srsltid=AfmBOooHIVyqiFrwzAy8S5gfD21IEkuxdFwnc84D9CNJrx3fHVZTZLs3

https://www.ekwb.com/configurator/step1_complist?gpu_gpus=4958

Opera Snapshot_2025-01-16_234033_www.ekwb.com.png

۱ میل نمیشه 

آخه وقتی کارت رو با پد ۱میل بستم از بغل کارت مشخص بود بین هیت سینک و پد روی مموری فاصله هست 

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
3 دقیقه قبل، علیرضا رحیمی گفته است:

VRAM خوده مموری هست درسته یا vrm؟

پد ۱میل استفاده کردم ولی وقتی کارت رو بستم و از بغل نگاه می‌کردم مشخص بود پد ها به مموری چسبیده ولی هیت سینک بهش نچسبیده بود یعنی پد حداقل باید ۱.۵ باشه تو خوده اون عکس هم پد ۱.۵ رو نشون میده 

خمیر رو به صورت معمولی پخش کردم نمیدونم شاید قلق خاصی داره 

اندرولت انجام ندادم اما بعد از اینکه کارت دمای معمولی پیدا کنه اندرولت هم انجام میدم 

vram برای مموری هست vrm برای اون خازنها

خمیر کولرمستر میکر ، خودم هالنزی p15 استفاده کردم

کلا درایور جوری طراحی شده که دمای هات اسپات به 90 نرسه دور فن بالاتر نمیره رو 90 بمونه بازم دور فن پایینی کار میکنه مگر اینکه از 90 رد بشه و بالاتر بره ، واسه اندرولت هم باید از تک شاخه کابل پاور استفاده کنید دو تا 8 پین از یه کابل ، از دو کابل مجزا برق بگیرید اندرولت در عمل انجام نمیشه

پدهای خودش اگه چسبدنگی لازمو داشتن نیازی به تعویض نبود مخصوصا مموری

مثلا رو مدل swft قسمتهایی واسه مرک پد گذاشتن بیشترش پد نداره

لینک به دیدگاه

2 دقیقه قبل، علیرضا رحیمی گفته است:

۱ میل نمیشه 

آخه وقتی کارت رو با پد ۱میل بستم از بغل کارت مشخص بود بین هیت سینک و پد روی مموری فاصله هست 

شمااگر طبق تصویر رفتید یعنی یه جا اومدید پد 1میل گذاشتید یک جا اومدید پد 1.5 استفاده کردید ،خب خودتون گپ رو بیشتر کردید که اینطوری شده بوده 

لینک به دیدگاه

آزمون سعی و خطا راه انداختم تا الان ۴ بار کارت رو باز کردم سایز پد هارو عوض کردم 

از همشون بهتر همون پد ۱.۵ روی مموری و پد ۱میل برای خازن ها جواب داده یعنی چیزی که تو عکس هست اما با این حال دما دمای معقول نیست 

خمیر هم خوب پخش میکنم نمی‌دونم چه مرگشه 

لینک به دیدگاه

6 دقیقه قبل، Hassan.SK گفته است:

vram برای مموری هست vrm برای اون خازنها

خمیر کولرمستر میکر ، خودم هالنزی p15 استفاده کردم

کلا درایور جوری طراحی شده که دمای هات اسپات به 90 نرسه دور فن بالاتر نمیره رو 90 بمونه بازم دور فن پایینی کار میکنه مگر اینکه از 90 رد بشه و بالاتر بره ، واسه اندرولت هم باید از تک شاخه کابل پاور استفاده کنید دو تا 8 پین از یه کابل ، از دو کابل مجزا برق بگیرید اندرولت در عمل انجام نمیشه

پدهای خودش اگه چسبدنگی لازمو داشتن نیازی به تعویض نبود مخصوصا مموری

مثلا رو مدل swft قسمتهایی واسه مرک پد گذاشتن بیشترش پد نداره

کارت قبلاً هم باز شده بود و پد ها رو هم تعویض کرده بودن اما نفرات قبلی هم خوب نبسته بودن 

من میخوام خوب ببندم بلکه دمای کارت بهتر بشه بخاطر همین چند باز سایز پد هارو عوض کردم تا به نتیجه خوب برسم 

الان هم پدم تموم شد سفارش دادم احتمالا شنبه برسه دستم 

لینک به دیدگاه

آزمون سعی و خطا راه انداختم تا الان ۴ بار کارت رو باز کردم سایز پد هارو عوض کردم 

از همشون بهتر همون پد ۱.۵ روی مموری و پد ۱میل برای خازن ها جواب داده یعنی چیزی که تو عکس هست اما با این حال دما دمای معقول نیست 

همونی که میگید خوبه دمای core و vram چند میزنه ؟

لینک به دیدگاه

احتمال داره بخاطر پد اشتباه گذاشتن فاصله هیت سینک و چیپ زیاد شده و دما بالامیره ،شما فقط توجهتون به پد تغذیه و مموری هست و خود چیپ ست رو مدنظر قرار ندادید.

لینک به دیدگاه

من یه چیزی هم که به ذهنم اومده این بود که شما وقتی تست فیورمارک میگیرید فشار زیادی به مدار تغذیه میارید و هات اسپات نمیگه که دما دقیقا کجای کارت به این مقدار بالارفته ولی باتوجه به نوع تست شما بنظرم همون مدار تغذیه دماش بالاست vrm که فکر میکنم چون شما از پد 1.5 برای مموریvram استفاده کردید فاصله هیت سینک با مدار تغذیه هم زیاد شده .

پد ضخیم تر هم مشکل شمارو رفع نمیکنه شما هرچی پدت ضخیم تر باشه که pcb کارت با هیت سینک فاصله پیدا میکنه اصلا هیت سینک نمیچسبه به تراشه گرافیک و دما بالاتر میره.

خلاصه ekwb اشتباه بنظرم نکرده ،شما یه بار طبق فرمولش پیش برید و همه رو 1میل بزارید و تست کنید.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

جایی ندیدم موجود باشه ولی بگردید ترمال پوتی پیدا کنید کارتون خیلی راحتر میشه

نمونه کلیک کنید

مدل صد گرمی فعلا دیدم

ویرایش شده توسط Hassan.SK
لینک به دیدگاه

4 ساعت قبل، SSIINNAA گفته است:

همونی که میگید خوبه دمای core و vram چند میزنه ؟

همون خوبش دمای کارت ۸۰ دمای هات اسپات بالای ۱۰۰ با فن ۱۰۰

VRAM و core رو جدا گونه نگاه نکردم یعنی GPU z این دو تا رو نشون نمی‌داد 

نسخه دیگه ای نصب می‌کنم که بتونم همه رو نگاه کنم 

3 ساعت قبل، yasin1380 گفته است:

من یه چیزی هم که به ذهنم اومده این بود که شما وقتی تست فیورمارک میگیرید فشار زیادی به مدار تغذیه میارید و هات اسپات نمیگه که دما دقیقا کجای کارت به این مقدار بالارفته ولی باتوجه به نوع تست شما بنظرم همون مدار تغذیه دماش بالاست vrm که فکر میکنم چون شما از پد 1.5 برای مموریvram استفاده کردید فاصله هیت سینک با مدار تغذیه هم زیاد شده .

پد ضخیم تر هم مشکل شمارو رفع نمیکنه شما هرچی پدت ضخیم تر باشه که pcb کارت با هیت سینک فاصله پیدا میکنه اصلا هیت سینک نمیچسبه به تراشه گرافیک و دما بالاتر میره.

خلاصه ekwb اشتباه بنظرم نکرده ،شما یه بار طبق فرمولش پیش برید و همه رو 1میل بزارید و تست کنید.

پد جدید برسه به دستم این مورد رو هم امتحان می‌کنم 

خودمم شکم رو همین پد هاست که فاصله هیت سینک و چیپ رو بهم میزنه

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...