رفتن به مطلب

ساخت واتر کولر سیکل باز

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام

از اونجایی که خیلی علاقه داشتم یه واتر کولر سیکل باز داشته باشم وبه علت قیمت بالا که چه عرض کنم سرسام آور اون از داشتنش منصرف میشدم ، همیشه تو ذهنم این بود که برای یک بار هم که شده ساخت یک واتر کولر دست ساز که هم سی پیو و هم گرافیک رو پوشش بده امتحان کنم. باید بگم قبلا هم خواستم انجام  بدم ولی چون قطعات سیستم گرون قیمت بودن منصرف شدم. به تازگی توی فروم pcpin یکی از بچه ها یک واتر 360 پمپ سوخته و بدون فن کورسیر رو گذاشته بود یه تومن منم خریدم .هم رادیاتور داشت و هم واتر بلک.چون قطعات فعلی خیلی ارزشمند نبود پس دست به کار شدم. البته اینو بگم که وقت بسیار محدودی در اختیارم بود چون تا 4 سرکارم و بعد از اونم درگیر مسایل زندگی. در ابتدا شلنگها رو جدا کردم و بعد پمپ رو باز کردم. واتر بلک رو بدون پمپ با واشر لاستیکی و پیچ آب بندی کردم. تصمیم داشتم بدون مخزن باشه ولی دیدم به هیچ وجه نمیشه چون هواگیری باید بشه و بدون مخزن راهی نیست. برا مخزن ایده های زیادی داشتم اعم از جای مایع دستشویی و آبخوری پرنده و غیره که هیچ کدوم کارایی لازم رو نداشتن. بگذریم چون موقتا از بطری نوشیدنی با تکه های میوه استفاده کردم چون هم زیبا بود و هم درب محکمی داشت. اینو بگم که ایده پمپ داخل مخزن یا چسبیده به اون رو از ذهنتون بیرون کنید چون به دلیل عدم آب بندی نمیشه روش حساب کرد و حتی اگه آب بندی هم بشه ، خطر سوختن پمپ و حتی نشتی در آینده و جاگذاری نامناسب و عدم زیبایی به دلیل نمایان شدن چسب عملا از نظر من منتفی هست. چون یک بار این کار رو انجام دادم و پمپ 6 ولت خریدم و به یک آبخوری پرنده چسب کردم اصلا خوشم نیومد پس یک پمپ هوا ، آب 6 ، 12 ولت دو سر شلنگ خور تهیه کردم تهیه کردم. دقت کنید حتما 6 و 12 باشه چون  12 سرو صداش زیاد بود مثل من بزارید رو 6 تا بیصدا بشه. لیست اقلام لازم رو نوشتم. من به دلیل وقت کم و کیس کوچک با بی حوصلگی و عدم دقت در زیبای و جانمایی این کار رو انجام دادم ولی انشالله شما سر صبر و با حوصله انجام بدید. دقت کنید اگر قطعات رده بالا دارید و یا تجربه انجام چنین کارهایی رو ندارید به هیچ وجه ، تاکید میکنم به هیچ وجه انجام ندید.  کارت 580 رو باز کردم و هرچی فکر کردم راهی به ذهنم نرسید که لوله های مسی رو جهت گردش آب به هم متصل کنم ، تو گوگل هم هرچی گشتم چیزی پیدا نکردم ولی نا امید نشدم. حتی یکی از بچه ها گفت تو لوه ها گاز هست ولی خوب چیزی نبود. با پرس سر لوله های چپ و راست رو بریدم و لوله های وسط که روی چیپ میشنینه رو یکی یکی با پیچ گوشتی شارژی و آروم آروم سوراخ کردم . برای اتصال لوله ها ، لوله کوچک آلومینیومی و مسی تهیه کردم ولی چون دیدم با هویه و سیم قلع نمیشه متصل کرد و باید ببرم جایی جوش بدم و لوله های روی چیپ رو نمیشه جوش کاری هوا کرد منصرف شدم. کلی گشتم و ایده های زیادی به سرم زد ولی آخرش دیدم بهترین کار خرید اتصال آب پاش 206 هست و نصب اون با تفلن مایع به لوله های مسی هست. با اتصالات اولیه متوجه شدم که کار درست نیست چون قاب فن  بسته نمیشد و بعد از حتی رفع ایراد و بسته شدن قاب متوجه شدم حالا کارت روی برد نمیشینه ، پس دوباره از نو نصب کردم و یه سوراخ توی قاب کارت زدم تا ورودی رو نصب کنم و خروجی هم از پشت کارت و بغل هیتسینک رد کردم. باید بگم استفاده از تفلن مایع احتیاج به زمان داره تا خوب خشک بشه پس عجله نکنید ولی اگه خشک بشه محکم میشه. به جای کولانت هم ضد یخ و آب رادیاتور ریختم. تعجب نکنید ترکیب 50 50 از هردو میشه کولانت که به قیمت بالایی میفروشن.نتیجه در خور تامل بود. دمای سی پی یو و کارت در حالت بیکاری بین 35 تا 40 و در حالت فول لود اونم با آورکلاک بین 60 تا 70 بستگی به بازی و لود متغیر بود. عکسها و جزییات  و تستها  رو به مرور میزارم

قطعات سیستم

4670k oc 4.5

Rx 580 

قطعات خریداری شده

واتر کولر 360 خراب یک میلیون

پمپ آب 220 هزار تومن

شلنگ دو تا دومتر 60 هزا تومن

واسط آب پاش 206 f دونه ای 5 تومن به تعداد لازم

ضد یخ و آب رادیاتور 190 هزار تومن

تفلن مایع که از قبل داشتم

فن 120 هم از قبل داشتم

IMG_20251121_232715.jpg

ویرایش شده توسط blooder
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...