رفتن به مطلب

سرعت RAM


Recommended Posts

با درود به بچه های گل

CL رم مهمتره توی سرعتش یا فرکانسش؟؟؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

کاپیتان هر دو مهمه.

هر چی CL پایینتر بهتر.

هر چی فرکانس بالاتر بهتر.

حالا اگر CL بالا باشه و فرکانس هم بالا باشه دیگه پرفورمنس معکوس عمل میکنه.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مخلصم ارمین جان یعنی

یه رم 1600 CL7 با یه رم 2000 CL 10 کدوم بهتره ؟؟ فرکانس بالا با سی ال بالا بهتره ؟؟؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ظاهرا فرکانس با تایمینگ CL نسبت مستقیم داره در بشتر مدلها و برندها هر چه فرکانس بالا بره CL هم بالا تر میره

معمولا در بیشتر برندها فرکانسهای بالای 2000 تایمینگ CL هم بالای 10 یا 11 هست

توی اور دستی هم هر چی فرکانس رو بالا می بریم باید تایمینگ هم بالاتر بره تا استیبل بشه

تجربه شخصیم هم توی اور این بوده که فرکانس و تایمینگها رو بطور موازی و با هم بالا ببرم تا به بهترین حالت استیبل برسم

البته این اطلاعات شخصی بنده مبتدی بود و استادان اگر بیشتر توضیح بدند بهتره

مثلا من هم هنوز درک نکردم که این رابطه بین CL و فرکانس چیه ؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مخلصم ارمین جان یعنی

یه رم 1600 CL7 با یه رم 2000 CL 10 کدوم بهتره ؟؟ فرکانس بالا با سی ال بالا بهتره ؟؟؟

مسلما" 1600 CL7 خیلی بهتر از 2000 CL10 هستش.

شما میتونید با افزایش تایمینگ فرکانس بالاتری بزنین. مثلا اگر رم شما1600 CL9 هستش میتونین آن را به CL 10 یا CL 11 ببرین و فرکانس اون رو مثلا تا نزدیک های 1866 افزایش بدین. همچنین برعکسش برای کاهش تایمینگ ناچار هستین فرکانس رو گاهی باید کم کنید.

یک لینکی اخیرا در قیاس همین مورد از سایت AnandTeck دیدم که خیلی جالب بود.

اگر میخواهی که با افزایش فرکانس - پرفورمنس هم بالا بره حتما از رم با حداقل تایمینگ CL9 استفاده کن.

مثلا 1600 با تایمینگ 9 تو کارایی آنچنان فرقی با 1866 CL10 نداره. ولی اگر 1866 با همون CL9 باشه. تفاوت کارایی بین 1600 و 1866 محسوس خواهد بود.

البته من حرفه ای نیستم فقط بیسیک قضیه رو میدونم.

ویرایش شده توسط Armin2012
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

رمهای با تاخیر بهتر(تنگ تر،پایین تر) قیمت خیلی بالایی دارند و الان خرید رمهایی با تایمینگ گشاد تر قیمت مناسب تری دارند.مثلا 2133 تاخیر 11 دو ماژول 4 گیگ قیمتش زیر 200 هست

ولی 1600 تاخیر 7 قیمتش خیلی بالا تر هست.درصورتی که شما همون 2133 با تاخیر 11 رو میتونید روی تاخیر 7 در فرکانس 1600 استیبل کنید البته با کمی ولتاژ.

http://www.newegg.co...N82E16820233245

http://www.newegg.co...N82E16820233254

دقت کنید 1600 تاخیر 7 73$ هست و 2133 تاخیر 11 56$ به دلیل استفاده از چیپ های مرغوب تر و بهای تمام شده بالاتر.

الان اکثر پلتفورم های موجود در بازار با رمهای با فرکانس بالا حسابی رفیقن ولی AMD هنوز خیلی رفیق نیست ولی بهتر از فنوم هاست و اینتل ها با فرکانس بالا نتیجه جالبی می گیرند و AMD با تاخیرهای پایین تر.

پ ن :

-اصطلاح گشادتر برای تایمینگ خیلی بهتره چون همیشه یک چیز بالاتر نمود چیز بهتر در ذهن آدم هست و در تامینگ عکسش هست.

-منظور از اینکه AMD با فرکانس بالا رفیق نیست یعنی اینکه اون پهنای باندی که در اینتل میتونید در فرکانسهای بالا بگیرید با پلتفورم AMD حتی ویشرا های جدید الورود نمیتونید بگیرید.

موفق باشید

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه
Share on other sites

با درود به بچه های گل

CL رم مهمتره توی سرعتش یا فرکانسش؟؟؟

سلام و درود و تبریک عید ولایت

با کسب اجازه از دوستان عزیزو اساتید انجمن: @};-

تایمینگ رم از پنج مقدار که بر اساس Clock Cycle معنا پیدا میکنند تشکیل شده. این اعداد CL-tRCD-tRP-tRAS-CMD نامگذاری شده اند که سعی میکنم توضیح کوتاهی در مورد هریک ارایه کنم:

- CL: مختصر شده ی Column Address Strobe latency است و نشان دهنده ی زمان بین ارسال درخاست از طرف پردازنده تا ارسال دیتا به پین های ماژول حافظه است.

- tRCD: گزیده ی عبارت RAS to CAS Delay است و اشاره به زمان میان فعال سازی سطر تا فعال سازی ستون سلولی از حافظه که دیتا مورد نظر در آن قرار گرفته دارد.

- tRP: کوتاه شده ی RAS Precharge بوده و بیانگر زمان بین غیر فعال سازی دسترسی به سطر جاری تا آغاز دسترسی به سطری دیگر.

- tRAS: گزیده ی عبارت Active to Precharge Delay است و نشان دهنده ی مدت زمانی است که حافظه بایستی منتظر بماند تا دسترسی بعدی به حافظه بتواند آغاز شود.

- CMD: همان Command Rate است و بیانگر طول زمان بین فعال شدن

چیپ حافظه

تا ارسال اولین دستور به

حافظه

است.

جزئیات بیشتر در مورد رابطه فرکانس با کارائی رمها:

انتخاب رم با این که به اندازه مادربورد یا کارت گرافیکی پیچیدگی ندارد، اما نیازمند توجه به برخی عوامل مؤثر است. ظرفیت رم، فرکانس، زمان تاخیر و موارد دیگر مانند برند همگی در کارآیی رم‌‌ها تأثیر دارند، با این حال معمولاً فقط ظرفیت و برند در نظر گرفته می ‌شود.

با ورود رم‌های DDR3 یکی از ویژگی‌های جدیدی که مورد توجه قرار گرفت، فرکانس آنها بود. فرکانس مبنا در این رم‌‌ها از ۸۰۰ مگاهرتز آغاز و تا ۲۲۰۰مگاهرتز به صورت رسمی تولید می‌‌شود. بنابراین هیچ‌ کدام از رده‌های رم تاکنون چنین طیف گسترده فرکانسی نداشته‌‌اند. به عنوان مثال در مورد رم‌‌های DDR2 فقط دو فرکانس ۶۶۷ و ۸۰۰ مگاهرتز بیشترین حجم فروش را داشتند و رم‌های ۵۳۳مگاهرتز نیز با این که همواره در بازار موجود بودند، ولی حجم تقاضای زیادی برای خريد آنها وجود نداشت. در نتیجه دو مدل مطرح فرکانس برای رم‌‌های DDR2 فرکانس‌‌های ۶۶۷ و ۸۰۰ مگاهرتز، با اختلاف فقط ۱۳۳ مگاهرتز بوده‌اند و حتی بعدها هم فرکانس ۱۰۶۶ مطرح شد که باز هم اختلاف فرکانس چندانی برای کارآیی رم‌‌ها وجود نداشت و مدل‌های مطرح بازار فقط ۴۰۰ مگاهرتز با یکدیگر اختلاف داشتند.

بنابراین طبیعی است که در مورد نسل قبلی رم‌‌ها عامل فرکانس حین خرید چندان مؤثر نباشد، اما در مورد رم‌های DDR3‌ این شیوه اندکی متفاوت است. در این رم‌ها فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز به عنوان فرکانس پرفروش مورد توجه قرار می‌‌گیرد و فرکانس‌های ۲۰۰۰ مگاهرتز نیز در بازار به راحتی یافت می‌‌شوند. اگر چه فرکانس‌‌های ۲۱۰۰ و ۲۲۰۰ هم به اندازه سری‌های پایین‌‌تر پرطرفدار نیستند، اما از تنوع مناسبی برخوردارند.

فرکانس در رم‌ها روی سرعت انتقال داده‌ها و پهنای باند تأثیر دارد. در نتیجه هر قدر فرکانس بالاتر باشد سرعت خواندن اطلاعات، نوشتن اطلاعات روی رم و سرعت کپی آنها بیشتر است. از سوی دیگر، زمان تأخیر هم کاهش پیدا می‌کند. این زمان تأخیر متفاوت با تایمینگ است و با واحد نانوثانیه مطرح می‌‌شود. به عنوان مثال گفته می‌‌شود بيشتر رم‌‌های فرکانس ۱۳۳۳مگاهرتز زمان تأخیری حدود ۶۰ نانوثانیه دارند.

فرکانس چرخه‌‌ای از سیگنال‌‌ها است که با دو سطح ولتاژ ارسال می‌شوند. بنابراین زمانی که فرکانس افزایش پیدا می‌کند، ولتاژ رم‌ها نیز باید افزایش پیدا کند تا انرژی مورد نیاز رم برای کار در فرکانس بالاتر فراهم شود. در نتیجه رم‌های DDR3 در شرایط عادی و زمانی که در فرکانس ۱۰۶۶ یا ۱۳۳۳ مگاهرتز هستند با ولتاژ 5/1 ولت اجرا می‌شوند، اما زمانی که این فرکانس به مقادیر بالاتر می‌رسد، باید ولتاژ را تا 65/1 و حتی گاهی 8/1 ولت افزایش داد. البته توجه داشته باشید که معمولاً مادربوردها با کمک تنظیمات خودکار می‌توانند این ولتاژ را در اختیار رم‌ قرار دهند، اما اگر در بایوس این تنظیمات را از حالت خودکار خارج کرده‌اید، باید این مقادیر را به صورت دستی و با توجه به فرکانس تعیین کنید.

یکی از نکات جالب در مورد رم‌ها این است که در نسل DDR3 با این که میزان فرکانس اضافه شده و تقریباً دو برابر فرکانس در نسل قبل است، اما میزان ولتاژ از 8/1 ولت در رم‌‌های DDR2 به 5/1 ولت در رم‌‌های DDR3 کاهش پیدا کرده است. این موضوع به دلیل نوع فناوری ساخت تراشه است. در نسل جدید میزان فاصله بین ترانزیستورها درون تراشه‌‌های حافظه کاهش پیدا کرده و به همین دلیل مقاومت الکتریکی و موارد دیگر هم کاهش پیدا می‌کنند و در نتیجه رم‌‌ها می‌‌توانند با ولتاژ پایین‌تر اجرا شوند.

رم‌های DDR3 با فرکانس‌های بالاتر از ۱۳۳۳ به‌ طور پیش‌ فرض توسط مادربورد شناسایی نمی‌شوند و یکی دیگر از مواردی که در مورد فرکانس باید مطرح کرد این است که اگر رمی با سرعت ۱۶۰۰ یا ۲۰۰۰ مگاهرتز دارید، باید حتماً در بایوس مادربورد تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید. در غیر این صورت رم‌‌ها با همان فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز اجرا می‌شوند و هیچ تفاوتی با یک رم معمولی ندارند. برای انجام این کار نیاز نیست با اصول اورکلاک آشنا باشید، اما برخی از مبانی آن را باید بدانید. زمانی که وارد محیط بایوس شدید در بخش مربوط به اورکلاک عبارت فرکانس رم را مشاهده خواهید کرد. این فرکانس با تغییر ضریب به آسانی تغییر می‌کند. به عنوان مثال اگر فرکانس مبنا در مادربورد شما ۱۳۳ مگاهرتز باشد، با تنظیم ضریب روی عدد ۱۰ فرکانس رم ۱۳۳۳ مگاهرتز خواهد بود و اگر ضریب را به ۱۲ افزایش دهید، این فرکانس به ۱۶۰۰ مگاهرتز می‌رسد.

فرکانس در رم‌ها با تایمینگ رابطه مستقیم دارد و هر چقدر فرکانس بالاتر باشد، تایمینگ هم باید افزایش پیدا ‌کند. تایمینگ مدت‌زمان اجرای دستورات برای رم است و معمولاً به صورت چهار عدد کنار هم نوشته می‌شود.بيشتر رم‌‌های DDR3 از فرکانس ۲۴-۹-۹-۹ پشتیبانی می‌‌کنند و این اعداد مدت زمان مراحل مختلف برای انتقال اطلاعات را از زمانی که دستور صادر می‌شود تا زمانی که اطلاعات به واحد پردازش برسند، شامل می‌شود. به عنوان مثال، زمانی که پردازنده دستور فراخوانی اطلاعات از روی رم را صادر می‌کند و زمانی که باید این اطلاعات در انبوه سلول‌های حافظه در شبکه ماتریسی رم شناسایی شوند، از مواردی هستند که در تایمینگ مورد توجه قرار می‌‌گیرند. ‌امکان تغییر تایمینگ در محیط بایوس وجود دارد و می‌‌توانید با کاهش آن مقداری سرعت رم را افزایش دهید. با این حال تایمینگ‌ پایین باعث ناپایداری رم می‌شود. تایمینگ با عبارت دیگری هم نشان داده می‌شود که اختصاری است. به عنوان مثال CL9 نیز نشان می‌‌دهد تعداد چرخه‌های فرکانس از زمان صدور دستور تا زمانی که به این دستور پاسخ داده می‌‌شود، چقدر است. اگر از فرکانس ۲۰۰۰ مگاهرتز استفاده می‌کنید، ممکن است بتوانید تایمینگ را روی هشت تنظیم کنید و حتی ممکن است این مقدار را به هفت هم برسانید، اما در این حالت سیستم به‌شدت ناپایدار خواهد بود و به احتمال زیاد بارها با صفحه آبی رو به ‌رو خواهید شد. در فرکانس‌های بالای ۲۰۰۰ مگاهرتز تایمینگ را روی CL10 و بالاتر تنظیم می‌‌کنند.

آزمایش رابطه فرکانس و سرعت رم‌ها:

برای بررسی سرعت رم‌‌ها در فرکانس‌های مختلف از دو ماژول دوگیگابایتی «سیلیکون ‌پاور» با فرکانس ۲۰۰۰ مگاهرتز و با زمان تأخیر ۹ استفاده شد. ابتدا این فرکانس‌ها روی ۱۳۳۳ مگاهرتز تنظیم شدند و تست‌های مختلف روی آنها انجام شد. در این حالت سرعت خواندن اطلاعات ۱۳۶۵۶ مگابایت بر ثانیه بود. بعد از این مرحله، فرکانس به ۱۶۰۰ مگاهرتز رسانده و سرعت خواندن اطلاعات این بار معادل ۱۴۵۶۴ مگابایت بر ثانیه شد. این تست در فرکانس‌های بالاتر هم تکرار شد و هر بار پس از انجام تغییر در بایوس و اورکلاک رم، تست سرعت انجام شد. در فرکانس‌های بالاتر برای تعیین سرعت خواندن اطلاعات در فرکانس ۲۰۰۰، ۲۱۳۰ و در نهایت با اورکلاک رم تا فرکانس ۲۶۰۰ مگاهرتز این تست‌ها دوباره انجام شدند و در این مراحل سرعت آنها به ترتیب ۱۷۴۴۰، ۱۷۸۴۸ و ۱۸۲۵۲ مگابایت بر ثانیه تعیین شد. @};-

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام و درود و تبریک عید ولایت

با کسب اجازه از دوستان عزیزو اساتید انجمن: @};-

تایمینگ رم از پنج مقدار که بر اساس Clock Cycle معنا پیدا میکنند تشکیل شده. این اعداد CL-tRCD-tRP-tRAS-CMD نامگذاری شده اند که سعی میکنم توضیح کوتاهی در مورد هریک ارایه کنم:

- CL: مختصر شده ی Column Address Strobe latency است و نشان دهنده ی زمان بین ارسال درخاست از طرف پردازنده تا ارسال دیتا به پین های ماژول حافظه است.

- tRCD: گزیده ی عبارت RAS to CAS Delay است و اشاره به زمان میان فعال سازی سطر تا فعال سازی ستون سلولی از حافظه که دیتا مورد نظر در آن قرار گرفته دارد.

- tRP: کوتاه شده ی RAS Precharge بوده و بیانگر زمان بین غیر فعال سازی دسترسی به سطر جاری تا آغاز دسترسی به سطری دیگر.

- tRAS: گزیده ی عبارت Active to Precharge Delay است و نشان دهنده ی مدت زمانی است که حافظه بایستی منتظر بماند تا دسترسی بعدی به حافظه بتواند آغاز شود.

- CMD: همان Command Rate است و بیانگر طول زمان بین فعال شدن

چیپ حافظه

تا ارسال اولین دستور به

حافظه

است.

جزئیات بیشتر در مورد رابطه فرکانس با کارائی رمها:

انتخاب رم با این که به اندازه مادربورد یا کارت گرافیکی پیچیدگی ندارد، اما نیازمند توجه به برخی عوامل مؤثر است. ظرفیت رم، فرکانس، زمان تاخیر و موارد دیگر مانند برند همگی در کارآیی رم‌‌ها تأثیر دارند، با این حال معمولاً فقط ظرفیت و برند در نظر گرفته می ‌شود.

با ورود رم‌های DDR3 یکی از ویژگی‌های جدیدی که مورد توجه قرار گرفت، فرکانس آنها بود. فرکانس مبنا در این رم‌‌ها از ۸۰۰ مگاهرتز آغاز و تا ۲۲۰۰مگاهرتز به صورت رسمی تولید می‌‌شود. بنابراین هیچ‌ کدام از رده‌های رم تاکنون چنین طیف گسترده فرکانسی نداشته‌‌اند. به عنوان مثال در مورد رم‌‌های DDR2 فقط دو فرکانس ۶۶۷ و ۸۰۰ مگاهرتز بیشترین حجم فروش را داشتند و رم‌های ۵۳۳مگاهرتز نیز با این که همواره در بازار موجود بودند، ولی حجم تقاضای زیادی برای خريد آنها وجود نداشت. در نتیجه دو مدل مطرح فرکانس برای رم‌‌های DDR2 فرکانس‌‌های ۶۶۷ و ۸۰۰ مگاهرتز، با اختلاف فقط ۱۳۳ مگاهرتز بوده‌اند و حتی بعدها هم فرکانس ۱۰۶۶ مطرح شد که باز هم اختلاف فرکانس چندانی برای کارآیی رم‌‌ها وجود نداشت و مدل‌های مطرح بازار فقط ۴۰۰ مگاهرتز با یکدیگر اختلاف داشتند.

بنابراین طبیعی است که در مورد نسل قبلی رم‌‌ها عامل فرکانس حین خرید چندان مؤثر نباشد، اما در مورد رم‌های DDR3‌ این شیوه اندکی متفاوت است. در این رم‌ها فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز به عنوان فرکانس پرفروش مورد توجه قرار می‌‌گیرد و فرکانس‌های ۲۰۰۰ مگاهرتز نیز در بازار به راحتی یافت می‌‌شوند. اگر چه فرکانس‌‌های ۲۱۰۰ و ۲۲۰۰ هم به اندازه سری‌های پایین‌‌تر پرطرفدار نیستند، اما از تنوع مناسبی برخوردارند.

فرکانس در رم‌ها روی سرعت انتقال داده‌ها و پهنای باند تأثیر دارد. در نتیجه هر قدر فرکانس بالاتر باشد سرعت خواندن اطلاعات، نوشتن اطلاعات روی رم و سرعت کپی آنها بیشتر است. از سوی دیگر، زمان تأخیر هم کاهش پیدا می‌کند. این زمان تأخیر متفاوت با تایمینگ است و با واحد نانوثانیه مطرح می‌‌شود. به عنوان مثال گفته می‌‌شود بيشتر رم‌‌های فرکانس ۱۳۳۳مگاهرتز زمان تأخیری حدود ۶۰ نانوثانیه دارند.

فرکانس چرخه‌‌ای از سیگنال‌‌ها است که با دو سطح ولتاژ ارسال می‌شوند. بنابراین زمانی که فرکانس افزایش پیدا می‌کند، ولتاژ رم‌ها نیز باید افزایش پیدا کند تا انرژی مورد نیاز رم برای کار در فرکانس بالاتر فراهم شود. در نتیجه رم‌های DDR3 در شرایط عادی و زمانی که در فرکانس ۱۰۶۶ یا ۱۳۳۳ مگاهرتز هستند با ولتاژ 5/1 ولت اجرا می‌شوند، اما زمانی که این فرکانس به مقادیر بالاتر می‌رسد، باید ولتاژ را تا 65/1 و حتی گاهی 8/1 ولت افزایش داد. البته توجه داشته باشید که معمولاً مادربوردها با کمک تنظیمات خودکار می‌توانند این ولتاژ را در اختیار رم‌ قرار دهند، اما اگر در بایوس این تنظیمات را از حالت خودکار خارج کرده‌اید، باید این مقادیر را به صورت دستی و با توجه به فرکانس تعیین کنید.

یکی از نکات جالب در مورد رم‌ها این است که در نسل DDR3 با این که میزان فرکانس اضافه شده و تقریباً دو برابر فرکانس در نسل قبل است، اما میزان ولتاژ از 8/1 ولت در رم‌‌های DDR2 به 5/1 ولت در رم‌‌های DDR3 کاهش پیدا کرده است. این موضوع به دلیل نوع فناوری ساخت تراشه است. در نسل جدید میزان فاصله بین ترانزیستورها درون تراشه‌‌های حافظه کاهش پیدا کرده و به همین دلیل مقاومت الکتریکی و موارد دیگر هم کاهش پیدا می‌کنند و در نتیجه رم‌‌ها می‌‌توانند با ولتاژ پایین‌تر اجرا شوند.

رم‌های DDR3 با فرکانس‌های بالاتر از ۱۳۳۳ به‌ طور پیش‌ فرض توسط مادربورد شناسایی نمی‌شوند و یکی دیگر از مواردی که در مورد فرکانس باید مطرح کرد این است که اگر رمی با سرعت ۱۶۰۰ یا ۲۰۰۰ مگاهرتز دارید، باید حتماً در بایوس مادربورد تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید. در غیر این صورت رم‌‌ها با همان فرکانس ۱۳۳۳ مگاهرتز اجرا می‌شوند و هیچ تفاوتی با یک رم معمولی ندارند. برای انجام این کار نیاز نیست با اصول اورکلاک آشنا باشید، اما برخی از مبانی آن را باید بدانید. زمانی که وارد محیط بایوس شدید در بخش مربوط به اورکلاک عبارت فرکانس رم را مشاهده خواهید کرد. این فرکانس با تغییر ضریب به آسانی تغییر می‌کند. به عنوان مثال اگر فرکانس مبنا در مادربورد شما ۱۳۳ مگاهرتز باشد، با تنظیم ضریب روی عدد ۱۰ فرکانس رم ۱۳۳۳ مگاهرتز خواهد بود و اگر ضریب را به ۱۲ افزایش دهید، این فرکانس به ۱۶۰۰ مگاهرتز می‌رسد.

فرکانس در رم‌ها با تایمینگ رابطه مستقیم دارد و هر چقدر فرکانس بالاتر باشد، تایمینگ هم باید افزایش پیدا ‌کند. تایمینگ مدت‌زمان اجرای دستورات برای رم است و معمولاً به صورت چهار عدد کنار هم نوشته می‌شود.بيشتر رم‌‌های DDR3 از فرکانس ۲۴-۹-۹-۹ پشتیبانی می‌‌کنند و این اعداد مدت زمان مراحل مختلف برای انتقال اطلاعات را از زمانی که دستور صادر می‌شود تا زمانی که اطلاعات به واحد پردازش برسند، شامل می‌شود. به عنوان مثال، زمانی که پردازنده دستور فراخوانی اطلاعات از روی رم را صادر می‌کند و زمانی که باید این اطلاعات در انبوه سلول‌های حافظه در شبکه ماتریسی رم شناسایی شوند، از مواردی هستند که در تایمینگ مورد توجه قرار می‌‌گیرند. ‌امکان تغییر تایمینگ در محیط بایوس وجود دارد و می‌‌توانید با کاهش آن مقداری سرعت رم را افزایش دهید. با این حال تایمینگ‌ پایین باعث ناپایداری رم می‌شود. تایمینگ با عبارت دیگری هم نشان داده می‌شود که اختصاری است. به عنوان مثال CL9 نیز نشان می‌‌دهد تعداد چرخه‌های فرکانس از زمان صدور دستور تا زمانی که به این دستور پاسخ داده می‌‌شود، چقدر است. اگر از فرکانس ۲۰۰۰ مگاهرتز استفاده می‌کنید، ممکن است بتوانید تایمینگ را روی هشت تنظیم کنید و حتی ممکن است این مقدار را به هفت هم برسانید، اما در این حالت سیستم به‌شدت ناپایدار خواهد بود و به احتمال زیاد بارها با صفحه آبی رو به ‌رو خواهید شد. در فرکانس‌های بالای ۲۰۰۰ مگاهرتز تایمینگ را روی CL10 و بالاتر تنظیم می‌‌کنند.

آزمایش رابطه فرکانس و سرعت رم‌ها:

برای بررسی سرعت رم‌‌ها در فرکانس‌های مختلف از دو ماژول دوگیگابایتی «سیلیکون ‌پاور» با فرکانس ۲۰۰۰ مگاهرتز و با زمان تأخیر ۹ استفاده شد. ابتدا این فرکانس‌ها روی ۱۳۳۳ مگاهرتز تنظیم شدند و تست‌های مختلف روی آنها انجام شد. در این حالت سرعت خواندن اطلاعات ۱۳۶۵۶ مگابایت بر ثانیه بود. بعد از این مرحله، فرکانس به ۱۶۰۰ مگاهرتز رسانده و سرعت خواندن اطلاعات این بار معادل ۱۴۵۶۴ مگابایت بر ثانیه شد. این تست در فرکانس‌های بالاتر هم تکرار شد و هر بار پس از انجام تغییر در بایوس و اورکلاک رم، تست سرعت انجام شد. در فرکانس‌های بالاتر برای تعیین سرعت خواندن اطلاعات در فرکانس ۲۰۰۰، ۲۱۳۰ و در نهایت با اورکلاک رم تا فرکانس ۲۶۰۰ مگاهرتز این تست‌ها دوباره انجام شدند و در این مراحل سرعت آنها به ترتیب ۱۷۴۴۰، ۱۷۸۴۸ و ۱۸۲۵۲ مگابایت بر ثانیه تعیین شد. @};-

مطالب خوبی هست و فقط منبعش رو هم اعلام کنید...

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...