رفتن به مطلب

بررسی تخصصی عملیات اورکلاک + ویرایش بایوس انویدیا و رادئون .توسط ۞ MR_MOHAMMAD ۞


Mahyar Curious
 اشتراک گذاری

  

41 کاربر تاکنون رای داده است

  1. 1. به نظر شما روند کوچکتر شدن ترانزیستور ها همیشه ادامه خواهد داشت ؟

    • بله
      29
    • خیر
      12


Recommended Posts

  • کاربر ویژه

درود دوستان لیونی :

از اونجایی که یکی از اهدف این مسابقه :

هدف از اجرای این مسابقه :

هدف اصلی بالا بردن سطح علمی کاربران در زمینه اورکلاک و نمایش مفید بودن اورکلاک در تمامی قطعات کامپیوتر برای کاربران و نشان دادن درک صحیحی از اورکلاک می باشد . در ضمن با اجرای این مسابقه خیلی از کاربران که نگاهی وهم الود و یا از روی ترس به اورکلاک قطعات داشتند حل خواهد شد . و در اخر خیلی از کاربران متوجه خواهند شد بجای هزینه های گزاف برای قطعات با هزینه کمتر می توانند سیستم خوب و پرقدرتی برای خودشان داشته باشند .

باهم با زبانی ساده و تصاویری گویا به چرا ها و چگونه های موشکافانه عملیات اورکلاک پی خواهیم برد .

نکات :

"بعضی از مطالب زیر منابع پارسی و حتی زبان های دیگر هم نداشته و از اطلاعات دیگر بدست آمده و نتیجه گیری شده اند . قاعدتا میتواند اشکالاتی نیز داشته باشد لطفا اگر مطلب اشتباهی دیدید گزارش بدید تا به بحث گذاسته بشه و تصحیح بشه"

"لطفا دقت و وقت لازم را برای خواندن گذاشته بشه چون برای گرد آوری اون وقت و زحمت زیادی صرف شده "

اولین دستگاه محاسباتی بشر که حدود 500 سال قبل از میلاد به دست ما ایرونی ها ساخته شد چرتکه بود که مبانی ده دهی داشت که سرعت و دقت در محاسبات را فزایش میداد و خواندن آسانی نیز داشت .

در سال 1801 جوزف ماری جکوارد فرانسوی دستگاه بافنده ای اختراع کرد که نخ را از کارت های چوبی که با الگوریتم خاصی سوراخ شده بودن عبور میداد و طرح نهایی را بر روی پارچه شکل میداد . این اختراع اولین جرقه استفاده از این کارتها برای خواندن و ذخیره سازی عداد در دستگاه های محاسباتی را در ذهن شیفتگان علم محاسبات آن زمان ایجاد کرد .

سال 1938 کنراد تسوزه توانست اولین کامپیوتر مکانیکی قابل برنامه ریزی و دارای حافظه را با نام Z1 تکمیل کند :

jloy1duszgx64mm1bt1.jpg

نمونه از طرح کارتهای سوراخ دار استفاده شده در Z1 :

bu2zawqz27wuk11an.jpg

سیستم های محاسباتی مکانیکی دارای مشکلاتی از جمله کند بودن در اجرای دستورات و استهلاک قطعات مکانیکی داشتند .

در همان سالها بود که نیرویی که اختلاف پتانسیل الکتریکی ایجاد میکرد یعنی الکترونیک در تمام کارها دخالت داده شده بود و حتی انرژی راه اندازی قطعات Z1 نیز از موتور الکتریکی ان تامین میشد !

با فراگیر شدن لامپ های خلاء دیگر دلیلی به استفاده از اجزای مکانیکی برای پردازش و ذخیره سازی اطلاعات نبود زیرا قطعه ای در اختیار داشتند که سرعت بالایی در سویچ کردن داشت همچنین امکان دخیره اطلاعات نیز با استفاده از این لامپ ها فراهم شده بود .

سرانجام در سال 1946 جان ماکلی و جی پرسیر اکرت توانستن ساخت اولین کامپیوتر الکتریکی را با نام انیاک به اتمام برسانند که قادر به انجام 300 عمل ضرب در هر ثانیه بود .

8j38fu8ggm4i5fwvwdpf.jpg

مشکلی که این میان وجود داشت استفاده از مبنای دسیمال (ده دهی خودمون) در محاسبات و ذخیره سازی بود به گونه ای که برای ذخیره یک عدد در مبنای 10 نیاز بود تا ده لامپ مورد استفاده قرار بگیره( یکی از لامپ ها روشن بماند بقیه بدون استفاده خاموش بمانند) تا سیستم بتواند آن عدد را تشخیص بدهد .

پس از آن تلاش هایی برای ذخیره مبنای ده دهی در یک لامپ با استفاده از میزان باری که در آن ذخیره میشد صورت گرفت که میزان بار ذخیره شده در یک لامپ را محاسبه میکرد و مقدار عددی ذخیره شده در آن لامپ بدست می آمد . اما به دلیل اینکه میزان بار طی زمان تغییر میکرد و قابل اعتماد نبود در همان ابتدا رد شد .

سال 1945 جان فون نویمان شیوه ی هوشمندانه ذخیره سازی با استفاده از سیستم اعداد دو دویی (باینری) را ارئه داد در آن تمام اعداد به مبنای دو تغییر داده میشدن و سپس در حافظه قرار میگرفیتن . (با این شیوه با همان 10 لامپ خلاء میشد 1024 حالت مختلف ایجاد کرد)

همچنین او طرح ساخت کامپیوتری همه منظوره ای را بر مبنای دو دویی ارائه نمود و نام آن را ادواک گذاشت . طراح های منطقی نویمان امروزه نیز در پیچیده ترین پردازنده ها نیز استفاده میشود به همین دلیل وی را پدر کامپیوتر می خوانند .

kist9uvwfeqn7v6t1w05.png

طرحی از جان فون نویمان در سال ۱۹۴۷

و سرانجام کشف جان باردین در سال 1948 پس از 10 سال به مرحله تولید رسید , ترانزیستور .

srbvery094qe7pzi7tk.gif

ترانزیستوری که در گذر زمان با ابزار هایی که خود می ساخت خود را کوچکتر و کم مصرف تر کرد تا به اندازه نانومتری با تعداد میلیاردی در پردازنده کامپیوتر شما قرار گرفت .

ادامه در پست بعد ...

ویرایش شده توسط ۞ MR_MOHAMMAD ۞
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

ترانزستور چگونه عمل میکند ؟

نیمه رسانای غیر ذاتی به موادی گفیته میشود که تعداد اربیتال های خالی با تعداد الکترون های آزاد لایه آخر متفاوتی داشته باند . به دوسته تقسیم میشوند :

نوع N (اول کلمه Negative ) : تعداد الکترون آزاد از تعداد اربیتال های خالی بیشتر بوده و تمایل به دادن الکترون دارد .

نوع P (اول کلمه Positive ) : تعداد اربیتال های خالی از تعداد الکترون آزاد بیشتر بوده و تمایل به گرفیتن الکترون دارد .

اگر دو نیمه رسانای نوع N و P را در کنار هم قرار دهیم و یک پیوند بسازیم . جریان فقط با جهت موافق قادر به عبور خواهد بود و جریان با جهت مخالف قادر به عبور نخواهد بود . (عملکرد دیود)

03409.png

دلیل آن هم همونطور که میدونید در یک مدار الکتریکی علت شارش بار الکتریکی اخلاف پتانسیل هستش و الکترون ها تمایل دارند از پتانسیل کمتر به سمت پتانسیل بیشتر حرکت کنند . حال که نمیه هادی نوع N (دارای الکترون آزاد بیشتری هست و تمایل به دادن الکترون داره) در پتانسیل کمتر قرار دارد الکترون ها ی خود را سوار بر اربیتال های خالی نمیه هادی نوع P (دارای اربیتال خالی هست و تمایل به گرفیتن الکترون دارد) میکند و الکترون ها به سمت پتانسیل بیشتر منبع تغزیه حرکت میکنند .

اگر جهت جریان را تغییر دهیم و نیمه هادی نوع P در پتانسیل کمتر قرار گیرد باید الکترون از دست بدهد تا جریان برقرار شود اما همانطور که در قبل اشاره کردیم نیمه هادی نوع P تمایل به گرفتن الکترون دارد . همچنین در طرف دیگر نیمه هادی نوع N نیز باید الکترون دریافیت کند تا جریان برقرار شود و این نیمه هادی تمایل دارد تا الکترون از دست بدهد در نتیجه الکترونی قادر به جابه جایی نبوده پس جریانی برقرار نخواهد شد .

ترانزیستور ها نیز از نیمه رسانا نوع N و P ساخته میشوند .

pnp-npn.gif

با اعمال اختلاف پتانسیل بین پایه بیس و امیتر الکترون ها از امیتر که داران پتانسیل پایین است جدا میشوند تا به بیس بروند در این زمان لایه میانی ما که از نیمه هادی نوع P بود دارای الکترون میشه و کلکتور این وسط از فرصت استفاده میکنه و الکترون ها رو به سرقت میبره و به پتانسیل بیشتر میفرسه . در این میان مقدار اندکی نیز به بیس میره و تلف میشه .

همونطور که دیدید با استفاده از ترانزیستور توانستیم با عمال جریان کمی به بیس جریان به مراتب بیشتر امیتر و کلکتور را کنترل کنیم .

علارقم اینکه ترانزیستور های پیوندی دوقطبی به دلیل مصرف پایین و سرعت سوئیچ بالاتر سریعا توانستند جای لامپ های خلاء را بگیرند . اما مجتمع کردن تعداد زیادی از آنها در یک پردازنده کار مشکلی بود .

به این ترتیب همه نگاه ها به سمت FET ها (field-effect transistor ) - (ترانزیستور اثر میدانی) که نخستین بار در سال 1925 معرفی شده بودند متوجه شد .

ویژگی اصلی این ترانزیستورها ی اثر میدانی (FET) اینه که پایه کنترلی تقریبا هیچ جریانی نمیکشد و فقط با اعمال ولتاژ به این پایه ترانزیستور فعال میشود .

همچنین این ترانزیستور ها را میتوان بسیار ریزتر و ساده تر از ترانزیستور های دوقطبی پیوندی ساخت برای بایاس شدن (فعال شدن) نیز به کنترل کننده جریان مثل مقاومت احتیاجی ندارند به همین دلیل مجتمع کردن انها نیز آسان تر و به صرفه تر میباشد .

FET چگونه عمل میکنند ؟

mosfet1.gif

فیت ها نیز مانند ترانزیستور ها از دو نوع نیمه هادی نوع N و P ساخته میشود با این تفاوت که پایه کنترلی با یک لایه که اکسید - سیلسیوم باشه عایق بندی میشه و به نیمه هادی میانی متصل نمیشه به این ترتیب دیگر جریانی عبور نمیکنه و و با ولتاژی که اعمال میشه مانند یک خازن عمل میکنه و در یک سمت الکترون ها را به خود جذب میکند و در سمت دیگر الکترون ها را از خود دور میکند .

انیمیشن زیر کاملا گویای نحوه کار فیت ها میباشد :

mosfetani.gif

با وصل شدن پایه گیت به مثبت تغذیه اکترون های های این لایه به سمت پتانسیل بیشتر حرکت میکنند در نتیجه الکترون ها پشت صفحه اکسید - سیلیسیم تجمع میکنند که همین باعث برقراری جریان بین سورس و درین میشود .

لایه اکسید سیلیسیم که بین گیت و نمیه هادی قرار گرفیته مانند لایه بین صفحات خازن عمل کرده و باعث ایجاد ظرفیت خازنی کوچکی میشود .

[ لینک عملکرد یک فیت ]

ادامه در پست بعدی ...

ویرایش شده توسط ۞ MR_MOHAMMAD ۞
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

وقتی پردازنده را اورکلاک میکنیم دقیقا چه اتفاقی رخ میدهد ؟

پردازنده از ترانزیستورهایی تشکلیل شده که با فعال و غیر فعال شدن مقدار منطقی 0 و1 را تداعی میکنند . و سرعت انجام محاسبات نیز به سرعت فعال و غیر فعال شدن این ترانزیستور ها بستگی دارد که به آن کلاک خوردن نیز میگویند .

میلیون ها ترانزیستوری که در پردازنده فعالیت میکنند نیاز به هماهنگی دارند تا تداخلی بین بخش ها به وجود نیاید این هماهنگی از یک کلاک مرجع گرفته میشود تا تمام ترانزیستور ها با یک کلاک , سیکل خود را تکمیل کنند .

k2cg3mx933jbechpvh3y.png

فرکانس کلاک مرجع را میتوان همان FSB دانست . و کلاک بخش ها مختلف پردازنده نیز از ضرب کردن آن بدست می آید که به آن multiplier یعنی ضرب کننده گفته میشود .

با افزایش فرکانس کلاک مرجع (FSB) و همچنین افزایش ضرب کننده (multiplier) خواهیم توانست سرعت فعال و غیر فعال شدن ترانزیستور ها را افزایش دهیم و همراه با آن سرعت پردازش اطلاعات و ارتباط با بخش حافظه افزایش خواهد یافت :

hg50mlwqkine90uj2.png

کنراد تسوزه در سال 1938 با کامپیوتر مکانیکی خود نیز میتوانست اورکلاک کند ! با افزایش سرعت گردش موتور سرعت حرکت کارت های سوراخ دار و دسته بندی آنها (واحد ALU ) افزایش یافته همچنین سرعت پانچ کردن کارت ها نیز افزایش می یافت (بخش memory) .

چرا اورکلاک پردازنده افزایش دما را به همراه دارد ؟

ترانزیستور برای فعال شدن به جریان کمی احتیاج دارد تا به بیس اعمال شود و همین جریان در تانزیستور مصرف شده و به انرژی گرمایی تبدیل میشود . پس با هر بار فعال سازی ترانزیستور مقداری انرژی از دست رفته وبه گرما تبدیل میشود .

با افزایش فرکانس سرعت فعال شدن و غیر فعال شدن (بایاسینگ) ترانزیستور های پردازنده نیز افزایش می یابد پس تعداد دفعاتی که انرژی الکتریکی درون ترانزیستور به صورت گرما هدر میرود نیز بیشتر میشود . (به همین علت سیستم در حالت Idle با دمای پایین تری کار میکند )

هرچه لایه های نیمه هادی ترانزیستور بزرگتر باشه اتلاف انرژی نیز بیشتر خواهد بود. به همین دلیل است که همیشه شرکت ها سعی بر تولید ترانزیستور هایی با معماری کوچکتر هستند .

علت ناپایداری پردازنده در اورکلاک چیست ؟

یک ترانزیستور ایده عال به صورت مربعی سوئیچ کرده و دراین شرایط بدون هیچ اتلاف در زمان ترانزیستور میتونه ولتاژ رو به استانه منطقی دوم برساند .

اما در دنیای واقعی اوضاع فرق میکنه در ترانزیستور ها بین لایه های نیمه هادی خاصیت خازنی مزاحمی ایجاد میشه که ظرفیت آن نیز بستگی به کیفیت و تکنلوژی ساخت ترانزیستور بستگی دارد .

همونطور که میدونید خازن ها زمانی را برای شارژ و دشارژ شدن به خود اختصاص میدهند { dda02fe28a4c41fd976c3ab9d5eb285d.png } که همین باعث میشود تا دیگر از پالسهای مربعی خبری نباشه و پالسها تقریبا بدین شکل تغییر خواهند کرد :

omxvyl649wpz5tkkscl.png

که در آن لبه خمیده ولتاژ روبه بالا زمانی است که خازن ترانزیستور صرف شارژ کردن خودش میکنه و لبه خمیده ولتاژ روبه پایین زمانی هست که متهم مذکور صرف دشارژ خودش میکنه .

زمانی که دست به اور کلاک میزنیم در اصل فرکانس کاری و سوئیچینگ ترانزیستور ها بالا برده ایم و تعداد سوئیچ کردن در هر ثانیه را افزایش میدهیم در نتیجه فرجه زمانی که به ترانزیستور برای سویتچ کردن داده ایم کوتاه تر میشود .

زمان بین هر سوئیچ کردن به اندازه ای که خازن مزاحم ترانزیستور خود را شارژ کند نخواهد بود در نتیجه ولتاژ به استانه منطقی خود نمیرسد و در نتیجه اطلاعاتی پردازش نشده یا غلط پردازش میشوند ؛ بخش مربوطه با اختلال رو به رو میشود :

mxatp7iu7k3wrirkqv6n.png

اگه میزان اور کلاک زیاد از اندازه بالا نباشه همان ابتدا ممکن است پردازنده به خوبی عمل کند اما با افزایش فشار و روی پردازنده و بالارفتن دما تعداد پالس هایی که به استانه 1 نمیرسند افزایش پیدا میکند که در CPU به علت پردازش غلط باعث فریز شدن خواهد شد و در GPU میتونه باعث ارتیفکت در تصاویر بشه .

کیفیت و تکنلوژی ساخت ترانزیستور ها میتواند ظرفیت خازنی مزاحم را کاهش بدهد تا بتوان به فرکانس های بیشتری رسید . اولین ترانزیستور های ساخته شده حتی به درد ایستگاه های رادیویی هم نمیخوردن یعنی قدرت سوئیچ فرکانس هایی در محدوده 20 Mhz (محدوده AM ) را هم نداشتند .

چرا افزایش ولتاژ هسته افزایش پایداری را به همراه دارد ؟

علت ناپایداری پردازنده را نرسیدن ولتاژ به استانه منطقی دوم به دلیل شارژ نشدن خازنی که در بین پیوند های نمیه هادی ترانزیستور بود عنوان کردیم .

حال اگر ولتاژ کاری پردازنده را افزایش دهیم و ولتاژ آستانه را ثابت بزاریم در حقیقت زمان لازم برای رسیدن ولتاژ به آستانه منطقی را کاهش داده ایم :

در نتیجه با شارژ شدن خازن در زمان کمتر {dda02fe28a4c41fd976c3ab9d5eb285d.png} سطح ولتاژ بالاتر آمده و آستانه منطقی دوم را نیز پرچم میزند :

kqd3z2scclo75mpre0.png

چرا افزایش ولتاژ هسته افزایش دما رو به همراه دارد ؟

همونطور که قبلا اشاره شد برای فعال سازی ترانزیستور مقداری از انرژی الکتریکی بین بیس و امیتر به انرژی گرمایی تبدیل میشود . که مقدار آن به بهره ترانزیستور وابسته بوده (Beta) .

اما با افزایش ولتاژ اعمالی به بیس در واقع جریان افزایش یافته ودرنتیجه توان اتلافی نیز افزایش میابد : 8c74840c4457df7a79682ff59624ed83.png

چرا فزایش دما ناپایداری پردازنده را به همراه دارد ؟

با افزایش دما در نیمه هادی ها الکترون های لایه ظرفیت انرژی کافی برای شکستن پیوند کوالانسی خود را کسب نموده و بدین ترتیب تعداد الکترون های انتقال جریان را افزایش داده و باعث هدایت ناخاسته جریان التریکی میشوند در واقع ویژگی اصلی نمیه هادی ها که در ساخت ترانزیستور ها بکار میروند یعنی (تمایل فقط دادن الکترون در نیمه هادی های نوع N و تمایل فقط گرفتن اکترون در نوع P ) با افزایش دما کمرنگ می شود . "در نمیه هادی بر خلاف فلزات با افزایش دما رسانایی بیشتر میشود "

اساس کار ترانزیستور ها نیز اعتماد به نیمه هادی ها برای انتقال یکترفه جریان میباشد . و هنگامی که دما افزایش یابد ترانزیستور در حالت قطع نیز مقداری جریان از خود عبود میدهد و همین باعث میشود ولتاژ در حالت صفر بالاتر از حد انتظار باشه و ترانزیستور توانایی پرچم زدن آستانه 0 را نداشته باشد :

ntv5p4q237cedb9oiad.png

چرا کاهش دما پایداری پردازنده را به همراه دارد ؟

دلیلش اینه که افزایش دما ناپایداری را به همراه دارد . (اینم از نمک)

چرا پردازنده در دماهای خیلی پایین کارنمیکنه (در اصطلاح کولد باگ میکنه) ؟

با کاهش دما انرژی الکترون ها برای جدا شدن از بند هسته کمتر شده و در نتیجه برای جدا شدن و جریان یافتن احتیاج به انرژی بیشتری هست . مقاومت نیمه هادی ها در دمای خیلی پایین به شدت افزایش می یابد , به گونه ای که الکترون ها در نمیه هادی هایی نظیر ژرمانیوم و سیلسیم در دمای نزدیک به صفر مطلق کاملا به قید هسته در آمده و عملا مانند یک عایق عمل میکنند .

در نتیجه کاهش بیش از حد دما باعث میشود تا ولتاژ برای فعال سازی ترانزیستور به مراتب بالاتر رود , همچنین افت ولتاژ نیز در ترانزستور افزایش میابد .

در پردازنده نیز چون بایاس ترانزیستور به ولتاژ بالایی احتیاح دارد توانایی رسیدن به استانه ولتاژ بالاتر را نداشته و نمیتواند آستانه 1 را پرچم بزند :

mxatp7iu7k3wrirkqv6n.png

اکثر مطالب ذکر شده در قطعات دیگر الکتریکی که ساختمان ترانزیستوری دارند مانند پاور نیز صدق میکنه .

امید دارم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شود و نکته ای تازه برای شما داشته باشه .

کپی برداری از مطالب بالا (همچنین تصاویری که در آن عبارت"http://lioncomputer.ir/forum" درج شده فقط با ذکر نام منبع "www.lioncomputer.ir/forum" امکان پذیر میباشد .

موفق باشید دوستان . :wub:

ویرایش شده توسط ۞ MR_MOHAMMAD ۞
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام محمد جان.

چطوری برادر؟

مطالب بسیار خوبی تهیه کردی، به اطلاعاتم اضافه شد. دستت درد نکنه و خسته نباشید. :wub:

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام محمد جان.

چطوری برادر؟

مطالب بسیار خوبی تهیه کردی، به اطلاعاتم اضافه شد. دستت درد نکنه و خسته نباشید. :wub:

درود مجید جان . شما چطوری ؟

چند وقتی هست کم پیدا شدید :huh:

شما خسته نباشید . باعث خوشحالی بنده هست که وقت گذاشتید و مطالعه کردید . :wub:

دوستان اگر سوالی واسشون پیش آمد حتما مطرح کنند چون این تاپیک واسه همین ایجاد شده . حس کنج کاوی رو حبس نکنید بزارید کار خودشو بکنه بنده خدا :D

لینک به دیدگاه
Share on other sites

:clapping: :clapping: عالیه . از این مطالب به درد فروم میخوره . ممنون

لینک به دیدگاه
Share on other sites

بادرود

اقای محمد خان عزیز

مطالبت عالی بود من خودم خیلی یاد گرفتم

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

بادرود

اقای محمد خان عزیز

مطالبت عالی بود من خودم خیلی یاد گرفتم

درود دوست عزیز .

خواهش میکنم . خوشحالم که مطلب واسه شما مفید واقع شده .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام

دمت گرم بابا

مطالبت برام جالب بودن @};-

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام

دمت گرم بابا

مطالبت برام جالب بودن @};-

برا نظرسنجی بله رای دادم / چون تاجایی که این نانو هست میشه تا او تهش رفت / ولی در کل کوچیک شدن هم یه حد و اندازه ای دار / پس این آری من به منزله بی نهایت نیست

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

نکته :

از این آموزش برای کارت های جدید بازار استفاده نکنید و حتما لیست کارتهایی که ساپورت میشن رو چک کنید .

ویرایش بایوس کارت خطرات خودش رو داره (مورد داشتیم کارت کاملا نابود شده) لطفا تا حرفه ای و مطمئن نشدید اقدام نکنید .

 

 

 

 

آمورزش ویرایش بایوس کارت های Nvidia و Radeon و فلش بایوس در دو محیط ویندوز و داس .

* کارت گرافیک خود را برای همیشه اورکلاک کنید *


درود دوستان :

همه میدونیم که پردازنده ها با توجه به مشخصاتی که در بایوس وارد شده (کلاک , ولتاژ ؛ مولتیپلیر و ... ) شروع به کار میکنند . به همین ترتیب اگه ما اطلاعات بایوس کارت گرافیک را ویرایش کرده و باز روی کارت فلش (کپی کنیم) کنیم دیگه احتیاجی نیست که هربار به اور کارت گرافیکمون بپردازیم و این اطلاعات همیشه برروی کارت باقی خواهد ماند .

" نکته : تا پست را کامل نخوندید دست به ویرایش بایوس نزنید چون با کوچکترین اشتباه کارت دیگه تصویر نخواهد داد و مجبورید که اونو در کنار یه کارت دیگه قرار بدید و بایوس رو برگردونید "

البته از این جمله نترسید , اگه روند رو درست پیش بروید هیچ مشکلی نخواهد بود و از نتیجه احساس رضایت خواهید کرد :wub:







کارت های Radeon :


نرم افزارهای اصلی مورد نیاز + لینک :
Radeon Bios Editor
ATI Winflash یا ATI flash

نرم افزارهای ابزاری مورد نیاز + لینک :
GPU-Z
MSI Afterburner
MSI kombustor


روند کلی کار :

  • بررسی قابلیت اورکلاک کارت.
  • خواندن و ذخیره بایوس.
  • ویرایش بایوس .
  • فلش کردن بایوس روی کارت .


1 - بررسی قابلیت اورکلاک کارت :

واسه شروع ما باید بدونیم که تا چه مقادیری میتونیم کلاک هسته ,کلاک شیدر , کلاک مموری و ولتاژ هسته کارت رو افزایش بدیم تا به بهترین کارایی برسیم .

در اینجا ما از نرم افزار MSI Afterburner استفاده میکنیم :
کار با این نرم افزار بسیار ساده هستش برای شروع به صورت پله پله مقدار Core clock افزایش بدید و دکمه Apply رو کلیک کنید تا جایی که کارت فریز نشه بعد از اون مقدار ماکسیمم Core clock رو هم بدین ترتیب بدست بیارید .


cmu1if0zi9kip8m9f55n.jpg

اگه کارت شما قابلیت تغییر ولتاژ هسته رو داره میتونید با زدن گزینه Settings پنجره MSI Afterburner properties باز کرده و از سربرگ General تیک Unlock Voltage control رو بزنید . بعد از اون میتونید ولتاژ هسته کارت گرافیک را افزایش دهید :

a3kqfm0gbtbq9ee6a46.jpg



تست پایداری :

مطمئنن روی مقدیری که از قسمت قبل بدست اوردید کارت شما پایدار نخواهد بود به همین منظور از نرم افزار MSI kombustor برای تست پایداری استفاده میکنیم و پله پله مقادیر را از ماکسیممی که در قسمت بدست اوردید کم کنید تا بعد از زدن start در برنامه MSI kombustor و گذشت 10 دقیقه تصویر بدون ارتیفکت پایدار باشه .
نکته : حتما در تست پایداری میزان دما را مانیتورینگ کنید .

سرانجام مقدیر کلاک هسته ,کلاک شیدر , کلاک مموری و ولتاژ هسته که در آن به بیشترین کارایی و پایداری کامل رسیدید را ثبت و برای وارد کردن در بایوس کارت نگه داری کنید .



مقادیر بدست برای کارت HD6850 :

1to25ekebgplsjy4y4v8.jpg

حاشیه امنیت : برای اینکه بعد از ریخته شدن بایوس همیشه کارت پایدار باشه از مقداری از مقادیر بدست امده کم کنید به عنوان مثال اگر هسته با فرکانس 1000 مگاهرتر کاملا پایدار بود مقداری رو که قرار هست در بایوس وارد کنید را 950 در نظر بگیرید .




2- خواندن و ذخیره بایوس :

برای اینکار ما دو راه داریم :

الف - بایوس کارت خودمون رو آماده دانلود کنیم :

واسه این منظور میتونید از این لینک استفاده کنید و با وارد کردن مشخصات کارتتون آخرین آپدیت بایوس کارت خودتون رو دانلود کنید .
نکته : حتما به Manufacturer بایوسی که میخواهید دانلود کنید توجه داشته باشید تا با کارت خودتون یکسان باشه .


e51n6umsiz87qbhwngxs.jpg


ب - بایوس کارت خودمون رو از روی کارت بخونیم و ذخیره کنیم :
واسه این کار ما میتونیم از نرم افزار GPU-Z استفاده کنیم و در قسمت Bios version با کلیک بر روی اون IC و انتخاب گزینه Save to file ... فیل بایوس را ذخیره کنیم .


hruamd3slhhrwxd28s72.jpg



3 - ویرایش بایوس :

فایل بایوس که در قسمت قبل با فرمت .rom ذخیره کردیم نیاز به ویرایش و دستکاری ما داره تا کارت برای همیشه اورکلاک بشه برای این منظور در کارت های radeon ما از نرم افزار RBE که مخفف "Radeon Bios Editor" هستش استفاده میکنیم .


لیست کارت هایی که توسط این نرم افزار شناسایی میشوند :




2400
2400 LE
2400 PRO
2400 PRO AGP
2400 XT
2600 LE
2600 Pro
2600 Pro AGP
2600 XT
2600 XT AGP
2900 GT
2900 PRO
2900 XT
3200 series
3300 series
3430
3450
3470
3470 mobile
3600 series
3850
3870
3870 X2
4350
4550
4670
4770
4830
4850
4850 X2
4870
4870 X2
4890
4870 X2
HD 5450
HD 5570
HD 5670
HD 5750
HD 5770
HD 5850
HD 5870
HD 5970
HD 6850
HD 6870
FireGL V3600
FireGL V3750
FireGL V5600
FireGL V5700
FireGL V7600
FireGL V7700
FireGL V7760
FireGL V7770
FireGL V8600
FireGL V8650
FireGL V8700 Duo
FireGL V8750


بعد از دانلود و اجرای برنامه با کلیک روی گزینه Load Bios ... و فراخوانی بایوس میتوانیم کار وایرایش رو آغاز کنیم .


سربرگ Information :

اطلاعاتی در مورد تاریخ , ورژن , نوع چیپ , کار خانه سازنده , نوع مموری , اینترفیس و .... در اختیار ما قرار میده که قابل ویرایش نیز هست .
همچنین امکان مشاهده و ویرایش Vendor id و video card id نیز وجود دارد .

نکته : ویرایش نام مدل کارت ممکنه باعث بشه درایور کارت شما رو نشناسه .


i18r76x1nyjsbag131ro.jpg



سربرگ Clock Setting :

اولین چیزی که توجه رو جلب میکنه تعداد زیاد فیلد برای مقدار دهی به فرکانس هسته و رم و ولتاژ هسته هست که با نام های Clock info00 تا Clock info19 نام گزاری شده .
دلیلش چیه ؟ توی کارت های گرافیک جدید فرکانس کاری هسته و مموری با توجه به فشاری که روی کارت وارد هست اتوماتیک تغییر میکنه که باعث خنک کار کردن کارت گرافیک و کم مصرف تر شدنش میشه .

بنابر این با وارد کردن مقادیر دلخاه کارت به صورت هوشمند به اون فرکانس ها سویچ خواهد کرد .
یک راه آسانی هم هست : با کلیک کردن گزینه (clock tuning wizard (over-/underclocking فقط با مقدار دهی به بیشترین و کمترین مقدیر برنامه به طور هوشمند مقادیر میان آنها را نیز وارد میکنید .

برای این منظور با زدن clock tuning wizard پنجره مربوطه باز خواهد شد که در صفحه ای اول توضیحاتی ارئه کرده که NEXT میکنیم و میرویم به صفحه بعد :
در این صفحه بالاترین مقادیری را که کارت گرافیک ما میتونست تحمل کنه رو با حاشیه امنیت وارد میکنیم (حاشیه امنیت چیه ؟ توی قسمت "بررسی قابلیت اورکلاک کارت " توضیح داده شده) .
سپس با NEXT کردن به صفحه UnderClocking میشویم که در آینجا نیز کمترین فرکانسی رو که کارت ما میتونه در اون کار کنه رو با حاشیه امنیت وارد میکنیم .
سرانجام Finish کردن میبینیم که مقادیر به درستی تغییر میکنه .
یکبار برای اطمینان تمام مقادیر را بررسی کنید .

قسمت Bios Voltage Table نیز برای مقدار دهی به رجیستر های اصلی کد هستش که اگه اطلاعی ازش ندارید دستکاری نکنید چون با تنضیمات اصلی تفاوتی نداره و و با دادن مقادیر اشتباه میتونه کارت رو فریز کنه .

قسمت powerplay state structure مود های مختلف را نشون میده وبا کلیک کردن (نگه دارید کلیک رو) روی مود های مختلف نشون میده حالت های low , hight , medium ز کدوم قسمت مقدار میگیره .


ll7lntq3kk2aowafvj87.jpg


مقادیر ویرایش شده برای HD6850 :

kbcrjs1tck52oxf1a4gq.jpg


سربرگ Fan Settings :

در این قسمت میتوان به دو روش مختلف واکنش سرعت فن نسبت به دما را مقدار دهی کرد .

روش اول استفاده از تابع سرعت نسبت به دما هستش که برای این منظور بخش use transfer function فعال کنید . در قسمت Tmin کمترین مقدار و در قسمت Tmax بیشترین مقدار دما را وارد کنید و در قسمت duty cycle min نیز کمترین سرعت فن را به صورت درصدی وارد نمایید سپس همونطور که میبینید تابع خطی سرعت فن - دما رسم میشود که سرعت فن نیز طبق همین نمودار در دماهای مختلف تغییر خواهد کرد .

روش دوم استفاده از تغییر پله ای سرعت فن هستش برای این منظور بخش Use look up table را فعال کرده پس از اون میتونید در 8 محدوده سرعت فن را نسبت به دما مقدار دهی کنید .

در پایین صفحه نیز گزینه هایی برای مقدار دهی وجود دارد که بو توضیح آنها میپردازیم :

hysteresis : محدوده خطا را مشخص میکند تا فن به صورت پش سر هم به سرعت های مختلف سویچ نکند .
Tmin hysteresis : این قسمت نیز محدوده خطا در مقدار مینیمم دما را مشخص میکند .
Spin Up Cycle : در اینجا میتوان سرعت فن در لحظه شروع به کار کارت گرافیک (روشن شدن سیستم) را به صورت درصدی معین کرد .
spin up time : محدوده زمانی که بعد از شروع به کار فن کارت گرافیک با سرعتی که در قسمت Spin Up Cycle مشخص کردیم کار خواهد کرد .
PWM Ramp : اندازه هر پله برای تغییر سرعت فن هستش به عنوان مثال اگر در این قسمت 5 وارد نماییم فن 5% به 5% سرعتش تغییر خواهد کرد .
PWM Ramp On : برای فعال و غیر فعال کردن اپشن قبل هستش .

با زدن دکمه "set all fan settings to recommended values" تمام تنضیمات مربوت به فن به حالت اول بایوس بر میگرده .



dafghcsskn9xmxnhufk2.jpg



سربرگ additional features :

در این قسمت نیز ویژگی های جالبی ویرایش کرد که به توضیح میپردازیم .
increases Overdrive limit : در اینجا میتونید ماکسیمم مقداری که کارت قابل اورکلاک خواهد بود (در نرم افزار های اورکلاک مثل MSI Afterburner) رو تعیین کنید .
این کار به دو روش قابل اجر است روش اول استفاده از فایل هش شده تنضیمات هستش و روش دم نیز مقدار دهی دستی هستش .
Update 4xx0-bios : این قسمت رای کارت های سری 4000 رادئون هستش که برای برطرف کرد باگ قسمت spin up و همچنین فعال / غیر فعال کردن پاور سیوینگ کارت به کار میره .
5xx0+riva tuner : به کاربر کارت های سری 5000 رادئون اجازه میده میده تا نرم افزار riva tuner را با این نرم افزار هماهنگ کنند .
Unlock 6950 to 6970 : این بخش نیز برای تبدیل این دو کارت به کار میره .


سرانجام با کلیک گزینه Save bios فایل بایوس ویرایش شده را ذخیره کرده تا در مرحله بعدی بر روی کارت فلش کنیم ;)




4 - فلش کردن بایوس روی کارت :

سرانجام باید فایل بایوس ویرایش شده در قسمت قبل رو روی کارت گرافیک بریزیم که این کار را میشه در دو محیط ویندوز و داس انجام بدید .

فلش کردن بایوس کارت های Radeon با استفاده از نرم افزار ATI Win Flash در محیط ویندوز :

بعد از استخراج فایل دانلود شده برای اجرای نرم افزار اگر در ویندوز هفت یا هشت هستید روی برنامه راست کلیک کرده و گزینه Run as Administrator رو انتخاب کنید .
با زدن گزینه Load Image بایوس ویرایش شده رو در برنامه بار گزاری میکنیم .
با زدن گزینه Program عملیات نوشتن روی کارت آغاز میشه و اگه عملیات موفقیت آمیز باشه پیغام راه اندازی مجدد خواهد داد .


t1m3k4tdtjj4swopz2l.jpg

نکته :بعد از راه اندازی مجدد کارت با تنضیماتی که ویرایش نمودید آغاز به کار خواهد کرد .




فلش کردن بایوس کارت های Radeon با استفاده از نرم افزار ATI Flash در محیط داس :
بعد از دانلود فایل اجرایی مربوطه را با نام atiflash.exe به دیسک بوت مربوطه منتقل کنید همچنین فایل بایوس ویرایش شده رو هم کنارش کپی کنید .
پس از راه اندازی مججد سیستم و وارد شدن در محیط DOS با استفاده از کد زیر فلش کردن کارت آغاز میشه :




atiflash -p 0 [filename].rom

نکته : [filename] نام فایل هستش که کروشه های اطرافش رو لازم نداره .

در پایان پیغام Restart System To Complete VBIOS Update نشان دهنده رایت شدن بایوس روی کارت هستش .













کارت های Nvidia :


نرم افزارهای اصلی مورد نیاز + لینک :
NVIDIA BIOS Editor
NVFlash for Windows یا NVFlash

نرم افزارهای ابزاری مورد نیاز + لینک :
GPU-Z
MSI Afterburner
MSI kombustor



روند کلی کار :

  • بررسی قابلیت اورکلاک کارت.
  • خواندن و ذخیره بایوس.
  • ویرایش بایوس .
  • فلش کردن بایوس روی کارت .

1- بررسی قابلیت اورکلاک کارت :

واسه شروع ما باید بدونیم که تا چه مقادیری میتونیم کلاک هسته ,کلاک شیدر , کلاک مموری و ولتاژ هسته کارت رو افزایش بدیم تا به بهترین کارایی برسیم .

در اینجا ما از نرم افزار MSI Afterburner استفاده میکنیم :
کار با این نرم افزار بسیار ساده هستش برای شروع به صورت پله پله مقدار Core clock افزایش بدید و دکمه Apply رو کلیک کنید تا جایی که کارت فریز نشه بعد از اون مقدار ماکسیمم Core clock رو هم بدین ترتیب بدست بیارید .


cmu1if0zi9kip8m9f55n.jpg

اگه کارت شما قابلیت تغییر ولتاژ هسته رو داره میتونید با زدن گزینه Settings پنجره MSI Afterburner properties باز کرده و از سربرگ General تیک Unlock Voltage control رو بزنید . بعد از اون میتونید ولتاژ هسته کارت گرافیک را افزایش دهید :

a3kqfm0gbtbq9ee6a46.jpg



تست پایداری :

مطمئنن روی مقدیری که از قسمت قبل بدست اوردید کارت شما پایدار نخواهد بود به همین منظور از نرم افزار MSI kombustor برای تست پایداری استفاده میکنیم و پله پله مقادیر را از ماکسیممی که در قسمت بدست اوردید کم کنید تا بعد از زدن start در برنامه MSI kombustor و گذشت 10 دقیقه تصویر بدون ارتیفکت پایدار باشه .
نکته : حتما در تست پایداری میزان دما را مانیتورینگ کنید .

سرانجام مقدیر کلاک هسته ,کلاک شیدر , کلاک مموری و ولتاژ هسته که در آن به بیشترین کارایی و پایداری کامل رسیدید را ثبت و برای وارد کردن در بایوس کارت نگه داری کنید .



مقادیر بدست برای کارت HD6850 :

1to25ekebgplsjy4y4v8.jpg

حاشیه امنیت : برای اینکه بعد از ریخته شدن بایوس همیشه کارت پایدار باشه از مقداری از مقادیر بدست امده کم کنید به عنوان مثال اگر هسته با فرکانس 1000 مگاهرتر کاملا پایدار بود مقداری رو که قرار هست در بایوس وارد کنید را 950 در نظر بگیرید .




2- خواندن و ذخیره بایوس :

برای اینکار ما دو راه داریم :

الف - بایوس کارت خودمون رو آماده دانلود کنیم :

واسه این منظور میتونید از این لینک استفاده کنید و با وارد کردن مشخصات کارتتون آخرین آپدیت بایوس کارت خودتون رو دانلود کنید .
نکته : حتما به Manufacturer بایوسی که میخواهید دانلود کنید توجه داشته باشید تا با کارت خودتون یکسان باشه .


e51n6umsiz87qbhwngxs.jpg


ب - بایوس کارت خودمون رو از روی کارت بخونیم و ذخیره کنیم :
واسه این کار ما میتونیم از نرم افزار GPU-Z استفاده کنیم و در قسمت Bios version با کلیک بر روی اون IC و انتخاب گزینه Save to file ... فیل بایوس را ذخیره کنیم .


hruamd3slhhrwxd28s72.jpg





3 - ویرایش بایوس :

فایل بایوس که در قسمت قبل با فرمت .rom ذخیره کردیم نیاز به ویرایش و دستکاری ما داره تا کارت برای همیشه اورکلاک بشه برای این منظور در کارت های NVIDIA ما از نرم افزار NIBITOR که مخفف "Nvidia Bios Editor" هستش استفاده میکنیم .

بعد از دانلود و اجرای برنامه از منوی فایل گزینه Open Bios ... و فراخانی بایوس میتوانیم کار وایرایش رو آغاز کنیم .

بخش Info:
اطلاعاتی در مورد تاریخ , ورژن , کار خانه سازنده , و .... در اختیار ما قرار میده که قابل ویرایش نیز هست .

همچنین امکان مشاهده و ویرایش Vendor id و video card id نیز وجود دارد .
نکته : ویرایش نام مدل کارت ممکنه باعث بشه درایور کارت شما رو نشناسه .


سربرگ ClockRates :

اولین چیزی که توجه رو جلب میکنه وجود 4 مد Extra , 3D , 2D , thrtl برای مقدار دهی به فرکانس هسته و رم و شیدر هست .
دلیلش چیه ؟ توی کارت های گرافیک جدید فرکانس کاری هسته و مموری با توجه به فشاری که روی کارت وارد هست اتوماتیک تغییر میکنه که باعث خنک کار کردن کارت گرافیک و کم مصرف تر شدنش میشه .
بنابر این با وارد کردن مقادیر دلخاه کارت به صورت هوشمند به اون فرکانس ها سویچ خواهد کرد .
مقادیر را با توجه به عدادی که از قسمت قبل به دست اوردید ویرایش نمایید و یکبار برای اطمینان تمام مقادیر را بررسی کنید .


u3z4lor3veuwriotm8cb.jpg


مقادیر ویرایش شده برای GTX275 :


ciwogafbyryzse24s7ea.jpg


سربرگ Voltages :

این سربرگ برای تغییر ولتاژ کاری هسته در مد های Extra , 3D , 2D , thrtl بکار میره .


h2sem1r245di49twyh72.jpg

در صورتی که ولتاژ مد نظر شما در این قسمت وجود نداشت از منوی Tools گزینه Voltage Table Editor رو انتخاب کرده و مقدار دلخواه رو وارد نمایید :

9l85mvil1rzxldcm8jt.jpg


سربرگ Adv.Info :

این سربرگ ID کارت , برد , فروشنده و .. رو در خاتیار قرار میده که پیشنهاد میشه ویرایش نشه چون ممکنه درایور کارت گرافیکتون رو نشناسه .


سربرگ Timings :

در این قسمت تایمینگ بخش های مختلف کارت در دسترس هستش که به صورت کد شده مشاهده میکنید . با زدن گزینه Detailed Timing قادر به ویرایش عددی مقادیر تایمینگ ها خواهید بود .


q2g7qc07ik1nn6fxq88.jpg

سربرگ Tempretures :

در این قسمت قادر خواهید بود ماکسیمم و مینیمم سرعت فن را انتخاب کرده همچنین میتوانید سرعت فن را در مد های مختلف تعیین نمایید .

2hmpobykrz2sgzgw5w.jpg

سربرگ Boot setting :

در این قسمت امکان تغییر متن نمایش در لحظه بوت شدن کارت و همچنین امکان فعال و غیر فعال کردن نمایش اطلاعات مموری و تاریخ ساخت و .. نیز وجود دارد .
همچنین از قسمت Text display time و Text Color میتونید زمان نمایش صفحه و رنگ متن را تغییر دهید .
با کلیک کردن گزینه More Option به تنضیمات بیشتری دست خواهید یافت .


3mi21zqr58zdvmp2xpd.jpg

سرانجام با رفتن به منوی File و انتخاب گزینه Save bios فایل بایوس ویرایش شده را ذخیره کرده تا در مرحله بعدی بر روی کارت فلش کنیم ;)





4- فلش کردن بایوس روی کارت :

سرانجام باید فایل بایوس ویرایش شده در قسمت قبل رو روی کارت گرافیک بریزیم که این کار را میشه در دو محیط ویندوز و داس انجام بدید .

فلش کردن بایوس کارت های Nvidia با استفاده از نرم افزار nvflash windows در محیط ویندوز :

بعد از استخراج فایل دانلود شده برای اجرای نرم افزار اگر در ویندوز هفت یا هشت هستید روی برنامه راست کلیک کرده و گزینه Run as Administrator رو انتخاب کنید .

فایل بایوس کارت رو در کنار برنامه کپی کنید سپس در خط فرمان دستور زیر را وارد نمایید :



nvflash [filename].rom

7uabpk8vth7jfr6gnxww.jpg


نکته : [filename] نام فایل بایوس هستش که کروشه های اطرافش رو لازم نداره .

نکته :بعد از راه اندازی مجدد کارت با تنضیماتی که ویرایش نمودید آغاز به کار خواهد کرد .




فلش کردن بایوس کارت های Nvidia با استفاده از نرم افزار nvflash در محیط داس :
بعد از دانلود فایل اجرایی مربوطه را با نام nvflash.exe و
CWSDPMI.EXE را به دیسک بوت مربوطه منتقل کنید همچنین فایل بایوس ویرایش شده رو هم کنارش کپی کنید .
پس از راه اندازی مججد سیستم و وارد شدن در محیط DOS با استفاده از کد زیر فلش کردن کارت آغاز میشه :




nvflash [filename].rom

نکته : [filename] نام فایل بایوس هستش که کروشه های اطرافش رو لازم نداره .

در پایان پیغام Update successful نشان دهنده رایت شدن بایوس روی کارت هستش .

ویرایش شده توسط Mahyar_Curious
لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام محمد جان

عالیه دستت درد نکنه

فقط یه سوال

الان کارت من دیگه 6870 نیست:دی الان کارتم 6970 هست، اون برنامه تو لیستش این کارتو برای ادیت بایوز نداره من چی کار کنم؟

بعد اینکه، الان کارت من 950 مگاهرتز هست، 1000 بکنم خوبه؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام محمد جان

عالیه دستت درد نکنه

فقط یه سوال

الان کارت من دیگه 6870 نیست:دی الان کارتم 6970 هست، اون برنامه تو لیستش این کارتو برای ادیت بایوز نداره من چی کار کنم؟

بعد اینکه، الان کارت من 950 مگاهرتز هست، 1000 بکنم خوبه؟

درود امیر جان :

برنامه RBE متاسفانه هنوز به روز رسانی نشده و کارت شما رو ساپورت نمیکنه .

اگه کارتتون کاملا توی 1000 استیبل هست بله مشکلی نداره .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود امیر جان :

برنامه RBE متاسفانه هنوز به روز رسانی نشده و کارت شما رو ساپورت نمیکنه .

اگه کارتتون کاملا توی 1000 استیبل هست بله مشکلی نداره .

والا با برنامه های معمولی تا 1000 راحت میره هیچ مشکلی هم نداره

حد اکثرشو زدن 1300 ولی فکر کنم کمتر باید بزنه:دی

مشکلم اینکه که میخوام بزنم تو بایوزش ولی اینطوری نمیشه:(

برنامه ی دیگه ای میشناسید؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

والا با برنامه های معمولی تا 1000 راحت میره هیچ مشکلی هم نداره

حد اکثرشو زدن 1300 ولی فکر کنم کمتر باید بزنه:دی

مشکلم اینکه که میخوام بزنم تو بایوزش ولی اینطوری نمیشه :(

برنامه ی دیگه ای میشناسید؟

برنامه دیگه واسه رادئون نمیشناسم یعنی گشتم چیزه دیگه ندیدم . حالا یه سرچی هم خودت بکن .

یه کار ریسکی هم میتونی بکنی اینکه با همین برنامه بازش کن ببین اگه اعداد و ارقام رو درست میزنه ویرایش کن و بریزی رو کارت . البته اگه دوتا اسلات PCI-E و یه کارت دیگه دم دست داری اینکارو بکن که اگه تصویر نداد بزاریش کنار این کارت و بایوس کارتت رو رو بر گردونی .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود.

خوب می رسیم به آقا محمد گل. خوبی محمد جان ؟ دستت درد نکنه من با اینکه خیلی درگیرم ولی مطلبت رو بلاخره رسیدم کامل بخونم.

اگر اجازه بدی چندتا سوال بپرسم :

 

1) در رابطه با بحث تاریخچه ای که گفتید بسیار خوب بود. در رابطه با ماشین تورینگ و الگریتم اون هم اگه یک توضیح مختصر بدی که عالی می شه.

2) سوال اصلی من اینجاست که آیا کوچکتر شدن ترانزیستورها (تکنولوژی به nm نانومتر) باعث کاهش دمای تولیدی و ولتاژ مصرفی می شه ؟ اگه آره چرا ؟ توی ابعاد ترانزیستور توضیح داده بشه عالی می شه.

3) یک جا گفتید که :

" در نتیجه کاهش بیش از حد دما باعث میشود تا ولتاژ برای فعال سازی ترانزیستور به مراتب بالاتر رود , همچنین افت ولتاژ نیز در ترانزستور افزایش میابد .در نتیجه کاهش بیش از حد دما باعث میشود تا ولتاژ برای فعال سازی ترانزیستور به مراتب بالاتر رود , همچنین افت ولتاژ نیز در ترانزستور افزایش میابد ."

ولی ما دقیقاً عکس این عمل رو در حالت واقعی داریم. مثلاً پردازنده با 1.5 ولت روی فرکانس x با دمای +60 درجه استیبل می شه ولی توی همون فرکانس x با دمای -60 با 1.35 ولت استیبل می شه. شاید منظورتون کلد باگ و کلد بوت بوده و تاکیدتون روی دمای خیلی خیلی زیاد تر بوده !!! پس چرا پردازنده هایی مثل Ivy Bridge و AMD ها کلد باگ ندارند و بقیه پردازنده های کلد باگ دارند ؟؟؟

 

مرسی از مقاله خوبت محمد جان @};-

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه
درود.

خوب می رسیم به آقا محمد گل. خوبی محمد جان ؟ دستت درد نکنه من با اینکه خیلی درگیرم ولی مطلبت رو بلاخره رسیدم کامل بخونم.

اگر اجازه بدی چندتا سوال بپرسم :

 

1) در رابطه با بحث تاریخچه ای که گفتید بسیار خوب بود. در رابطه با ماشین تورینگ و الگریتم اون هم اگه یک توضیح مختصر بدی که عالی می شه.

2) سوال اصلی من اینجاست که آیا کوچکتر شدن ترانزیستورها (تکنولوژی به nm نانومتر) باعث کاهش دمای تولیدی و ولتاژ مصرفی می شه ؟ اگه آره چرا ؟ توی ابعاد ترانزیستور توضیح داده بشه عالی می شه.

3) یک جا گفتید که :

" در نتیجه کاهش بیش از حد دما باعث میشود تا ولتاژ برای فعال سازی ترانزیستور به مراتب بالاتر رود , همچنین افت ولتاژ نیز در ترانزستور افزایش میابد .در نتیجه کاهش بیش از حد دما باعث میشود تا ولتاژ برای فعال سازی ترانزیستور به مراتب بالاتر رود , همچنین افت ولتاژ نیز در ترانزستور افزایش میابد ."

ولی ما دقیقاً عکس این عمل رو در حالت واقعی داریم. مثلاً پردازنده با 1.5 ولت روی فرکانس x با دمای +60 درجه استیبل می شه ولی توی همون فرکانس x با دمای -60 با 1.35 ولت استیبل می شه. شاید منظورتون کلد باگ و کلد بوت بوده و تاکیدتون روی دمای خیلی خیلی زیاد تر بوده !!! پس چرا پردازنده هایی مثل Ivy Bridge و AMD ها کلد باگ ندارند و بقیه پردازنده های کلد باگ دارند ؟؟؟

 

مرسی از مقاله خوبت محمد جان @};-

 

 

 

 

درود پوریا جان .ممنون .

 

1) در رابطه با ماشین تورینگ هم مطلب گذاشته بودم اما دیدم خیلی متن سنگین میشه و توی خلاصه برداری حذفش کردم تا مخاطب خسته نشه , اما لینک به بیرون قرار میدهم .

2) این مورد در قسمت "چرا اورکلاک پردازنده افزایش دما را به همراه دارد ؟" خط آخر کاملا ذکر شده (مثل اینکه از دستتون فرار کرده :D ) .چون مطلب مهمی هست باید های لایتش کنم .

 

3) پوریا جان بری کاهش دما دو حالت داریم :

 

مورد اول این هست که کاهش دما از افزایش دما جلو گیری کنه و ثبات ترانزیستور رو به دنبال داشه باشه که نتیجه اش این میشه که پردازنده در

ولتاژ پایین تر هم استیبل باقی می ماند اما دلیلش چی هست ؟ دلیلش اینه که شرکت سازنده به صورت پیشفرض برای اطمینان ولتاژ آستانه رو بالاتر میگیره تا پردازنده در دما های بالاتر هم بتونه پایدار بمونه مثلا 90 درجه اما وقتی شما دما رو پایین میاری و به استیبل بودن پردازنده کمک میکنید قاعدتا میتونید دمای پیشفرض رو پاین بیاورید و تا جایی که بتونه استیبل بمونه کاهش بدهید .

 

مورد دوم این هست که کاهش دما اونقدر زیاد هست که دیگه ترانزیستور با ولتاژ تایین شده توانایی بایاس و وصل ولتاژ تا اندازه تایین شده رو نداره که باعث میشه پردازنده دیگه موقع راه اندازی هم استیبل نباشه .

اینکه بگیم Ivy Bridge و AMD ها کلا کولد باگ ندارند کاملا اشتباه هستش این پردازنده ها در دمای خیلی پایین تر کولد باگ دارند . و تفاوت دمای کولد باگ کردن پردازنده ها میتونه به فاکتور ها خیلی زیادی مثل ولتاژ آستانه ها -  حد واسط ولتاژ - ساختار فیزیکی ترانزیستور های سازنده - روش تغزیه و ... بستگی داشته باشه که سبب تفاوت دمای کولد باگ در سری ها مختلف شده .

 

خیلی ممنون از لطفتون که هم مقاله رو خوندید و هم سوالات خیلی خوبی که مطرح کردید .

موفق باشید .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 4 ماه بعد...

كنجكاو شدم كه امتحانش كنم ولي در مرحله آخر وقتي ميخوام بايوس إديت شده رو ، رو كارتم بريزم ( از طريق برنامه ي nvflash window‎‏ ‏) تو كامنت پرومپت مينويسه بايوس write protect‏ حالا دقيقا يادم نيست متن كامل پيغام چي بود ولي كلمه software‏ هم توش بود . ميخواستم بدونم آيا ميشه يه جوري اين مشكل رو دور زد ؟ مثلا اگه از طريق داست و فلش بوتيبل اقدام كنم فرقي ميكنه يا بيخود خودمو خسته نكنم ؟

سوال دومم راجب داستكاري تايمينگ رمه vga‏ هست . اين امكان براي كارت من از طريق برنامه nvidia bios editor‏ وجود نداشت . خواستم بدونم كارت من اينجوريه يا كلا اين كار فقط براي يه سري كارتاي خاص وجود داره ؟

تا يادم نرفته اين رو بگم كه هدفم از اين كار تجربه يه كار ريسكي با كارت ارزون قيمت هستش نه اينكه بخوام 210 رو بكنم 680 پس دوستان خواهشا نزنن تو پرم :دي

شرمنده اگه طولاني شد هر اطلاعات ديگه اي هم كه دوستان در اين زميه دارن در اختيارم بزارن خوشال ميشم

لینک به دیدگاه
Share on other sites

راستي يه چيز ديگه . من كارتم امكان تغيير ولتاژ از طريق ويندوز رو نداره اگه از طريق بايوس تغييرش بدم مشكلي پيش نمياد ؟ اصلا اين كار امكان پذير هست ؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

امکانش وجود داره، فقط بایستی Force Flash کنید اون هم از طریق داس و فلش بوت ایبل. ورژن NiBi Tor رو اگر عوض کنید فکر کنم بتونید تایمینگ ها رو هم عوض کنید ولی توصیه می کنم این کار رو نکنید.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود

برای آپدیت کردن GTX 680 چه راهی هست؟میشه رسوندش به نزدیک تایتان؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مرسي پويا جان .

براي فورس فلاش بايد دستور خاصي رو وارد كنم يا همون آموزشي كه تو تاپيك هست رو دنبال كنم كفايت ميكنه ؟ اگه بايوس كارتم خراب شد ميشه با گرافيك مجتمع بوت بشم دوباره عوضش كنم يا كار كلا داغون ميشه ؟ اگه 0.05 ولتاژ هسته رو بالا ببرم مشكلي پيش نمياد مثلا كارت كلا بسوزه ؟ لطفا راهنمايي كنيد با تشكر فراوون

لینک به دیدگاه
Share on other sites

نيازي به فورس فلش نبود يكم با همون nvflash window‏ ور رفتم كافي بود دستور protectoff--‏ رو وارد كنم :دي

آقا با هر بد بختي بود 0.01 ولتاژ رو بردم بالا ولي وقتي بوت شدم تا اور مي كردم و ميخواستم با اون ولتاژ كار كنم خود به خود فركانس ميومد پايين و ديگه بالا نميرفت تو قسمت استارت آپ ويندوز هم ارور ميداد كه درايور از كار افتاد ! بايد سيستمو ريست ميكردم تا درست بشه . حالا نميدونم اين يه جور ناپايداريه يا يه سيستم خودكاره براي حفاظت از كارت تو اوركلاك سنگين راهي هست بتونم بدون دستكاري سخت افزار با ولتاژ بيشتر از حالت ديفالت اور كنم ؟

ویرایش شده توسط hesam1333
لینک به دیدگاه
Share on other sites

دوستان یه نگاهی هم به ما بندازین یکی یه ندایی به ما بده تشکر

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...