رفتن به مطلب

بررسي و تست گروهي چهارده کيس کامپيوتر


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه

سه شنبه ، 21 آذر 1391

500rw_side_open_b.jpg

از دیرباز تا به امروز همواره افرادی بوده‌اند که نگاه آن‌ها به کیس تنها به‌عنوان اسکلت و بخش نگه‌دارنده قطعات اصلی است اما این تفکر با گذشت زمان و عرضه کیس‌های گران‌قیمت‌تر کم‌رنگ شد و دلیل آن نيز به وجود آمدن این پرسش بود: «چرا بايد برای کیس خود هزینه زيادي بپردازم؟»

پاسخ‌هایی که تاکنون به این پرسش داده‌می‌شد، شامل خنک‌کنندگي بهتر، امکانات بیشتر، زیبایی بیشتر و... بود.

در این مقاله به امکانات چهارده کیس مختلف و مهم‌ترین فاکتور یک کیس، یعنی خنک‌سازي آن و همچنین به مقایسه کیس‌های مختلف و پاسخ به پرسش‌هايي که ذهن کاربران را به خود مشغول داشته، خواهیم‌پرداخت. پرسش‌هايي همچون، تفاوت میان دو کیس استاندارد و غیراستاندارد، تفاوت میان کیس‌های شاسی معکوس (Upside Down) و معمولی، تفاوت میان یک کیس با فیلتر و همان کیس بدون فیلتر، تفاوت یک کیس خانگی با یک کیس سرور رکمونت و تفاوت یک کیس با یک سیستم اپن‌فریم (Open Frame).

شاید هیچ‌گاه نتوان اولویتی برای دمای قطعات در نظر گرفت و پیدا کردن يک خط‌کش برای سنجش بهتر بودن یک کیس بسیار دشوار و سخت خواهدبود. برای تصمیم‌گیری بهتر در رابطه با نتایج به دست آمده، دمای کلی قطعات، یک‌بار در حالت بیکاري (IDLE) و یک‌بار در حالت پردازش (Load) محاسبه و با یکدیگر جمع شدند و نتایج بسیار جالب و درخور تأملی را رقم زدند.

شایان ذکر است که تمامي تست‌های انجام‌شده، در دمای میانگین 25 درجه سانتی‌گراد و در آزمایشگاه ایزوله از جریان هوا و با یک سیستم یکسان انجام گرفته‌اند و فن‌های هر یک از کیس‌ها در حداکثر دور خود مشغول به کار بوده‌اند.

کيس بي نام و نشان

non-standard.jpg

non-standard%20inside.jpg

کیس‌های غیراستاندارد همان‌گونه که این لقب را با خود یدک می‌کشند، از لحاظ فنی دارای نقاط ضعف بسیاری هستند و متأسفانه در بازار ایران به وفور به چشم می‌خورند و دلیل اصلی استفاده از این کیس‌ها پایین‌تر آوردن قیمت تمام‌شده یک سیستم کامپیوتری است. در این کیس‌ها از آلیاژ SGCC با ضخامت 0/35 میلی‌متر استفاده شده و هیچ فنی برای تهویه کیس در نظر گرفته نشده که این عوامل خود به تنهایی گویای همه چیز در رابطه با این کیس‌هاست. لبه‌های تیز و برنده، عدم استحکام لازم، عدم به‌کارگیری فضاهايي براي مدیریت کابل‌ها و عدم به‌کارگیری شاسی معکوس و فضای کم از ديگر نکات منفی این کیس به شمار مي‌رود.

nonstandard.jpg

Wee (گرین)

wee.jpg

wee%20inside.jpg

green%20wee.jpg

ویرایش شده توسط MEHRAN 2012
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

Pars (گرین)

pars.jpg

pars%20inside.jpg

کیس پارس که قبل از کیس Wee وارد بازار ایران شد، دارای ظاهری کاملاً ساده است و همین ظاهر ساده باعث شده، بیشتر در اداره‌ها و سازمان‌ها از آن استفاده شود. شاسی و بدنه محکم این کیس از نکات مثبت آن به شمار می‌رود و عدم به‌کارگیری سوراخ‌های مدیریت کابل در این کیس ، نصب و سرهم کردن قطعات و مخفی کردن کابل‌ها را کمی زمان‌بر می‌کند. جنس بدنه SECC با ضخامت 0/6 و وجود فن دوازده سانتی‌متری در انتهای کیس، پنل و شاسی مستحکم از عوامل تفکیک‌کننده این کیس از یک کیس غیراستاندارد به شمار مي‌رود و می‌توان نتایج این کیس را معیاری برای ارزان‌ترین کیس استاندارد متعارف بازار در نظر گرفت.

green%20pars.jpg

Magnum Plus (گرین)

magnum.jpg

magnum%20inside.jpg

طراحی ساده و قیمت به نسبت معقول برای مگنوم، این کیس را به یکی از پرطرفدارترین کیس‌های موجود در بازار تبدیل کرده‌است. اين کيس از طراحی داخلی و شاسی کیس ساده‌اي برخوردار است. ابزار نصب آسان درایوهای نوری و هاردديسک‌ها، فضای کافي برای مادربورد و اسکلت محکم این کیس از نقاط قوت آن و نصب دشوار کابل‌های هاردديسک روی مادربورد از نقاط منفی آن به شمار می‌رود. سرهم کردن سیستم در اين کيس راحت و نه‌چندان وقت‌گیر بود. در انتهای این مقاله می‌توانید با مقایسه میان کیس Magnum 2 و Magnum+ تفاوت عملکرد دمایی دو کیس را در حالت شاسی معکوس و شاسی معمولی مشاهده کنید.

green%20magnum.jpg

Magnum2 (گرین)

magnum2.jpg

magnum2%20inside.jpg

مگنوم 2 بدون‌شک خط مرز میان کیس‌های رده پایین و رده بالاست. امکانات و عملکرد مناسب این کیس برای مبلغ پرداختی از سوی مشتری کاملاً به صرفه است. نصب قطعات سیستم بسیار راحت و سریع انجام شد و نسخه دوم از کیس مگنوم توانست برتری خود را در ظاهر و چینش قطعات داخلی کیس، به برادر بزرگ‌تر خود (Magnum Plus) ثابت کند. طراحی شاسی، جدید و به صورت معکوس است. تفاوت عمده دیگری که نسبت به Magnum Plus مشاهده مي‌شود، فضای بیشتر برای مدیریت کابل‌ها و تعداد فن بیشتر است که همگی نوید خنک‌کنندگي بهتری را برای این کیس می‌دهند.

green%20magnum%202.jpg

ویرایش شده توسط MEHRAN 2012
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

OC Station (گرین)

oc-station%20back-side.jpg

oc-station%20inside.jpg

سیستم‌های اسکلت‌باز (Open Frame) همیشه خواسته یک اورکلاکر بوده و آن‌ها ترجیح می‌دهند، سیستم خود را روی آن سوار کنند. OC Station شرکت گرین از جنس Acrylic است و ضخامتی معادل 5/7 میلی‌متر دارد. اسکلت آن در مقایسه با اسکلت‌بازهای شرکت‌های بزرگی مانند Lian-Li در سطح پایین‌تری قرار دارد اما این نکته، آخرین معیار برای یک اورکلاکر است. از مزایای آن می‌توان به عدم محدودیت در ابعاد کارت‌گرافیک و سهولت در دسترسی به قطعات اشاره کرد. از معایب این کیس نیز بايد به عدم وجود جایگاهی برای هاردديسک‌ها یا SSDهای 2/5 اینچی اشاره کرد. افزایش میزان گردوغبار قطعات را نیز بايد به موارد بالا اضافه کرد که البته فلسفه وجودی تمامی سیستم‌های اسکلت‌باز همواره با مسئله گردوغبار گره خورده‌است. در انتهای مقاله، می‌توانید تفاوت دمایی قطعات در یک سیستم اسکلت‌باز (Open Frame) را با یک کیس هم‌رده و هم‌قیمت مقایسه کنید.

green%20oc%20station.jpg

Hunter (گرین)

hunter.jpg

hunter%20inside.jpg

هانتر را در سه حرف می توان خلاصه کرد ، ساده، شکیل، فنی. طراحی ساده پنل آن برای افرادی که خواهان کیس‌های سنگین‌تر هستند، بسیار مناسب است. طراحی داخلی، بسیار ساده و به شکل باورنکردنی فنی و هوشمندانه است، به‌طوری که نشان از زیرکی طراح شاسی آن دارد. وجود تنها دو ستون اصلی داخلی، امکان نصب هرگونه سخت‌افزاری را به راحتی و با هر ترکیبی به شما می‌دهد. این امر باعث بازتر شدن هر چه بیشتر معبر هوای ورودی و خارج شدن راحت‌تر آن از انتهای کیس می‌شود. نصب قطعات، داخل آن بسیار سریع و راحت صورت گرفت اما در مخفی کردن تمام کابل ها کمی به مشکل برخوردیم و دلیل آن نيز عدم به‌کارگیری سوراخ‌های مناسب مدیریت کابل و همچنین فضای کم پشت سینی مادربورد بود. شاید سرهم کردن یک سیستم داخل این کیس برای فردی که برای اولین بار با این کیس برخورد داشته، کمی گیج‌کننده باشد.

از مزایای این کیس می‌توان به فضای بسیار زیاد برای قطعات، وجود فیلتر در تمامی ورودی‌های هوا (جلو و کف کیس و کاور بغل) ، قابلیت نصب هشت درایونوری و قیمت مناسب این کیس اشاره کرد. نکته منفی که می‌توان به آن اشاره کرد، عدم وجود مکان نصب فن روی سقف کیس است که به دلیل نزدیکی زیاد مادربورد به سقف، طراح از تعبیه این جایگاه خودداری کرده‌است.

green%20hunter.jpg

CM690 (کولرمستر)

cm690.jpg

cm690%20inside.jpg

ظاهر مناسب و ابعاد بزرگ از ويژگي‌هاي اصلی این کیس به شمار می‌رود. طراحي پنل جلوی کیس بسیار شکیل است اما شاسی این کیس داراي طراحي قدیمی است اما قدیمی بودن آن به معنای عملکرد بد کیس نیست. نصب قطعات در این کیس به‌جز بخش مربوط به هاردديسک‌ها، کمی دشوار بود. از مزایای این کیس می‌توان به استحکام شاسی، فضای زیاد و مناسب برای نصب کولر پردازنده و فضای داخلی زیاد کیس اشاره کرد. عدم وجود سوراخ‌های مدیریت کابل، طراحی نامناسب کلیدهای استارت و ری‌استارت و قیمت تا حدودي بالا نسبت به امکانات از معايب آن برشمرده مي‌شوند.

coolermaster%20cm690.jpg

X3 (گرین)

x3.jpg

x3%20inside.jpg

X3 اولین عضو سری گیمینگ یا همان سری X شرکت گرین است. با این‌که ظاهر کیس X3 بسیار شکیل و حرفه‌ای به نظر می‌آید اما شاید قدمت این کیس نسبت به بقیه کیس‌های سری X باعث یکنواخت شدن چهره آن شده‌باشد. به راحتی می‌توان گفت، هیچ کیسی هم‌رده و هم‌قیمت X3 در بازار داخلی وجود ندارد که به اندازه این کیس فن و امکانات خنک‌کنندگي داشته‌باشد. نصب قطعات، داخل کیس بسیار آسان و سریع انجام شد. سوراخ‌های مدیریت کابل به اين امر کمک شایانی کردند. از مزایای این کیس می‌توان به سيستم خنک‌کنندگي بسیار خوب مشتمل بر پنج فن ، وجود فن کنترلر و USB3 در این رده قیمت، وجود فیلترهای گردوغبار جلو و بالای کیس و قیمت مناسب اشاره کرد. از نکات منفی آن، فضای کم کولر پردازنده (در صورت استفاده از فن کاور چپ) است.

یکی از مواردی که قصد بررسی آن را داشتیم، عملکرد دمایی یک کیس با فیلتر و همان کیس بدون فیلتر بود تا تأثیر فیلترهای سلولوزی را بر عملکرد دمایی بسنجيم. کیس X3 مناسب‌ترین گزینه برای این حالت بود. برای این‌که نتایج با فیلتر و بدون فیلتر یک کیس بخصوص را ببینید تا پایان مقاله با ما باشید.

green%20x3.jpg

منبع : sakhtafzarmag.com

ویرایش شده توسط MEHRAN 2012
لینک به دیدگاه
Share on other sites

مهمان
This topic is now closed to further replies.
 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...