رفتن به مطلب

معرفی استانداردهای متعارف در مانیتورها


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

1. استاندارد FCC :

FCC (Federal Communications Commission) یک موسسه آمریکایی است که توسط (Communications Act of 1934) تاسیس شده. این موسسه روابط مخابرات بین ایالتی و جهانی رادیو، تلفن، تلگراف و ارتباطات راه دور را تنظیم می کند. استاندارد FCC دستورالعمل هایی در زمینه تداخل فرکانسهای رادیویی دارد که در ایجاد دستگاهایی که به نوعی ایجاد فرکانسهای رادیویی می نمایند لازم الاجراست. این استانداردها طوری در نظر گرفته شده اند که حفاظت لازم در برابر تداخلات زیان آور این گونه دستگاه ها فراهم گردد. این تداخلات ممکن است برای ارتباطات رادیویی مضر باشند و به طور مثال در کار رادیو و تلوزیون تداخلاتی ایجاد کنند.

2. استاندارد IC :

این استاندارد که توسط شورای اختیاری کنترل تداخل تجهیزات داده ای

و ماشینهای اداری الکتریکی تنظیم گردیده یک استاندارد کانادایی است و مقرراتی را در ارتباط با تداخل دستگاه های جانبیبیان می کند. این استاندارد به منظور جلوگیری از تداخل رادیویی در محل استقرار دستگاه در نظر گرفته شده.

3. استاندارد MPRII :

این استانداردکه استانداردی اختیاری است توسط شرکت تحقیقاتی صنایع انفورماتیک سوئد ایجاد شده و قوانینی را جهت کاهش میدانهای مغناطیسی و الکتریکی که از مانیتورهای

CRT منتشر می شود وضع نموده است. ازجمله اینتشعشع ها VLF (Very Low Frequency radiation) است که تشعشعات الکترومغناطیسی با فرکانسهای در محدوده تقریبی 300 هرتز تا 30000 هرتز یا 30 کیلو هرتز می باشد که از این مانیتورها منتشر می شود. MPR-II در سال 1987 ایجاد شده و در سال 1990 آن را به روز شده و استاندارد MPR 1990 را به عنوان استاندارد تعريف شده بمنظور سنجش ميزان تشعشعات از دستگاه هائی نظير مانيتور معرفی کرد. البته این استاندارد تنها مربوط به میدان های الکتریکیو مغناطیسی است و اشعه ایکس را که توسط لامپ تصویر مانیتور ها ایجاد می شود را شامل نمی شود.

4. استاندارد Energy Star :

این استاندارد اولین مرتبه توسط شرکت

EPA (Environmental Protection Agency) در 17 ژوئن 1993 ارائه گردید. استاندارد Energy Star به منظور تولید و استفاده از کامپیوتر های شخصی با هدف بهینه سازی مصرف انرژی ارائه شد. طبق این استاندارد مصرف انرژی کامپیوترها و مانیتورها باید در پایین ترین وضعیت ممکن به کمتر از 30 وات تنزل یابد.

5. استاندارد TCO :

استاندارد

TCO (The Swedish Confederation of Professional Employers) یا تکو به معنی اتحادیه تخصصی کارفرمایان کشور سوئد است که برای میزان تابش و تشعشعات مجاز نمایشگر ها و ادوات مختلف کامپیوتر ها در نظر گرفته شده. این استاندارد از استاندارد MPRII و همچنین MPR 1990 جدیدتر است و علاوه بر میدان های الکتریکیو مغناطیسی، اشعه ایکس را که توسط لامپ تصویر مانیتور ها ایجاد می شود رانیز شامل می شود. این استاندارد ابتدا با عنوان TCO92 ارائه شده بود که تنها برای مانیتورها قوانینی را وضع کرده بود. سپس TCO95 ارائه شد که علاوه بر مانیتور به قطعات دیگر کامپیوتر هم توجه شده بود. اکنون استاندارد TCO99 تکمیل کننده دو استاندارد قبلی است که دامنه کاربرد آن افزایش یافته و مقررات آن نیز کمی سخت تر شده است. در این استاندارد علاوه بر تشعشعات اثرات زیست محیطی نیز در نظر گرفته شده.

البته با وجود این استاندارد ها نمی توان گفت که کار کردن با مانیتورها هیچ گونه ضرری برای کاربران ندارد چون در هر حال نمی توان به طور کامل از ایجاد امواج و تشعشعات مضر جلوگیری کرد ولی می توان با رعایت استاندارد های متعارف اثرات زیانبار آنها را تا حد قابل قبولی کاهش داد

.

در واقع این استاندارد ها سلامتی کامل کاربران را تضمین نمی کند ولی به عنوان وسیله شناسایی نمایشگر های کم خطر کاربرد دارد

. از آن جایی که اغلب تولید کنندگان نمایشگر ها مدعی رعایت استاندارد ها در نمایشگر خود هستند بهتر است خودتان از وجود این استاندارد ها اطمینان حاصل کنید.

دو روش برای آگاهی از وجود استاندارد های تشعشعات در مانیتور های

CRT وجود دارد:

روش اول

: یک نسخه فیلم رادیولوژی مخصوص عکس برداری از دندان تهیه می کنیم ودقت می کنیم که فیلم خام باشد. سپس بدون اینکه فیلم را از پوشش محافظ خود خارج کنیم فیلم و محافظ آن را با نوار چسب به وسط صفحه نمایش مانیتورمی چسبانیم. نمایشگر را روشن کرده و یک تصویر واضح و روشن از یک بازی یا برنامه را به نمایش در می آوریم، به طوری که تصویر ثابت باشد و حرکت نکند. (باید دقت کنیم که محافظ مانیتور (Screen saver) و تنظیم های صرفه جویی مصرف برق سیستم عامل در بخش (Power Management) مانیتور خاموش باشند تا مانیتور تا زمانی که فیلم را از آن جدا کنید روشن و فعال باقی بماند.) بعد از گذشت دو ساعت فیلم را از صفحه نمایش جدا می کنیم و بدون خارج کردن از پوشش محافظ آن را به یک رادیولوژی می دهیم تا آن راظاهر کند. در این زمان اگر فیلم رادیولوژی نور دیده باشد و خراب باشد نشانگر این است که مانیتور فوق دارای استاندارد های لازم نیست و دارای تشعشعات زیاد و خطرناک است. ولی اگر فیلم رادیولوژی نور ندیده باشد در این صورت می توان گفت که مانیتوردارای استاندارد لازم است.

روش دوم

: یک نوار کاغذی به طول 10 سانتی متر و عرض 1 سانتیمتر را به آب کلم قرمز آغشته می کنیم و می گذاریم خوب خشک شود. پس از خشک شدن آن را به وسیله نوار چسب به کناره صفحه نمایش در بخشی که لبه تصویرها تشکیل می شودمی چسبانیم. پس از گذشتن 30 ساعت کار با مانیتور نوار کاغذی را جداکرده و رنگ دو طرف نوار کاغذی را با هم مقایسه می کنیم. اگر سَمتی که به صفحه نمایش مانیتور چسبیده بود سفید و بی رنگ یا کمرنگ تر شده باشدنشان دهندۀ آن است که کاربردر معرض تابش های خطرناک اشعه ماورا بنفش قرار دارد.

مانیتورهای

LCD و مانیتورهای CRT هر کدام معایب و مزایایی دارند که هر کدام برای کارایی بخصوص خود دارند. البته برای کاربرانی که از مانیتور به طور مداوم استفاده می کنند و بطور معمول ساعات زیادی را در جلوی مانیتور می گذرانند و به آن نگاه می کنند استفاده از مانیتورهای LCD توصیه می گردد چون در مانیتور های LCD خبری از بسیاری از تشعشعات موجود در مانیتورهای CRT نیست.

مانیتورهای

DLP و مانیتورهای LCOS در حال حاضر قیمتهایی بسیار بالا دارند. در ضمن مانیتورهای LCOS با این که دارای تصویرهایی بسیار واضح تر نسبت به مانیتورهای دیگر هستند بدلیل حجم زیاد و قیمت بالا هنوز متداول نشده اند و تکنولوژی آن جدید هستند. این استاندارد ها حداقل استاندارد هایی است که یک مانیتور مناسب باید دارا باشد تا بتواند از اثرات مخرب قطعات مختلف بر کاربران بکاهد.

منبع : www.niksalehi.com

لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام .به نظر میاد این مقاله کمی قدیمی باشه . چون الان از استاندارد Tco03 استفاده میشه . توضیحی راجع به این استاندارد ندارید؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...