رفتن به مطلب

استاندارد Tco99 چیست؟


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

قديمي‌ها مي‌گفتند تلويزيون را از دور تماشا كنيد و نزديك به آن ننشينيد، چون چشمتان ضعيف مي‌شود. اما امروزه كودكان و نوجوانان با علاقه زياد، ساعت‌ها به بازي‌هاي كامپيوتري مي‌پردازند و آنچنان به فضاي بازي نزديك مي‌شوند كه انگار به مانتيور چسبيده‌اند. همچنين در دنياي امروز كه كاربرد كامپيوتر در امور اداري به شدت در حال توسعه است، كارمندان بيشتر ساعات كاري را در فاصله‌اي بسيار اندك از صفحه نمايش كامپيوتر خود گذرانده و به انجام فعاليت‌هاي روزانه مي‌پردازند.

آيا اشكالي در اين كار نيست؟

به طور كلي وسيله الكتريكي و از جمله مانيتور، در فضاي اطراف خود ميدان الكتريكي و مغناطيسي ايجاد مي‌كند. اين ميدان‌ها با فاصله از منبع توليدكننده خود نسبت عكس دارند. تأثير اين ميدان‌هاي ناخواسته بر سلامتي انسان، گرچه هنوز به اثبات نرسيده، ولي با آمار افزايش برخي بيماري‌ها، نسبتي مستقيم نشان مي‌دهد.

راه‌ حل چيست؟

همانند ساير موارد (نظير ايمني پروازهاي مسافربري، تنظيم موتور اتومبيل‌ها، لوازم خانگي و ...) مؤثرترين راه‌حل وضع استاندارد براي توليد مانيتورها است. بدين معني كه سازمان‌هاي جهاني با تعيين شرايط حداقل و بايد و نبايدها، توليد‌كننده‌ها را موظف به رعايت اصولي نمايند كه در نهايت شرايط مطلوبي را براي مصرف‌كننده در حين كار فراهم آورد.

خوشبختانه دنياي تكنولوژي از اين نظر بسيار پيشرفته است و در گذر زمان، استاندرادهاي محكمي را براي توليد مانيتور وضع نموده است كه از آن جمله مي‌توان به استاندارد TCO اشاره نمود. TCO در اصل نام "اتحاديه تجاري سوئد" مي‌باشد. اين موسسه با بيش از 1.2 ميليون عضو، قوانين و استانداردهايي براي كامپيوتر، مانيتور، صفحه‌كليد، تلفن همراه، چاپگر و دستگاه كپي و نظاير آن، تدوين نموده كه به استاندارد TCO معروف مي‌باشد. اطلاعات بيشتر در مورد اين موسسه را مي‌توانيد در آدرس زير بيابيد.

http://www.tcodevelopment.com/

توسعه استاندارد TCO در گذر زمان

پيش از استاندارد TCO، استانداردهاي ديگري با علايم اختصاري MPRI و MPRII، براي ساخت و توليد مانيتور به كار برده مي‌شد. استاندارد MPRII بر پايه كاهش ميدان‌هاي الكتريكي و مغناطيسي در اطراف مانيتور و توجه به ارگونومي و ميزان مصرف انرژي بنا نهاده شده بود. اما كاربران هنوز نياز به استانداردهاي كامل‌تري را احساس مي‌كردند تا بتوانند ميزان اين تشعشعات را به حداقل رسانده و ساير مشكلات مربوط به ساخت و استفاده از مانيتورها را بر طرف كنند.

با توجه به اين نياز، در سال 1992 اولين نسخه استاندارد TCO با نام TCO92 به عنوان استانداردي برتر از MPRII عرضه و مورد استقبال كاربران قرار گرفت. اين استاندارد علاوه بر تأييد كليه موارد MPRII، تأكيد بيشتري بر كاهش ميدان‌هاي الكتريكي و مغناطيسي اطراف مانيتور داشت و صرفه‌جويي و ايمني در مصرف انرژي الكتريكي را نيز مورد توجه قرار داد. سير تكاملي استاندارد TCO در سالهاي پس از 1992 تا امروز ادامه دارد و چندين نسخه پس از اين استاندارد به بازار عرضه شده است كه هر كدام علاوه بر دربرگرفتن شرايط استاندارد پيشين خود، بر موارد جديدي تاكيد دارد. جدول زير خلاصه‌اي از سير تكاملي استانداردهاي مانيتور را در بر دارد.

MPR II در اواخر دهه 80 و اوايل دهه 90، استانداردهاي MPRI و MPRII، تدوين شد. تدوين اين استانداردها به ابتكار TCO،‌ كاربران نگران، توليدكنندگان و دولت سوئد، صورت گرفت (با تمركز بر تشعشع كم و ارگونومي بصري).

TCO 92 در اولين نسخه از استاندارد TCO، الزامات تشعشع كم، صرفه‌جويي در مصرف انرژي و ايمني الكتريكي با هم تركيب شد.

TCO 95 چند سال بعد با اضافه شدن استانداردهاي ارگونومي و زيست محيطي به TCO92، استاندارد TCO95 معرفي شد. از جمله استانداردهاي زيست محيطي، ممنوعيت كاربرد تركيبات آتش‌زاي حاوي برميد و كلريد در ساخت قطعات مانيتور بود. اين مواد مي‌بايست با مواد كم‌خطرتر جايگزين شود.

TCO 99 استانداردها و قوانين، قوي‌تر و محكم‌تر شد. با اين نسخه، TCO عملاً به ماركي جهاني در بازار تبديل گرديد.

‌ TCO 03 در اين نسخه از TCO توليدكننده ملزم شد كه براي توليد مانيتور، استاندارد زيست‌محيطي ISO14001 را دريافت نمايد و در واقع هيچ توليد‌كننده‌اي در بازار بدون داشتن ISO14001، نمي‌تواند از استاندارد TCO استفاده كند. در اين نسخه الزامات جديدي نيز براي تصوير ارايه شد كه باعث بهبود ارگونومي بصري مي‌گردد.

مراحل دريافت گواهينامه TCO

استاندارد TCO كه براي سلامتي كاربران تهيه شده است، مانند هر استاندارد ديگري بايد به تأييد مرجعي معتبر برسد. در غير اين صورت امكان سوء استفاده از آن براي فريب مشتريان وجود دارد. در حال حاضر تنها مرجع رسمي تأييد TCO در ايران، "مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك " است. اين مركز نماينده رسمي ETL-SEMKO سوئد و آزمايشگاه آكروديته مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران براي آزمون TCO مي‌باشد. اطلاعات بيشتر در باره اين مركز را مي‌توانيد در سايت http://www.rcii-ir.org/ بيابيد.

بايد توجه داشت كه حتي اگر مانيتور تحت ليسانس شركت خارجي توليد شده باشد و شركت مادر گواهينامه TCO را نيز دريافت كرده باشد، توليدكننده داخلي براي توليدات خود، بايد از ابتدا مراحل اخذ تاييديه TCO را طي نمايد. فرآيند دريافت تأييديه TCO در ايران به شرح زير است:

1) ابتدا مانيتور در كارخانه توليد مي‌شود.

2) كارخانه سازنده براي دريافت گواهينامه TCO، درخواست خود را براي آن مانيتور (با مدل مشخص) ارايه مي‌دهد.

3) مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك، به صورت رندوم آن مانيتور خاص را از كارخانه و بازار تهيه مي‌كند.

4) مانيتور نمونه با توجه به استاندارهاي جهاني، به صورت كامل و تحت نظارت ETL-SEMKO سوئد تست مي‌شود.

5) TCOدر صورت موفقيت در تست، گواهينامه براي آن مدل خاص، براي مدت يك سال و با ذكر نام توليدكننده و تاريخ صدور، صادر مي‌گردد.

6) مركز تحقيقات صنايع انفورماتيك در طول مدت اعتبار گواهي‌نامه، چندين بار به صورت رندوم مانيتور را از خط توليد يا بازار تهيه كرده و تست مي‌كند.

7) در صورت عدم موفقيت در هر مرحله از آزمايشات اعتبار گواهي نامه لغو خواهد شد.

www. maadiran.com

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...