رفتن به مطلب

ایران فاقد زیر ساخت های لازم برای گسترش تجارت الکترونیک


alireza
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

ايسنا:سرعت بالاي تحولات ساير کشورها در زمينه فن‌آوري‌هاي گوناگون به ويژه فن‌آوري اطلاعات و کندي حرکت ايران در به هنگام‌سازي سامانه‌ها باعث ضرر و زيان خواهد شد. دکتر عليرضا ثنايي - يك مدرس دانشگاه - با بيان اين مطلب اظهار كرد: تجارت الکترونيک از ديرباز و از زماني که بازرگانان درخواست ها يا ارتباطات خود را با يکديگر از طريق تلگراف و تلکس انجام مي‌دادند، در ايران رايج بوده است.

وي ادامه داد: يکي از موانعي که مي‌تواند باعث کندي حرکت در اين زمينه در ايران و عقب ماندن از ساير کشورها شود، نبود زيرساخت‌هاي لازم براي هماهنگي و گسترش پديده‌هايي از اين قبيل است.

ثنايي اظهار كرد: استفاده از فن‌آوري‌ها به ويژه در زمينه It، اين مزيت را دارد که هميشه مي‌توان از جديدترين محصولات و ابداعات در اين زمينه استفاده كرد و ضرورتي به استفاده پلکاني و مرحله‌يي از آن نيست. وي با بيان اين که موضوع قابل بررسي، بحث فرهنگ‌سازي و ارايه شيوه‌هاي غير مستقيم هدايت جامعه به سمت تجارت الکترونيک و بازاريابي است، تاکيد کرد: در جوامعي مانند ايران که داراي جمعيت جواني است، انتظار مي رود جامعه انعطاف پذيري بيشتري داشته باشد و نسبت به پديده هاي جديد واکنش سريع‌تر و مطلوب‌تري نشان بدهد. عضو هيات علمي دانشکده فني شهيد منتظري مشهد با بيان مثالي در مورد کشور ژاپن اظهار كرد: حدود 12 سال پيش استفاده از اينترنت و پست الکترونيک درکشور ژاپن آغاز شد و همان زمان، سياستمداران ژاپني از طرف غربي ها متهم به عدم اطلاع از اين پديده شدند، تنها 6 سال از اين موضوع گذشت و استفاده از اينترنت به حدي در ژاپن رايج شد که در روستاهاي دور افتاده نيز مردم از اين شيوه براي نامه‌نگاري استفاده مي‌کردند. وي افزود: امروزه بيشتر کشاورزان ژاپني و به ويژه برنجکاران، محصولات خود را از طريق سامانه‌اي که در اختيار دارند به بازار ارائه مي‌کنند و اين امر طبيعتا قيمت ارزان‌تر محصولات را به همراه دارد و همچنين مصرف کننده با مشخصات محصول آشنا شده و با آگاهي احتياجات خود را تامين مي‌کند.

ثنايي با بيان اينکه شبکه‌هاي اطلاعاتي در زمينه‌هاي گوناگون، تغييراتي را با خود به همراه مي آورند که با استفاده از آن مي توان مشکلات مربوط به اشتغال را حل نمود ،تصريح کرد: اين موج جديد، زمينه هاي جديد اشتغال را به وجود مي آورد، روابط را دگرگون مي سازد و در بسياري صحنه ها امکان طي راه هاي ميان بر را ايجاد مي کند و با توجه به جوان بودن جمعيت ايران مي توان از زمينه هاي گوناگون و نويد بخشي که در پيش رو است، استفاده بهينه کرد. ثنايي با ابراز خرسندي از سر لوحه حمايت قرارگرفتن طرح هاي زودبازده اشتغال، تاکيد کرد: براي رواج بيش از پيش کارآفريني در ايران بايد از توليدکنندگان به طور عام حمايت شود و فرهنگ توليد گسترش يابد که البته تنها پرداختن به اين امر کافي نيست و بايد عرصه را براي رقابت سالم در زمينه هاي گوناگون توليدي فراهم كرد.

او درباره چگونگي رواج تجارت الکترونيک بيان کرد: يکي از واژه هايي که در عرصه‌هاي صنعتي و اقتصادي از جايگاه خاصي برخوردار بوده و موتور محرک خوبي است، واژه "رقابت" است و يکي از دلايل عمده رواج تجارت الکترونيک همين واژه است. ثنايي افزود: کشورهاي گوناگون در اين زمينه کارآفرينان خود را حمايت مي کنند، به عنوان مثال در چين، صادرکنندگان کالا از حمايت بي‌دريغ دولت برخوردارند و درصد زيادي از هزينه توليد به منظور صادرات توسط دولت پرداخت مي شود، در نتيجه قيمت توليدات چيني به صورتي باور نکردني در کشورهاي ديگر پايين است. وي با تاکيد بر اينکه کشور ژاپن هم نمونه‌اي در اين زمينه است، گفت: محصولاتي که در اين کشور براي صادرات توليد مي شود از معافيت هاي بي‌شماري برخوردار است و قيمت آن‌ها به مراتب کمتر از قيمت داخلي اين محصولات است. ثنايي با اشاره به صنعت فرش خاطر نشان ساخت: اين صنعت در ايران سال‌ها وسيله امرار معاش خانواده هاي روستايي و عشايري بوده است و مي‌تواند منشأ اشتغال و ارزش آفريني و نيز بستر انتقال فرهنگ و پرآوازه کردن نام ايران باشد که استفاده از فن آوري‌هاي جديد و توليد سفارشي آن با استفاده از ارتباطات الکترونيکي کارکرد هاي صنعت فرش را افزايش خواهد داد. وي با تاکيد بر اين که فارغ‌التحصيلان دوره هاي کوتاه مدت علمي - کاربردي نيز مي‌توانند پيشگامان عرصه تجارت الکترونيک باشند، گفت: اين افراد مي توانند با تشکيل گروه هاي بازاريابي و يا حتي شرکت هاي مجاز اقدام به خريد و فروش و تجارت تحت وب كنند. ثنايي اظهار كرد: جوانان بايد براي بدست آوردن جايگاه واقعي خودشان، مشکلات را از سر راه برداشته و ايده‌هاي جديد خود را در جامعه پياده کنند. عضو هيات علمي دانشکده فني شهيد منتظري تاکيد کرد: نياز ضروري جامعه ما در مقطع کنوني، پياده سازي مکانيسم هايي است که کليه امور به ويژه امور مربوط به جوانان و دانشجويان را به سمت نياز واقعي جامعه و اهداف دراز مدت آن سوق دهد. وي ادامه داد: پياده سازي اين مکانيسم کارآمد که بسياري از آن‌ها در کشورهاي ديگر پياده سازي شده، بايد با باز شناسي و بومي سازي هوشمندانه رسالت عمده تصميم گيران و برنامه ريزان جامعه باشد.

ثنايي در پايان تصريح كرد: دانشجويان و جوانان بايد بدانند که دنياي آينده، دنياي حکومت مغزها، اطلاعات و پردازش آن است و در گردآوري اطلاعات بايد مانند آهن ربا عمل کرد که از جذب کوچکترين ذرات براده آهن در هر موقعيت دريغ نمي‌کند

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...