رفتن به مطلب

پاور قلب تپنده کامپیوتر


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

منبع تغذيه در کامپيوتر همانند قلب در بدن فعاليت مي کند همانطور که قلب خون کافي براي تامين انرژي مورد نياز بافت هاي مختلف را به آنها مي رساند ، منبع تغديه نيز توان مورد نياز براي قسمت هاي مختلف سيستم را تامين مي کند. فناوري بدون وجود يک منبع تغذيه مناسب در واقع بهترين قطعات کامپيوتري کارايي مناسبي نخواهند داشت پس هميشه سعي کنيد قلبي مناسب براي سيستم خود انتخاب کنيد تا قطعات سيستم شما به طور کامل از انرژي کافي بهره مند شوند .نکاتي را که بايد درخريد يک پاور مدنظر باشد را به صورت کامل در زير مي آوريم:

1- توان پاور : يکي از اولين فاکتور ها در خريد پاور توجه به توان آن است که در تامين انرژي مورد نياز سيستم به سزايي دارد . توان خروجي پاور به دو صورت روي آن ثبت مي شود : 1- توان واقعي (Real ) 2- توان حداکثر ( Peak ) . توان واقعي به تواني اطلاق مي شود که پاور بدون تحمل فشار در شرايط عادي قادر به تامين آن است ، اما توان حداکثر در حدود 1 دقيقه مي تواند در اين توان فعاليت کند و بعد از آن از کار مي افتد در کل حدود 150وات مابين توان واقعي و توان حداکثر تفاوت وجود دارد به طور مثال پاوري باتوان 580 وات داراي توان حداکثر 730 وات است و توانايي تحمل بيش از اين توان را نخواهد داشت پس هميشه سعي کنيد در خريد پاور به ميزان توان واقعي آن توجه کنيد زيرا به عنوان ملاک قدرت اصلي و واقعي پاور شناخته مي شود .

نکته : در صورتي که روي يک پاور ميزان توان واقعي ثبت نشده باشد بايد به ميزان توان خروجي هر شاخه توجه کرد به اين صورت که بايد ديد پاور مورد نظر روي شاخه 12 و يا 5 ولت توانايي پشتيباني از چند آمپر را دارد که اين عامل نشان دهنده توان واقعي هر شاخه است البته در صورتي که آگاهي نسبي درباره پاور داشته باشيد با ديدن منبع تغذيه نيز مي توانيد تا حدودي به واقعي بودن توان نوشته شده پي ببريد .

اشاره : هميشه در خريد منبع تغذيه به اين نکته توجه کنيد که حداکثر توان واقعي پاور شما در حدود20درصد بيشتر از توان مصرفي سيستم شما باشد زيرا اين عامل باعث افزايش کارايي و همچنين ماندگاري سيستم و پاور در شرايط سخت کاري مي شود . اما در صورتي که توان مصرفي سيستم شما بيشتر از توان واقعي باشد در شرايطي که سيستم به برق بيشتري براي پردازش هاي پيچيده نياز داشته باشد ، منبع تغذيه براي تامين برق مصرفي تحت فشار قرار مي گيرد و در اين حالت ولتاژ هاي نامناسبي وارد سيستم مي شود که باعث بروز مشکل در سيستم خواهد شد .

2- ورژن پاور : شايد براي بعضي از افراد اين سوال به وجود آيد که مگر پاور هم ورژن بندي دارد ؟

بله پاور هم همانند بسياري از قطعات سخت افزاري داراي ورژن بندي است و بر اساس اين ورژن بندي قابليت هاي آن تغيير مي کند . در بازار کشور ما صحبتي از نسخه هاي مختلف پاور نمي شود به همين علت بايد در خريد نسخه مناسب از پاور به ساختار پاور توجه کرد ، پاورهاي امروزي که در بازار کشورمان وجود دارد داراي نسخه هاي2/1 و 2/2 هستند اين پاور ها داراي مشخصاتي مانند کانکتور برق24پين براي تامين برق مادربورد ، وجود کانکتور PCI-E و تعدادي فاکتور هاي امنيتي جديد در ساختار خود هستند که باعث محافظت از سيستم مي شود اما در نسخه هاي جديد پاور علاوه بر24پين يک کانکتور برق8 پين نيز وجود دارد که به جاي کانکتور 4 پين کنار پردازنده قرار داده شده است و وظيفه آن تامين انرژي مورد نياز پردازنده است پس بايد به اين نکته توجه کرد ، پاوري که خريداري مي کنيد با قابليت هاي مادربورد شما هماهنگي داشته باشد به همين دليل قبل از خريد پاور ، نوع و مدل مادربورد خود را مشخص و بر اساس آن اقدام به خريد پاور مناسب کنيد .

اشاره : نسخه هاي جديد پاور به زودي وارد بازار مي شود تغيير خاصي يافته اند که يکي از مهمترين آنها وجود کانکتور8 پين براي اتصال با مادربورد است ، در واقع اين کانکتور 8 پين براي مادربورد هاي جديدي که از چيپ ست هاي 975 و 955 بهره مي برند ساخته شده است زيرا توان مصرفي در پردازنده هاي جديد اينتل به قدري بالاست که ديگر يک کانکتور4 پين توانايي پشتيباني از اين مقدار انرژي را ندارد .

3- نکات امنيتي در پاور :

پاور هاي امروزي هر روز قوي تر مي شوند و اين قوي تر شدن نياز به توجه بيشتري براي امنيت سيستم دارد زيرا کوچکترين خطا در تنظيم ولتاژ و عدم قطع جريان هاي نادرست مي تواند باعث بروز مشکلات اساسي در قطعات سخت افزاري شود به همين علت شرکت هاي سازنده ي پاور هر روزه تکنولوژي هاي جديدي را در ساختار منابع تغذيه خود قرار مي دهند تا باعث افزايش امنيت آنها شوند . يکي از اين نکات که بدون نياز به هيچ تخصص خاصي قابل درک است توجه به تفکيک سازي کابل هاي برق پاور است به طوري که با کمي توجه به پاور هاي قدرتمند خواهيد ديد که روي کابل هاي خروجي آنها به تفکيک کارايي کابل ها يک لايه جدا کننده روي آنها کشيده شده است اين عامل باعث افزايش امنيت منبع تغذيه مي شود زيرا توان خروجي روي هر شاخه در منبع تغذيه هاي امروزي بالاست و در صورت عدم وجود اين امکانات ، امکان بروز مشکلاتي در پاور وجود دارد همچنين توجه به طراحي مناسب کانکتور هاي پاور هم در امنيت آن نقش دارد زيرا عدم نصب درست اين کانکتور ها روي قطعات مي تواند باعث بروز ايراداتي در قطعات و حتي مشکل تامين انرژي مورد نياز سيستم شود .

PFC :امروزه ديگر روي اکثر پاور هاي موجود در بازار گزينه ي PFC نوشته شده است ، در واقع PFC يا Power Factor Correction قسمتي در پاور است که با تنظيم و هماهنگي ولتاز ورودي برق باعث استفاده بهينه از ولتاژ ورودي و کاهش مقدار برق مصرفي توسط پاور مي شود . اين فاکتور امروزه در تمام پاور هاي حرفه اي به عنوان يکي از فاکتور هاي استاندارد براي فروش شناخته مي شود زيرا با وجود اين فاکتور مصرف برق توسط پاور هاي کامپيوتر به مقدار چشمگيري کاهش مي يابد .

4- طراحي پاور : طراحي پاور يکي از عوامل مهم در افزايش کارايي پاور است زيرا در صورتي که يک پاور از طراحي نامناسب برخوردار نباشد در هنگام فعاليت قادر نخواهد بود گرماي توليدي خود را به طور مناسب خارج کند که در اين حالت بروز مشکلاتي مانند :

تغيير در ولتاژ هاي خروجي به علت افزايش دماي داخلي پاور

افزايش دماي قطعات داخلي کيس به علت انتقال گرما به فضاي داخلي کيس

کاهش عمر قطعات و کارايي سيستم تا حد چشمگير مي شود .

پس با توجه به اين مسائل هميشه بايد پاوري خريداري کرد که بهترين تهويه و طراحي را داشته باشد تا در شرايط سخت بتواند بدون کمترين مشکلي فعاليت کند . امروزه اکثر پاور هاي جديد مجهز به يک فن ??در ?? سانتي متر هستند که به راحتي مي تواند جريان هواي لازم براي خنک کردن قطعات پاور را به وجود آورد . در صورت بروز مشکلات زير مي توانيد به منبع تغذيه خود شک کنيد :

افزايش زمان ظبط ديسک هاي نوري توسط درايو نوري که يکي از مهمترين دلايل کاهش ولتاژ توسط پاور است افزايش دماي بيش از حد پردازنده که يکي از نشانه هاي عدم تامين توان مناسب براي فعاليت پردازنده است . مشکل در تشخيص قطعاتي توسط مادربورد مانند هارد ديسک ، درايو نوري و قطعات ديگر که به علت عدم تامين انرژي کافي براي مادربورد و اختلال در کار پل جنوبي ( South Bridge ) به وجود مي آيد . هنگ مکرر سيستم و کاهش کارايي حتي بعد از تعويض نه چندان طولاني در شرايط آب و هوايي مناسب .

اشاره : پل جنوبي يا South Bridge چيپ ستي در مادربورد است که وظيفه ي کنترل قطعاتي مانند درايو نوري ، هارد ديسک و فلاپي را بر عهده دارد ، همچنين اين چيپ ست کنترل شکاف هاي PCI ، ISA موجود روي مادربورد را نيز در اختيار دارد .

منبع : www.tafahomnews.com

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...