رفتن به مطلب

کارت گرافیک اکسترنال برای نوتبوک از طریق Thunderbolt


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان عزیز.

این مقاله ای که بنده آن را می خواهم مطرح کنم بحث تازه ای نیست اما با توجه به اینکه به زودی استاندارد thunderbolt در همه ی لپتاپ های اینتل گنجانده شده و تکنولوژی هایی مانند  MSI GUS II وارد بازار می شوند گفتم بد نیست این مقاله را اینجا مطرح کنم.

1- چرا ما به کارت گرافیک اکسترنال نیاز داریم؟

زیرا که کارت گرافیک یکی از ضعف های دیرینه ی لپتاپ ها بوده و نمی تواند نیاز یک طراح و یا یک برنامه نویس یا یک تدوینگر چند رسانه ای را که همگی به لپتاپ نیاز دارند برآورده کند(لپتاپ های مخصوص این قشر خیلی گران و سنگین بوده و عملا نمی توان آنها را به عنوان لپتاپ در نظر گرفت). این یک بحث جدید نیست و هم اکنون برای هفتمین سال متوالی(شاید هم بیشتر) مطرح شده و راه حل هایی هم برای آن ارائه شده که چندان هم موثر نبودند.

2- اما تاندربولت...

استاندارد جدیدی که توسط اینتل تعبیه شده این امکان را می دهد که شما یک شکاف توسعه ی اضافه با پهنایی معادل 4x نسخه ی (1)2 PCI-E داشته باشید(10Gbps). که این شکاف می تواند به یک هارد SSD و یا کارتهای کپچر حرفه ای و ... وصل شود. اما در موقع معرفی این استاندارد کارت گرافیک مد نظر نبود ولیکن شرکتهایی توانستند با یک واسطه ی ساده به راحتی این امکان را فراهم کنند.

واسطه ای که در این مقاله مطرح شده sonnet می باشد که توانسته شکاف توسعه ی thunderbolt را با یک واسطه به شکاف توسعه ی کامل PCI-E تبدیل کند. ولیکن هدف این شرکت نیز کارت گرافیک نبوده ولی در عین حال چون ویندوز 7 پورت تاندربولت را به عنوان یک شکاف توسعه و نه یک پورت می شناسد به راحتی می توان یک کارت گرافیک در این دستگاه تعبیه کرد.

مقاله ی مورد نظر را می توانید اینجا بخوانید(Credit:Toms) تنها مشکل این دستگاه گران بودن و محدود بودن پاور دستگاه است به گونه ای که نسخه ی full length آن 899 دلار قیمت دارد. گرچه نسخه ی half length آن فقط 499 دلار است اما با این حال جدا از گرانی و پاور محدود در آن نمی توان کارت گرافیک با طول کامل گذاشت. احتمال دارد دارد که نسخه ی ارزانتر MSI GUS II نیز با طول نیمه عرشه شود که در نتیجه نمی توان کارت گرافیک مناسبی را روی آن گذاشت.

ولیکن شرکتهایی مانند ASUS طرح های جدیدی( 1 و 2 ) را ارائه کردند که می توان یک کارت گرافیک پر توان را در یک قالب کم حجم جا کرد.

3- مشکل اصلی این قضیه...

مشکل اصلی این نوع گسترش ها قیمت آن می باشد که چون thunderbolt نوعی فیبر نوری بوده و علاوه بر آن کم یاب است. به همین دلیل قیمت لوازم مربوط به آن بسیار بالاست.

مشکل دیگری که وجود دارد bottleneck شدن CPU است( به صفحات 6 و 7 مقاله مراجعه کنید) علاوه بر آنکه پهنای ارائه شده برای کارت گرافیک کافی نبوده و کاهش های غیر منتظره ی عملکرد را به وجود می آورد.

4- مطالب جانبی:

 

1- چرا گیمر ها در این موضوع مطرح نشدند؟

زیرا برای گیم از طریق کارت گرافیک اکسترنال نیاز به یک مانیتور اکسترنال داشته و علاوه بر آن تاخیر بالای پاسخگویی پورت Thunderbolt ممکن است نتایج نامطلوبی را در پی داشته باشد، این قضایا علاوه بر آن است که خود فریم ریت بالا بدست آوردن می تواند CPU را آشفته کرده و باعث افت و خیز های باورنکردنی بشود. با این وجود در صورت تمایل گیمر ها نیز می توانند این تکنولوژی را امتحان کنند.(علاوه بر آنکه محصولاتی مانند همان GUS را شرکتها برای گیمر ها دارند طراحی می کنند و انتظار می رود که این مشکل در آنها رفع شود.) 

2- استاندارهای قبلی:

استاندارهای سابقی که برای اتصال گرافیک اکسترنال در نظر گرفته شدند USB 3 و Express card و FireWire و USB 2 و ... بودند که یک جستجویی هم درباره ی آنها بکنید بد نیست.

3- استاندارد آینده:

با توجه به اینکه اینتل وعده داده که در سال آینده استاندارد Falcon Ridge را با پهنای دو برابر عرضه کند انتظار می رود که این پورت در آن موقع برای کارتهای گرافیکی اکسترنال استاندارد سازی شود.

4- پیوند های مفید:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbolt_(interface)

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dcomputers&field-keywords=thunderbolt&rh=n%3A541966%2Ck%3Athunderbolt

http://sonnettech.com/product/echoexpresschassis.html

http://en.wikipedia.org/wiki/ExpressCard

http://www.intel.com/content/www/us/en/homepage.html

ویرایش شده توسط ali2551
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

بنچمارک ها رو دیدم اقت کارایی در مقایسه با حالت native خیلی کم هست و نا محسوس فکر میکنم یکی از بهترین راه حل ها برای ایجاد کردن سیستم های پردازش موازی که قدرت اصلی رو از پردازش گر های گرافیکی میگیرن هست . اینجا مزیت این هست که دیگه نیازی به سیستم جداگانه نیست ولی قیمتش بالا هست و با پولی که برای این سیستم هزینه میشه میشه یک PC تهیه کرد برای لپ تاپ ها با توجه به سایزی که داره میشه گفت معقول نیست که کنار لپ تاپ حملش کرد . و موضوع دیگه این که پاور جداگانه میخواد اگر برای سیستم 2 اسلات قیمتش بیاد روی 200-300 دلار واقعا ارزش خرید داره برای کسانی که تو کار پردازش موازی از گرافیک ها استفاده میکنند .

ممنون از مقاله ...

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...