رفتن به مطلب

شگفت‌انگیزترین عکسها از خورشید و آسمان


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه
دوستان اگر کسی عکس زیبا وخبری جالب مربوط به خورشید و آسمان داشت بذاره تو این تاپیک بقیه هم استفاده کنن.
 
جمعه گذشته در استرالیا خورشیدگرفتگی حلقوی اتفاق افتاد و تصاویر متعددی از آن توسط دوست‌داران آسمان ثبت و ارسال شد، اما این تصویر از تونی اوبرایان که خورشیدگرفتگی را به هنگام طلوع ثبت کرده، جلوه دیگری دارد.
 
 
خورشیدگرفتگی حلقوی وقتی اتفاق می‌افتد که ماه در مدار بیضوی خود به دور زمین به دورترین نقاط مداری می‌رسد و به همین دلیل، اندازه ظاهری‌اش از خورشید کوچک‌تر می‌شود. به همین دلیل ماه نمی‌تواند تمام قرص خورشید را بپوشاند و نتیجه‌اش، منظره‌ای می‌شود مانند آن‌چه در این تصویر می‌بینید. در خورشیدگرفتگی حلقوی روز جمعه در استرالیا، ماه بیش از 95درصد از قطر خورشید را پوشاند. 
هرچند خورشیدگرفتگی حقلوی به زیبایی خورشیدگرفتگی کامل نیست و آسمان تاریک نمی‌شود، اما حلقه نورانی خورشید جذابیت‌های خاص خودش را دارد.
 
 
IMAGE635041304160160543.jpg
 
 
منبع خبر: خبرآنلاین
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه
غروب دو خورشید در آسمان چینی‌ها اواخر سال 89
 
چندین هفته پس از انتشار و تکذیب شایعه ای درباره انفجار ستاره ای در نزدیکی زمین که منجر به ظهور خورشیدی دیگر در آسمان زمین می‌شد، چینی‌ها روز گذشته شاهد دو خورشید در آسمان کشورشان بودند. این دو خورشید، یکی کدرتر و نارنجی تر و دیگری زردتر و بالاتر از دیگری، در تصاویر غیر شفاف تصویربردار آماتور چینی دیده می شوند.
جیم کالر محقق دانشگاه ایلینویز فردی بود که توانست هیجان ناشی از مشاهده این تصاویر بر روی اینترنت را فرونشاند. وی اعلام کرد دو خورشیدی که در آسمان دیده شده‌اند در واقع تاثیر شکست نوری بوده است، اما در عین حال وی معتقد است آنچه در چین رخ داده پدیده ای بسیار نادر است که دانشمندان نتوانسته اند به صورت کامل آن را توضیح دهند.
 
untitled.JPG
 
کالر می‌گوید احتمال اینکه تصاویر، مدلی رایانه‌ای باشند بسیار کم است و احتمال می‌دهم ایجاد حبابی در اتمسفر زمین منجر به وقوع این پدیده کمیاب شده باشد، پدیده‌ای که به سراب شهرت دارد. سراب زمانی رخ می دهد که ذرات موجود در اتمسفر زمین نور را شکسته و یا خم می کنند، این پدیده بیشتر در نزدیکی خط افق رخ می دهد و در عین حال سرابها معمولا به صورت عمودی در بالا و یا پایین منبع نوری قرار دارند، نه در کنار آن از این رو احتمال می رود بخشی ضخیم از اتمسفر در برابر خورشید حرکت کرده و این تصویر را به وجود آورده است.

آخرین اطلاعاتی که از مشاهده دو تصویر افقی از ماه یا خورشید به ثبت رسیده به سال 1993 باز می گردد زمانی که اخترشناسی فنلاندی تمامی اطلاعات مربوط به این پدیده را در کتابی جمع آوری کرد.

اخترشناسان دانشگاه ویسکونزین نیز معتقدند به دلیل اینکه هیچ اثر بازتابی ناشی از لنز دوربین در این تصویر دیده نمی شود، و تصاویر دو خورشید متناسب با حرکت دوربین تغییر موقعیت پیدا می کنند، می توان اطمینان داشت که این دو تصویر خطای دید یا خطای ابزار تصویربرداری نیست.

بر اساس گزارش ان بی سی، پدیده‌های متعدد خورشیدی وجود دارند که دانشمندان قادر به توضیح آنها هستند، ستون‌های خورشیدی، سراب غروب خورشید، هاله‌های خورشیدی، اما این پدیده یکی از ناشناخته‌ترین آنها است که به گفته کالر بسیار گیج کننده است.
 
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه
ارسال شده در (ویرایش شده)
آفتاب نیمه‌شب + عکس
این تصویر پانورامای زیبا هم در مناطق شمالی نروژ گرفته شده و حرکت خورشید را در 24 ساعت روز اول تیر 1384 نشان می‌دهد...
 
PANORAMA.jpg
 
 

امروز در نیم‌کره جنوبی شب یلدا است و ساکنان جنوبگان در تاریکی چندماهه به سر می‌برند، اما در نیم‌کره شمالی بلندترین روز سال است و در مناطق قطبی می‌توان خورشید را حتی در نیمه‌شب هم مشاهده کرد.

 

در روز اول تیر که مقارن با انقلاب تابستانی است، خورشید در مناطق قطب شمال زمین غروب نمی‌کند. در مناطق قطبی شمالی زمین که بالاتر از عرض جغرافیایی 66.5 درجه هستند، شب گذشته خورشید غروب نکرد و علی‌رغم آن‌که در نیمه‌شب به کم‌ترین ارتفاع خود رسید، اما باز بالاتر از افق قرار گرفت و می‌شد آن را در آسمان دید. هرچه عرض جغرافیایی منطقه بالاتر باشد، این پدیده برای زمان بیشتری اتفاق خواهد افتاد، طوری‌که در نقطه قطب شمال خورشید بیش از 186 روز بالای افق باقی خواهد ماند و روز شش ماه به طول خواهد انجامید.

 

در مقابل در همین منطقه منتها در نیم‌کره جنوبی، خورشید در زیر افق باقی ماند و طلوع نکرد. در منطقه جنوبگان هم هرچه منطقه به قطب جنوب نزدیک‌تر باشد، زمان بیشتری در تاریکی مطلق فرو خواهد رفت، طوری‌که در نقطه قطب جنوب، این تاریکی شش ماه طول خواهد کشید.

 

این تصویر پانورامای زیبا هم در مناطق شمالی نروژ گرفته شده و حرکت خورشید را در 24 ساعت روز اول تیر 1384 نشان می‌دهد. خورشید به هنگام ظهر در بیشترین ارتفاع و در نیمه‌شب به کمترین ارتفاع رسیده است.

منبع خبر: عصر ایران

ویرایش شده توسط fireinpole
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...