رفتن به مطلب

چگونه (ایمن) اورکلاک کنیم؟؟؟؟؟؟


AmooArash مهمان
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

چگونه ایمن اورکلاک کنیم؟؟؟؟؟؟

تو این مقاله می خواهم برای شما دوستان تازه کار بگم چه جوری اورکلاک کنید که نه سیستمتون مورد پیدا کنه و نه وسط اورکلاک بمونید که دیگه چی رو باید تغییر داد. تو این مقاله با اورکلاک کارت گرافیک کاری نداریم، دنبال سی پی یو و رم هستیم.

دوستان حرفه ای هم این رو بخونن خوشحال می شیم.

اول از همه باید بدونید اورکلاک یعنی چه؟؟؟؟

هر کی برای خودش یه تعریف از اورکلاک داره، اما به طور کل هدف از اورکلاک کردن ، تغییر پارامتر هایی نظیر ولتاژ و فرکانس و ... برای دستیابی به کارایی بیشتر است.

برای اورکلاک باید چی کار کنیم؟؟؟؟

شما این مقاله رو بخون ، می فهمی.

اول از همه در اورکلاکینگ باید به کولینگ توجه کرد.

منظور از کولینگ خنک سازی قطعات کامپیوترو کیس هست.در اورکلاکینگ نه تنها قطعات باید تهویه مناسبی داشته باشند ، بلکه کیس هم باید تهویه مناسبی داشته باشد.

روش های متداول کولینگ عبارتند از: ایر کولینگ ( تهویه از طریق هوا)، واتر کولینگ ( که بهش لیکویید کولینگ هم گفته می شه و خنک سازی از طریق آب و مایعی به نام کوالنت هست)، خنک سازی به وسیله ی تی.ای.سی،، خنک سازی به وسیله نیتروژن Phase Change مایع و یخ خشک،خنک سازی به روش

البته راه های دیگه ای هم هست و دوستان راه از خودشون می سازن، مثلا از کولر گازی کانال می کشن تو کیس، پنکه می زارن جلو کیس و هزاران راه دیگه.

خب، شما اول باید بدونید که باید اصلا فکر کولینگ به غیر از مورد ایر و واتر رو نکنید،من هم تو این مقاله فکرشو نمی کنم.

اینی که این روش های دیگه ای که من نوشتم چه جوری ان و .. بماند، معمولا اونا هم پول زیاد می خان، هم باهاشون اورکلاک امن نمی کنن.

ایر کولینگ در واقع همون فن خدمون هست که البته باید توجه داشته باشید فن های استوک( یعنی فن هایی که به طور پیشفرض روی سی پی یو ها قرار دارن) به درد اورکلاک نمی خورن. نه این که نشه باهاشون اورکلاک کرد، می شه، ولی عواقبش با خدتون، معمولا یکم که دما بالا میره، این فن ها دیگه پاسخگوی خنک کردن نیستند.البته بوده مواردی که با فن استوک اورکلاک انجام شده ولی شما یه فن سی پی یو خوب بخر، خیال خودتو راحت کن، مطمئن باش با فن استوک نمی تونی اونقدر ها اورکلاک کنی.

پس اول باید یه فن خوب برای سی پی یو داشته باشی

بعد می رسه سر رم، چه بخوای، جه نخوای رم هات داغ می کنن، دلیلشو بعدا می گم، الان بگم نمی فهمید، پس بهتره رم ها سینک داشته باشن و یا فن بالای رم ها بزاری، اگه هر دوتاش باشه که عالیه، یه سری رم ها هم هستند که خودشون کولینگ دارن برای این کارا که اگه شما از این رم ها داری خوش به حالت. البته تو اورکلاک های سطح پایین موردی پیش نمیاد ولی اگه رمت شروع کنه به داغ شدن، به ملکوت می پیونده.

تا همین جارو داشته باشید، ببینم اگه استقبال خوب بود و تشکر ها زیاد بود، ادامش می دم.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

با تشکر از مواردی که مطرح کردید.:D

مطمئن باشید اگه مباحثتون در جهت علمی و درست و همچنین کاربردی پیش بره این تاپیک بسیار مورد توجه دوستان عزیز قرار خواهد گرفت.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

خب تصمیم به ادامه گرفتم.

بعد از کولینگ سی پی یو و رم می رسیم سر کیس. یکی از دوستان گفت: من می خواهم یک سیستم ببندم، وقتی که خود کیس رو بهش معرفی کردم از قیمتش تعجب کرد!!!!! گفت 150 تومن کیس چه خبره، 30 تومن واسه کیس بسه، مگه کیس چیه، چند تا آهنه که جا داره قطعه بهش پیچ کنی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

امیدوارم که شما این جوری فکر نکنی، کیس تو کولینگ تاثیر زیادی داره، در ضمن کیس ها از نظر آلیاژ هم با هم فرق می کنن.

یکی از بهترین نوع کولینگ تو کیس ها تونل باده، یعنی کیس از یک طرف هوا رو می کشه، از یک طرف هواره می ده بیرون.

البته روش کولینگ کیس زیاده و هر کدوم هم از یک روش استفاده می کنند.باید یک نکته رو توجه داشته باشید که یک کیس هرچی توش فن بیشتر ببندید بهتر نیست! ممکنه کلا سیستم کولینگ رو به هم بریزه. در ضمن اینی که فن کجا نصب بشه و نقش مکنده و یا دمنده رو ایفا کنه هم مهمه. اینی که ما حالا چی کار کنیم برای کولینگ کیس رو بعدا می گم.ولی بدونید که بی خودی هم بعضی از کیس ها گرون نیستند.

خوب الان بعدا شده و من می خواهم بگم برای کولینگ کیس چی کار کنید:

شما بهتره کیس خود رو با فن به مدل کولینگ ایده آل یعنی همون تونل باد تبدیل کنید. به صورتیکه برای جلو کیس فن مکنده و برای پشت کیس فن دمدنه نصب کنید. البته من بگم برای اولای کار این کار رو هم نکنید زیاد مهم نیست اما بعدا به مشکل بر می خورید. در ضمن من نمی گم که تونل باد بهترین نوع کولینگ کیس هست ولی برای آموزش متد خوبیه. می تونید از درگاه های مکش هوا هم برای سی پی یو در دیواره کنار کیس استفاده کنید.این کار توی فن های ای ام دی خیلی کار موثریه.یک نکته دیگه هم این که فکر نکنید اگه در کیس باز باشه بهتره، معمولا باز بودن در کیس بیشتر دما رو می بره بالا.

تاکید دباره من اینه که این روش کولینگ بهترین روش کولینگ نیست، اما روشی هست که تو کیس ها تا حد خوبی جواب می ده.

تا به این جا فهمیدیم که کولینگ مهمه، مخصوصا کولینگ رم، سی پی یو و خود کیس.( البته تو اورکلاک کارت گرافیک، کولینگ کارت گرافیک هم مهمه که همونطور که من در پست قبل اشاره کردم ، ما با اورکلاک کارت گرافیک کاری نداریم.)

اما بحث دیگه در کولینگ، کولینگ پل شمالی و جنوبی هست. این بو پل وظایفی مثل کنترل کارت گرافیک،کنترل رم ها، کنترل درگاه ساتا و ... رو به عهده دارن و همچنین ارتباط مستقیم با سی پی یو دارند(در مورد پل شمالی).

کولینگ این قطعات هم مهمه. چون ما به لین دوپل ولتاژ اضافی می دیم باعث افزایش گرما شده و باید این دو پل هم کولینگ مناسب داشته باشند، معمولا روی این دو پل از هیت سینک استفاده شده که همونا جواب کار ما رو تو اورکلاکینگ در سطح های پایین و ایمن می ده.پس بی خودی دنبال کولینگ اون ها نباشید.

خب حالا که از کولینگ خیالمون راحت شد به چند تا نکته می پردازیم(البته نه این که دیگه کولینگ نداریم، اما همین ها کفایت می کنه):

1.شما حتما یک فن مناسب برای کولینگ سی پی یو خودتون می خواهید.

2.اگه بقیه موارد رو توی کولینگ ندارید، برای شروع مهم نیست ولی بعدا به مشکل می خورید.(البته کیس یکمی تو اول کار مهمه)

3.رم رو بهتون شدیدا توصیه می کنم هیت سینک دار بگیرید، اگه هیت سینک دار نیست باید تو اورکلاک خیلی دقت کنید و اورکلاک های نسبتا سبک انجام بدید.

4.بی خودی بالای قطعات کولینگ خرج نکن، قطعات کولینگی رو انتخابکن که فعلا در سطح مبتدی و یا متوسط باشند. البته نحوه انتخاب قطعات رو هم در پست های بعدی می گم.

خب دوستان عزیز، چند تا تشکر و پست بزنید تا ما دلمون به یه چیزی خوش باشه و حداقل بفهمیم جند نفری دارن اینو می خونن.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

یک سوال:

شما قصد دارید نحوه ی اورکلاک پردازنده های مختلف رو هم شرح بدید؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

اگه خدا بخواهد ، بله.

می خواهم این مقاله رو تکمیل کنم، از ابتدای مباحث اورکلاک شروع کنم و تا یه حدی خوبی پیش برم.

اگر مشکلی هست ذکر کنید ممنون می شم.

اگر هم نظر یا ایده های دارید ممنون می شم مطرح کنید.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

اگه خدا بخواهد ، بله.

می خواهم این مقاله رو تکمیل کنم، از ابتدای مباحث اورکلاک شروع کنم و تا یه حدی خوبی پیش برم.

اگر مشکلی هست ذکر کنید ممنون می شم.

اگر هم نظر یا ایده های دارید ممنون می شم مطرح کنید.

نه دوست عزیز مشکلی نیست و پیشاپیش متشکرم.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

دوستان کولینگ رو تموم کردیم، ابته مبحث تو کولینگ زیاده، اما فعلا کفایت می کنه.بحث بعدی بعد از کولینگ، پاور هست.

شما باید پاور مناسبی داشته باشید و حتما پاور باید بالاتر از توان مصرفی شما باشه. چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

چون با افزایش ولتاژ قطعات و اورکلاک کردن آن ها ، همونطور که گفتیم گرما می ره بالا، در کنار گرما مصرف قطعات هم می ره بالا.هر چی بیشتر ولتاژ رو تغییر بدید و اورکلاک سنگین تری کنید، مصرف شما بیشتر می شه.اگه هم خیلی اورکلاک کنید، دیگه کامپیوترتون بی مصرف میشه، باید بندازینش دور.

پس پاور شما باید حتما پاوری باشه که حداقل 50 وات از مصرف شما بیشتر باشه. البته به کلمه حداقل توجه داشته باشید، 50 وات کم کمه شه.

پاور ها معمولا دو توان دارند، شما دقت کنید که توان واقعی شما باید 50 وات بیشتر باشه نه توان اسمی.توان واقعی شما از ضرب توان اسمی در راندمان/100 به دست میاد.

پس تا به حال با کولینگ و پاور به عنوان عوامل تاثیر گزار آشنا شدیم.

اما یکی از مهم ترین مسائل در اورکلاکینگ ، امکانات اورکلاکینگ و توان اورکلاک قطعات است.

البته توان اورکلاکینگ و امکانات اورکلاکینگ با هم فرق می کنن.

شما باید توجه داشته باشید که قطعات مختلف، امکانات اورکلاکینگ مختلفی دارند.

امکانات اورکلاکینگ:

یکی از مهمترین قطعاتی که باید امکانات اورکلاکینگ قوی داشته باشه ، مادربورد است چرا که شما به وسیله مادربورد است که می تونید ولتاژ ها و فرکانس ها و ... رو دستکاری کنید. برند های معروفی مثل اسوس، گیگابایت و بایواستار و ... در زمینه اورکلاکیگ ، برند های قوی ای هستند، البته برند های زیادی در زمینه ساخت مادربورد با امکانات اورکلاک فعالیت می کنند، این سه برند به عنوان مثال آورده شده.پس امکانات اورکلاکینگ برای مادربورد مهم است، همچنین برای پردازنده نیز اهمیت دارد، امروزه برخی برند های تولید پردازنده مانند ای ام دی نرم افزار هایی را برای اورکلاک پردازنده هایش به بازار روانه می کنن.پس امکانات اورکلاکینگ قطعات مهم است.(البته این مورد بیشتر برای مادربورد است و برای سی پی یو اهمیتی ندارد زیرا در صورت نبود امکانات و نرم افزار های اورکلاک برای پردازنده از سوی شرکت، از امکانات نرم افزاری مادربورد می توان استفاده کرد).

توان اورکلاکینگ:

به طور کل هر قطعه ای ، با اورکلاک ، کارایی خیلی بالایی نسبت به مدل اورکلاک نشده ی خود ارائه نمی دهد.بعضی از قطعات (که منظور ما همون سی پی یو و رم در این مقاله هست) رو اورکلاک بکنید ، با اورکلاک شدش فرق نمی کنن و معمولا فرق خیلی اندکی دارند. البته تو این دور و زمونه دیگه این جوری نیست.اما به هر حال باز هم قطعاتی تولید می شن که همچین خصوصیتی دارند.توان اورکلاکینگ پردازنده بسیار مهم است زیرا یک سری از پردازنده ها برای اورکلاک طراحی می شن و در اون ها یک سری ویژگی های خاص وجود داره. پس باید براییکاورکلاک خوب قطعات ما توان اورکلاک مناسبی داشته باشند.

پس نتیجه کلی این که برای اورکلاک خوب، هم باید قطعات ما توان اورکلاک خوبی داشته باشم( برای پردازنده و رم) و هم باید قطعات ما امکانات اورکلاکینگ مناسبی داشته باشند(برای مادربورد).

به طور کل منظور از امکانات اورکلاکینگ ، انعطاف پذیری و قابل تغییر بودن پارامتر هاست وبه طور کل هر آنچه که شما برای اورکلاک در اختیار دارید، امکانات اورکلاکینگ گفته می شود و منظور از توان اورکلاکینگ، انعطاف پذیری و ویژگی های خاص قطعات برای اورکلاک است.

شما از امکانات اورکلاک برای رسیدن به توان و کارایی بیشتر قطعات استفاده می کنید.

فعلا تا همین جا رو بخونید، یه علامتی هم بزارین، یا یه پستی بدید یا یه تشکری بکنید که من بفهمم یکی یه نگاهی رو این کرده.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

واقعا تشکر می کنم. ایشون تنها شخص و تنها مدیری هستند که از این مقاله حمایتMaximusدر ابتدای این پست از زحمات آقای

می کنند.

بعد از این که فمیدیم چه امکاناتی برای یک اورکلاک خوب باید داشته باشیم و چه عواملی در اورکلاک خوب موثر ان، باید با مفاهیم اولیه اورکلاک آشنا بشیم.

به طور کل اورکلاک سی پی یو و رم به هم وابسته لن، شما در اورکلاک سی پی یو چه بخوای، چه نخوای رمت هم اورکلاک می شه و دلیلش هم اینه که سرعت باس که یکی ازعوامل مهم در اورکلاک هست با رم و سی پی یو ارتباط مستقیم داره. پس افزایش سرعت باس باعث افزایش فرکانس رم نیز می شود.

به طور کل عوامل تاثیر گزار در اورکلاک رم و سی پی یو عبارتند از:

:VCC یا Vcoreولتاژهسته پردازنده

به ولتاژی که به پردازنده ( سی پی یو) داده می شود ، ولتاژ هسته پردازنده گفته می شود. این ولتاژ بین 1 تا 2 ولت می باشد و افزایش آن با خطر همراه است و باعث بالا رفتن مصرف پردازنده و ایجاد گرمای شدید می شود.

:Bus Speed سرعت باس

این مقدار در واقع با مقدار اف اس بی در پردازنده های اینتل تا سوکت 775، با مقدار اچ تی لینک در پردازنده های ای ام دی، و با مقدار کیو پی آی در پردازنده های اینتل سوکت 1366 رابطه مستقیم دارد و با افزایش آن، این مقادیر افزایش یافته و باعث افزایش کارایی سی پی یو می شود. به باس اسپید ، رفرنس کلاک یا کلاک مرجع نیز گفته می شود و معمولا مقادیر آن بین 100 تا 600 قابل تغییر است.البته این تغییرات در مادربورد های مختلف فرق می کند و زیاد تغییر دادن آن باعث به ملکوت پیوستن قطعات شما می شود.

:Core Multiplayerضریب هسته پردازنده

این ضریب در واقع ضریبی برای تغییر سرعت پردازنده است و معمولا در پردازنده ها این ضریب قابل تغییر نیست اما در برخی از پردازنده ها این ضریب از سروی خود شرکت سازنده بازاست. از این پردازنده ها می توان به بعضی از مدل های اینتل مثل سری اکستریم ادیشن و تمامی سری بلک ادیشن ای ام دی اشاره کرد. این پردازنده ها معمولا قابلیت اورکلاک بالایی دارند.

ولتاژ رابط بین پردازنده و رم:

افزایش این ولتاژ باعث اورکلاک پردازنده شده ، اما افزایش زیاد آن باعث سوختن پردازنده و رم می شود و شما کلا دیگه از اورکلاک زده می شی.

:DIMM Voltage یا DDR Voltage ولتاژ رم

این ولتاژ، یک ولتاژ بسیار مهم در اورکلاک هست، زیرا برای داشتن اورکلاکی پایدار، علاوه بر افزایش موارد دیگر، برای رسیدن به فرکانس های بالا در پردازنده باید ولتاژ رم را نیز افزایش داد تا با افزایش فرکانس رم، سیستم پایدار بماند.

:VDD یا NB Voltageولتاژ پل شمالی

این ولتاژ برای فرکانس رابط بین پردازنده و رم مهم است اما معمولا در اورکلاک های سطح پایین، این ولتاژ تغییر داده نمی شود.

:SB Voltageولتاژ پل جنوبی

این ولتاژ هم ولتاژ پل جنوبی است و فعلا به درد نمی خوره. اما کلا تو اورکلاک خیلی کم تاثیر داره.معمولا هم دستش نمی زنن.

دوستان به حمایتی بکنن ممنون می شم، این همه من چیزی می نویسم حداقل یه نشونی بزارید ممنونمی شم و امید به نوشتن می گیرم.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

باز هم باید از آقای ماکسیموس و دامینیتور تشکر کنم.واقعا از شما متشکرم.دوستان دیگه هم اگه یه روزی روزگاری نگاهشون به این پست های من خورد و اگه یه نگاهی بهش انداختن و اگه خوششون اومد و واسشون مفید بود، یا یه پستی بدن یا یه تشکری، ممنون می شم.همه جا اورکلاکینگ طرفدار زیادی داره، اما نمی دونم چرا این جا همه به فکر همه چی هستند، به غیر از اورکلاکینگ. من می خواستمولت مدینگ هم مطرح کنم، با این اوضاع همون اورکلاکینگ هم ازش استقبال نشده.

بریم سر مطالب، پس با انواع عوامل تاثیر گزار در اورکلاکینگ اشنا شدیم، البته چند عامل دیگه هم هستند که اصلا مهم نیستند.منم نمی گم. چند نکته رو باید درباره موارد گفته شده بگم:

یکی این که یک فرمول معروف و ساده ای هست به نام فر مول آی بی ام.این فرمول می گه که فرکانس کاری پردازنده برابرست با حاصل ضرب سرعت باس در ضریب هسته پردازنده.به همین راحتی، یعنی شما اگه این دو رو به درستی تغییر بدید، دستیابی به سرعت های بالا اصلا کار سختی نیست.امااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

شما نمی تونی این دو رو هرچه قدر که می خواهی تغییر بدی، چون باعث آسیب رساندن و سوختن قطعات می شه.

در ضمن پس شما ممکنه بگی این ولتاژ ها این جا چی کارن.ابتدا به یک اصطلاح اشاره می کنم:

استیبل بودن یا همون پایدار بودن: بعد از اورکلاک قطعات ممکن است پایدار نباشند، یعنی در اجرای برنامه ها و انجام کار ها دچار اختلالاتی نظیر هنگ کردن سیستم، ریست شدن ، مشاهده صفحه آبی ، کرش کردن و... به وجود بیایند.در صورتی که سیستم بعد از اورکلاک کردن به چنین اختلالاتی دچار نشود، به این اورکلاک ، اورکلاک پایدار یا استیبل گفته می شود.

پس با اورکلاک استیبل آشنا شدیم، حالا باید بدونید که در صورت تغییر ضریب هسته پردازنده و سرعت باس معمولا پردازنده و رم از حالت استییل در میان، پس باید ولتاژ های رم و پردازنده رو افزایش بدید تا قطعات استیبل بشن.

اخطار:اگه ولتاژ رو زیاد افزایش بدید، کلا دیگه قطعات برای همیشه استیبل می مونن(منظور اینه که یا میسوزن و یا صدمه جدی می بینن). پس ولتاژ رو چه برای رم و چه برای سی پی یو نباید زیاد افزایش داد.

یک نکته خیلی مهم اینه که شما باید این پارامتر ها رو کم کم تغییر بدید، یهو اگه 4 تا ببرید رو ضریب هسته، سیستم از حالت استیبل میاد بیرون و ممکنه خطرات جدی به همراه داشته باشه.

پس باید تغییرات در همه پارامتر ها کم کم انجام بشه، معمولا در اورکلاک راه رایج آزمون و خطا هست، یعنی شما پارامتر های مختلف رو کم کم زیاد و کم می کنید، تست استیبل می گیری، اگه استیبل بود، دوباره پارامتر ها رو کم کم تغییر می دی، تا جایی که دیگه هر کاری بکنی، استیبل نمونه.(البته این راه کلیه.)

در ضمن افزایش ولتاژ معمولا کار خوبی نیست، در اورکلاک ایمن معمولا سعی می کنن ولتاژ رو افزایش ندن چون در طولانی مدت باعث کاهش عمو قطعه میشه.

معمولا هم همشیه خدا قطعات رو نمی زارن اورکلاک شده بمونه، البته تو اورکلاک ایمن چرا، ولی در اورکلاک سطح بالا، قطعات رو موقت اورکلاک می کنن.

در مورد راه های اورکلاک می خواهم صحبت کنم.

دو راه اصلی اورکلاک عبارتند از:

1. استفاده از نرم افزار های اورکلاکینگ،

2.تنظیم پارامتر ها از طریق بایوس

خوب دیگه بیشتر از این صحبت نمی کنم،

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

آرش جان از توضیحات خوبت ممنونم ولی یه چیزی رو به نظرم اشتباه نوشتی

:Core Multiplayerضریب هسته پردازنده

این ضریب در واقع ضریبی برای تغییر سرعت پردازنده است و معمولا در پردازنده ها این ضریب قابل تغییر نیست اما در برخی از پردازنده ها این ضریب از سروی خود شرکت سازنده بازاست. از این پردازنده ها می توان به بعضی از مدل های اینتل مثل آی 7 920 و تمامی سری بلک ادیشن ای ام دی اشاره کرد. این پردازنده ها معمولا قابلیت اورکلاک بالایی دارند.

تا اونجا که من اطلاع دارم ضریب مولتی پلیر در 920 بسته هست و این خاصه سری Extereme هست مثل 965 Extereme Edition

به نظر من چون اورکلاک سری 1366 با سری های قبل مثل 775 کمی فرق میکنه بهتره از همین اول یه تمیز بینشون قائل بشیم

مثلن توی اور i7 چیزی به اسم Bus Speed نداریم و FSB کلن حذف شده

لینک به دیدگاه
Share on other sites

برادر fsb با bus speed فرق می کنه.

به باس اسپید ، ref.clock یا base clock هم گفته می شه.

شما اگه cpu-z کار کرده باشی، اینو می دونی.

برای سی پی یو های amd هم نوشته bus speed.

amd که fsb نداره.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

با تشکر از همه دوستان، واقعا من رو خجالت زده کردید، اگه همین جوری باشه، حتما پست های بهتری می دم.

گفتم که راه های رایج اورکلاک از طریق نرم افزار و بایوس هست.البته نه این که راه دیگه ای نباشه، راه های دیگه هست برای مثال تو مادربورد های قدیمی با جامپر اوکلاک می کردند(جامپر به یک اتصال گر پین ها به هم است).

خب برای اورکلاکینگ با نرم افزار، نرم افزار های زیادی وجود داره، بهترین نرم افزار ها برای اورکلاک در واقع نرم افزار هایی هستند که خود شرکت سازنده مادربورد اون ها رو ارائه می ده و معمولا هم برای اورکلاک پردازنده و رم هست.به چند تا ازین این نرم افزار ها اشاره می کنیم:

1.نرم افزار توربو وی از اسوس:

asus-turbo-v.jpg

این نرم افزار بر خلاف ظاهر ساده ای که داره، نرم افزار بسیار قدرتمندی در زمینه اورکلاک هست و با اون شما به راحتی می تونید اورکلاک کنید و محیط ساده اون از کاربران مبتدی تا کاربران حرفه ای رو پوشش می ده.

این نرم افزار بر روی مادربورد های اسوس قابل اجراست و باید مادربورد شما از این امکان پشتیبانی کنه.

این نرم افزار هم برای پردازنده های اینتل و هم ای ام دی طراحی شده. اگه شما از مادربورد های اسوس استفاده می کنید، این نرم افزار در زمینه اورکلاک گزینه مناسبی برای شماست.

2.ایزی تیون ازگیگابایت:

news_mb_p45-12.jpg

easytune5-overclocking.jpg

این نرم افزار برای شرکت گیگابایت بوده و یکی از نرم افزار های مطرح در زمینه اورکلاکینگ مادربورد های گیگابایت است. این نرم افزار هم پیچیده نسیت و کار با آن زیاد سخت نیست. اگه شما مادربورد گیگابایت دارید از این نرم افزار برای اورکلاک استفاده کنید.این نرم افزار هم از پردازنده های ای ام دی و اینتل پشتیبانی می کنه.

3.ای ام دی اور درایو از ای ام دی

Amd-Overdrive_2.1.6.jpg

این نرم افزار که از سوی شرکت ای ام دی ارائه شده، از اسمش معلومه که برای سی پی یو های ای ام دی هست.

این نرم افزار در حالت نرمال هیچ کاری رو انجام نمی ده اما در حالت ادونس وافعا محیط قوی ای برای اورکلاک داره. پس اگه شما از سی پی یو های ای ام دی استفاده می کنید، این نرم افزار گزینه مناسبی برای شماست.

البته این نرم افزار با بعضی از مادربورد ها مشکل داره. در ضمن با بعضی از چیپ ست ها هم مشکل داره، ولی با مادربورد های جدید کاملا سازگاره.

دوستان اگه نظری، دارید بگید، امیدوارم استقبال همینجوری باشه. از پست بعدی یا نهایتا دو پست بعدی شروع به کار می کنیم.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

با سلام

برای مادربورد های ASUS نرم افزار AI SUITE فکر کنم جدید تر باشه

asus-aisuite3.jpg

ویرایش شده توسط SONS OF ODIN
لینک به دیدگاه
Share on other sites

دوست عزیز، ai suite یک نرم افزار مانیتورینگ هست، نه اورکلاکینگ.

نسخه اولیش هم خیلی پیش از turbov اومده.

فقط با turbov مجتمع می شه.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

در ادامه مباحث اول به یک نکته اشاره می کنم:

برند مادربورد زیاده، هر کدوم هم یه نرم افزار اورکلاک برای مادربوردشون می دن بیرون، من که نمی تونستم عکس همشون رو بندازم تو پست قبل، برای همین 2 تا برند معروف که بیشتر هم بین ایرانی ها هست رو انتخاب کردم، عکس هاشون رو گزاشتم.

تو پست قبل با 3 تا از نرم افزار های اورکلاک آشنا شدیم، اینتل برای اورکلاک سی پی یو هاش نرم افزاری نداده بیرون اما ای ام دی مانور زیادی روی اورکلاک پردازندش داده.

اورکلاک از طریق بایوس رو فعلا باهاش کاری نداریم اما به زودی باهاش کار خواهیم داشت.

اما به غیر از نرم افزار های اورکلاکینگ، یک سری نرم افزار ها هستند که تو اورکلاک خیلی به ما کمک می کنن:

CPU-Z1.نرم افزار

CPUZ.jpg

توی اورکلاک سی پی یو و رم این مطرح ترین نرم افزار تو بازار هست و کاملا مجانیه.این نرم افزار ساختار پیچیده ای نداره،شما تو اون می تونید اطلاعات کاملی در مورد سی پی یو، رم، و مادربورد خودتون به دست بیارید.این نرم افزار یکی از نرم افزار های مطرح برای معتبر سازی اورکلاک شماست و شما می تونید تو اون در آن واحد، پارامترهای اصلی اورکلاکینگ رو مشاهده کنید.پس حتما این نرم افزار رو دانلود کنید.هیشه هم از آخرین نسخه این نرم افزار استفاده کنید.

Super Pi2.نرم افزار

SuperPi-Pre.jpg

این نرم افزار هم یکی از نرم افزار های مشهور برای تست استیبل بودن سیستم بوده و در زمینه رکورد زنی در سرعت محاسبه اعداد اعشاری به کار می رود.این نرم افزار رو حتما دانلود کنید.این نرم افزار با محاسبه اعداد اعشاری سنگین، فشار زیادی بروی سی پی یو میاره و باعث می شه در صورت استیبل نبودن سیستم، یکی از اتفاقاتی که در زمان استیبل نبودن سیستم اتفاق میفته ، اتفاق بیفته.معمولا ریست و هنگ هست.

wPrime3.نرم افزار

wprime127.PNG

این نرم افزار هم خیلی نرم افزار معروفیه و برای تست و رکورد زنی سرعت . همچنین تست استیبل سیستم به کار می ره.این نرم افزار رو هم حتما دانلود کنید.این نرم افزار، یک تست مخصوص برای سرعت و یکی هم برای استیبل بودن سیستم داره، کارش هم محاسبه اعداد سنگین هست و فشار زیادی رو سی پی یو میاره.

تو پست بعد در مورد بنچ مارک صحبت می کنیم و بعد از اون می ریم سر اورکلاک. حمایت ها یادتون نره، اگه خوب حمایت کنید ، قول می دم پست ها رو پرملات تر کنم.

ویرایش شده توسط AmooArash
لینک به دیدگاه
Share on other sites

در ادامه مطالب می رسیم به بنچ مارک.اما از پست بعد می رسیم به خود اورکلاک.

من قبل از این بگم، منتظر پستهای شما و حمایت های شما هستم.نمی دونم چرا فقط 2-3 نفر علاقه مند به این بحث اورکلاکینگ هستند؟؟؟؟؟ من که سعی می کنم تمام مطالب اصلی و قسمتی از مطالب فرعی رو بگم.

بنچ مارک در واقع یک عدد است که به سیسیتم شما داده می شود.نمونه ساده این رو می تونید تو ویستا ببینید که ویستا به هر قطعه ای از شما یک عدد بین 0 تا 10 اختصاص می ده.کلا بنچ مارک یک عدد هست که به یک قطعه، یا کل سیستم شما ، در زمینه کارایی، داده می شه.

بنچ مارک البته به همین سادگی هم نیست، نرم افزار های معروفی در این زمینه هستند و بعضی از اون ها برایگرافیک و بعضی ها هم برای پردازنده و رم هستند.از بازی ها هم برای بنچ مارک گیری استفاده می شه که البته بیشتر برای اورکلاک گرافیک هست.

حالا به چند تا از این نرم افزار ها اشاره می کنم:

PC Wizard

pcwizard.jpg

این نرم افزار حرف نداره، شما با این نرم افزار می تونید از هر قطعه ای جداگانه بنچ مارک بگیرید،تست استیبل بگیرید، وضعیت قطعه رو ببینید و ... .به شما توصیه می کنم، این نرم افزار رو حتما تهیه کنید.

SiSoftware Sandra

CPU.gif

از این نرم افزار هم هرچی بگم، کم گفتم، کاراییش فوق العادست و قابلیت مقایسه قطعات و کارایی اون ها رو هم داره، قابلیت بنچ مارک قوی ای هم داره.قابلیت اندازهگیری پارامتر های هر قطعه رو هم داره، یعنی شما بعد از هر اورکلاک مثلا می تونی ببینی پهنای باند رم چه قدر هست و تغییرات اونو ببینی.

نرم افزار بنچ مارک زیاد هست، اما من کلا این دو تا رو معرفی کردم، نرم افزار اورست هم هست که چون تعداد زیاد می شد و ممکن بود تو آموزش ها نشه از سه تاشون استفاده کرد، ترجیح دادم هیمن دو تا رو بگم تا تو آمورش ها به مشکل بر نخورم.

منتظر حمایت شما و پیشنهادهاتون هستم.اگه نکته ای به نظرتون میاد پست بزنید.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...