رفتن به مطلب

رمزگشایی (پسوند) پردازنده های اینتل در لپ تاپ


Recommended Posts

به طور حتم بسیاری از کاربران، زمانی که برای خرید یک لپ تاپ، به مشخصات مدل های مختلف دقت می کنند، شاهد حضور مدلهای مختلف پردازنده اینتل هستند که بر خلاف پردازنده های مخصوص سیستم های دسکتاپ، دارای کدهای متعددی برای شناسایی نوع کاربرد خود هستند. در پردازند های دسکتاپ پردازنده های اینتل دارای یک شماره مدل و یک پسوند K در برخی مدلها هستند که حرف K نشان دهنده ضریب باز بودن پردازنده برای اورکلاک آسان است. داستان برای پردازنده مخصوص نوت بوک به طور کامل متفاوت است و شما پس از شماره مدل، شاهد حروف متعددی هستید که بسیاری از کاربران (حتی حرفه ای) اطلاعاتی در خصوص این حروف ندارند. اگر در وب سایت های فارسی زبان جهان، جستجو کنید، به طور حتم نمی توانید یک منبع مناسب برای رمزگشایی این حروف و پردازنده های نوت بوکی اینتل پیدا کنید. در این شرایط، وب سایت سخت افزار بار دیگر به کمک شما خواهد آمد و قصد داریم به صورت کاملا مختصر و مفید، پردازنده های نوت بوکی اینتل را برای شما رمز گشایی کنیم.


big_haswell-chips.jpg


اولین نسل از پردازنده های Celeron و Pentium


اولین نسل از پردازنده های Celeron و Pentium در لپ تاپ های قدیمی همانند سایر پردازنده های اینتل دارای چهار عدد و یک حرف بودند. دو عدد ابتدایی نشان دهنده خانواده و سری ساخت پردازنده ها و دو عدد انتهایی هم نشان دهنده میزان عملکرد است که بالاتر بودن دو عدد انتهایی، به معنی قوی تر بودن پردازنده است. در پردازنده های سلرون و پنتیوم که در سالهای گذشته تولید می گردیدند، شاهد حضور سه حرف پس از شماره مدل پردازنده بودیم.


 


1- حرف T: پردازنده هایی با مصرف توان 25 تا 49 وات که قدرت بیشتری دارند.


2- حرف L: پردازنده هایی با مصرف توان 15 تا 24 وات که کارایی و مصرف توان آنها در حد مناسبی است. لپ تاپ های مجهز به این پردازنده ها، علاوه بر کارایی خوب، عمر باتری بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می دهند.


3- حرف U: مصرف توان این پردازنده ها کمتر از 15 وات است و به هر شکل قدرت چندان زیادی ندارند.


 


پردازنده های جدید اینتل برای لپ تاپ


اما امروزه اینتل با گسترده شدن کاربرد کاربران از لپ تاپ، تصمیم به تولید خانواده های مختلفی از پردازنده های خود گرفته و در ادامه با تمامی آنها به صورت مختصر و مفید آشنا می شوید.


 


1- حرف L: پردازنده های کم مصرف برای تجهیزات همراه با توان مصرفی 12 تا 19 وات


2- حرف P: پردازنده های بهینه سازی شده بر اساس عملکرد و مصرف توان که مصرف آنها بین 20 تا 29 است.


3- حرف Q: پردازنده های دو منظوره که برای سیستم های دسکتاپ نیز تولید می شود.


4- حرف QX: پردازنده های دو منظوره برای سیستم های دسکتاپ و لپ تاپ که در نسخه های لپ تاپی دارای چهار هسته پردازشی با قدرت و عملکرد بالا هستند.


5- حرف S: پردازنده هایی در ابعاد کوچک برای تجهیزات همراه


6- حرف T: ریز پردازنده های مخصوص تجهیزات همراه با مصرف توان بین 30 تا 39 وات که نوت بوک های بسیاری مجهز به این نوع پردازنده ها در بازار کشور یافت می شود.


7- حرف U: پردازنده های فوق کم مصرف با توان مصرفی کمتر از 12 وات


8- حرف X: پردازنده های قدرتمند و دو هسته ای مخصوص سیستم های دسکتاپ و نوت بوک


 


پردازنده های سری Core i3/i5/i7


کاربرانی که به دنبال یک نوت بوک قدرتمند و خوب با توجه به مبلغ پرداختی هستند، حتما نگاهی ویژه به پردازنده های سری Core خواهند انداخت. پردازنده های سری Core اینتل تا کنون در 4 نسل تولید گردیدند که نسل جدید آنها در پلتفرم Haswell برای سیستم های دسکتاپ و نوت بوک یافت می شود. البته پردازنده های مخصوص نوت بوک تنها در اختیار شرکت های تولید کننده نوت بوک قرار می گیرد و شما نمی توانید به سادگی، پردازنده نوت بوک خود را از بازار خریداری کنید. این پردازنده ها دارای سه سری i3/i5/i7 هستند که سری i7 با چهار هسته پردازشی، قدرتمندترین آنها به شمار می رود. در نسل پردازنده های Core اینتل برخلاف پردازنده های سری سلرون و پنتیوم، شاهد حضور یک بخش ابتدایی در اسم مدل پردازنده هستیم. به عنوان مثال پردازنده این نسل به شکل Core i3-2115C شناخته می شوند. بخش اول تا پیش از خط تیره، نشان دهنده خانواده این پردازنده است و موارد پس از خط تیره همانند پردازنده های پنتیوم و سلرون رمز گشایی می شود. پردازنده های این نسل نیز دارای پسوند های متعددی هستند که هر کدام، داستانی مجزا برای خود دارند.


 


1- حرف E: پردازنده هایی که روی بورد جاسازی شدند و به نوعی یک سیستم روی یک چیپ به شمار می روند.


2- حرف G: پردازنده های سری گیم که ضریب باز بودن آنها، کاربران حرفه ای را قادر به اورکلاک و افزایش کارایی پردازنده می کند.


3- حرف J: پردازنده های این سری دارای قابلیت غیر اجرایی (No-Execute یا Execute Disabled) هستند که با عبارت NX نیز شناخته می شوند.


4- حرف L: پردازنده های کم مصرف


5- حرف M: ریز پردازنده های مخصوص تجهیزات همراه


6- حرف P: پردازنده های سری Atom با این پسوند شناخته می شوند. (Different Package Type)


7- حرف Q: اگر به دنبال پردازنده هایی با کارایی و عملکرد بسیار بالا هستید، باید پردازنده هایی که پسوند Q دارند را مد نظر قرار دهید.


8- حرف T: پردازنده های سری Atom که کارایی بالاتری از پردازنده های پسوند P دارند. (Extended Tepmerature Range)


9- حرف U: پردازنده های فوق کم مصرف


10- حرف X: پردازنده هایی که بالاترین سطح کارایی و قدرت پردازشی را در اختیار شما قرار می دهند و به طور معمول در لپ تاپ های مخصوص ورک استیشن مورد استفاده قرار می گیرند.


 


منبع: sakhtafzarmag.com


لینک به دیدگاه
Share on other sites

.................

ویرایش شده توسط P@dmIRA
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...