رفتن به مطلب

سیستم های کولینگ دست ساز

اشتراک گذاری

Recommended Posts

شاید تا به حال خیلی از ما به خاطر قیمت بالا و نسبت نامعقول قیمت به کارایی سیستم های کولینگ به فکر ساختنشون افتاده باشیم که در ادامه به انواع ان اشاره میکنیم
سیستم هایی با کاراییه بالا!!!
اگه کمی در اینترنت جست و جو کنید می بینید که عده ای این کار رو عملی کردن ولی اغلب این سیستم ها به خاطر طراحی ضعیف چندان کارایی بالایی ارائه نمیدن چون فرد به تنهایی این کار رو عملی کرده و از طراحی گرفته تا ساخت قطعات کار رو خودش به تنهایی انجام داده
مثل یک سیستم واترکولینگ که دوستی در یکی از فروم ها اون رو طراحی کرده و ساخته بود و 90 تومن خرج کرده بود که در لود کامل حداکثر 8 درجه با فن استوک اختلاف داشت که چندان نسبت قیمت به کاراییه خوبی حتی در مقایسه با ایرکولینگ نداشت از لحاظ ظاهری دارای اشکالات زیادی بود
در جایه دیگری هم دوستی که اگر اشتباه نکنم عضو این فروم هستش یک مخزن برای هیدروژن مایع تماما از مس تهیه کرده بود که مطنعنم کاراییه بالایی داره ولی چون این دمای بسیار پایینی که هیدروژن مایع تولید میکنه به دلیل تبخیر شدن اونه نمیتونه یک کولینگ برای نگهداشتن دائمی سیستم در حالت اورکلاک باشه و فقط برای رکورد زدن کاربرد داره

اما در فروم دیگری یکی از دوستان که انواع سیستم های کولینگ دست ساز رو داره و تمامی طرح های اون دارای کاراییه بالایی هستند یک کولینگ جالب با موتور یخچال درست کرده بود که به گفته خودش می تونست دمای30 - تا 50- رو در دسترس قرار بده و می توان از ان به صورت دائمی استفاده کرد که باید گفت واقعا فوق العادست چون می توان با یه سیستم خوب پردازنده رو در حد رکورد جهانی (شما بخونید 1 گیگاهرتز پایین تر) اورکلاک کرد بدون هیچ مشکلی
من مطمعنم اگه دنبال اورکلاک در حد بالا هستید این یکی از بهترینهاست
نمونه این سیستم رو یکی از بچه های فروم خودمون درست کرده البته به این صورت که موتور یخچال محفظه اب رو خنک می کنه و اب خنک به سمت واتر بلاک می رود و منجر به خنک شدن پردازنده می شود ولی ایرادهایی دارد مثل فضای زیادی که به خاطر مخزن اب اشغال می کند دارد ولی دوستمون MAJID OC طرحی دارد که واتر بلاک این وسط حذف می شود و فعلا در این باره در حال مشورت و کسب اطلاعات هستیم
من هم فعلا در مورد قرار دادن TEC بین بلاک و پردازنده برای انتقال بیشتر و بهتر در حال جمع اوری اطلاعات هستم
بعد از اتمام طرح حتما ان را در اینجا مطرح می کنم تا با کاربران این فروم هم به مشورت بپردازیم و از اطلاعات و نظر کاربران حرفه ای برای کاملتر شدن طرح تلاش کنیم تا سرانجام سیستمی فوق العاده برای دوست داران OverClocking تهیه کنیم.

(من و تعدادی از دوستان به تازگی داریم بر روی این سیستم کار می کنیم که پس از اتمام روش ساخت رو کاملا توضیح می دیم)

با تشکر بهزاد
biggrin.png

ویرایش شده توسط سعید حسینی
لینک به دیدگاه

• ارسال 54
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

برترین ارسال کننده‌های این تاپیک

با تشکر از دوست خوبمون ایشالله که به نتایج خوبی برسید=D>

فقط من متوجه نمیشوم چگونه اطلاعاتی رو شما دنبال میکنید ؟ دقیقاً چه چیزی رو میخواهید شاید بتونم کمکتون کنم:D

و حرف شما درست بود اون سیستم کولینگ که فکر کنم من ساخته باشم:D یک مقدار کاستی ها داره اما خوب میشه گفت برای یک سیستم کولینگ 24/7 میتونه خوب جواب بده با کمی تغییرات

حجم بالا

هدر رفتن برق

استهلاک بالای بدلیل استفاده مداوم ( که قابل حل هست)

پردردسر بودن سوار کردن کولینگ

جابجایی بسیار سخت کولینگ

نکات منفی هستند ولی خوب نکات مثبت یک نمونه اش اورکلاک Celeron 430 در فرکانس 3700mhz یعنی 110% اورکلاک با دمای 13 درجه سانتیگراد در حالت لود کامل o:-)

این کولینگ یک حالتی میان اکستریم کولینگ و کولینگ معمولی رو داره

خوشحال میشوم تاپیک رو سرپا نگه داری و از اطلاعات همدیگه استفاده کنیم

لینک به دیدگاه

با سلام خدمت دوستان عزیز

وحید جان به خاطر اشتیاق شما به ادامه پیدا کردن این تایپیک متشکرم

مطمعنم که شما می تونید کمک زیادی در پیشرفت این طرح بکنید

فعلا در حال کار بر روی طراحی بلاک هستیم که کار مشکلیه

بلاکی که بتونه مایع رو برای مدت مورد نیاز برای تبدیل شدن به گاز در بلاک نگه داره تا میزان کاراییه کولینگ رو در حد بالاتری بره فعلا دارم روی بلاکی کار میکنم که دو ردیف لوله دارد و در بین انها و بالا و پایین ورق مسی قرار داره که جای لوله بر روی ان ورق ها تراش داده شده و در انتها این ها بر روی هم پرس میشن تا در مقابل فشار مقاومت کافی رو داشته باشن و به این خاطر می خوام لوله ها به صورت دو طبقه باشن تا مدت زمان کافی برای تبدیل شدن مایع به بخار وجود داشته باشه و انرژی بیهوده مصرف نشه.

یه مشکل دیگه ای که من دارم اینه که تراشکار حرفه ای رو نمیشناسم تا با اون مشورت کنم:D.

هر کدوم از شما دوستان اگر طرحی دارید که فکر می کنید طرح کامل و کارایی هست در این تاپیک اون رو مطرح کنید

کی میدونه شاید همونی باشه که ما بدنبال اون هستیم فقط در صورت امکان لطف کنید شکلی از اون برای ما ترسیم کنید

در هر صورت تنها مسئله طراحی یک بلاک فوق العادست تا با اون لذت اورکلاک رو هرچه بیشتر بالا ببریم

درضمن من به دنبال TEC هستم تا بشه با اون کاراییه سیستم رو هرچه بیشتر بالا برد

من منتظر طرح های شما دوستان هستم و از اون استقبال می کنم

:D

با تشکر از شما دوستان

لینک به دیدگاه

سلام

من رو طرحی کار کردم ولی هنوز نه ساختم :D

یه واتر کولر یه از TEC کمک میگیره :D

اول آّب به بلوک CPU که از مس هست میره بعد به رادیتور با فن خنک میشه دوباره به هدسینگ های 4 تا TEC میره که خنک شن => به یه رادیاتور دیگه دوباره خنک میشه => میره به بلوک TEC که به صورت مستطیله (آلومینیوم) که 4 تا TEC 2 تا بالا 2 تا پایین اون بسته شده خنک میشه میره به بلوک CPU

اااا پومپو جا انداختم o:-)پمپ هم بعد از رادیاتور اول قرار میگیره

مشکل جا هم نداره همشون رو یه تیکه چوب 40x40 جا میشن

یه مشکل هم هست که TEC 40w آمپر زیادی میکشن هر کدوم حدود 16A :D واسه اون هم باید از یه پاور جداگانه استفاده کرد

اگه خواستید نقشه طرح هم بزارم

دوستان اگه نظری دارن بگن o:-)

لینک به دیدگاه

درود

ایده خوبی به نظر میرسه.نقشه طرحتون رو هم قرار بدهید بهتر هست

لینک به دیدگاه

سلام دوست عزیز

من طرحی که شما دادید رو قبلا دیدم

اون طرح ایرادهایی داشت مثل همون 4 تا tec که می خوای روی مخزن اب ببندی

همونطور که خودت هم اشاره کردی این 4 تا tec مصرف برق بسیار بالایی دارن و هر حد یک کارت 4870x2 هم از روی شاخه12v منبع تغذیه جریان میکشن که خیلی عدد خیلی بالایه

همونطور که خودتون میدونید tec دما رو از طرفی می گیره و به دمای طرف دیگه میرسونه

پس همونطور که گفتین دمای اتاق شما در حدود35 درجه است دمای مخزن اب رو به همون 35 درجه در بهترین حالت میرسونه!

من با چندتا از دوستان داریم روی یک کولینگ یخچالی کار می کنیم که نسبت به قیمت خرج شده بی رقیب باشه البته هنوز داریم روی بلاک کار می کنیم که قیمتش رو پایین تر بیاریم اما طول می کشه.

با تشکر

لینک به دیدگاه

سلام دوست عزیز

من طرحی که شما دادید رو قبلا دیدم

اما متاسفانه اون طرح ایرادهایی داشت مثل همون 4 تا tec که می خوای روی مخزن اب ببندی

همونطور که خودت هم اشاره کردی این 4 تا tec مصرف برق بسیار بالایی دارن و هر حد یک کارت 4870x2 هم از روی شاخه12v منبع تغذیه جریان میکشن که خیلی عدد بالایه

همونطور که خودتون میدونید tec دما رو از طرفی می گیره و به دمای طرف دیگه میرسونه

پس همونطور که گفتین دمای اتاق شما در حدود 35 درجه است دمای مخزن اب رو به همون 35 درجه در بهترین حالت میرسونه!

من با چندتا از دوستان داریم روی یک کولینگ یخچالی کار می کنیم که نسبت به قیمت خرج شده بی رقیب باشه البته هنوز داریم روی بلاک کار می کنیم که قیمتش رو پایین تر بیاریم اما طول می کشه.

با تشکر

لینک به دیدگاه

ایده خوبی به نظر میرسه.نقشه طرحتون رو هم قرار بدهید بهتر هست

ow1h8f0ufs4ikcjg3wqe.jpg

پس همونطور که گفتین دمای اتاق شما در حدود 35 درجه است دمای مخزن اب رو به همون 35 درجه در بهترین حالت میرسونه!

فکر کنم طرف سردش به 10- برسه

دوست عزیز یه پیشنهاد داشتم

بلوک رو اگه به این صورت بسازید میشه :D

v3i1t4bxv8t3hq8n0bse.jpg

ویرایش شده توسط omidhix
لینک به دیدگاه

با سلام

دوست من این طرحیه که شما خودتون روی اون کار کردین و تمامی قسمتهاش هم کار خودتون بوده و مطمعن هستم که دوست دارین اون رو به مرحله اجرا برسونید و از اون استفاده کنید

برای همین بهتون پیشنهاد می کنم اون طرحتون رو که من چند روز پیش دیدم یک بار دیگر ویرایش کنید و خودتون اون رو برای دیگر دوستان قرار بدین تا در مورد اون بحث کنیم و برای بالاتر رفتن کارایی اصلاحاتی رو بر روی اون انجام بدیم.

برای شروع با اجازه دوستان من لازم می بینم در مورد طرح ها چند نکته رو بگم

1همون طور که من در پست اول به ان اشاره کردم اصلی ترین هدف این تایپیک اینه که کولینگی رو که ما طراحی می کنیم رابطه مناسبی بین قیمت و کارایی داشته باشه

2برای طراحی کولینگ مورد نظر با دیگر دوستان انجمن مشورت کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم

حالا میرسیم به کولینگی که شما طراحی کردی:

از مهمترین قسمتهای سیستم,بلاک هستش که روی پردازنده رو پوشش میده من پیشنهاد میدم که شما برای اون از واتربلاک استفاده کنی چون قیمت بسیار مناسبتری نسبت به بلاک تمام مسی مد نظر شما داره

برای پمپ هم ارزانترین راه حل استفاده از پمپ اکواریم هستش البته مدلی پرقدرت که بتونه اب رو با فشار بالا پمپ کنه

به جای مخزن اب باtec شما می تونی از رادیاتور استفاده کنی و در وحله اول یک فن بر روی اون بزاری در انتها اگر لازم دونستی میتونی از همون tec استفاده کنی.

دوست من شما ابتدا تصویر طرحت رو برای دیگر دوستان قرار بده تا بقیه هم نظراتشون رو ارائه بدن

با تشکر از ارائه دادن طرحتون

لینک به دیدگاه

با سلام

دوست من این طرحیه که شما خودتون روی اون کار کردین و تمامی قسمتهاش هم کار خودتون بوده و مطمعن هستم که دوست دارین اون رو به مرحله اجرا برسونید و از اون استفاده کنید

برای همین بهتون پیشنهاد می کنم اون طرحتون رو که من چند روز پیش دیدم یک بار دیگر ویرایش کنید و خودتون اون رو برای دیگر دوستان قرار بدین تا در مورد اون بحث کنیم و برای بالاتر رفتن کارایی اصلاحاتی رو بر روی اون انجام بدیم.

برای شروع با اجازه دوستان من لازم می بینم در مورد طرح ها چند نکته رو بگم

1همون طور که من در پست اول به ان اشاره کردم اصلی ترین هدف این تایپیک اینه که کولینگی رو که ما طراحی می کنیم رابطه مناسبی بین قیمت و کارایی داشته باشه

2برای طراحی کولینگ مورد نظر با دیگر دوستان انجمن مشورت کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم

حالا میرسیم به کولینگی که شما طراحی کردی:

از مهمترین قسمتهای سیستم,بلاک هستش که روی پردازنده رو پوشش میده من پیشنهاد میدم که شما برای اون از واتربلاک استفاده کنی چون قیمت بسیار مناسبتری نسبت به بلاک تمام مسی مد نظر شما داره

برای پمپ هم ارزانترین راه حل استفاده از پمپ اکواریم هستش البته مدلی پرقدرت که بتونه اب رو با فشار بالا پمپ کنه

به جای مخزن اب باtec شما می تونی از رادیاتور استفاده کنی و در وحله اول یک فن بر روی اون بزاری در انتها اگر لازم دونستی میتونی از همون tec استفاده کنی.

دوست من شما ابتدا تصویر طرحت رو برای دیگر دوستان قرار بده تا بقیه هم نظراتشون رو ارائه بدن

با تشکر از مطرح کردن طرحتون

لینک به دیدگاه

متشکر که طرح منو قابل بررسی دونستید :D

استفاده از رادیاتور خالی بازده مناسبی نداره

مخزن TEC هم به نظرم جالب نیست اگه یه جور بلوک باشه بهتره مثلا این شکل :D

ex62xzgfclpn488l6d8.jpg

در پست 7 تصویرو قرار دادم

لینک به دیدگاه

با سیستم چند مرحله تغییر فاز(همنون سیستم کمپرسور یخچال)میشه حتی به دمای 110- هم رسید البته با 2تا کمپرسور که یکیش از گاز اتیلین یا یک گاز که دمای تبخیرش نزدیک به این گاز باشه در کل این سیستم رو هم نمیشه به طور مداوم استفاده کرد

لینک به دیدگاه

متشکر که طرح منو قابل بررسی دونستید :D

استفاده از رادیاتور خالی بازده مناسبی نداره

مخزن tec هم به نظرم جالب نیست اگه یه جور بلوک باشه بهتره مثلا این شکل :D

ex62xzgfclpn488l6d8.jpg

در پست 7 تصویرو قرار دادم

در حقیقت باید بگیم ویپور چمبر نه بلاک که به شکل هم فکر نکنم بشه ساخت.

بهتر نیست کل کیس رو ویپور چمبر کرد مثل یخدان یخچال فقط باید عایق بشه که کار خیلی سختیه

لینک به دیدگاه

در حقیقت باید بگیم ویپور چمبر نه بلاک که به شکل هم فکر نکنم بشه ساخت.

میشه ولی باید فاصله مربع ها از هم بیشتر باشه

بهتر نیست کل کیس رو ویپور چمبر کرد مثل یخدان یخچال فقط باید عایق بشه که کار خیلی سختیه

نمیشه چون رو بورد شبنم تشکیل میشه همون برف یخچال

لینک به دیدگاه

میشه ولی باید فاصله مربع ها از هم بیشتر باشه

نمیشه چون رو بورد شبنم تشکیل میشه همون برف یخچال

البته میشه از یه لوله مستقیم به مکعب توخالی بره فکر میکنم بازده بالاتره داره اما ساختش سختره

ویرایش شده توسط shayan08
لینک به دیدگاه

کاربر shayan08 سیستم کولینگ با موتور یخچال+عایق بندی کامل هیچ مشکلی نمیتونه ایجاد و به راحتی می تونه سیستم رو برای اورکلاک در سطح بالا و در دمای مناسب و به صورت دائمی نگه داره

برای نوع گاز فرئون مصرفی هم انواع مختلف با دماهای مختلف وجود دارن مثلا R12 تا منفی50 تا 70 درجه با کمپرسور 1/2اسب بخار (که البته نوع کندانسور هم خیلی مهمه و به اون هم بستگی داره ) خنک کننده گی داره

اگه خیلی دماهای پایین رو دوست داشته باشی می تونم با استادان این زمینه مشورت کنم و در صورت امکان به جای مایه معمولی درون کمپرسور یخچال هیدروژن یا اگر هم بشه هلیم مایع توش بریزم :D که فقط خدا می دونه که چه دمایی داره!!!

خدا رو چه دیدی شاید خودم یه همچین چیزی (البته با کمک دوستان) برای خودم درست کردم:D

لینک به دیدگاه

کاربر shayan08 سیستم کولینگ با موتور یخچال+عایق بندی کامل هیچ مشکلی نمیتونه ایجاد و به راحتی می تونه سیستم رو برای اورکلاک در سطح بالا و در دمای مناسب و به صورت دائمی نگه داره

برای نوع گاز فرئون مصرفی هم انواع مختلف با دماهای مختلف وجود دارن مثلا R12 تا منفی50 تا 70 درجه با کمپرسور 1/2اسب بخار (که البته نوع کندانسور هم خیلی مهمه و به اون هم بستگی داره ) خنک کننده گی داره

اگه خیلی دماهای پایین رو دوست داشته باشی می تونم با استادان این زمینه مشورت کنم و در صورت امکان به جای مایه معمولی درون کمپرسور یخچال نیتروژن مایع یا اگر هم بشه هلیم مایع توش بریزم :D که فقط خدا می دونه که چه دمایی داره!!!

خدا رو چه دیدی شاید خودم یه همچین چیزی (البته با کمک دوستان) برای خودم درست کردم:D

لینک به دیدگاه

کی گفته میتونه به طور دائم کار کنه مگه یخچال شما کمپرسورش 24 ساعت روشنه؟

و البته من خودم تست یه دستگاه 2 مرحله ای که یکی با معمولی و مرحله دوم یه کمپرسور دمای پائین با اتیلن بود که به دمای 110 رسده بود.و لطفا یه چیزی نگید که خودتون هم توش بمونید اخه اگه میشد نیتروژن رو با این کمپرسور یخچال مایع کرد همه نیتروزن مایع تولید میکردند. با نیتروزن اگه کمپرسورتون منفجر نشه ویپور چمبرتون و لوله هاش منفجر مشه :D آب که نیست نیتروژنه:D

ور ضمن خیلی وقته کسی از فریون استفاده نمیکنه

لینک به دیدگاه

باز هم سلام

دوست من اگر ممکن است بحثهای بیهوده نکنید چون باعث اختلاف در این تایپیک می شه:D

من این سوال رو از خود شما می پرسم: شما کسی رو می شناسی که بخواد 24 ساعته و تمام وقت از سیستم خودش کار بکشه؟:D

من خودم به شخصه و فقط محض اطلاع شما عرض می کنم که در روز حداکثر 10 ساعت و در 2 یا 3 نوبت از سیستم استفاده می کنم که در صورت استفاده از این سیستم کولینگ حتما مدت زمان استفاده در یک نوبت رو کمتر می کنم

نیتروژن مایع رو مطمعن نیستم که بشه در این سیستم به کار برد یا نه ولی مطلبی رو که در پست قبلی نوشتم فقط به جهت مضاح بود:->

شاید شما منظور من رو از دائمی بودن سیستم خوب متوجه نشدید منظور من این بود که مثلا از نیتروژن مایع در کانتینر به مدت1 تا 2 ساعت برای رکورد زدن استفاده می شه که در این حین مایع به تدریج تبخیر میشه (برای انجام عمل گرما گیری) و باید جایگزین بشه و هزینه مداوم داره اما این سیستم کولینگ هیچ خرج اضافه ای برای استفاده مداوم نداره و می شه مثل واتر کولینگ البته با کاراییه خیلی بالاتر از اون استفاده کرد

این رو هم لازمه بگم که:

در این سیستم کولینگ من صد در صد از گاز فرئون R12 استفاده می کنم و شاید هم اگه گاز با کاراییه خیلی بالاتر پیدا بشه از اون استفاده کنم.

منتظر طرح های جدید دوستان برای کولینگ هستم.

لینک به دیدگاه

یکسری عکس برای راهنمایی بیشتر دوستان در این زمینه

t176_Eva6.jpg

t175_Eva5.jpg

t185_Eva15.jpg

t184_Eva14.jpg

t183_Eva13.jpg

t182_Eva12.jpg

t181_Eva11.jpg

t190_Eva20.jpg

t189_Eva19.JPG

t188_Eva18.JPG

t187_Eva17.jpg

t186_Eva16.jpg

t195_Eva25.jpg

t194_Eva24.jpg

t193_Eva23.jpg

t192_Eva22.jpg

t191_Eva21.jpg

t200_Eva30.jpg

t199_Eva29.jpg

t198_Eva28.jpg

t197_Eva27.jpg

t196_Eva26.jpg

t205_Eva32.jpg

t202_Eva31.jpg

t201_Eva33.jpg

لینک به دیدگاه

عکسها در یک پست جا نشد:

t174_Eva2.jpg

t173_Eva1.jpg

t171_Eva4.jpg

t170_Eva3.jpg

t180_Eva10.jpg

t179_Eva9.jpg

t178_Eva8.jpg

t177_Eva7.jpg

اینها هم که بهترین ها هستند

t213_Eva.jpg

t212_ME.jpg

t211_005.jpg

t210_004.jpg

t209_003.jpg

t208_002.jpg

لینک به دیدگاه

با عرض پوزش تست نکرده بودم که عکسها کوچک هستند این فایل زیپ تمام عکسها داخلش هست:

دانلود

فقط چون داخل RapidShare هست فقط 10 بار امکان دانلودش هست اگر از دوستان کسی تونست داخل فضای دیگری قرار بده که امکان دانلود بیشتر باشه

متشکرم

لینک به دیدگاه

دوستان من یه چند تا عکس با اندازه بزرگ دارم که اونا رو اینجا قرار میدم تا اگه کسی از دوستان خواست,روی اونها دقیق بشه و ساختمان اونا رو ببینه.

http://images.hotoverclock.com/image-7F7F_4A79D052.jpg

http://images.hotoverclock.com/share-A950_4A7B3509.html

http://images.hotoverclock.com/share-AF71_4A7B3509.html

http://images.hotoverclock.com/share-B5C3_4A7BE38D.html

http://images.hotoverclock.com/share-CD0A_4A7BE38D.html

http://images.hotoverclock.com/share-C34B_4A7B3A51.html

با سپاس

لینک به دیدگاه

سلام

وحید جان زحمت کشیدی8->

بابت عکسها ازت ممنونم

:D

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...