رفتن به مطلب

اورکلاک پردازنده های اینتل سخت تر از همیشه!!

Turok
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

دوستان اگر به یاد داشته باشید من حدود دو ماه پیش راهنمایی برای تهیه کارت گرافیک نوشتم که در اون یک نظر سنجی هم قرار داده بودم که به استناد بر اون من این راهنما رو در رابطه با اورکلاک پردازنده های Corei7 برای شما نوشتم امیدوارم بهره ببرید.

از زمانی که پردازنده های Corei7 معرفی شده اند قابلیت های خود را به خوبی ثابت کرده اند و تواناییه اورکلاک خوبی در مقایسه با دیگر 4 هسته ای ها دارند.

در کل قابلیت اورکلاک این معماری نسبت به معماری های قبلی از جمله یورکفیلد که تکنولوژی ساخت هر دوی انها 45nm می باشد پیشرفت های زیادی داشته اند و بیشتر از گذشته شده است.به دلیل همین پیشرفت ها اورکلاک این معماری نسبت به قبل سخت تر شده و نسبت به نسل های قبل که از FSB برای ارتباط پردازنده با چیپست از سال 1978 (نسل x86) استفاده می کردند و تماما از یک روش ساده برای اورکلاک در انها استفاده می شده و بسیار شبیه به هم بودند با کمی تغییرات همراه شده که دلیل ان اولا حذف FSB و در ثانی انتقال کنترلر حافظه از درون چیپست به دل پردازنده می باشد.

به همین دلیل QPI جایگزین FSB شده و در بایوس بورد ما دیگر شاهد FSB نیستیم و به جای ان BClock قرار گرفته که در حالت عادی بر روی 133mhzتنظیم شده است.

مانند گذشته هنوز هم مبحث پردازنده های ضریب باز یا اکستریم مطرح است که در مدل 975EXTREME این ضریب حد اکثر تا 25 واحد قابل افزایش است که 5 واحد بیشتر از مدل 920 می باشد.

یک قابلیت جدید به این پردازنده ها اضافه شده با عنوان Turbo Mode که باید از درون بایوس ان را فعال کنیم که شرح وظیفه ان به این صورت است که زمانی که شما از نرم افزار های ساده مثل Word استفاده می کنید (مدل 920) 2 واحد به صورت اتوماتیک به ضریب پردازنده اضافه می کند و در نرم افزارهای سنگین تر مثل بازی ها 1 واحد به ضرین پردازنده اضافه می کند که در هر دو حالت موجب موجب بالا رفتن فرکانس و به نوعی اورکلاک خودکار پردازنده می شود لازم به ذکر است که این حالت در زمانی که پردازنده به شدت درگیر است و یا دمای ان بالاست فعال نمی شود.

بنابر این اینگونه استخراج می شود که در زمان اورکلاک یا باید این حالت را غیر فعال کنیم یا در محدوده ای اورکلاک کنیم که پس از افزایش ضریب موجبات ناپایداری سیستم فراهم نشود!

در این پردازنده ها فرکانسی با عنوان Uncore وجود دارد که دارای ضریب مجزاست و با BClock در ارتباط است که موجب می شود این قسمت هم دارای فرکانسی جداگانه باشد که از فرمولی به شکل زیر بدست می اید

(Uncore) فرکانس کاری برون هسته = (BClock)فرکانس پایه x ضریب برون هسته

در ضمن در این قسمت هم مبحث باز بودن ضریب یا اکستریم بودن پردازنده مطرح است که در مدل عادی فقط می توان ان را کاهش داد

شاید تا به حال این سوال در ذهن شما به وجود امده باشد که چرا مدل 920 را در تست ها نمی توان با خنک کننده های نیمه حرفه ای بیشتر از 4GHZ اور کلاک کرد؟

ابتدا کمی درباره QPI توضیح می دهم:

QPI راه حل intel برای ارتباط پردازنده با چیپست مادربرد است که کاملا مشابه مسیر Hiper Transport پردازنده های AMD است چون کنترلر حافظه در هر دو انها درون پردازنده قرار داده شده و انها را به چیپست متصل می کند

در این مسیر فرکانس QPI از فرمول زیر تبعیت می کند:

فرکانس QPI = فرکانس پایه x ضریب QPI

خوب حالا می ریم سر اصل مطلب که چرا پردازنده 920 را نمی توان بیشتر از 4GHZ با خنک کننده نیمه حرفه ای اورکلاک کرد(تمامی مدلهای غیر اکستریم من این مدل رو در نظر گرفتم)

دلیلش این است که حداکثر فرکانس قابل تحمل برای QPI ما بین 7 تا 7/2GT می باشد که به قدرت بورد بستگی دارد و برای رسیدن به فرکانس های بالا برای پردازنده (اگر فرکانس پایه از 133 به 200mhz برسه فرکانس QPI هم از 4/8GT به مرز 7/2GT می رسه) باید مقداری از فرکانس 7/2GT فاصله گرفت (ان را پایین تر از 7/2 اورد)

برای فاصله گرفتن از حداکثر فرکانس مجاز QPI تنها راه حل کاهش ضریب QPI است ولی یک مشکل وجود دارد!

همونطور که گفتم QPI دارای یک ضریب می باشد و تنها فرق ان با دیگر ضریب ها در این است که در پردازنده های غیر از ویرایش اکستریم این ضریب به کلی قفل است و نه می توان ان را بالا برد و نه پایین اورد

لازم است در مورد ولتاژ ها هم کمی توضیح بدهم

همون طور که می دونید در اورکلاک حرفه ای مهمترین عامل پایداری تنظیم درست ولتاژها است که از حساسیت بالایی برخوردار است من ولتاژهای در محدوده اطمینان بعضی از قسمت ها براتون میزارم

برای پردازنده حداکثر ولتاژ در حیطه اطمینان با ایرکولینگ عادی 1/4 ولت (البته هر کسی با توجه به تجربیات خودش می تونه این ولتاژ رو تا هر جایی که دوست داشت بالا ببره چون این نسل از پردازنده ها تواناییه نسبتا بالاتری برای پذیرش دما دارند در ضمن این نوشته در مورد تمامیه ولتاژهای بعدی صدق می کند به جز حافظه ها(RAM)) برای QPI هم تا 1/4 ولت توصیه می شود

مراقب باشید!!؟

طبق گفته اینتل برای حافظه ها (RAM) بهتر است که ولتاژ بالاتر از 1/65 نرود چون ممکن است به پردازنده اسیب جدی بزند دلیل ان را من هنوز به روشنی نفهمیده ام ولی با نگاه کردن به ولتاژ پیشفرض حافظه های موجود در بازار می توان دریافت که این مسئله جدی است

یه خبر خوش!؟.

این مطلب مربوط می شود به مادربردهای با چیپست X58 :

بنا به گفته اینتل ضریب حافظه و QPI روی پردازنده های غیر اکستریم در تمامیه مادربردها با این چیپست قفل است اما برخی برندها با تغییراتی در بایوس محصولات حرفه ای خود این دو ضریب را قابل تغییر کرده اند که اگر می خواهید به فرکانس های بالای 4GHZ برسید بد نیست به این مسئله هم توجه کنید.

(در اخر باید این مطلب رو بگم که اگر بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به اورکلاک کردید و سیستم شما به هر دلیلی اسیب دید من هیچ مسئولیتی در قبال شما نمی پذیرم.برای اورکلاک ابتدا شما باید ریسک ان و همچنین اسیب های احتمالی اون رو بپذیرید و سپس اقدام به انجام ان کنید)

با سپاس از شما دوستان:D

لینک به دیدگاه

دوستان اگر به یاد داشته باشید من حدود دو ماه پیش راهنمایی برای تهیه کارت گرافیک نوشتم که در اون یک نظر سنجی هم قرار داده بودم که به استناد بر اون من این راهنما رو در رابطه با اورکلاک پردازنده های Corei7 برای شما نوشتم امیدوارم بهره ببرید.

از زمانی که پردازنده های Corei7 معرفی شده اند قابلیت های خود را به خوبی ثابت کرده اند و تواناییه اورکلاک خوبی در مقایسه با دیگر 4 هسته ای ها دارند.

در کل قابلیت اورکلاک این معماری نسبت به معماری های قبلی از جمله یورکفیلد که تکنولوژی ساخت هر دوی انها 45nm می باشد پیشرفت های زیادی داشته اند و بیشتر از گذشته شده است.به دلیل همین پیشرفت ها اورکلاک این معماری نسبت به قبل سخت تر شده و نسبت به نسل های قبل که از FSB برای ارتباط پردازنده با چیپست از سال 1978 (نسل x86) استفاده می کردند و تماما از یک روش ساده برای اورکلاک در انها استفاده می شده و بسیار شبیه به هم بودند با کمی تغییرات همراه شده که دلیل ان اولا حذف FSB و در ثانی انتقال کنترلر حافظه از درون چیپست به دل پردازنده می باشد.

به همین دلیل QPI جایگزین FSB شده و در بایوس بورد ما دیگر شاهد FSB نیستیم و به جای ان BClock قرار گرفته که در حالت عادی بر روی 133mhzتنظیم شده است.

مانند گذشته هنوز هم مبحث پردازنده های ضریب باز یا اکستریم مطرح است که در مدل 975EXTREME این ضریب حد اکثر تا 25 واحد قابل افزایش است که 5 واحد بیشتر از مدل 920 می باشد.

یک قابلیت جدید به این پردازنده ها اضافه شده با عنوان Turbo Mode که باید از درون بایوس ان را فعال کنیم که شرح وظیفه ان به این صورت است که زمانی که شما از نرم افزار های ساده مثل Word استفاده می کنید (مدل 920) 2 واحد به صورت اتوماتیک به ضریب پردازنده اضافه می کند و در نرم افزارهای سنگین تر مثل بازی ها 1 واحد به ضرین پردازنده اضافه می کند که در هر دو حالت موجب موجب بالا رفتن فرکانس و به نوعی اورکلاک خودکار پردازنده می شود لازم به ذکر است که این حالت در زمانی که پردازنده به شدت درگیر است و یا دمای ان بالاست فعال نمی شود.

بنابر این اینگونه استخراج می شود که در زمان اورکلاک یا باید این حالت را غیر فعال کنیم یا در محدوده ای اورکلاک کنیم که پس از افزایش ضریب موجبات ناپایداری سیستم فراهم نشود!

در این پردازنده ها فرکانسی با عنوان Uncore وجود دارد که دارای ضریب مجزاست و با BClock در ارتباط است که موجب می شود این قسمت هم دارای فرکانسی جداگانه باشد که از فرمولی به شکل زیر بدست می اید

(Uncore) فرکانس کاری برون هسته = (BClock)فرکانس پایه x ضریب برون هسته

در ضمن در این قسمت هم مبحث باز بودن ضریب یا اکستریم بودن پردازنده مطرح است که در مدل عادی فقط می توان ان را کاهش داد

شاید تا به حال این سوال در ذهن شما به وجود امده باشد که چرا مدل 920 را در تست ها نمی توان با خنک کننده های نیمه حرفه ای بیشتر از 4GHZ اور کلاک کرد؟

ابتدا کمی درباره QPI توضیح می دهم:

QPI راه حل intel برای ارتباط پردازنده با چیپست مادربرد است که کاملا مشابه مسیر Hiper Transport پردازنده های AMD است چون کنترلر حافظه در هر دو انها درون پردازنده قرار داده شده و انها را به چیپست متصل می کند

در این مسیر فرکانس QPI از فرمول زیر تبعیت می کند:

فرکانس QPI = فرکانس پایه x ضریب QPI

خوب حالا می ریم سر اصل مطلب که چرا پردازنده 920 را نمی توان بیشتر از 4GHZ با خنک کننده نیمه حرفه ای اورکلاک کرد(تمامی مدلهای غیر اکستریم من این مدل رو در نظر گرفتم)

دلیلش این است که حداکثر فرکانس قابل تحمل برای QPI ما بین 7 تا 7/2GT می باشد که به قدرت بورد بستگی دارد و برای رسیدن به فرکانس های بالا برای پردازنده (اگر فرکانس پایه از 133 به 200mhz برسه فرکانس QPI هم از 4/8GT به مرز 7/2GT می رسه) باید مقداری از فرکانس 7/2GT فاصله گرفت (ان را پایین تر از 7/2 اورد)

برای فاصله گرفتن از حداکثر فرکانس مجاز QPI تنها راه حل کاهش ضریب QPI است ولی یک مشکل وجود دارد!

همونطور که گفتم QPI دارای یک ضریب می باشد و تنها فرق ان با دیگر ضریب ها در این است که در پردازنده های غیر از ویرایش اکستریم این ضریب به کلی قفل است و نه می توان ان را بالا برد و نه پایین اورد

لازم است در مورد ولتاژ ها هم کمی توضیح بدهم

همون طور که می دونید در اورکلاک حرفه ای مهمترین عامل پایداری تنظیم درست ولتاژها است که از حساسیت بالایی برخوردار است من ولتاژهای در محدوده اطمینان بعضی از قسمت ها براتون میزارم

برای پردازنده حداکثر ولتاژ در حیطه اطمینان با ایرکولینگ عادی 1/4 ولت (البته هر کسی با توجه به تجربیات خودش می تونه این ولتاژ رو تا هر جایی که دوست داشت بالا ببره چون این نسل از پردازنده ها تواناییه نسبتا بالاتری برای پذیرش دما دارند در ضمن این نوشته در مورد تمامیه ولتاژهای بعدی صدق می کند به جز حافظه ها(RAM)) برای QPI هم تا 1/4 ولت توصیه می شود

مراقب باشید!!؟

طبق گفته اینتل برای حافظه ها (RAM) بهتر است که ولتاژ بالاتر از 1/65 نرود چون ممکن است به پردازنده اسیب جدی بزند دلیل ان را من هنوز به روشنی نفهمیده ام ولی با نگاه کردن به ولتاژ پیشفرض حافظه های موجود در بازار می توان دریافت که این مسئله جدی است

یه خبر خوش!؟.

این مطلب مربوط می شود به مادربردهای با چیپست X58 :

بنا به گفته اینتل ضریب حافظه و QPI روی پردازنده های غیر اکستریم در تمامیه مادربردها با این چیپست قفل است اما برخی برندها با تغییراتی در بایوس محصولات حرفه ای خود این دو ضریب را قابل تغییر کرده اند که اگر می خواهید به فرکانس های بالای 4GHZ برسید بد نیست به این مسئله هم توجه کنید.

(در اخر باید این مطلب رو بگم که اگر بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به اورکلاک کردید و سیستم شما به هر دلیلی اسیب دید من هیچ مسئولیتی در قبال شما نمی پذیرم.برای اورکلاک ابتدا شما باید ریسک ان و همچنین اسیب های احتمالی اون رو بپذیرید و سپس اقدام به انجام ان کنید)

با سپاس از شما دوستان:D

با تشکر از مطلبتون من یک سوال داشتم شما از کجا به qpi 7.2 رسیدید!!!

از اونجایی که من اطلاع دارم qpi wall روی 8 هست و UNCORE روی 5000 به بالا!!

لینک به دیدگاه

با سلام

این تایپیک صرفا جهت ارائه مطالب اموزشی دایر شده است نه پرسش و پاسخ.

من فقط به این سوال جواب می دهم و در صورتی که دوباره این جا سوالی مطرح بشود من از جواب دادن به ان معذورم.

اگر به فرمول هایی که من در پست قبلی ارائه کردم توجه کرده باشید به این نتیجه می رسید

فرکانس QPI = فرکانس پایه x ضریب فرکانس QPI

جدا از این ها و به صورت کاملا ساده اگر شما فرکانس پایه (Base Clock) را از 133mhz به 200mhz برسانید با یک حساب سر انگشتی ساده می فهمیم که این فرکانس 50 درصد افزایش داشته است پس بر همین اساس فرکانس QPI که با فرکانس پایه در ارتباط است (به وسیله ضریب) از 4/8GT با 50 درصد افزایش به 7/2GT می رسد به همین سادگی!!!

اگر منظور شما از QPI Wall همان FSB Wall باشد باید بگم که FSB مربوط می شود به میزان محدودیتی که پردازنده برای افزایش FSB مادربرد ایجاد می کند ولی در QPI محدودیت ایجاد شده مربوط می شود به پل شمالی (چیپست) مادربرد که در هر صورت نمی توان ان را از 7/2GT بالاتر برد (شاید در اینده مادربردهای قدرتمند اورکلاک ان را بر طرف کنند)

فرکانس برون هسته (Uncore) در پردازنده های غیر اکستریم بر روی 2.13Ghz و در پردازنده های ویرایش اکستریم بر روی 2.66 تنظیم شده است با یک رابطه فرمولی که در پست قبلی توضیح دادم به هم مرتبط هستند و دلیل یکی نبودن فرکانس ویرایش اکستریم با مدل های معمولی به دلیل بالاتر بودن ضریب این ویرایش نسبت به مدل های معمولی است که 4 واحد,ضریب ان بالاتر می باشد.

فرکانس این قسمت در اورکلاک بر اساس فرکانس حافظه ها (RAM) تنظیم می شود به طوری که حداقل باید دو برابر فرکانس حافظه های سیستم باشد

در پردازنده های اکستریم این فرکانس 2.66Ghz می باشد و به صورت عادی می توان بدون هیچ مشکلی حافظه های 1333mhz را بر روی انها سیستم نصب کرد.

شما هر وقت خواستید حافظه های 2500mhz بر روی سیستم خود نصب کنید اگر توانستید فرکانس برون هسته را به دو برابر این حافظه ها (5000mhz خودتون گفتید حداقل بر روی این فرکانس است) برسانید من به شما تبریک می گویم چون شما تنها 26mhz با رکورد جهانی اورکلاک برون هسته (Uncore) فاصله دارید!!!

لازم شد بگم که رکورد اورکلاک حافظه ها در دست مادربرد BLOOD RAGE می باشد.

من فقط برای اینکه شما بتوانید راحت تر در مورد این فرکانس تحقیق کنید از نام این بورد استفاده کردم وگرنه من میلی به تبلیغ کردن محصولات سخت افزاری ندارم!

لینک به دیدگاه

با سلام دوباره

دوستان اگر به اولین پست دقت کرده باشید در ان به این مطلب اشاره شده که "بهتر است ولتاژ حافظه ها بالاتر از 1/65V نرود"

من دقیقا نمیدانستم که چرا نباید این ولتاژ را بالاتر از مقدار تعیین شده برد اما پس از کمی تحقیق به نتایجی رسیدم که لازم است ان را برای شما شرح دهم:

اگر به مشخصات بوردهای مخصوص پردازنده های AMD توجه کرده باشید این بوردها معمولا از حافظه های فرکانس پایین پشتیبانی میکنند تا جایی که برای نوع DDR3 هم این مسئله وجود دارد و این بوردها در شرایط عادی از فرکانس mhz1333 و با اورکلاک از 1600mhz و برخی 1800mhz پشتیبانی میکنند و در صورتی که در این بوردها هم ولتاژ حافظه ها را زیاد بالا ببریم ممکن است با با مشکل مواجه شویم

این همان مشکلی است که در پردازنده های Core i7 وجود دارد.

اما به راستی دلیل این مشکل چیست؟

چرا ما به راحتی در پردازنده های سوکت LGA-775 ولتاژ حافظه ها را بدون هیچ محدودیتی و فقط بر اساس توانایی حافظه بالا میبردیم؟ و گاهی می دیدیم عده ای برای اورکلاک حافظه با خنک کننده مناسب توانسته اند از ولتاژ2/6V و حتی بالاتر هم استفاده کرده اند اما در پردازنده های Core i7 با محدودیت های اساسی مواجه هستیم؟

دلیل ان فقط این است که کنترلر حافظه از درون چیپست به دل پردازنده منتقل شده است.(کنترلر حافظه نام تراشه ای است که پردازنده از طریق ان با حافظه ها در ارتباط است)

خداحافظ ولتاژ بالا!!

خوب شاید بعضی بگن که چه فرقی میکنه که کنترلر حافظه کجا باشه درون پردازنده یا چیپست مادربرد ::D فرقی نداره

اما حقیقت چیز دیگری است

زمانی که کنترلر حافظه درون چیپست مادربرد باشه با ترانزیستور های چیپست فاصله زیادی داره و درصد ایجاد مشکل خیلی پایین تره اما وقتی که درون پردازنده باشه مسئله کمی پیچیده میشه.

ترانزیستورهای پردازنده خیلی بیشتر از چیپست بورد هستند و پردازنده ولتاژ بیشتری نسبت به چیپست مصرف میکند

حال اگر ما بخواهیم ولتاژ کنترلر حافظه رو هم بالا ببرید یک فاجعه برای سیستم شما رخ میدهد!

بین کنترلر حافظه و هسته های پردازنده اتصال کوتاه به وجود می اید که در بهترین حالت منجر به غیر قابل استفاده شدن پردازنده می شود!!! و برخی اوقات به خود برد هم اسیب جدی وارد میکند.

البته گاهی اوقات ممکن است برای سیستم شما هیچ مشکلی پیش نیاید ولی احتمال ان خیلی کم است.

پس به شما پیشنهاد میکنم اگر قصد دارید سیستمی بر مبنای پلتفرم Core i7 تهیه کنید و به اورکلاک حافظه هم علاقه دارید بهتر است حافظه هایی بگیرید که فرکانس بالایی داشته باشند چون روی اورکلاک حافظه بدون افزایش ولتاژ نمیشه زیاد حساب کرد!

با تشکر از شما دوستان:D

ویرایش شده توسط Turok
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...