رفتن به مطلب

المان سرد کننده TEC یا peltier

Recommended Posts

با سلام 

داشتم توی اینترنت می گشتم که با دستگاه peltier بر خوردم 

Peltier-Plate20-340x270.jpg

می تونیم با استفاده از این و قرار دادن ان بر روی cpu دمای cpu رو بسیار بیاوریم پایین 

چه جوری ؟

این دستگاه یک سمت سرد و یک سمت گرم دارد 

سمت سرد رو بر روی cpu و سمت گرم رو بری هیت سینک قرار می دهیم 

8-WC-System.jpg M2-diagram.jpg

و با استفاده از ولتاژ 12v می توان ان را راه انداخت 

البته در وات های مختلفی وجود دارد مثلا اینhttp://www.frozencpu.com/products/2408/exp-01/245W_Potted_Peltier.html?tl=g30c105&id=XpgoJ7b2 مصرفی در حد 245w دارد خنک کنندگی بسیار مطلوبی دارد ولی باید از واتر کولینگ برای خنک کردن سمت گرم استفاده کنید 

خوب نظرتون چیست قیمت هایی خیلی خوبی دارد از 7 دلار تا 50 دلار ایا برای خنکی بیشتر به سمت این محصول می روید یا خیر 

و این که من می خوام برم سمتش اگر کسی می دونه که از کجا می تونم این رو تهیه کنم لطفا بگه  عالی می شود 

ممنون

لینک به دیدگاه

درود علی جان این TEC برای استفاده به صورت 7/24 نیازبه یک کولرقوی داره!

درضمن وقتی ازTEC استفاده میشه ترجیحا سیستم رو زیرتست نبرین چون به شدت داغ میشه و کولر بسیارقوی (واترکولینگ های خیلی قوی) برای خنک کردنش نیازهست!

تهران فکرمیکنم سمت پاساژامجد موجود داشته باشه!

لینک به دیدگاه

درود علی جان این TEC برای استفاده به صورت 7/24 نیازبه یک کولرقوی داره!

درضمن وقتی ازTEC استفاده میشه ترجیحا سیستم رو زیرتست نبرین چون به شدت داغ میشه و کولر بسیارقوی (واترکولینگ های خیلی قوی) برای خنک کردنش نیازهست!

تهران فکرمیکنم سمت پاساژامجد موجود داشته باشه!

با amd در حالت فول لود دما 40 به 40 درجه و در بی کاری به 16 درجه حال اگر یه کولر قوی که من xspc همراه با 3  عدد رادیاتور و یه پمپ روغن دارم (3000 rpm اول 2 تا بود بعد 1 کردمش ) خوب بد نیست یه تست بکنیم ببینیم چی می شه 

من 4.5 با ولتاژ 1.8 دما به 48 می رسه با این دیگه خیلی میاد پایین 

پاساژ امجد خیلی ممنون 

من امروز 2 تا راهنمایی خاستم در هر 2 شما اول بودی بابا شما دیگه کی هستی  :Not Worthy: 

لینک به دیدگاه

خوب TEC رو فکر کنم اولین نفری که روی واتر کولر قرار داد من بودم (تو این فروم)!!دمای CPU هم به -3 رسید.

ولی اگه تجربه ای داشته باشم در اختیارتون قرار میدم.

طرف گرم TEC به صورت طبیعی گرم هست و با گذاشتن بر روی CPUاین گرما مضاعف شده و نیاز به خنک کردن لحظه ای و قوی هست.(مثل واتر کولینگ)

عموما TECهایی که در ایران پیدا میشن 60 وات الی 80 ات هستند که برای CPU های مثل 4770 خیلی ضعیف هستند.(مگر این که طرف گرم رو به صفر برسونی!!)

محض اطلاع بنده یک عدد 600 وات دارم.به قیمت 400 تومن میفروشم کسی خواست بگه...

ویرایش:در ضمن جناب استارتر برای استفاده طولانی مدت از این دستگاه با ولتاژ 12 ولت باید مین رو با خمیر اسباب بازی یا چیز دیگه ای کاملا عایق کنید.چرا که با روشن شدن TEC قسمت هایی که ری CPU رو نمیپوشونن شروع به تولید شبنم میکنند و با خاموش شدن سیستم شبنم آب میشه و ممکنه قطعات رو بسوزونه...

ویرایش شده توسط Mohamad Hajati
لینک به دیدگاه

خوب TEC رو فکر کنم اولین نفری که روی واتر کولر قرار داد من بودم (تو این فروم)!!دمای CPU هم به -3 رسید.

طرف گرم TEC به صورت طبیعی گرم هست و با گذاشتن بر روی CPUاین گرما مضاعف شده و نیاز به خنک کردن لحظه ای و قوی هست.(مثل واتر کولینگ)

عموما TECهایی که در ایران پیدا میشن 60 وات الی 80 ات هستند که برای CPU های مثل 4770 خیلی ضعیف هستند.(مگر این که طرف گرم رو به صفر برسونی!!)

ویرایش:در ضمن جناب استارتر برای استفاده طولانی مدت از این دستگاه با ولتاژ 12 ولت باید مین رو با خمیر اسباب بازی یا چیز دیگه ای کاملا عایق کنید.چرا که با روشن شدن TEC قسمت هایی که ری CPU رو نمیپوشونن شروع به تولید شبنم میکنند و با خاموش شدن سیستم شبنم آب میشه و ممکنه قطعات رو بسوزونه...

بیشترین چیزی که من رو نگران می کنه همون شبنم هست 

ممنون 

لینک به دیدگاه

مگر موتور یخچاله  :lol:  :D  آخه 600 وات :blink:  :wacko:

من اصلا اینو برای کامپیوتر تهیه نکردم....قصد دیگه ای از خریدش داشتم

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

پ ن : قبلا همین که با باطری 12 ولت ماشین تست کردم ، یک طرف که خنک هست بزفک میزنه و طرفی که رادیاتور وصل میشه خیلی داغ میشه . 

کسی از دوستان بتونه اساس کار این وسیله رو بگه خیلی عالی میشه . 

ویرایش شده توسط Black Flag
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

مهمترین مسئاله در استفاده از TEC نیاز به عایق کاری کامل اطراف سوکت CPU به دلیل همون قضیه یخ زدن رطوبت هوا و آب شدنش هنگام خاموش شدن TEC هستش که روی برد چکه میکنه و مشکل ساز میشه

لینک به دیدگاه

پ ن : قبلا همین که با باطری 12 ولت ماشین تست کردم ، یک طرف که خنک هست بزفک میزنه و طرفی که رادیاتور وصل میشه خیلی داغ میشه . 

کسی از دوستان بتونه اساس کار این وسیله رو بگه خیلی عالی میشه . 

uyljhhbvmhu5odvjv2o0.jpg

این قطعه توسط ژان پلتیر ساخته شده و در بازه 12~24 ولت کار می کند
تک قطعه ی الکترونیکی می باشد که با عبور جریان DC، یک طرف گرما تولید می کند و طرف دیکر آن سرد می شود
این عمل برعکس هم صدق می کند یعنی یک طرف تک رو گرم کنیم (به فرض با فندک) و صفحه ی دیگر رو با heat sink سرد تر نگه داریم، در این حالت TEC تولید ولتاژ DC می کند
توجه داشته باشید اگر گرمای طرف گرم را با خنک کننده مهار نکنید تک می سوزد
با عوض کردن سیم های منفی و مثبت جای سرد و گرم صفحه ها عوض می شود
هر چه سطح گرم را بیشتر خنک کنید کارایی بیشتری در سطح سرد داید یعنی به درجه پایینتری دست خواهید یافت
سایز ایده ال برای سی پی یو 4cmx4cm می باشد که با 6 - 8 - 10 آمپر در 12 ولت موجود می باشد که ماکسیمم ولتاژ ورودی رو می توان 15 ولت داد

معایب استفاده از TEC در کامپیوتر

1=نیاز به پاور قوی تر

2=مشکل دوم تعریق و ریزش آب در دما های منفی که در استفاده 24 ساعته مخصوصا در حالت بی کاری (idle)

3=داشتن وات کم برای اور کلاک های سنگین

لطفا نقل قول نشود.

ویرایش شده توسط Mohamad Hajati
لینک به دیدگاه

• 2 ماه بعد...
  • کاربر ویژه

دوستان عزیز این تاپیک رو بالا میارم ؛

میخام اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنم .

عزیزانی که اطلاعات دقیقتری ازش دارند ، ممنون میشم در اختیارمون قرار بدهند.

لینک به دیدگاه

دوستان عزیز این تاپیک رو بالا میارم ؛

میخام اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنم .

عزیزانی که اطلاعات دقیقتری ازش دارند ، ممنون میشم در اختیارمون قرار بدهند.

خواهش می کنم عزیز من خودم یه مدت خیلی برام جالب بود بعد به پدیده ای به نام شبنم که بر خوردم بی خیال شدم 

ولی باز هم برام جالبه شاید در اینده ازش استفاده کردم 

لینک به دیدگاه

• 9 سال بعد...

ساختار تی‌اسی مثل ترموکوبل هست و از دو فلز غیر همسان ساخته شده که با گرما دادن به اون تولید انرژی می‌کنه و با جریان دادن به اون انتقال گرما انجام میده
درباره سرد کردن سی‌پی‌یو به شدت کار راه انداز هست و خیلی‌ها برای سرور از این موضوع استفاده می‌کنند البته برای موضوع شبنم و میعان قطرات رطوبت هوا باید این گفته بشه که  شما می‌تونید با مکانیزم خاص قدرت تی‌ای‌سی رو نسبت به دمای سی پی یو کنترل کنید تا از رسیدن دمای هردوبه نزدیک صفر جلوگیری بشه اگر که به صورت دستی این موضوع رو اعمال می‌کنید میتونید از یک یا چند دانه پد جذب کننده رطوبت هوا که به طور معمول در کفش های نو هم دیده می‌شه درون کیس و کنار سی‌پی‌یو استفاده کنید تا رطوبت در کیس نباشه

لینک به دیدگاه

4 ساعت قبل، seied-sherafat گفته است:

ساختار تی‌اسی مثل ترموکوبل هست و از دو فلز غیر همسان ساخته شده که با گرما دادن به اون تولید انرژی می‌کنه و با جریان دادن به اون انتقال گرما انجام میده
درباره سرد کردن سی‌پی‌یو به شدت کار راه انداز هست و خیلی‌ها برای سرور از این موضوع استفاده می‌کنند البته برای موضوع شبنم و میعان قطرات رطوبت هوا باید این گفته بشه که  شما می‌تونید با مکانیزم خاص قدرت تی‌ای‌سی رو نسبت به دمای سی پی یو کنترل کنید تا از رسیدن دمای هردوبه نزدیک صفر جلوگیری بشه اگر که به صورت دستی این موضوع رو اعمال می‌کنید میتونید از یک یا چند دانه پد جذب کننده رطوبت هوا که به طور معمول در کفش های نو هم دیده می‌شه درون کیس و کنار سی‌پی‌یو استفاده کنید تا رطوبت در کیس نباشه

برادر به تاریخ تاپیک هایی که در اون مشارکت میفرمایید توجه کنید، این تاپیک مربوط به سال 2014 است، ما الان در آستانه سال 2024 هستیم. نه اون آدمها دیگه TEC دارند و نه TEC دیگه امروزه اهمیتی مثل اون زمان در کامپیوتر داره. الان عصر واترکولرهای مدار بازه. 40 تا 100 میلیون هزینه میکنی، داخل کیس رو لوله کشی میکنی، بعد نه کمر داری خودت بلندش کنی، و نه دیگه میتونی به راحتی به قطعات داخل کیس دست بزنی.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...