رفتن به مطلب

قلب ویندوز دقیقا کجاست و چگونه کار می کند؟برنامه های بهینه ساز مفید یا مضر؟

AORUS
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه

windows-registry-repair-pc-optimization.

اغلب ما  از طریق سایتهای اینترنتی و حتی از سوی دوستان با برنامه هایی که بهینه ساز(optimizer) ویندوز نامیده می شوند آشنا شده ایم،اما همچنان این سوال پا برجاست،مفید یا مضر؟

تقریبا کلیه این نرم افزار ها از طریق دستکاری رجستری ویندوز(Windows Registry)،تغییرات خود را اعمال می کنند،از زمان معرفی ویندوز 95 تا کنون،در باره ماهیت رجستری با توصیفاتی نظیر قلب ویندوز مواجه شده ایم،توصیفاتی کلی و غیر فنی،اما واقعا رجستری چیست و چرا به آن قلب ویندوز گفته اند،قلب که برای اکثر جانوران حکم زندگی را دارد،برای ویندوز چطور؟

احتمالا متوجه اشتباهی تایپی در جملات قبلی شده اید،'رجستری' را بجای 'رجیستری 'بکار برده ام،اما در حقیقت 'رِجِستری' (Registry)درست است و اغلب آن را به اشتباه رجیستری می خوانند.(کافی است 'رجستری' را در گوگل سرچ کنید،خود گوگل 'رجیستری' را پیشنهاد می کند!)

در ساده ترین حالت میتوان رجستری را این چنین تعریف کرد:مجموعه ای از بانک های اطلاعاتی که تنظیمات و پیکربندی های سیستم عامل ویندوز و برنامه ها در آن نگه داری و مورد استفاده قرار می گیرد،یعنی هر تنظیمی از وضوح صفحه نمایش تا محل قرار گیری یک میانبر تا زبان یک نرم افزار در رجستری ثبت و مورد استفاده قرار می گیرد،پس چرا گفته اند قلب؟

به نظر من این تعبیر تا حدی درست و اشتباه نیز هست،نزدیک ترین مثال برای رجستری را شاید بتوان حافظه انسان دانست،چرا که همه چیز در آن نگه داری میشود؛از محل کلید لامپ اتاق تا مزه شکلات و نحوه استفاده از قاشق!پس رجستری نقشی بنیادی در سلامت ویندوز دارد،حال این سوال احتمالا برای شما پیش می آید که چگونه از آن مراقبت کنیم و حتی به آن آسیب نرسانیم؟

به جرائت میتوان گفت که اغلب کاربران حرفه ای وحتی معمول  ویندوز در طول مدت آشنایی با این سیستم عامل حداقل یکبار از دستکاری های ویندوز که Tweak نامیده می شود استفاده کرده اند،درواقع این ترفند ها روش مستقیمی برای تغییر تنظیمات ویندوز و برنامه هاست،برای مثال شما میتوانید از طریق control panel اشاره گر ماوس را تغییر دهید اما همین کار را هم می توانید از طریق رجستری انجام دهید،حال چه تفاوتی میان این دو روش وجود دارد،در روش اول شما از طریق رابط گرافیکی تغییری را اعمال میکنید و در پس زمینه همان رابط گرافیکی تنظیمات  در رجستری ثبت می شود،اما در روش دوم شما مستقیما به ویندوز می گویید که از چه اشاره گری برای ماوس استفاده کند.

بدون هیچ بحثی استفاده از رابط گرافیکی مناسب تر و راحت تر است،اما مشکل آنجاست که هرتنظیمی رابط گرافیکی و پنجره ای برای خود ندارد،یعنی بخش عظیمی از پیکربندی های ویندوز از پیش تعریف شده اند و نیازی به دستکاری و یا تغییر ندارند،اما از همان روزهای اول معرفی ویندوز افراد حرفه ای تنظیمات بهینه تری از مقدار پیش فرض را  یافتند،این چنین بود که ترفندهای ویندوز و رجستری متولد شدند،اما باز هم این سوالات ادامه می یابد:مایکروسافت خالق ویندوز و رجستری بیشتر از ما می داند و یا ما از مایکروسافت باهوش تر هستیم؟

مایکروسافت باهوش است،باهوش تر از مایکروسافت هم وجود دارد!پس  باید همه ترفندها را اعمال کنیم؟خیر،چرا که مایکروسافت بهینه ترین و مناسب ترین تنظیمات را تعریف کرده است،یعنی کمترین مشکل و مناسب ترین عمل کرد برای همه کاربران،اینجاست که متوجه می شویم هیچ چیز نمی تواند برای همه بهترین باشد،اما مایکروسافت کوشیده است تا به شکلی عمومی رضایت همگان را جلب کند،پس یک ترفند رجستری در حقیقت چیزی جز تغییر تصمیمات از قبل گرفته شده مایکروسافت نیست.

اما با همه این توصیفات نمی توان منکر این مسئله شد که تنظیمات و پیکربندی هایی تحت عنوان ترفند وجود دارد که در برخی زمینه ها از مقدار پیش فرض برتر هستند و باعث بهبود کارایی ویندوز می شود.همچنین یک ترفند نمی تواند برای همه مفید باشد،چون همه افراد یک استفاده مشابه از ویندوز نمی کنند و همه قابلیت های ویندوز به یک اندازه مورد استفاده قرار نمی گیرد،ممکن است چندین قابلیت ویندوز را شما هرگز مورد استفاده قرار نداده و حتی از وجود آن بی خبر باشید ، اما همچنان از منابع سخت افزاری ویندوز استفاده کنند،برای مثال بسیاری از قابلیت های ویندوز که "سرویس" نام دارند برای اغلب کاربران خانگی کاربردی ندارند،نظیر پشتیبان گیری،دسترسی از راه دور،گزارش گیری،چاپ،فاکس،تاریخچه و ده ها قابلیت دیگر،البته هیچ یک از این قابلیت ها مربوط به رجستری نیستند، اکثر ترفنهای بهینه سازی روی این سرویس ها اثر می گذارند.*

پایان بخش اول

در بخش دوم به به تاریخچه بهینه سازی ویندوز و روش های حفظ سلامت و بهینه سازی درست آن در کنار معرفی برخی از ابزارها خواهیم پرداخت.

آیا برنامه های بهینه ساز و رفع اشکال ویندوز را خراب می کنند؟

با ما باشید

نویسنده:خبات کریمی

*=این مطلب نظر و تجربیات شخصی من می باشد،لذا می تواند حاوی اشتباهات و نکات نادرست باشد%

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

ممنون از مطلب مفید @};-

از نظر من برنامه های بهینه سازی واقعا عالی هستن من مدت خیلی زیادیی با دو عدد از این نرم افزارها کار میکنم

ویندوز شاید سالی یک بارم عوض نکنم با کمک این برنامه ها 

ویرایش شده توسط naderblue
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

ممنون از مطلب مفید @};-

از نظر من برنامه های بهینه سازی واقعا عالی هستن من مدت خیلی زیادیی با دو عدد از این نرم افزارها کار میکنم

ویندوز شاید سالی یک بازم عوض نکنم با کمک این برنامه ها 

درود بر شما دوست همیشگی ،از مشارکتتون در این بحث هم سپاس گذارم @};-

در قسمت دوم شاید نتایج جالبی ببینید،به نظرتون اگه یک برنامه بعد از نصب خود ویندوز اورجینال (بدون نصب حتی درایور ها)ده ها اشکال پیدا کنه چه مفهومی داره؟

منتظر بخش دوم باشید.

ویرایش شده توسط Extreme+
لینک به دیدگاه

درود بر شما دوست همیشگی ،از مشارکتتون در این بحث هم سپاس گذارم @};-

در قسمت دوم شاید نتایج جالبی ببینید،به نظرتون اگه یک برنامه بعد از نصب خود ویندوز اورجینال (بدون نصب حتی درایور ها)ده ها اشکال پیدا کنه چه مفهومی داره؟

منتظر بخش دوم باشید.

اینجوری که اسپویل کردی یعنی بدن دیگه :D 

لینک به دیدگاه

سلام

اول از اقای کریمی بابت این مطلب تشکر میکنم

نظرات ایشون جالب بود

در مورد پیدا کردن اشکال بله درسته بعضی از نرم افزار ها اشکال های زیادی حتی بدون نصب 1 برنامه یا درایور پیدا میکنند

و جای بحث زیادی داره

منتظر مقاله دوم هستیم تا بعد...

یاعلی

لینک به دیدگاه

با سلام

من آنتی ویروس Bitdefender نصب کردم fullscan کردم بعد اسکن مواردی که ویروس به نظر می یومدن زدم پاک کرد الان بعضی امکانات ویندوز کار نمی کنه!

مثلا برای رفتن از اکانت aminstraitor به اکانت دیگه باید از اون یکی logoff شم! مشکل بعدی نشان ندادن user pic ویندوز و نرفتن به بخش setting ویندوز و خیلی مشکلات دیگه (win 8.1 x64)... . جز ویندوز زدن راه دیگه ای هم هست برای حل این مشکلات؟

و کلا با استفاده ای که از اینگونه برنامه ها داشتم بیشترشون ویندور رو خراب می کنن و اعتقادی به همچین برنامه ها رو ندارم.

ویرایش شده توسط tm71
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

با سلام

من آنتی ویروس Bitdefender نصب کردم fullscan کردم بعد اسکن مواردی که ویروس به نظر می یومدن زدم پاک کرد الان بعضی امکانات ویندوز کار نمی کنه!

مثلا برای رفتن از اکانت aminstraitor به اکانت دیگه باید از اون یکی logoff شم! مشکل بعدی نشان ندادن user pic ویندوز و نرفتن به بخش setting ویندوز و خیلی مشکلات دیگه (win 8.1 x64)... . جز ویندوز زدن راه دیگه ای هم هست برای حل این مشکلات؟

سلام

چون بدافزار/ویروس سیستم عامل رو خراب کرده،البته اگه آپدیت هست،چون ممکنه هنوز هم سیستم آلوده باشه- 2راه داری

1 تعویض ویندوز

2-رفع اشکال که من این برنامه رو توصیه میکنم.

Portable (7.50 MB)

tweaking_download.gif - Direct Download

سلام

اول از اقای کریمی بابت این مطلب تشکر میکنم

نظرات ایشون جالب بود

در مورد پیدا کردن اشکال بله درسته بعضی از نرم افزار ها اشکال های زیادی حتی بدون نصب 1 برنامه یا درایور پیدا میکنند

و جای بحث زیادی داره

منتظر مقاله دوم هستیم تا بعد...

یاعلی

سلام بر شما جناب نجفی @};-

ممنون از لطفتون

اینجوری که اسپویل کردی یعنی بدن دیگه :D

عزیز بخش دوم رو ببینی انقد ساده نخواهد بود

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...