رفتن به مطلب

Recommended Posts

مقدمه

 

همیشه یکی از دغدغه های مهم شرکت ها،کمپانی ها،سازندگان و ناشران نرم افزارها،بازیها،فیلم ها و سخت افزار ها و... این بوده که مشتریانشونو تشویق به خرید محصولات اوریجینال کنند.اما این کمپانی ها احساس کردند که این سیاست حتی با وجود قانون کپی رایت در کشورهای پیشرفته، کافی نیست.به همین دلیل کمپانیها با استفاده از سلاحی بنام Digital Rights Management یا DRM، وارد مبارزه با جلوگیری از کرک شدن و نشر و کپی آن در اینترنت به صورت مجانی شدند.

 

DRM چیست؟

 

مدیریت حقوق دیجیتالی یا همون DRM به فناوری گفته می‌شود که سازندگان سخت افزار ،ناشران ، و دارندگان حق تکثیر به کار می‌برند تا استفاده از ابزارهای دیجیتالی یا خود محتوای دیجیتال را کنترل کنند. این اصطلاح برای فناوری‌هایی استفاده می‌شود که نمی‌گذارند محتوای دیجیتال به شکلی جز آن که عرضه‌کنندهٔ آن می‌خواهد، به کار بروند.

 

اما استفاده از این سیستم موافق و مخالفانی هم دارد.

 

مخالفان می‌گویند که شواهدی نیست که نشان دهد این فناوری به جلوگیری از نقض حق تکثیر کمکی کرده باشد و این که شرکت‌های بزرگ با گذاشتن قفل روی محصولاتشان رقابت و نوآوری را سرکوب می‌کنند.

 

اما موافقان در جواب می گویند که گذاشتن قفل بر روی دارایی‌های دیجیتال به همان دلیلی لازم است که گذاشتن قفل واقعی بر روی اموال شخصی برای جلوگیری از دزدی لازم است.

 

ولی مشکل اینجاست که این قفل‌های دیجیتال گاهی ممکن است جلوی کارهای کاملاً قانونی را هم بگیرند؛ مثلاً نگذارند که کاربران از سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌هایشان نسخهٔ پشتیبان بگیرند، یا نگذارند که محتوای دیجیتال در یک کتابخانه با دیگران به اشتراک گذاشته شود، یا نگذارند که پژوهشگران برای کار پژوهشی و آموزشی خود بر طبق قانون‌های استفاده منصفانه به اثر دسترسی داشته باشند.برخی از مخالفان، مانند بنیاد نرم افزار های آزاد، می‌گویند که به‌کاربردن واژهٔ (حقوق) در اصطلاح (مدیریت حقوق دیجیتال) گمراه‌کننده است، و پیشنهاد می‌کنند که به جای آن مدیریت محدودیت‌های دیجیتال (digital restrictions management) به‌کار برده شود. دیدگاه آن‌ها این است که محدودیت‌هایی که دارندگان حق تکثیر با این کار می‌گذارند، فراتر از قانون‌های حق تکثیر فعلی است، و این محدودیت‌ها نباید در قانون‌های آینده نیز به رسمیت شناخته شوند.

 

                                                

wol_error.gif اینجا را کلیک کنید تا این تصویر را در اندازه واقعی آن ببینید.

99976033292729995016.jpg

 

 

حالا میریم سر اصل مطلب. Denuvo چیست؟

 

denuvo نرم افزاریست برای تامین امنیت محتوای فیلم ها،نرم افزار ها،بازیها و کتاب های الکترونیکی که بخش هایی از توسعه این نرم افزار را sony DADC بر عهده دارد.سیستم ضد سرقت Denuvo،قوی تر از سیستم های DRM طراحی شده ولی عملا یک سیستم DRM محسوب نمیشود.

 

شایعات زیادی در مورد denuvo در وبسایت های غیر رسمی گسترش پیدا کردند و سایت های خبری رسمی هم آن ها را منتشر کردند.اما وبسایت رسمی denuvo این شایعات را رد و به آنها پاسخ داد.

 

بخش هایی از این شایعات و پاسخ وبسایت denuvo:

 

شایعه 1: سیستم ضد سرقت denuvo ،یک سیستم DRM است.

 

جواب:سیستم ضد سرقت denuvo ،از دسترسی به فایل های اجرایی بازی برای اصلاح یا اشکال زدایی در فایلها(کرک کردن) جلوگیری میکند و درواقع مانع اصلاح خود سیستمهای DRM ای میشود که به عنوان مثال در اوریجین و استیم بکار می روند.

 

شایعه 2:سیستم ضد سرقت denuvo به دلیل انتقال پارت های بازی از رم به هارد دیسک به طور مداوم ،منجر به کوتاه شدن طول عمر هارد دیسکهای SSD میشود.

 

 

جواب:سیستم ضد سرقت denuvo به هیچ وجه بر پایه دستورات I/O مصرف کننده هارد دیسکها اجرا نمیشود.

 

شایعه 3:سیستم ضد سرقت denuvo، باعث کرش کردن بازیها میشود.

 

جواب: سیستم ضد سرقت denuvo،یکی از پایدارترین نرم افزارها است که این موضوع در اجرای چندین بازی که به این سیستم مجهز هستند،اثبات شده است. مانند اجرای بازی fifa 15 بدون کرش و بدون مشاهده هیچگونه مشکلی.

 

شایعه 4:سیستم ضد سرقت denuvo باعث میشود که به عملکرد اجرای بازی ضربه بخورد.

 

جواب: فقط عملکرد توابع غیر ضروری بازی توسط پردازش سیستم denuvo بکار میرود،این سیستم اثر محسوسی در عملکرد اجرای بازی ندارد.

 

 

در مورد شایعه 2 و 4 با اینکه سایت denuvo رد کرده متاسفانه بنظر میاد که حقیقت دارن.تو گوگل یه سرچ بزنید متوجه میشید.در مورد شایعه 2و4 تو فروم سایت bioware کاربرانی در مورد همین موضوع گزارش دادن که هنگام اجرای dragon age تو یک ساعت 150000 عملیات copy/paste در هنگام استفاده از هارد ssd انجام میشه که همین باعث آسیب زدن به هارد و اشغال سی پی یو و رم و افت فریم در بازیها میشه. قراره  bioware یه آپدیت واسه فیکس کردن این مشکل بده.

 

 

 

و در آخر لیست تعدادی از بازیهایی که از این سیستم استفاده میکنند:

 

Dragon age: Inquistion

 

FIFA 15

 

Lord of the fallen

 

 

 

 

 

دوستان نظر شما چیه؟ به نظر شما بالاخره این سیستم هم هک میشه و به تاریخ میپیونده؟ یا نه جدا بدبخت شدیم؟؟؟smiley-frown.gif

لینک به دیدگاه
Share on other sites

=)) بدبخت شدیم  :(  :wacko:  :crying:

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...