رفتن به مطلب

بخورید،بخوابید،بازی کنید! (نکاتی مفید در انتخاب سیستم گیمینگ)

AORUS
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه

بخورید،بخوابید،بازی کنید*

42212_1_booting-up-gaming-world-pc-start

آیا بازی ها مدرن امروزی نظر شما را به خود جلب کرده است؟ و یا دوستانتان درباره کامپیوترهای جدید و بازی های مورد علاقه شان صحبت می کنند و شما هم مایلید به دنیای اعجاب انگیز گیمینگ وارد شوید؟ در مطلب پیشرو به نکاتی مفید هنگام انتخاب و خرید یک سیستم گیمینگ می پردازم.

کاربری

پیش از هرچیز باید از خود بپرسید که آیا من یک گیمر تفننی هستم و یا یک گیمر هاردکور(خوره بازی) ؟همچنین از خود پرسید که : با کامپیوترم چه کارهایی انجام خواهم داد؟آیا صرفا همانند یک کنسول برای گیمینگ مورد استفاده قرار می گیرد و یا توسط اعضای خانواده به منظور وبگردی و سرگرمی بکار گرفته می شود؟دلیل اینکه پیش از خرید سیستم جدیدتان باید به این سوالات پاسخ دهید را میتوان چنین دانست که کامپیوتر های گیمینگ سخت افزارهایی دارند که بجز برای اجرای بازی ها با جزئیات گرافیکی بالا،لازم نیستند.

اگر یک گیمر تفننی هستید قطعات میانرده به بالا را انتخاب کنید.،به عنوان یک گیمر تازه کار گزینه های بسیار زیادی در انتخاب سخت افزار های گیمینگ دارید که خود میتواند کاملا گیج کننده باشد.

بازی ها تعیین کننده هستند

بازی هایی که به آنها علاقه دارید تفاوتی اساسی را در انتخاب کامپیوتر گیمینگ تان ایجاد می کند.اگر بدنبال اجرای بازی ها با گرافیک قابل قبول هستید و یا برای مثال میخواهید Battlefield Hardline را تجربه کنید؛میبایست کارت گرافیکی حرفه ای تهیه کنید.البته این بدان معنا نخواهد بود که بدون کارت گرافیک قدرتمند قادر به اجرای آن نیستید اما همه بازی ها حداقل سیستم مورد نیاز و سیستم توصیه شده(مناسب) دارند.باید در نظر داشت که برخی از بازی ها با حداقل سیستم به خوبی اجرا نمی شوند پس عاقلانه تر این است که در صورت امکان پا را فراتر از حداقل نیازمندی ها بگذارید.

8wvzesidt29wffqbwp5k.jpg

آینده نگری

بدون شک نه دنیای گیمینگ متوقف می شود و نه شما ! پس آینده نگر باشید،با این حال همه ما میدانیم که تهیه برترین سخت افزارهای روز همیشه هزینه های بالایی را در بر دارد.

چند توصیه:

• سیستم قابل ارتقاء تهیه کنید

بسیاری قدرت سیستم های گیمینگ را صرفا در کارت گرافیک می بینند اما این مسئله بدون شک اشتباه است.اساس و پایه سیستم شما باید قابل ارتقا باشد اما چگونه؟

بیس یا پایه هر کامپیوتری چیزی نیست بجز مادربرد،پس منطقی است که به این بخش اساسی اهمیت ویژه ای دهید خصوصا که پردازنده های انتخابی کاملا به مادربرد بستگی دارند،در این مورد بهتر است مادربردی را انتخاب کنید که علاوه بر کیفیت،پایداری و امکانات مناسب،سوکت پردازنده ای بروز داشته باشد،به عنوان نمونه بجای تهیه یک مادربرد و پردازنده حرفه ای سوکت 1155،انتخاب سوکت 1150 کاملا منطقی تر بوده و در آینده می توانید براحتی آن را ارتقاء دهید.علاوه بر سوکت پردازنده ،چیپ ست یا تراشه مادربرد اهمیت فوق العاده  ای دارد چرا که قابلیت های مادربرد مستقیما با آن در ارتباط است، از این رو توصیه می شود که حداقل تراشه ای میان رده و نه ارزان قیمت تهیه کنید.

• قطعات مخصوص گیمینگ بگیرید

اکثر سازندگان سخت افزار محصولاتی اختصاصی (با پسوند ها و پیشوند هایGaming) به منظور گیمینگ تولید کرده اند اما تفاوت آن ها با دیگر محصولات حرفه ای و حتی گران قیمت در چیست؟قطعات مخصوص گیمینگ علاوه بر ظاهر زیبایشان،پایداری و کیفیت بالاتری دارند،در حقیقت گیمینگ فشار زیادی را میتواند به اجزای اصلی سیستم وارد کند و در قطعات گیمینگ از اجزای با کیفیت و پایدار درکنار  خنک کننده های قدرتمند استفاده شده  است،از تفاوت های دیگر می توان به امکانات جانبی اشاره کرد،به عنوان مثال ماردبرد های گیمینگ تراشه صدای باکیفیت تری و کارت گرافیک های گیمینگ نرم افزارهای ویژه ای  دارند.

• هر روز سیستم را ارتقاء ندهید!

برخی از گیمرها به محض ورود هر سخت افزار جدیدی سیستم خود را ارتقا و یا حتی کاملا تغییر می دهند ،اما این کار اشتباه است مگر اینکه وضع مالی خوبی داشته باشید و یا در فروش قطعات دچار ضرر نشوید!

تولید کنندگان سخت افزار همواره می کوشند تا محصولات جدیدتری تولید کنند اما همیشه جدیدتر خیلی متفاوت نیست،برای مثال یک پردازنده جدید از همان خانوده شاید حداکثر تا 10% برتری داشته باشد که در عمل این مقدار قابل چشم پوشی است و برای شما نمی تواند زیاد مفید باشد.

پس توصیه می شود که از ارتقای زود به زود و با ورود هر محصول جدیدی اجتناب کنید،در عوض در همان ابتدا قطعات برتری انتخاب کنید.اما بخوبی میدانم که هیچ کسی نمی تواند تا ابد در برابر فناوری ها و محصولات جدید تاب بیاورد،چاره چیست؟

تا زمانی که محصولات جدید خیلی تغییر نکرده اند سراغشان نروید،برای مثال یک پردازنده جدید i5 هازول  سوکت 1150 نمی تواند در عمل تفاوت فاحشی با هم خانواده قبلی خود داشته باشد مگر نسل و یا فناوری بکار رفته بکلی دگرگون شده باشد.

• عجله نکنید

اغلب اوقات محصولات نسل جدید خیلی گران هستند و اگر در همان ابتدا به خرید آنها اقدام کنید احتمالا در آینده ای خیلی نزدیک پشیمان می شوید،البته این مسئله برای مشتاقان فناوری های جدید اهمیت زیادی ندارد و برخورداری از آخرین محصولات روز میتواند کاملا رضایت بخش باشد.همچنین با ورود هر نسل جدیدی پرچمدار آن نسل در ابتدا وارد بازار نمی شود و ممکن است که دومین و یا چندمین محصول آن نسل در مقایسه با محصولات اولیه بسیار بهینه تر و برتر باشند.

*:نام و شعار یک توسعه دهنده بازی های ویدئویی(ویکیپدیا)

بخش اعظم متن فوق نظر شخصی بنده بوده و میتواند درست نباشد.

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

عالی بود خبات جان. برای خرید همیشه سعی کنید مادربرد با امکانات مخصوص گیمینگ و جدید انتخاب کنید (مثل Z97)، سی پی یو با قدرت بالا (مثل i5-4690K) و رم با حجم مناسب (حداقل 8 گیگ).این 3 قطعه، چون اکثر مواقع برای ارتقاء نیاز هست کل سیستم عوض شوند، اهمیت زیادی دارند و همیشه باید با قدرت بالا انتخاب شوند که در آینده اگر مشکلی در اجرای بازی ها پیش اومد، فقط با یک ارتقاء کارت گرافیک جانی دوباره به سیستم بدیم... ولی اگه CPU توی اجرای بازی کم بیاره، باید مادربرد رو هم باهاش عوض کرد که خرج زیادی رو میزاره روی دست گیمر (مخصوصا اگه بخواد به نسل DDR4 ارتقاء بده)

لینک به دیدگاه

سلام

در ایران رعایت این نکات ضروریه چون نه درآمد هست،نه قیمت واقعی.

لینک به دیدگاه

درود و تشکر به اقا خبات عزیز @};- @};- :x . ممنون مقاله خوبی بود :clapping: :clapping: . من منتظر ادامه اش در اینده خیلی نزدیک هستم ^_^ .

لینک به دیدگاه

درود جناب کریمی عزیز

تقریبا  95% سیستم بعدیم دقیقا شبیه جملاتتون در بالا جمع شده.

اون 5% باقیمانده هم دیگه جایی برای ارتقا دادن نیست.

جناب کریمی یه سئوال تخصصی فرق بین رم DDR4 و DDR3 از لحاظ قدرت در گیم چه قدره؟؟؟؟؟؟خواهش میکنم بگو فرق زیادی ندارن  :Praying:  :Praying:  :Praying:  :Praying:

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

خب وقتی هر امکاناتی که میاد رو چیپست جدید عمل میکنه دیگه چه فایده... 

کلا  باید یه سیستم خوب نسبت به نیازهامون بست هر دفعه استفاده کرد چند سال دور انداخت یکی دیگه خرید... و تنها قطعه ای که میشه راحت ارتقا داد گرافیک و رم هست  :D

لینک به دیدگاه

چه عنوان باحالی :laughing:

یاد آیه بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید افتادم  :)

البته نسل آینده کم کم داره به این سمت پیش میره که فقط از سیستم استفاده تفننی بشه و بس! 

من خودم گاهی اوقات تابستون اونقد میشینم سر کامپیوتر که ادم اصلا مغزش قاطی می کنه چیز خوبی نیس زیاد درگیرش نشین 

بابت مقاله هم ممنون آی کریمی  @};-

لینک به دیدگاه

خبات جان این تاپیک برای بهشت خوبه!!! تو این دنیا بازی کردن بیش اندازه خوب نیست. مهم پول در آوردن از سیستمه و گیم تو حد خودش باعث رفع خستگی میشه ...

لینک به دیدگاه

سلام و تشکر از خبات عزیز. دوستان کسی هست تفاوت واقعی قدرت چیپست مادربرد توی گیم رو بگه؟

جدا از سری z و بحث اورکلاک دقیقا چه تفاوتی (تو چه ضمینه هایی و به چه درصد) بین یک چیپست مثلا H81 با PCIe 3 در مقابل یه B85 یا H97 وجود داره؟ این همیشه برام سوال بوده و تو هیچ سایت خارجی ای هم نتونستم جوابی براش پیدا کنم!

ویرایش شده توسط hemen47
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام

با جیب پر پول اول از همه !

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

دمت گرم داش خبات.

کاملا واقعیت رو گفتی

@};-

کاش دکمه لایک داشت

دمت گرم

@};-

عالی بود خبات جان. برای خرید همیشه سعی کنید مادربرد با امکانات مخصوص گیمینگ و جدید انتخاب کنید (مثل Z97)، سی پی یو با قدرت بالا (مثل i5-4690K) و رم با حجم مناسب (حداقل 8 گیگ).این 3 قطعه، چون اکثر مواقع برای ارتقاء نیاز هست کل سیستم عوض شوند، اهمیت زیادی دارند و همیشه باید با قدرت بالا انتخاب شوند که در آینده اگر مشکلی در اجرای بازی ها پیش اومد، فقط با یک ارتقاء کارت گرافیک جانی دوباره به سیستم بدیم... ولی اگه CPU توی اجرای بازی کم بیاره، باید مادربرد رو هم باهاش عوض کرد که خرج زیادی رو میزاره روی دست گیمر (مخصوصا اگه بخواد به نسل DDR4 ارتقاء بده)

@};-

درود،متاسفانه شاهدیم که برخی از عزیزان مادربردهای معمولی که بدون هیچ دلیل خاصی گرانقیمت هستن رو انتخاب میکنن،(نظیر asus zXX-a)

سلام

در ایران رعایت این نکات ضروریه چون نه درآمد هست،نه قیمت واقعی.

دقیقا این مطلب هم برای ما کاربران ایرانیه که محدودیت های متعددی داریم

درود و تشکر به اقا خبات عزیز @};- @};- :x . ممنون مقاله خوبی بود :clapping: :clapping: . من منتظر ادامه اش در اینده خیلی نزدیک هستم ^_^ .

:x

درود

امیدوارم که مفید بوده باشه

درود جناب کریمی عزیز

تقریبا  95% سیستم بعدیم دقیقا شبیه جملاتتون در بالا جمع شده.

اون 5% باقیمانده هم دیگه جایی برای ارتقا دادن نیست.

جناب کریمی یه سئوال تخصصی فرق بین رم DDR4 و DDR3 از لحاظ قدرت در گیم چه قدره؟؟؟؟؟؟خواهش میکنم بگو فرق زیادی ندارن  :Praying:  :Praying:  :Praying:  :Praying:

@};- :x

سلام عزیز

چون DDR4 کلا یه پلتفرم متفاوته نمیشه فقط رم رو مقایسه کرد،پلتفرم های 2011-v3 عالی هستن،از دیدگاه من فعلا خرید DDR4 منطقی نیست و همین نسل 3 با اورکلاکینگ کافیه

درود

خب وقتی هر امکاناتی که میاد رو چیپست جدید عمل میکنه دیگه چه فایده... 

کلا  باید یه سیستم خوب نسبت به نیازهامون بست هر دفعه استفاده کرد چند سال دور انداخت یکی دیگه خرید... و تنها قطعه ای که میشه راحت ارتقا داد گرافیک و رم هست  :D

درود نیما جان

موافقم،هروز دنبال قطعات جدید بریم فقط دردسرش عایدمون میشه

چه عنوان باحالی :laughing:

یاد آیه بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید افتادم  :)

البته نسل آینده کم کم داره به این سمت پیش میره که فقط از سیستم استفاده تفننی بشه و بس! 

من خودم گاهی اوقات تابستون اونقد میشینم سر کامپیوتر که ادم اصلا مغزش قاطی می کنه چیز خوبی نیس زیاد درگیرش نشین 

بابت مقاله هم ممنون آی کریمی  @};-

درود دوست خوبم

کم پیدایی عزیز،خوشحالم که مورد پسند قرار گرفته،نظر لطفتونه

موفق باشید @};-

خبات جان این تاپیک برای بهشت خوبه!!! تو این دنیا بازی کردن بیش اندازه خوب نیست. مهم پول در آوردن از سیستمه و گیم تو حد خودش باعث رفع خستگی میشه ...

مگه اینجا بهشت نیست؟ :D

سلام و تشکر از خبات عزیز. دوستان کسی هست تفاوت واقعی قدرت چیپست مادربرد توی گیم رو بگه؟

جدا از سری z و بحث اورکلاک دقیقا چه تفاوتی (تو چه ضمینه هایی و به چه درصد) بین یک چیپست مثلا H81 با PCIe 3 در مقابل یه B85 یا H97 وجود داره؟ این همیشه برام سوال بوده و تو هیچ سایت خارجی ای هم نتونستم جوابی براش پیدا کنم!

درود و احترام

عزیز کلا چیپ ست های اینتل رو میشه به 3 دسته تقسیم کرد

1-ارزان قیمت نظیر سری H که به هیچ عنوان برای گیمینگ و قطعات قدرتمند مناسب نیستند.H81  اصولا از PCIe 3 پشتیبانی نمیکنه و کنترولر داخلیش هم نسل 2 هست،اگه چنین بردی دیدین بدون شک کنترولر بریج بهش اضافه کردن

2-سری میانی که تا حدودی برای گیمینگ و قطعات حرفه ای مناسبه،نظیر سری B  و برخی از H ها نظیر H87 و H97،بردهای مبتنی بر این چیپها قابلیت اورکلاکینگ ندارن اما ارزان قیمت و البته امکانات زیادی دارن(شخصا H97 انتخاب کردم چون درکنار قیمت پایین امکانات خوبی داره)

3-سری های حرفه ای و قدرتمند نظیر z و x که علاوه بر اورکلاکینگ توانایی بالایی در پشتیبانی از کارت گرافیک ها و پردازنده های قدرتمند و البته رم ها دارن

با سیستم من وارد بازی بشید :D  :)  :x 

رایگان؟

سلام

با جیب پر پول اول از همه !

100%

لینک به دیدگاه

آقا من به این بردم تا Gtx 670 روش سوار کردم هیچی هم نشد

بنده به نظرم مادر برد هیچ ربطی به قدرت گرافیک نداره

و تنها چیزی که به گراف ربط داره

رم حجم بالا + cpu

لینک به دیدگاه

@};- :x

سلام عزیز

چون DDR4 کلا یه پلتفرم متفاوته نمیشه فقط رم رو مقایسه کرد،پلتفرم های 2011-v3 عالی هستن،از دیدگاه من فعلا خرید DDR4 منطقی نیست و همین نسل 3 با اورکلاکینگ کافیه

مرسی دادا @};-  :x

لینک به دیدگاه

خسته نباشی

علاوه بر همه اینها باید یه اینترنت عالی با پینگ پایین داشته باشی تا از سیتسمت توی گیم لذت ببری

لینک به دیدگاه

درود و احترام

عزیز کلا چیپ ست های اینتل رو میشه به 3 دسته تقسیم کرد

1-ارزان قیمت نظیر سری H که به هیچ عنوان برای گیمینگ و قطعات قدرتمند مناسب نیستند.H81  اصولا از PCIe 3 پشتیبانی نمیکنه و کنترولر داخلیش هم نسل 2 هست،اگه چنین بردی دیدین بدون شک کنترولر بریج بهش اضافه کردن

2-سری میانی که تا حدودی برای گیمینگ و قطعات حرفه ای مناسبه،نظیر سری B  و برخی از H ها نظیر H87 و H97،بردهای مبتنی بر این چیپها قابلیت اورکلاکینگ ندارن اما ارزان قیمت و البته امکانات زیادی دارن(شخصا H97 انتخاب کردم چون درکنار قیمت پایین امکانات خوبی داره)

3-سری های حرفه ای و قدرتمند نظیر z و x که علاوه بر اورکلاکینگ توانایی بالایی در پشتیبانی از کارت گرافیک ها و پردازنده های قدرتمند و البته رم ها دارن

رایگان؟

100%

شرمنده ولی باز گلی گویی شد! اگرچه تفاوتی خاصی بین pci3 و 2 در حالت بیش از 4x هم وجود نداره (تست هاشو دیدم کسی خواست میذارم) و نهایت پرفورمنسی که بده 1% بیشتره، ولی خیلی از برند ها به استانداردهای تولید شده ی چیپ ها اکتفا نمیکنن و امکانات بیشتری روش میذارن (مثل همون pci e3 یا تعداد بیشتر usb3 و پوت های sata 3 و... ). در هر صورت ولی خب همه از Celeron تا i7 رو پشتیبانی میکنن. سوالمو دقیقتر بگم: بدون اورکلاک آیا تفاوتی بین یه سیستم مثلا

4790 H81 +  i7 با pcie3 +  یه گرافیک قدرتمد مثلا 970 + رم 2*4 1600

با یه سیستم:

4790 H97 +  i7 با pcie3 +  یه گرافیک قدرتمد مثلا 970 + رم 2*4 1600

وجود داره تو فریم ریت بازیها یا قدرت پردازشی تو نرم افزارها و...؟ اگه جواب مثبته چه تفاوتی؟ با اعداد و ارقام و درصد میشه بگید؟
لینک به دیدگاه

آقا من به این بردم تا Gtx 670 روش سوار کردم هیچی هم نشد

بنده به نظرم مادر برد هیچ ربطی به قدرت گرافیک نداره

و تنها چیزی که به گراف ربط داره

رم حجم بالا + cpu

مادربورد مهم میشه اگه دنبال استفاده همزمان از 2 یا چند کارت باشید. هم از لحاظ تعداد pcie و هم از لحاظ مقدار پهنای باندی که میده در حالت چند کارته.

لینک به دیدگاه

داغ دلم تازه شد الان دربدر دنبال یه سیستم خوبم فقط برای GTA V که یه ماهه دیگه میاد...

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

دوستان عزیز تاپیک رو چپ نکنین که باعث بسته شدنش بشین

ممنونم

@};- @};- :x @};- @};-

ویرایش شده توسط atagamer
لینک به دیدگاه

داغ دلم تازه شد الان دربدر دنبال یه سیستم خوبم فقط برای GTA V که یه ماهه دیگه میاد...

دقیقا :crying:

لینک به دیدگاه

حالا ادامه این مطلب گذاشتید کی از تنور بیرون میاد؟؟؟؟؟؟؟ :) :) :) :)

ویرایش شده توسط kamrani
لینک به دیدگاه

• 2 ماه بعد...

درود

یادمه حدود 15 سال پیش کمتر یا بیشتر تازه مین با سوکت 478 اومده بود سیپیو هم همه مدل بود از سلرون تا فول کش

اون موقع میشد یه مین توپ بخری سیپیو رو ضعیف برداری و رم ها پایینتر تا هزینت کمتر بشه و  بعدا جا برای ارتقا تا 2 سال داشته باشی و قطعات جدید تر رو با قیمت کمتر بخری

ولی از یه جایی شروع کردن به تعویض نسل سیپیو تعویض سوکت ها که دیگه محاسبات رو بهم ریختن  با این شرایط شما نهایتن 1 سال میتونی از اون نسل استفاده کنید

مطمئنا در سال بعدی یا نسل عوض میشه یا سوکت سیپیو یا ورودی ها و خروجی های روی مین

خبات جان ممنون از خبر

ویرایش شده توسط teknesian
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...