رفتن به مطلب

شرح کامل مشکل حافظه در کارت های GTX 970

AORUS
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه

Award-GeForce-GTX-970.jpg

طی روزهای اخیر شایعات زیادی مبنی بر مشکل GTX 970 در تخصیص حافظه که آن را به 3.5 گیگابایت محدود می کرد منتشر شد و در تاپیک های قبلی به آن پرداختیم،این مسئله می تواند باعث دل سردی بسیاری از دارندگان فعلی GTX 970 و یا سردرگمی کسانی که قصد خرید آن را  داشتند شود،لذا در این تاپیک به تشریح ماجرا می پردازیم.

NVIDIA-GM2043.jpg

کل ماجرا از آنجا شروع شد که برخی دارندگان GTX 970 از مشکل در تخصیص حافظه کارت هایشان می گفتند.این مشکل به ویژه در رابطه با GTX 970 بود که باعث می شد تا نتوان کل 4 گیگابایت حافظه مستقل کارت را استفاده کرد.کاربران به طور فزاینده ای گزارش می کردند که حداکثر استفاده از حافظه ویدئویی از 3.5 گیگابایت فراتر نمی رود.با فاصله کمی در لیون کامپیوتر این مسئله را مطرح کردیم اما با توجه به اینکه شواهد قابل استنادی در دست نبود خیلی جدی گرفته نشد بلاخص که شخصا به 970 دسترسی نداشتم تا این مسئله را بررسی کنم.پیش از آنکه در مورد خود مشکل و اینکه میتوان آن را مشکل خواند یا نه ،توجه شما را به بیانیه ای که بسیاری از وب سایت های شناخته شده آن را به انویدیا انتصاب می دهند جلب میکنم.

در بیانیه ای که وب سایت PCPer.com منتشر کرده،انویدیا وجود مسئله ای ابهام انگیز در تخصیص حافظه که باعث نگرانی مشتریان شده را تایید کرده و مختصر توضیحی نیز ارائه کرده است:

GeForce GTX 970 دارای  4 گیگابایت حافظه ویدئویی مستقل می باشد.اما 970 پیکربندی Streaming Multiprocessor متفاوت از 980 و خطوط کمتری به حافظه سیستم دارد.برای مدیریت بهینه ترافیک حافظه در این پیکربندی،ما  حافظه ویدئویی را به دو بخش 3.5 و 0.5 گیگابایتی تقسیم کرده ایم.پردازنده گرافیکی در دسترسی به 3.5 گیگابایت نخست اولویت بالایی دارد.زمانی یک بازی به کمتر از 3.5 گیگابایت حافظه ویدئویی برای ترسیمات خود نیاز داشته باشد فقط به 3.5 گیگابایت نخست دسترسی خواهد داشت و برنامه هایی که میزان(حداکثر) حافظه را می سنجند 3.5 گیگابایت را تشخیص می دهند اما در 980 اینگونه نیست.زمانی که یک بازی به بیش از 3.5 گیگابایت حافظه ویدئویی نیاز داشته باشد ما از هر دو بخش(هم 3.5 و هم0.5) استفاده می کنیم.

ما متوجه هستین که این سوال به وجود خواهد آمد که در صورت استفاده از 500 مگابایت آخر کارایی GTX 970 چه تغییری خواهد کرد؟برای فهمیدن این مسئله بهترین راه بررسی عملکرد بازی ها است.در مقیاسه ای بین GTX 980 و  970 با یک بازی که کمتر از 3.5 گیگابایت حافظه استفاده  می کند و سپس بالا بردن تنظیمات آن برای فراتر رفتن از 3.5 گیگابایت آمده است:

bzdunueigkz7v3hidv6y.jpg

با بالابردن تنظیمات در بازی Shadows of Mordor،کارت GTX 980 از خود افتی 24 درصدی و GTX 970 افتی 25 درصدی را نشان داده که اختلاف 1% است.در بازیBattlefield 4 میزان افت GTX 980 ک475 درصد وGTX 970 ک 50 درصد بوده،تفاوتی 3% درصدی.در بازی CoD: AW میزان افت GTX 980 ک 44% و میزان افت GTX 970 ک 4% بوده،اختلاف 3%.همانطور که میبنید در استفاده از قسمت 500 مگابایتی،اختلاف GTX 970 و  GTX 980 بسیار ناچیز است.

طی بررسی های صورت گرفته در حقیقت GTX 970 میتواند از کل 4 گیگابایت استفاده کند اما عملکرد 500 مگابایت پایانی متفاوت و جالب است.

هم طبق گفته انویدیا و هم طبق حدس و گمان های قبلی این مشکل از آنجا ناشی می شود که GTX 970  مبتنی بر نسخه ای تقلیل یافته از تراشه GM204-200 است اما برادر بزرگتر  آن GTX 980 از تراشه کامل GM204  برخوردار است.در ساخت GTX 970 از همان تراشه GTX 980  با این تفاوت که بخش هایی از آن عمدا غیر فعال و تقلیل یافته، استفاده شده است.در حقیقت انویدیا بجای ساخت یک تراشه ضعیفتر ازGTX 980 برای کارت ارزان تر خود،GTX 970 از همان تراشه GTX 980 استفاده کرده اما بخشی هایی از آن را برای کاهش کارایی غیر فعال کرده تا تفاوتی میان GTX 980 و GTX 970 ایجاد شود.

تراشه GM204-200 بکار رفته در GTX 970 در مجموع 3 واحد SMM غیرفعال شده دارد که غیر فعال بودنشان برخی از اجزای مدیریت حافظه را در مقیاسه باGTX 980 با همان میزان حافظه کاسته است و به همین دلیل انویدیا چیدمان حافظه را به دو بخش 3.5 و 0.5 گیگابایتی تقسیم کرده که باعث می شود تا 3.5 گیگابتی اصلی بدلیل کمبودی که ذکر کردیم دچا افت کارایی نشود.

اگر این مشکل وجود نداشت؟؟؟؟؟؟؟

با اینکه انویدیا نگفته که در صورتی که GTX 970 چنین مشکلی نداشت کارایی آن با GTX 970 فعلی تا چه حد متفاوت می بود اما با توجه به بیانیه و ارقام خود انویدیا میتوان آن را چنین تصور کرد*:

2vbhaiyp7ybivqlaij1f.jpg

با این فرض اغلب کاربران در صورتی که از وضوح تصویر های بالا نظیر 4K  و یا مولتی مانیتور استفاده نکنند ،مشکلی نخواهند داشت.البته میدانیم که نه GTX 980 و نه GTX 970 در وضوح 4K بصورت یگانه کافی نخواهند بود.

*:wccftech

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

بسیار عالی خبات جان ممنون بابت این خبر :x @};- من امروز 970 به دستم رسید خیلی هم راضی هستم :)

لینک به دیدگاه

سلام و درود خدمت آقای کریمی.

این مشکلی که الان کارت گرافیک 970 داره فقط توی ریزولوشن 2k ,و 4k خودشو نشون میده؟؟؟؟؟؟؟

توی ریزولوشن 1080p و یا پایین تر مشکلی پیش نمیاد؟؟؟؟؟؟؟

ممنون مشم جواب بدبد.

لینک به دیدگاه

این مشکل نیست قیمت کمتری داره 970 از تیتان قوی تر هست من موندم اصلا چرا رو این موضوع زوم کردن 

770 دارم 30 تا 50 درصد از 970 ضعیف تر هست با قیمت 1300 خریداریی کردم با همین قیمت

میشد مدل زوتاک بگیرم 970 

خلاصه میخام بگم حالش ببرید 1 تا 5 درصد تقاوت ارزش صحبت نداره وقتی 970  کارت 780ti شکست میده حرفی برای گفتن نمی مونه

لینک به دیدگاه

من نمی فهمم چرا اینقدر مردم نگران این موضوع هستن 

الان کارت شما مشکل داره - کار نمی کنه - فرم کم می ده - قیمتش بالاست - حرارتش بالاست - مصرفش بالاست خدایی کدوم از این مشکلات رو داره 

کارت به این قدرت با معماری جدید و ..... از gtx 780 قوی تر هست ولی قیمتش در موقع لانچ فقط 330 دلار بود اما 780 موقع لانچ 700 دلار بود یعنی تمام این ها رو مردم گذاشتن کنار چسبیدن به 500 مگ مموری که اون هم فقط چند درصد در فرم دهی فرق ایجاد می کنه تازه اون 500 مگ هم کاملا قابل استفاده هست 

این موضوع برام جالب شده بود به همین دلیل به خانه ی یکی از دوستام رفتم که 2 تا 970 زوتاک گرفته بود ( زمانی که 1300 بود ) و یه مانیتور 1440p هم داره از اکانت اوریجین خودم استفاده کردم و چندتا بازی رو روش تست کردم اول از همه DAI رو تست کردم VRAM بین 3300 تا 3800 با توجه به محیطی که کارت باید رندر می گرفت و من به هیچ وچه استاترینگ و لگ و پریدگی تکستچر ندیم و همین کار رو با BF4 هم انجام دادم هر دو این بازی ها راحت تا 3900 مگ از مموری پر کردن ( همون جور که  انویدیا گفته در صورت نیاز استفاده می شده و اینجا هم نیاز بود استفاده شد ) و فرم هم روی هر دو بازی روی 60 قفل بود و پایین نمی امد توی بتل که راحت بین 80 تا 140 با توجه به مپ بازی می چرخید 

پس این موضوع رو دیگه کش ندید به خاطر چند درصد افت فرم 

و کارت هم از نوعی معماری خاص استفاده شده برای کاهش مصرف و ....  970 اصلا مشکل نداره 

و دوستانی که قصد خرید دارن با خیال راحت خرید کنید چون این کارت مشکلی خاص نداره 

تموم کنید این موضوع رو  :mad: 

ویرایش شده توسط alidadashnejad
لینک به دیدگاه

درود 

بهتر هست که دوستان تا 10 روز قبل از عید صبر کنن اگر نسخه بروز 970 وارد بازار شد اون رو بگیرند اگر نشد همینی که هست رو تهیه کنند 

من بدلیل علاقه ای که به DVB  و سمایل دریافت دارم 1 و خورده ای پای کارت نو رسیده دادم بعد از تهیه کارت با مشکلاتی همراه بود که هرچی 

به فروم مربوطه رفتم و سایرین که این مشکل رو داشتند پست زدند فقط عنوان شد که با ارایه درایور جدید حلش میکنن این درایور جدید هم ارایه شد و 

مشکل حل نشد و شرکت 2 نسخه دیگه از همون کارت رو روانه بازار کرد تا مشکل رو درست کنه و من هم کارت رو با کسر قیمت دادم رفت پی کارش

لینک به دیدگاه

منم موافقم واقعا عجیبه ! این کارت همچنان خوش قیمت و فوق العاده پرقدرت هست !!!!!!

حالا باز خوبه این سری در پست اول به این نکته توجه شد که یک کارت 970 یا 980 بتنهایی هیچ وقت نمیتونن 4k رو تجربه کنند !در حالت 1080 هم هیچ مشکلی وجود ندارد !

مثل اینکه فضایی باز شده تا فن های مختلف برعلیه یکی از بهترین گرافیک های دنیا اقدام به عمل تخریب بزنند !

جالب اینجاست امروز با 2 شخص متفاوت صحبت میکردیم راجع به این قضیه و این 2 دوست 770 داشتند بعد از انجام تست معروف اون ها هم همین حالت رو داشتند ( اگر نیاز هست اسکرین شات بذاریم )

ظاهرا این روندی هست که در سری 70 ها انجام میشه تا فرقی مشتری پسند با سری 80ها داشته باشند

حالا اینکه این سیسات درست هست یا غلط دوست داریم یا نداریم یه بحث دیگه هست ولی همچین صحبت از عیب میشه که انگار مثلا فرم میوفته یا کارت کرش میکنه !

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

منم موافقم واقعا عجیبه ! این کارت همچنان خوش قیمت و فوق العاده پرقدرت هست !!!!!!

حالا باز خوبه این سری در پست اول به این نکته توجه شد که یک کارت 970 یا 980 بتنهایی هیچ وقت نمیتونن 4k رو تجربه کنند !در حالت 1080 هم هیچ مشکلی وجود ندارد !

مثل اینکه فضایی باز شده تا فن های مختلف برعلیه یکی از بهترین گرافیک های دنیا اقدام به عمل تخریب بزنند !

جالب اینجاست امروز با 2 شخص متفاوت صحبت میکردیم راجع به این قضیه و این 2 دوست 770 داشتند بعد از انجام تست معروف اون ها هم همین حالت رو داشتند ( اگر نیاز هست اسکرین شات بذاریم )

ظاهرا این روندی هست که در سری 70 ها انجام میشه تا فرقی مشتری پسند با سری 80ها داشته باشند

حالا اینکه این سیسات درست هست یا غلط دوست داریم یا نداریم یه بحث دیگه هست ولی همچین صحبت از عیب میشه که انگار مثلا فرم میوفته یا کارت کرش میکنه !

دوست عزیز کسی توطئه نکرده،انویدیا قبلا جایی گفته بود این ماجرا رو؟خریدار برای 4 گیگ حافظه 256 بیتی با حداقل فرکانس 7 گیگاهرتز پول داده نه 3.5+0.5

از بحث فنی بگذریم این کار انویدیا اصلا اخلاقی و حرفه ای نبود%حتی اگر کوچکترین تاثیری هم نداشت باید میگفت.

اون برنامه برای 970 نوشته شده.

@};-

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

درود 

ایا کارت 780 یا 780TI رو هم تست کردید با خیر 

نمیدونم شاید اشتباه کنم ولی این مورد برای کارتهای رده  X70 مانند 

970 یا 670 یا 970 و رده های پایینتر است  نمیدونم سایر کاربران روی 

کارتهای  780-690 -یا سری تایتان هم این مورد رو دارند من ندیدم .

ویرایش شده توسط Analyser
لینک به دیدگاه

خوبه مصرف 970 رو 500 وات و دماش 95 نبود

اونوقت چی میگفتن؟

این کارت تکنولوژی های کار آمدی برای نور پردازی و حذف دندانه با کمترین افت کارایی داره دست کم نگیریدش

ویرایش شده توسط Assass1n
لینک به دیدگاه

دوست عزیز کسی توطئه نکرده،انویدیا قبلا جایی گفته بود این ماجرا رو؟خریدار برای 4 گیگ حافظه 256 بیتی با حداقل فرکانس 7 گیگاهرتز پول داده نه 3.5+0.5

از بحث فنی بگذریم این کار انویدیا اصلا اخلاقی و حرفه ای نبود%حتی اگر کوچکترین تاثیری هم نداشت باید میگفت.

اون برنامه برای 970 نوشته شده.

@};-

جناب کریمی عزیز اون منفی رو من ندادم یه وقت سوء تفاهم نشه .

والا منظور من امثال شما نیست دوست خوبم ولی روند رو منصفانه نگاه کنید ! کاملا مشخص هست .

در مورد بحث فنی بله حق با شماست باید انویدیا اعلام میکرد که 500 مگ آخر قدرت 3.5 گیگ رو ندارد ولی خب کدوم شرکتی تو دنیا صادق بوده ؟ و کدوم شرکتی تو دنیا هست که اگه روش زوم بشه پر از این مسائل نباشه ؟

درود 

ایا کارت 780 یا 780TI رو هم تست کردید با خیر 

نمیدونم شاید اشتباه کنم ولی این مورد برای کارتهای رده  X70 مانند 

970 یا 670 یا 970 و رده های پایینتر است  نمیدونم سایر کاربران روی 

کارتهای  780-690 -یا سری تایتان هم این مورد رو دارند من ندیدم .

بله 780 هم تست کردم هیچ مشکلی نداشت ظاهرا مشکل در سری های 70 ها نسل های متفاوت هست من تا الان 2 تا 770 تست کردم از برند Asus و یک 780

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام GTX 780 Ti

eqhx4n5tfci0_t.jpg

ویرایش شده توسط atagamer
لینک به دیدگاه

سلام

دوستان 770 4گیگ چطور؟

اونم این مشکل را دارد؟

کسی از دوستان تست کرده؟

لینک به دیدگاه

سلام GTX 780 Ti

eqhx4n5tfci0_t.jpg

سلام اقا عطا مثل اینکه کارت شما جان سالم به در برده  :D  @};-

لینک به دیدگاه

درود . خبات جان ممنون . طبق گفته های انویدیا این مشکلو یه چیز طبیعی فرض کرده . اونوقت چطور بعضی از نسخه های 970 به طور کامل از 4گیگ بهره میبره ؟؟؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام GTX 780 Ti

سلام آقا عطا

همونطور که دوستان گفتن کارت شما مشکلی نداره!البته این تست اختصاصا برای 970 نوشته شده @};-

سلام

دوستان 770 4گیگ چطور؟

اونم این مشکل را دارد؟

کسی از دوستان تست کرده؟

سلام

نه بحثی نیست فقط 970 @};-

درود . خبات جان ممنون . طبق گفته های انویدیا این مشکلو یه چیز طبیعی فرض کرده . اونوقت چطور بعضی از نسخه های 970 به طور کامل از 4گیگ بهره میبره ؟؟؟

دورد بر دانیال عزیز

به هر حال انویدیا خواسته توجیه کنه و از دید خودش مهم نیست،البته کاربران خودشون قضاوت میکنن،کل 4 گیگ قابل استفاده هست اما خودکار رو3.5 قرار میگیره اگه بیشتر بشه میشه 4 گیگ.چون 500 مگ آخر کندتره کارت رو طوری برنامه ریزی کردن تا وقتی به بیش از 3.5 نیاز نباشه 500 مگ آخر رو استفاده نکنه. @};-

لینک به دیدگاه

دوستان چند سوال که ذهنمو درگیر کرده 

الان طبق ان حرفی که اقا خبات عزیز گفتن دمورد 3.5 +500 اخر الان این کارت در چه شرایطی از 500 مگ استفاده میکنه یعنی اگه یه بازی 3700مگ حافظه بخواد استفاده میشه از 500 تا ؟ 

دوستانی که مانیتور 4k  با کارت 970 یه تست میزان استاده شده از حافظه بذارن ممنون میشم.

الان این خبر هنوز بطور رسمی از سوی انویدیا اعلام شده؟

لینک به دیدگاه

سلام

این بحث ها رو ول کنید برین با 970 دتون تا میتونید بازی کنید حالشو ببرید

خداییش اگه 970 ها 3.5 گیگ هم بودن بهترین کارت با توجه به قیمت هستن

کارتی که از تیتان قویتره 1300 آکبند میشه گرفت 3.5 هم باشه شک نکنید تو خریدش

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

پس با این شرایط دوستان یه تاپیک ایجاد کنند و فقط تست 970 بزارن تا ببینیم کدوم مدل و برند این مورد رو نداره و با خیال راحت خرید کنیم

لینک به دیدگاه

سلام به همه دوستان . چرا اینهمه شلوغش میکنین ؟

اینقدر کشش دادین ما هم مجبور به تست شدیم

چرا خودتون عملی امتحان نمیکنین

هم در بازی tomb raider و هم در برنامه های سه بعدی دیگه مثل 3ds max  بالای 4 گیگ مصرف تست شد در عکسی که قرار میدم همه چیز مشخصه .

qkbfmnps6l08z1ilb7mv.png

لینک به دیدگاه

هم در بازی tomb raider و هم در برنامه های سه بعدی دیگه مثل 3ds max  بالای 4 گیگ مصرف تست شد در عکسی که قرار میدم همه چیز مشخصه .

qkbfmnps6l08z1ilb7mv.png

چیپ کارتت برا کدوم شرکته ؟

لطفا برند رو کامل بتا مدل ذکر کنید و از کجا تهیه کردید 

لینک به دیدگاه

چیپ کارتت برا کدوم شرکته ؟

لطفا برند رو کامل بتا مدل ذکر کنید و از کجا تهیه کردید 

Zotac GTX 970 4GB GDDR5

از لیون کامپیوتر خریداری شده دوست گرامی .

لینک به دیدگاه

qkbfmnps6l08z1ilb7mv.png

دوست عزیز گفته میشه  سرعت پهنای باند دسترسی به 500 مگ  بخش دوم  کمتر از سرعت پهنای باند دسترسی به 3.5 گیگ بخش اول هست نه اینکه در دسترس نیست!

لینک به دیدگاه

اطلاعات بیشتر:

http://www.anandtech.com/show/8935/geforce-gtx-970-correcting-the-specs-exploring-memory-allocation

http://techreport.com/review/27724/nvidia-the-geforce-gtx-970-works-exactly-as-intended

حقایق جدید:

انویدیا دروغ گفته در مورد مشخصات 970.

ROP این کارت عدد 56  هست نه 64.

و کش L2 اش هم 1792 کیلوبایته نه 2048KB.

ویرایش شده توسط Core_i6
لینک به دیدگاه

دوست عزیز گفته میشه  سرعت پهنای باند دسترسی به 500 مگ  بخش دوم  کمتر از سرعت پهنای باند دسترسی به 3.5 گیگ بخش اول هست نه اینکه در دسترس نیست!

کاری  به رم و این چیزا ندارم نکته دیگه ای توی کارت ایشون توجه من رو جلب کرده

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...