رفتن به مطلب

یکی راهنمایی کنه مردم از این افت دهان

alidadashnejad
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام بر همگی 

کسی از دوستان راهی برای درمان یا کم کردن درد افت دهان می شناسه 4 تا افت همزمان زدم درد داره وحشتناک هیچی نمی تونم بخورم  

کمممممممممممممممممممممممممممممممک :crying:  :crying:  :crying:  :crying:  :crying:  

لینک به دیدگاه

سلام بر همگی 

کسی از دوستان راهی برای درمان یا کم کردن درد افت دهان می شناسه 4 تا افت همزمان زدم درد داره وحشتناک هیچی نمی تونم بخورم  

کمممممممممممممممممممممممممممممممک :crying:  :crying:  :crying:  :crying:  :crying:  

رب انار

واسه من جواب داده

هم میتونی چند قاشق نوش جان کنی چون خنکه  هم اینکه به مدت 1 دقیقه رب انار رو بزار همون قسمت مربوطه :wacko:  بعد بشور و دوباره تکرار کن ... واسه من خیلی عالی جواب داد این حرکت بعد از دو روز تکرار

اولش کمی سوزش داره ولی کم کم اوکی میشه :D

لینک به دیدگاه

دهان شویه حاوی فلوراید بخرید.جنس خوب بخرید چون دهانشویه 1000تومنی هم هست به هیچ دردی نمیخوره

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود دوست عزیزم

قبل هر چیز باید انتخاب کنی:

1-خرافات و باورهای نادرست

2-علم پزشکی

اگه اولی رو انتخاب کردی لطفا ادامه اش رو نخون

متاسافانه توی جامعه خودمون باورهای ناردست باعث درد و رنج و عذاب شدن،طرف از روی ناآگاهی برای کمردرد میره پیش متخصص داخلی،برای جوش میره عمومی برای معده میره روانپزشک و.................یا در اکثر موراد برای مشکلاتی که واقعا پزشک عمومی اطلاعی در اون زمینه نداره میریم پیش عمومی ایشون هم الکی یه دارو میده ما میگیم نتیجه نگرفتم میریم سراغ چیزای بی ربط

اونچه که به عنوان آفت دهان ازش یاد میشه معمولا ناشی از ویروس هرپس زوستره که تنها داروی فعلی آسیکلوویر هست،برای لب ها و خارج از دهان فرم موضعی یا پماد و کرم استفاده میشه برای داخل دهان و یا سیستماتیک(کل بدن) قضیه فرق داره

اگه فقط داخل دهان مبتلا بشه باید از قطره میرتکس استفاده کرد اما اگه بیرون دهان هم بود مثلا لبها باید پماد + قطره

اما برخی موراد پیش میاد که نه پماد و نه قطره جواب نمیدن،در این صورت فرم خوراکی یا همون سیستماتیک که قرص آسیکلوویر استفاده میشه

حالا مصرف درست و اصولی قطره و پماد و قرص خودش یه بحثه

داروی گیاهی و ماست و خمیر دندان و  سایر باورهای نادرست روی ویروس اثری ندارن خواهشا وقت خودت رو الکی نگیر تا بیشتر هم عذاب نکشی

راهکار درست مراجعه به پزشک متخصص پوست هست

این در صورتی بود که آفت عفونی یا رایج باشه

عده ای هم هستن که بدلیل مواد غذایی حساسیت زا دچارش میشن و این دیگه عفونی نیست قضیه فرق میکنه

موادی نظیر پفک شکلات که با فرد های مختلف متفاوته ممکنه عامل باشه که ضمن پرهیز از مصرف عوامل آلرژی زا میشه از داروهای انتی هسیتامین از جمله ترفنادین،هیدروکسی زین و... استفاده کرد برای کاهش شدت و رفع ناراحتی

همچنین دهان شویه بنزودیامین هیدروکلراید باعث تخفیف شدید ناراحتی میشه و خطری هم نداره

اینایی که گفتم نه از اینترنت خوندم نه تجربه شخصیه و نه حرف این و اون

مطلبی که گفتم از دیدگاه پزشکی بود.

توصیه نهایی:

1-قطره میرتکس روزی 2 بارحداقل

2-بعد قطره از دهان شویه بنزودیامین استفاده کن تا درد و سوزش بره

3-بمدت 10 روز حداقل

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

راهنمای.

من شاید یه 6 یا 7 سالی بشه که اینجوری میشم.

هیچ درمان قطعی نداره چند بار پیش دکتر زفتم بماند !!! انواع ازمایش ها رو هم دادم.خون ادرار مدفوع هرچی فکرشو بکنی.

ولی به این نتیجه رسیدم که تنها درمان تو خودته.

ببین من هر موقع عصبی میشدم یا استرس داشتم چند روز بعدش افت میزدم.باس از نظر روحی و اعصاب خودتو اروم کنی بی نهایت به بهم ربط دارن واسه من که اینجوری بودش.

البته الان چند ماه که ندارم در عوضش یه چیز بد تر در اوردم الان من 3 ماه که لوزه هام مشکل پیدا کرده چی شد ؟!؟

خ ب سنگ لوزه دارم.. فکرشو بکن افت تموم شده سنگ لوزه شروع شده البته بهم ربط ندارن ولی واسه من ربط پیدا کرده.

در کل اگه از نظر درد میخوای درمان بشی.زایلو ژل خوبه و بی حس کنندس.قبل خوردن غذا یا زدن مسواک با گوش پاک کن یکم بزن رو افت

بهداشت دهان و دندان هم خیلی مفید برو از دارو خانه محلول بنزودایمین بخر روزی یک یا دوبار غرغره کن خیلی بد مزس ولی به شدت دهن ادم رو ضد عفونی میکنه.

کمکی باشه در خدمتم

اینم یه نمونه از تجربه های شخصی که هیچ پایه و اصول علمی نداره.

زایلو ژل همون لیدوکایین هست که دانشجویان عزیز  برای مصارف*****استفاده میکنن(بی حسی موضعی)

بنزودیامین درسته ،داروی ضد درد و التهاب موضعیه اما فقط علائم رو تخفیف میده و اگه عامل از بین نره سرکاریه،متسافانته اشتباه میکنی و این دارو اصا ضد عفونی کننده نیست

دیدین چقد باورهای نادرست تاثیر منفی داره بعید میگیم پزشکا سواد ندارن درمان نمیشه من بدبختم و......................

دهان شویه حاوی فلوراید بخرید.جنس خوب بخرید چون دهانشویه 1000تومنی هم هست به هیچ دردی نمیخوره

دوست گلم ،فلوراید یه عنصر هست که در ساختار دندان نقش ضد پوسیدگی و استحکام بخش داره و هیچ اثری روی آفت نداره!شاید جالب باشه که بدونید دهانشویه فلوراید توی آمریکا مصرف نیمشه چون اثرات مسموم کننده درزا مدتی داره.

به چبر جالبتر بگم از دندانپزشک هم بپرسید فلوراید زیر 20 دقیقه جذب دندان نمیشه،کیه که 20 دقیقه مسواک یا دهان شویه بزنه؟

لینک به دیدگاه

ممنون از همه ی دوستان 

اقای کریمی من هم خرافات رو کاری ندارم دنبال یه راه پزشکی هستم ممنون از راهنمایت 

ویرایش شده توسط alidadashnejad
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

ممنون از همه ی دوستان 

اقای کریمی من هم خرافات رو کاری ندارم دنبال یه راه پزشکی هستم ممنون از راهنمایت 

ببخشید اگه خیلی رک گفتم چون ملت ما از روی ناآگاهی خیلی خودشون رو عذاب میدن،هزینه ها بکنار.

طرف برای یه مشکل میره پیش پزشک نامرتبط ،پزشکه هم نمیخواد کم بیاره یا پول طرف رو پس بده دارو میده.

@};-

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

خبات من متخصص رفتم اونا رو برام نوشت زایلو رو میگم.

زایلو نزنه دردش دیونش میکنه. هر تیکه غذا براش جهنم میشه.مسواک زدن هم بماند.

حالا کاری به اون ندارم فلان کس برا تخییر انداختن چیزی استفاده میکنه یا نه.

درمان علمی نداره خیالت تخت.

میلاد جان اون متخصصه خیلی پرت بوده،این ژل فوقش تا 15 دقیقه اثر داره و فقط باعث بی حسی میشه،این که نشد درمان؟همونطور که گفتم اغلب پزشکا فقط باعث راضی نگه داشتن مراجعه کننده میشن.

کوچه یغموری یه خانم دکتر متخصص پوست هست خواستی اسم و شماره هم میدم شما 2 بار برو پیشش مشکلت رفع نشد من هرچی بگی قبول میکن حتی هزینه رو تقدیم میکنم،البته بشرطی که هرچی گفت دقیق انجام بدی،فرضا طرف میره پیش بهترین متخصص داروی قلب بهش میده چون نا منظم یا غیر اصولی مصرف میکنه انا الینا و انا الیه راجعو

لینک به دیدگاه

من افت بزنم دلیلش ورود الودگی به دهنمه مثلا میوه نشسته باشه.

معمولا هم 7 روزه از بین میره

و صرفا دهان شویه کمی از دردش کم میکنه بقیه راه ها اثر نداشته و اون 7 روز بطور متوسط باید طی بشه.

البته افت دلایلی دیگه هم داره از عصبی بودن گرفته تا چیزهای دیگه.

بهتره اول ببنید دلیلش چی بوده اونو کمترش کنید بعد درمان

لینک به دیدگاه

دوست عزیز 

من هم این مشکلو دارم . هر چی بگی رو هم امتحان کردم!! آخرشم رسیدم به 2 تا نکته :

1- اضطراب و استرس 

2- کمبود ویتامین

واسه اولی که نمیتونم راهنماییت کنم. من خودم زود عصبانی میشم، بعدش هم به فاصله 1 یا 2 روز آفت میزنم.

نکته دوم هم واسه افراد متفاوت هستش، بستگی داره که چه ویتامینی کم داشته باشی. من مشکلم با مصرف شیر حل شد!! روزی 1 استکان ( یادم میره میشه چند روز یه بار!! ) شیر میخورم، آفت نمیزنم. بصورتی که به محض اینکه چند روز شیر نخورم بلافاصله آفت میزنم!!! اگه آفت تو مراحل اولیه اش باشه هم با مصرف زیاد شیر میتونی جلوشو بگیری. ولی اگه دیر بشه دیگه هیچی فایده نداره!! انواع داروهارو امتحان کردم و نتیجه نداد. فقط باید بزاری دوره اش طی بشه و مراقب باشی تحریک نشه. هر چی بیشتر تحریک بشه بزرگتر میشه. 

یه بار جلوی دهنم آفت زد ، بد جایی بود. هی تو خواب گازش میگرفتم. انقدر بزرگ شد که دهنم کج شده بود!! نمیتونستم دهنمو کامل ببندم....... انقدر مسخره ام میکردن!!!  :laughing:

فقط شیر ......

ویرایش شده توسط mrbala
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

بزرگترین و دردناک ترین مشکل من در زندگی همینه میلاد جان....

انواع دکترها رو امتحان کردم و آزمایشها رو انجام دادم (شاید بالغ بر 4 میلیون تومن طی 4-5 سال هزینه شد و حتی با 2-3 تا پزشک اروپایی هم مشاوره از راه دور داشتم) و اونها هم انواع روش ها رو پیشنهاد میدادن اما در نهایت فقط متوجه شدم مورد من ویروسی نیست... به غیر از اینکه ماهی یکی دو بار ممکنه بین 1 تا 3 تا همزمان داشته باشم حتی اگه جایی در داخل دهنم هم زخم بشه فورا" آفت میزنه .... یکی از انواع نادر آفت هستش که علتش خطا در سیستم ایمنی هستش(شدت عمل بالای سیستم ایمنی)

و معمولا این موارد برای من به آفت زدن ختم میشه :

1. بصورت روتین ماهی یکبار همیشه هستش و یک هفته ای ناپدید میشه

2. در صورت ایجاد زخم (گاز گرفتن اتفاقی بافت داخلی)

3. استرس زیاد

4. که مهمترینش هست برای من وقتیه که بصورت ناگهانی پس از مدت بسیار کمی خواب بیدار بشم (مثلا شبهایی که خوابم نمیبره تا 3-4 صبح اما مجبورم 6:30 بیدار شم فورا" آفت میزنه دهنم شاید در کمتر از 2 دقیقه)

برای مورد 1 کاری از دستم بر نمیاد

برای مورد 2 سعی میکنم خیلی با دقت و ملایم غذاها رو بجوم، از خوردن غذاهایی با بافت خشن و خشک پرهیز کنم (مخصوصا" نان هایی مثل بربری، سوخاری ) + اینکه مصرف ویتامین C به بافت داخلی دهان مقاومت بیشتری در برابر زخم شدن میده

برای مورد 3 سعی کردم خیلی از مسائل و روابط  استرس زا رو از خودم دور کنم یا خودمو از اونها دور کنم (مثلا" زیاد اهمیت دادن و فکر کردن مداوم به مسائل استرس زا و یا وارد شدن به مسائل دردسر زا)

برای مورد 4 هم خیلی کارها کردیم ، به جای بیدار شدن بوسیله آلارم دیگران به آرومی بیدارم می کنن معمولا" و اینکه وقتی می بینم ساعت 3-4 بامداد هست و هنوز خوابم نبرده حتی کار مهم هم داشته باشم اول صبحش ، سعی می کنم کنسل بشه و بعدا" انجامش بدم 

الان هم با این کارها حداکثر یکی دو ماه یکبار ممکنه آفت داشته باشم

ویرایش شده توسط Farjam
لینک به دیدگاه

ماشالا چقد دکتر داریم تو فوروم  :)

معمولا تا این درمان ها صورت بگیره خودش خوب میشه... مثل سرماخوردگی! بعد فکر می کنیم اثر اون کاره. اینطوریه که باورای غلط بوجود میان

ویرایش شده توسط hemen47
لینک به دیدگاه

داروخانه یه قطره برای افت دهان هست بگیرید با گوش پاکن 30 ثانیه روی محل نگهدارید لمس میشه اون قسمت بعد تا 5- 6 روزه خوب می شه روزی 3ارم باید بزنی

ویرایش شده توسط morteza pc
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

بزرگترین و دردناک ترین مشکل من در زندگی همینه میلاد جان....

انواع دکترها رو امتحان کردم و آزمایشها رو انجام دادم (شاید بالغ بر 4 میلیون تومن طی 4-5 سال هزینه شد و حتی با 2-3 تا پزشک اروپایی هم مشاوره از راه دور داشتم) و اونها هم انواع روش ها رو پیشنهاد میدادن اما در نهایت فقط متوجه شدم مورد من ویروسی نیست... به غیر از اینکه ماهی یکی دو بار ممکنه بین 1 تا 3 تا همزمان داشته باشم حتی اگه جایی در داخل دهنم هم زخم بشه فورا" آفت میزنه .... یکی از انواع نادر آفت هستش که علتش خطا در سیستم ایمنی هستش(شدت عمل بالای سیستم ایمنی)

و معمولا این موارد برای من به آفت زدن ختم میشه :

1. بصورت روتین ماهی یکبار همیشه هستش و یک هفته ای ناپدید میشه

2. در صورت ایجاد زخم (گاز گرفتن اتفاقی بافت داخلی)

3. استرس زیاد

4. که مهمترینش هست برای من وقتیه که بصورت ناگهانی پس از مدت بسیار کمی خواب بیدار بشم (مثلا شبهایی که خوابم نمیبره تا 3-4 صبح اما مجبورم 6:30 بیدار شم فورا" آفت میزنه دهنم شاید در کمتر از 2 دقیقه)

برای مورد 1 کاری از دستم بر نمیاد

برای مورد 2 سعی میکنم خیلی با دقت و ملایم غذاها رو بجوم، از خوردن غذاهایی با بافت خشن و خشک پرهیز کنم (مخصوصا" نان هایی مثل بربری، سوخاری ) + اینکه مصرف ویتامین C به بافت داخلی دهان مقاومت بیشتری در برابر زخم شدن میده

برای مورد 3 سعی کردم خیلی از مسائل و روابط  استرس زا رو از خودم دور کنم یا خودمو از اونها دور کنم (مثلا" زیاد اهمیت دادن و فکر کردن مداوم به مسائل استرس زا و یا وارد شدن به مسائل دردسر زا)

برای مورد 4 هم خیلی کارها کردیم ، به جای بیدار شدن بوسیله آلارم دیگران به آرومی بیدارم می کنن معمولا" و اینکه وقتی می بینم ساعت 3-4 بامداد هست و هنوز خوابم نبرده حتی کار مهم هم داشته باشم اول صبحش ، سعی می کنم کنسل بشه و بعدا" انجامش بدم 

الان هم با این کارها حداکثر یکی دو ماه یکبار ممکنه آفت داشته باشم

سلام بر فرجام عزیز

خودایمنی هم یکی از عوامل کمتر شایعه،معمولا در این حالت از کورتیکو استرویید ها از جمله بتامتازون دگزامتازون و تریامسینولون در ابتدای بروز حمله استفاده میشه،فرضا با اولین ظهور علائم یکبار تزریق

کاملا خوندم اما دلیل نتیجه نگرفتن شمارو بنده در از یه پزشک به یکی دیگه رفتن میدونم

شما خودت میخوای یه سیستم که عیب داره رو عیب یابی کنی،یکی یکی تست میکنی بلاخره میفهمی از کجاست پس اینم یه اشتباه خیلی مهلک توی جامعه خودمون،پزشکا هم مثل خودتن،وقتی یه سیستم مشکل داره بردی پیش صد نفر همه یه چیز رو تست کردن احتمال نتیجه گرفتن کمتره چون ممکنه همه شون به چند گزینه محدود مشکوک بشن.اگه فقط بری پیش یه دکتر هربار که نتیجه نمیگیری گزینه های روی میز کمتر میشن و شانس موفقیت بالا میره

درمان نداره باور کن من تا یادم بوده افت زدم .

اخرین بار رفتم پیش دکتر طبر زدی یه سری ازمایش کامل نوشت دادم گفت هیچی رو نشون نمیده.

دارو هم گفت فقط میشه مسکن تجویز کرد مثل زایلو که موقع خوردن غذا یا مسواک زدن بزنی روش بلکه دردش بریزه بتونی کارتو انجام بدی.

کل مدتی که این افت میمونه شاید 1 هفته هم نباشه اصلا دوره ی درمان تکمیل نمیشه ویروس یا هرچی که عاملشه به صورت نهفته تو بدن میمونه تا وقت دیگه

گفت بهداشت دهان و دندان.دوری از استرس مسکن های موزعی.

خلاص

برو پیش خانم دکتر رکسانا یغمایی 33239151

ماشالا چقد دکتر داریم تو فوروم :)

تا حالا هیچوقت آفت نزدم%

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

بازم میگم اون محلول رو نزن.نمیدونم بشه گفت گیاهی یا نه بوش که شبیه سبزی ه

خیلی چیز مزخرفیه قاتل دندونه

به شدت به مینای دندان اسیب میزنه.لثه و غیره بماند

شرط میبندم اگه تست اسیدی ازش گرفته بشه رو درجه ی بالایی قرار میگیره. 

:|

دکتر اون بنزودیامین بعدش به همین خاطر هست که تحریکاتش رو کم کنه.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

نه بابا بنزو چی من بنزو رو نمی گم.

یه قطره ی گیاهی چند میلی هستش 

به شدت بوی تیزی داره الان ندارم وگرنه عکسشو میذاشتم مصرف نمی کنم دیگه.

بنزو یه چیز دیگس این قطره هم یه چیز دیگه.

سوزش بنزو یک دهم اون قطره گیاهی ه نیست.

بنزو مصرف کنه ولی اون قطره گیاهیه نه ‍‍!!!

قطره میرتکس رو میگی؟منم منظورم همینه دیگه،بعد این قطره باید از بنزودیامین استفاده کنی تا اثرات تحریکی قطره رو خنثی کنه.

114.JPG

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام بر فرجام عزیز

خودایمنی هم یکی از عوامل کمتر شایعه،معمولا در این حالت از کورتیکو استرویید ها از جمله بتامتازون دگزامتازون و تریامسیلونون در ابتدای بروز حمله استفاده میشه،فرضا با اولین ظهور علائم یکبار تزریق

کاملا خوندم اما دلیل نتیجه نگرفتن شمارو بنده در از یه پزشک به یکی دیگه رفتن میدونم

شما خودت میخوای یه سیستم که عیب داره رو عیب یابی کنی،یکی یکی تست میکنی بلاخره میفهمی از کجاست پس اینم یه اشتباه خیلی مهلک توی جامعه خودمون،پزشکا هم مثل خودتن،وقتی یه سیستم مشکل داره بردی پیش صد نفر همه یه چیز رو تست کردن احتمال نتیجه گرفتن کمتره چون ممکنه همه شون به چند گزینه محدود مشکوک بشن.اگه فقط بری پیش یه دکتر هربار که نتیجه نمیگیری گزینه های روی میز کمتر میشن و شانس موفقیت بالا میره

البته من هم همین کار رو کردم خبات جان و طی این سالها با هر دکتر حداقل 6 ماه وقت صرف کردم و  انواع درمانها و روش های هر کدوم رو امتحان کردم  و حتی اگه دکتر بعدی هم یک آزمایشی میخواست که برای دکتر قبلی انجامش داده بودم همون آزمایش رو براش نمیاوردم و از اول آزمایش میدادم تا اگه تغییری هم رخ داده باشه قابل مشاهده باشه (در حالی که یک دکتر ثابت هم داشتم از ابتدا تا به الان که فقط تغییرات در نتایج آزمایشها رو تفسیر کنه)

در بحث آفت مسئله وقتی سخت میشه که درگیر مسائل دیگه ای هم بشی هم زمان با آفت... مثلا وقتی تصادف کرده باشی و نیاز به ریکاوری داری نمیتونی غذا و یا حتی مایعات مصرف کنی از شدت درد... و یا آنفلانزای شدید (در این 2 مورد تا مرز زخم معده و ضعف عمومی شدید هم پیش رفته بودم ) و حتی حساسیتِ بسیار عجیب  به داروهایی که در واقع خودشون خواص ضد حساسیت دارند  مثل بتامتازون  و دگزامتازون که قاعدتا" نباید کسی بهشون حساسیت داشته باشه و کلا" اونها هم بی استفاده می شن... 

در نهایت هم با کنار هم قرار دادن نظرات اون دکترها در کنار نتیجه گیریه خودم به اون 3 تا راهی رسیدم که در پست قبلی نوشتم (از راه سعی در کنترل و پیشگیری) و جواب گرفتم بدون استفاده از هیچ دارویی :D

شخصا" معتقدم مشکلاتی رو که با دارو حل نمیشن (هر روش دارویی رو که امتحان کردم بی اثر بود برای درمان و فقط بصورت موقت بود و همیشه دوره آفت باید تموم می شد) میشه با عوض کردن عادتهای تغذیه ای ، خواب و فکری (البته عوض کردن به معنی تغییرشون به سمت صحیحتر)

ویرایش شده توسط Farjam
لینک به دیدگاه

یه واکش غیر طبیعی سیستم دفاعی وایمنی بدن هست

بیشتر به  مصرف غذا هایی برمیگرده که بهشون حساسیت داریم همینطور اگه بهداشت دهان ودندان رعایت بشه کمتر میشه در کل راه درمان قطعی نداره من از قارا استفاده میکردم اشکم در میومد ولی بعدش بی حس میشد

ویرایش شده توسط koorosh kabir
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...