رفتن به مطلب

معمای جدید(آیا جزو 0.5 درصد مردم باهوش جهان هستید؟)

Mahdi_ghaffarnasab
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

با سلام و عرض ادب مجدد خدمت دوستان گرامی

با یک معمای جدید در خدمتتون هستم

معمای جدید(آیا جزو 0.5 درصد مردم باهوش جهان هستید؟)

پس اگه هستید این مسئله رو حل کنید.

خواهشا در خصوصی جواب بدین که بقیه هم بتونن فکر کنن

حل معما یک مقداری ابتکار میخواد

نا امید نشین

چند نفر از دوستان خیلی باهوشم هم نتوستن حل کنن

یعنی حال و حوصله نداشتن که قطعا اگه بیشتر فکر میکردند حل میشد.

امیدوارم شما خوب فکر کنید

دو نفر پاسخ صحیح دادند

راهنمایی:

با سه بار وزن کردن قادر خواهید بود که وزنه سنگین و یا سبک رو مشخص کنید و بگین کدوم سنگین و یا کدوم سبک است

خودم با راهنمایی حال کردم

:D

سوال:

12 عدد گوی داریم که از نظر ظاهر با هم فرقی ندارند ولی یکی از این گوی ها از نظر وزنی فرق دارد که نمیدانیم وزنش زیاد است یا کم است.

حالا شما باید با سه باز وزن کردن با یک ترازوی دو کفه ای بتوانید گوی خراب را مشخص کنید.

اگر جزو نیم درصد باهوش جهان باشید میتوانید حلش کنید.

ویرایش شده توسط Mahdi_ghaffarnasab
لینک به دیدگاه

• ارسال 89
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

برترین ارسال کننده‌های این تاپیک

برترین ارسال کننده‌های این تاپیک

تصاویر ارسال شده

حتما باید زیاد بودن یا کم بودن  وزن گوی بگیم ؟ یا فقط روش بدست اوردن گوی مورد نظر خراب بگیم؟  :D

ویرایش شده توسط naderblue
لینک به دیدگاه

اگه کم یا زیاد بودن وزن گوی نخواهی اسون هست اما وزن مورد نظر بخواهی یکم نیم درصدیی میشه  :laughing:

ویرایش شده توسط naderblue
لینک به دیدگاه

اگه کم یا زیاد بودن وزن گوی نخواهی اسون هست اما وزن مورد نظر بخواهی یکم نیم درصدیی میشه  :laughing:

من جواب دادم :)

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

همونطور که خواستین توی تاپیک جواب نمیدم اما به نکته انحرافی این معما اشاره میکنم(البته  خیلی قدیمیه):

نکته اش اینجاست که تا ندونیم سنگین تره یا سبکتره نمیشه 100% گوی متفاوت رو با 3 مقایسه پیدا کرد(اگه سبکتر باشه مطمئنا نمیشه هدف رو پیدا کرد-البته فقط در صورتی که 3 بار مقایسه کنیم)

فرض کنید فقط 2 تا گوی a وb رو داریم و گوی هدف بین این دوتا هست، a رو با b مقایسه می کنیم،a از b سنگینتره،الان من چطوری بدونم سنگینه هدفه یا سبکه؟؟؟؟یعنی a سنگین تر بوده یا b سبکتر بوده؟ :wacko:

اگه گوی هدف سبک تر باشه این سناریو  با 3 بار مقایسه عملی نمیشه و شانس درست بودن 50درصده.

تنها راه حل اینه که a یا b رو با یه گوی سوم که قبلا کنار گذاشتیم مقایسه کنیم تا ببینم این از بقیه سبکتر بوده یا سنگین تر،اینجا a سنگین تر بود اونو با یکی از گوی های دیگه مقایسه می کنیم اگه هم وزن بودن یعنی گوی B هدفه اگه هم وزن نبود یعنی A هدفه.

ویرایش شده توسط Le Boy Fatale
لینک به دیدگاه

درود

همونطور که فرمودین توی تاپیک جواب نمیدم اما به نکته انحرافی این معما اشاره میکنم(این معما خیلی قدیمیه):

نکته اش اینجاست که تا ندونیم سنگین تره یا سبکتره نمیشه 100% گوی متفاوت رو پیدا کرد(اگه سبکتر باشه مطمئنا نمیشه هدف رو پیدا کرد چون میتونه گوی مقابل سنگینتر باشه)،چرا؟چون:

فرض کنید فقط 2 تا گوی a وb رو داریم، a رو با b مقایسه می کنیم،a از b سنگینتره،الان من چطوری بدونم اونیکی سنگینه هدفه یا سبکه؟؟؟؟یعنی a سنگین تر بوده یا b سبکتر بوده؟

منم دقیقا همین میگم  :)  سبک یا سنگین مسئله این هست 

لینک به دیدگاه

حتما سبك تر بودن يا سنگين تر بودن رو هم خودمون بايد بفهميم ديگه و الا كه مسئله خيلي راحت ميشه .

لینک به دیدگاه

دوستان من به جواب رسیدم سنگین سبکش هم مهم نیست با سه بارم میشه تشخیص داد :))

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

دوستان من به جواب رسیدم سنگین سبکش هم مهم نیست با سه بارم میشه تشخیص داد :))

خب بیبین جواب درست نیست،مرحله آخر رو میگم:

از 3 تا یکی برداشتی اون دو تا رو مقایسه میکنی ،حالت های مختلف:

1-هم وزن بودن =اونی که کنار گذاشتی هدفه(گوی سومی) نمیتونی تشخیص بدی سنگینتر بوده یا سبکتر

2-یکیشون سنگینه یکیشون سبک،الان چطور تشخیص میدی کدوم هدفه؟چرا سنگینه؟چرا سبکه؟

ممکنه اونی که انتخاب کردی با بقیه هم وزن باشه ،فرض کن A B C هستن،اتفاقیA  رو با C مقایسه میکنی،C سنگین تره،خب ممکنه C با B هم وزن و هدف Aباشه؟  از کجا بدونی؟

لینک به دیدگاه

گوی خراب؟! اونی که وزنش کمه خرابه؟

سلام عزیز

نمیدونیم که وزن گوی خراب زیاده یا کمه

درود

همونطور که خواستین توی تاپیک جواب نمیدم اما به نکته انحرافی این معما اشاره میکنم(البته  خیلی قدیمیه):

نکته اش اینجاست که تا ندونیم سنگین تره یا سبکتره نمیشه 100% گوی متفاوت رو با 3 مقایسه پیدا کرد(اگه سبکتر باشه مطمئنا نمیشه هدف رو پیدا کرد-البته فقط در صورتی که 3 بار مقایسه کنیم)

فرض کنید فقط 2 تا گوی a وb رو داریم و گوی هدف بین این دوتا هست، a رو با b مقایسه می کنیم،a از b سنگینتره،الان من چطوری بدونم سنگینه هدفه یا سبکه؟؟؟؟یعنی a سنگین تر بوده یا b سبکتر بوده؟ :wacko:

اگه گوی هدف سبک تر باشه این سناریو  با 3 بار مقایسه عملی نمیشه و شانس درست بودن 50درصده.

تنها راه حل اینه که a یا b رو با یه گوی سوم که قبلا کنار گذاشتیم مقایسه کنیم تا ببینم این از بقیه سبکتر بوده یا سنگین تر،اینجا a سنگین تر بود اونو با یکی از گوی های دیگه مقایسه می کنیم اگه هم وزن بودن یعنی گوی B هدفه اگه هم وزن نبود یعنی A هدفه.

سلام عزیز

قابل حل هست

یه بنده خدایی روی همین مسئله یک سال فکر کرد

بعدش به جواب نرسید

منم یه هفته به دوستان فرصت میدم بعد جواب رو میگم

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام عزیز

نمیدونیم که وزن گوی خراب زیاده یا کمه

سلام عزیز

قابل حل هست

یه بنده خدایی روی همین مسئله یک سال فکر کرد

بعدش به جواب نرسید

منم یه هفته به دوستان فرصت میدم بعد جواب رو میگم

درود دوست عزیزم

خیلی ساده باید اون بنده خدا تو گوگل سرچ می کرد! :D

با 3 بار مقایسه احتمال درست بودن 50 50 هست.

لینک به دیدگاه

درود دوست عزیزم

خیلی ساده باید اون بنده خدا تو گوگل سرچ می کرد! :D

با 3 بار مقایسه احتمال درست بودن 50 50 هست.

درسته که میگن "کٌل شیً فی گوگل" ولی در این مورد صدق نمیکنه

@};- :laughing:

ویرایش شده توسط Mahdi_ghaffarnasab
لینک به دیدگاه

اول دو تا شش تا وزن ميکنيم.

هرکدوم سنگينتر بود تو مرحله دوم دو تا سه گوي وزن ميکنيم.

قسمت سنگينتر رو به صورت رندوم دو تا گوي رو انتخاب ميکنيم و وزن ميکنيم که ميشه سه بار وزن کردن.

تو مرحله اخر اگه گوي سنگين مشخص شد که هيچ اگه مساوي بودن اون گوي که بيرونه سنگينه.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

تو مرحله اخر اگه گوي سنگين مشخص شد که هيچ اگه مساوي بودن اون گوي که بيرونه سنگينه.

مرحله آخر 3  گوی(A B C) داری که هدف توشونه،اتفاقی A رو B مقایسه میکنی(فرق نداره)،حالت های مختلف:

1-هر دو هم وزن=گوی C  یا اونی که کنار گذاشتی هدفه(براحتی هدف مشخص میشه)

2-غیر هم وزن،الان چطور گوی هدف مشخص میشه؟A یا B?سنگین تره یا سبک تره؟

اینجاست که درستی نتیجه با سه بار مقایسه 50 50 میشه،چون ممکنه گویی که فکر میکنی سنگینه با بقیه هم وزن باشه و سبکتره هدف باشه.ممکنه سبکه تره با بقیه گوی ها هم وزن باشه و سنگین تره هدف باشه.

لینک به دیدگاه

با 3 بار وزن کردن که غیر ممکنه چون سبک و سنگینی مشخص نیست ولی با 6بار وزن کردن دقیقشو بهت میگم :D

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

با 3 بار وزن کردن که غیر ممکنه چون سبک و سنگینی مشخص نیست ولی با 6بار وزن کردن دقیقشو بهت میگم :D

با4 بار درستی نتیجه 100% میشه

با 5 بار میشه سبکی یا سنگینی رو مشخص کرد(حداکثر)

لینک به دیدگاه

با 12 گوی چطوری به 4 بار توضیح میدی

چون 6 به 6 که در نظر بگیریم و از دو طرف کم کنیم به 5 میرسیم که سبک سنگینی یکی از دوتا مشخص میشه و بار ششم میتونیم تشخیص دقیق بدیم که سبک بوده یا سنگین

لینک به دیدگاه

چیزی رو که به فکرم رسید پ.خ کردم.

دوستان با سه بار وزن کردن میشه دفه آخر دوتا رو وزن کرد!

البته از جوابم اطمینان ندارم! @};-

ویرایش شده توسط AJOR
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود ،

ترازمون فقط بهمون میگه کدم سبکتر و کوم سنگین تر هست یا میشه نسبت سبکی و سنگینی رو هم تشخیص داد ؟

لینک به دیدگاه

خیلی پیچیدست(ولی قطعان اگه دوستمون میگه راه حل داره حتما راه داره )

اول باید دید سبکه یا سنگیه

فک کن 6 به 6 بزاری تو کفه های ترازو, یه کفه بره بالا یه کفه بره پایین از کجا معلومه که وزنه ما سبکه یا سنگینه که باعث شده یکدوم بره بالا یا پایین :laughing:

ویرایش شده توسط mehrxad( مهرزاد قائم مقامی)
لینک به دیدگاه

این معما قدیمیه ^_^

پخ شد!!!

ویرایش شده توسط nas
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...