رفتن به مطلب

هوش هيجانی یا EQ چیست؟بسیار کاربردی(در معاملات ناموفق،رسیدن به یک راه حل مشترک و تعامل بیشتر،روابط درست)

HeX
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه

درود

پیرو مسائل پیش اومده در بازارچه انجمن و معاملات نا موفق لازم دیدم مقوله هوش هیجانی رو باز کنم که باعث تعامل بیشتر و اصلاح روابط میشه ...

هوش هیجانی راه صحیح بروز احساسات رو به ما نشون میده ! واصلا این نیست که احساساتمون از قبیل خشم،غم ، شادی و ... رو سرکوب کنیم.به عبارت دیگر شناخت و کنترل عواطف و هیجان‌های خود است.

eq.jpg

بذارید از اسلام شروع کنم.
همیشه شنیدیم و بهمون توصیه شده که اول فکر کنیم و بعد زبان به سخن باز کنیم.
همینطور فرو بردن خشم در دین ما خیلی توصیه شده و بعد از آرام شدن باید سخن گفت.

دقیقا هوش هیجانی در همین حیطه هست.
بذارید با یه مثال جالب و ملموسی که چند روز پیش خوندم شروع کنم :

به طور مثال دوست شما ماشینتون رو به مدت یک روز به امانت گرفته است و وقتی ماشین را به شما برمی گرداند شما می بینید که بر اثر سهل انگاری روی ماشینتون خط افتاده یا جایی از ماشین تورفتگی پیدا کرده و دوست شما بدون هیچ حرفی اونو به شما تحویل داده است. شما به شدت ناراحت و یا عصبانی میشید. اینجا چند تا کار ممکنه انجام بدین:
۱-    اصلا به روی دوستتان نمی آورید و خشم و عصبانیت خودتان رو بروز نمی دهید به خاطر اینکه رابطتون رو با دوستتون حفظ کنید.
۲-    در همان حالت عصبانی به دوستتون زنگ می زنید و به حالت توهین همه ی عصبانیتتون رو سرش خالی می کنین با گفتن جملاتی مثل تو آدم بی ملاحظه ای هستی، تو ماشین منو داغون کردی و …

۳-    حالت سومی هم وجود داره:

ابتدا کمی صبر کنید تا آروم تر بشین و بتونید منطقی تر حرف بزنید، بعد به دوستتون زنگ بزنین وجملاتتون را با “من” آغاز کنید و اتفاقی که افتاده است را توصیف کنید، بدون هیچ قضاوتی.
من دیروز که ماشینو ازت تحویل گرفتم دیدم سپر ماشین کمی تورفتگی پیدا کرده. زنگ زدم ازت بپرسم اتفاقی افتاده که من خبر ندارم.
و اجازه بدین دوستتون ماجرا رو توضیح بده. شاید با صحبت کردن باهاش تونستید به نتایج خوبی برسید، ضمن اینکه رابطه ای که براتون ارزش داره رو نیز حفظ کردید.
قسمت خوب گزینه ی سوم این است که شما احساس و هیجانتون رو بروز دادید اون هم به شکل صحیح و مفید.
این مثال تنها یک بخش از هوش هیجانی و کاربردش در زندگی روزمره بود.

این EMOTIONAL INTELLIGENCE=EI  که ضریب آن با EQ نشان داده می‌شود سه مؤلفهٔ هیجان‌ها را به طور موفقیت آمیزی با یکدیگر تلفیق می‌کند (مؤلفهٔ شناختی، مؤلفهٔ فیزیولوژیکی و مؤلفهٔ رفتاری).
هوش هیجانی از مباحث نسبتا به روز هست و بخصوص در علم مدیریت هر روز داره جایگاه و اهمیت بالاتری پیدا می کنه . تئوریسین های علم مدیریت بر این باورند که مدیران و رهبرانی که سطح EQ بالاتری دارند عموما در روابط و تعامل با دیگران(بخصوص منابع انسانی تحت اختیار خود) بسیار موفق تر عمل می کنند.

دیگه خیلی کشش نمیدم و مطالعه بیشتر رو به عهده خودتون میذارم.

ارسطو می‌گوید:"عصبانی شدن آسان است – همه می‌توانند عصبانی شوند، اما عصبانی شدن در برابر شخصِ مناسب، به میزان مناسب، در زمان مناسب، به دلیل مناسب و به روش مناسب – آسان نیست!"

همینطور دیدن این ویدئو رو به همه دوستان توصیه می کنم :

http://hw2.asset.aparat.com/aparat-video/299551423f25bc0c9ef0528b3b99e8cc2116251-224p__19561.mp4

موفق و موید باشید.

در پناه حق تعالی
دوستدار و ارادتمند بچه های گل لیون .
معین

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

خسته نباشید معین جان

Big like

واقعا هم همین هست که گفتید

عصبانیت بی جا بجای فکر کردن

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

مطلب مفیدی بود، جالبی این قضیه اونجا هست که دیدین تو دعوا خیلی عصبانی هستی می خوای به طرف یچیزی بگی اما منظور یا اون حرفی که می خواستی رو درست نمی رسونی ، بعد دعوا تازه یادت می افته چه چیزای باحالی میشد به طرف بگین؟؟؟ این همون قضیه هست که معین جان گفتند... اگه سعی کنید یکمقدار از خشمتون بکاهید عقل هم مجال تجزیه تحلیل بهتون میده و با فکری باز به سراغ مشکلتون میرید و در اغلب موارد نتیجه بهتری بگیرید ...  :D

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...