رفتن به مطلب

معرفی اکتان رندر و تست قدرت کارت گرافیک OctaneBench

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام و درود خدمت دوستان عزیز

بنده مدتهاست که در دنیای CG مشغول به فعالیت هستم و در سایتهای مرجع CG ایران و جهان به عنوان نویسنده مشغول هستم. البته الان بطور دقیق در حوزه VFX/Animation فعالیت میکنم و قصد دارم از این بعد هر از گاهی بسته به موقعیت مقالاتی برای دوستان عزیز این سایت نیز منتشر کنم.

فکر کنم حدود 5 - 6 ماه هست که افتخار آشنایی با لیون کامپیوتر دارم و از اینرو از اینکه در بین شما عزیزان هستم بسیار خوشحال هستم. یکی از نیازهای اولیه فعالان حوزه سی جی، بحث سخت افزار است اما سخت افزارها بسته به تکنولوژی هایی که کمپانیهای تولیدکننده شان در اختیار کاربران میگذارند، WorkFlow های متعددی ایجاد میکنند. معماری های متفاوت، Api های متفاوت ایجاد میکند و یکی از مهم ترین نکاتی که عزیزان فعال سی جی باید رعایت کنند همین بحث سخت افزار شناسی است. بگذارید مقدمه کوتاه کنم و به اصل داستان برسم:

10.jpg

اصولا رندرینگ چیست؟

-رندرینگ به فرآیندی گفته میشود که در آن تصویر نهایی اصلی خروجی(که امروزه بیشتر 2 بعدی است) در نرم افزار هنری (3d art pakage) مثل  مایا، مکس، افترافکت، پریمیر و ادیوس ... ایجاد میشود.

رندرینگ هم دارای طبقه بندی است؟

- بله؛ بسان همه قسمت های دنیای کامپیوتر فرآیند رندرینگ هم طبق اصول اساسی مبانی کلاسیک مهندسی نرم افزار و حتی مبانی مدرن مهندسی نرم افزار دسته بندی میشود که این دسته بندی ها از دیدهای مختلف ایجاد میشود؛ مثلا طبقه بندی از دیدگاه زمانی:

الف - رندرینگ آن واحد یا real time

ب-رندرینگ غیر همزمان یا غیر real tiem

چه مسائلی باعث میشود که بردار زمان رندرینگ با شیب بیشتری صعودی شود؟

-اصولا بسته به کیفیت و همچنین جزییات و همچنین بی نهایت فاکتور دیگر میتوان رابطه ای بین این ها و زمان رندرینگ پیدا کرد و به زبان ساده میتوان گفت به هر میزان کیفیت و جزییات بیشترشود به همان نسبت زمان رندرینگ افزایش پیدا میکند.(نمیتوان این مسایل به حالات کلی بسط داد و یا در فضای خطی یا ... حل کرد)

نقش سخت افزار در فرآیند رندرینگ چیست؟

-میتوان اینطور پاسخ داد که سخت افزارها سکوها(platform)ی اجرایی رندرینگ هستند و هرچقدر توان محاسباتی بیشتری داشته باشند فرآیند رندرینگ در زمان کمتری انجام میگردد. اما باز هم این رابطه خطی نیست؛ یعنی اگر سخت افزار ما 2 برابر قوی باشد ممکن است زمان رندر نصف نگردد. این امر بسته به فاکتورهای محیطی و سخت افزاری و نرم افزاری متعددی بستگی دارد.

اما هرچقدر سخت افزار ها جلوتر میروند، معماری ها بهینه تر و سریعتر میشوند و تکنیک ها و تکنولوژی های بیشتر در اختیار توسعه دهنده ها قرار میگرد و این قشر(Developer) با استفاده از این بسترها امکانات بیشتری برای کاربران فراهم می آورند.

CurseStudioExteriorRedwoodOctane.jpg

باز هم مبحث خلاصه تر میکنم و به موضوع اکتان رندر میپردازم:

اکتان رندر اولین موتور رندر Gpu Base دنیاست و به طور دقیق در حال حاضر سریعترین این موتورها

کمپانی Otoy در سال 2012 این موتور را از شرکت نیوزلندی خریداری کرد و بطور چشمگیر روی بحث رندرینگ رئال تایم و روی هسته اکتان سرمایه گذاری کرد. در حال حاضر انویدیا در کنفرانس های بزرگ جهانی مثل سیگراف یا GDC یا GTC همواره برای نشان دادن قدرت کارت جدید خود از این موتور استفاده میکند و میتوان گفت که اکتان رندر در حال حاضر کاملترین موتور رندر Gpu base دنیاست. البته باید این را اشاره کرد که تکنولوژی این موتور ها با موتورهای هیبریدی که هم از پردازنده مرکزی و هم پردازنده گرافیکی استفاده میکنند متفاوت است. تا نسخه های قبل از ورژن 3 فقط کارتهای انویدیا به دلیل معماری کودا فقط میتوانستند از این موتور استفاده کنند اما هفته گذشته خبر بسیار جالبی در سرخط همه خبرگزاری های سی جی دنیا منتشر شد و اون چیزی نبود جز معرفی نسخه 3 با بی نهایت امکان جدید که یکی از آن ها پشتیبانی از OpenCl بود که باعث خوشحالی دارندگان کارتهای Amd و Intel شد. باید عرض بکنم که این خبر هنوز در هیچ سایت فارسی زبان منتشر نشده است.

اما چرا در این تالار سخت افزاری این موتور را معرفی کردم؟

بطور متعدد دیده ام که دوستان بحث هایی در مورد قدرت کارتهای گرافیکی دارند و از اونجایی که تست های فعلی فقط به قدرت کارت گرافیکی متکی نیستند و پردازنده و رم نیز هر چند کمتر ولی باز هم تاثیر میگدارند. تست اکتان که هفته پیش در دنیا منتشر شد یکی از بهترین تست ها برای به رخ کشیدن قدرت کارتهای گرافیکی است و توصیه میکنم که دوستان عزیز از این تست برای بررسی قدرت کارت گرافیک استفاده کنند.

در زیر لینک وبسایت اکتان رندر و همچنین لینک OctaneBench و همچنین نتایج این تست که بصورت آنلاین بروز میگردد بررسی کنند.

http://render.otoy.com/octanebench/results.php?sort_by=avg&filter=&singleGPU=1

http://render.otoy.com/octanebench/

http://render.otoy.com/

matchboxrender_4768samples_floor15x.jpg

از همه دوستان میخواهم که نتایج تست اکتان رندرشون برای بررسی دیگر دوستان در اینجا قرار دهند.

با احترام

محمد ذاکری

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...