رفتن به مطلب

چند میلیون ایرانی زیر خط فقر هستند ؟


Recommended Posts

 

9403-16t145.jpg

برخی خط فقر را زیر دو میلیون تومان و برخی زیر دو و نیم میلیون تومان گزارش کرده و تعداد فقرا را از ده میلیون تا 15 میلیون نفر برآورد کرده اند. به هر حال این آمار گرچه ممکن است به لحاظ علمی مورد استناد نباشد اما حقیقتی را آشکار می سازد که در پس آن فقر و فاقه و عدم رفاه اقتصادی و عدالت اجتماعی قرار گرفته است

هنوز سر و صدای بگیر و نگیرهای یارانه نقدی خاموش نشده است. بگیر و ببندهایی که از واژه ای نشات می گیرد که در لغت نامه ما به آن فقر می گویند. واژه ای که هم درد دارد و هم صدا و هم نمایه ای بد از زندگی فردی فرد فرد سرزمینی که با گسترده شدن درآمد نفتی باز هم فقر را به خوبی به تصویر می کشند. از آن تصویرهایی که سر و صدای زیادی با خود به همراه دارد و با توجه به تمام فرمول هایی که برای آن نگاشته اند، باز هم نتوانسته اند که معادله چند مجهولی را به سرانجام برسانند. سرانجامی که سعادت جامعه را به همراه داشته باشد. اصلا این فقر از کجا پیدایش شد؟

به گزارش ابتکار، در یک دهه گذشته با کاهش ارزش پول ملی، گسترش بیکاری و کاهش درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآورده های نفتی و دیگر محموله های صادراتی، فقر به عنوان مهم ترین مساله اقتصادی کشور توسعه و گسترش روزافزون یافت و در واقع کارنامه عملکردی دو دولت گذشته در تامین نیازهای رفاهی بخش قابل توجهی از جامعه را با شکست مواجه کرد. به بیانی دیگر، انچه تحت عنوان فقر در جامعه زندگی جمعیتی نزدیک به 15 میلیون نفر را تهدید می کند، یادگار و سوغاتی برنامه های اقتصادی یک شبه و غیر کارشناسی مدیران اقتصادی در دولت گذشته است.

گرچه بر اساس مکان و زمان متفاوت از هم است اما در ذات قضیه هیچ فرقی ندارد. تعریفی که در دهه های 1960 و 1970 توسط تانسند مطرح شد، این بود که افراد، خانواده ها و گروه های جمعیتی را زمانی می توان فقیر به حساب آورد که با فقدان منابع برای کسب انواع رژیم های غذایی، مشارکت در فعالیت ها و شرایط و امکانات معمول زندگی، مواجه باشند. البته در سال 1981 آمارتیا سن تاکید می کند، کلیه تعاریف صورت گرفته در خصوص فقر به نوعی محرومیت اشاره می کنند.

البته محرومیت خود یک مفهوم نسبی بوده که ممکن است در مکان ها و زمان های متفاوت کاملا با هم فرق داشته باشند. در اینجا یک معنا به خوبی نمود پیدا می کند که در یک کشور در حال توسعه، ممکن است فقر به معنی محرومیت از امکانات تلقی شود که برای ادامه حیات ضروری باشد. امکاناتی که غذا، مسکن، دارو شامل آن می شود در حالی که با توجه به کشورهای توسعه یافته بر محرومیت نسبی از شرایط و امکانات یک زندگی متوسط دلالت دارد. فقر مطلق در اینجا شکل خود را بهتر از هر زمانی نشان می دهد و آن هم حداقل معاش و نیازها برای حفظ زندگی است. تاکید می شود: حداقل نیازها و معاش که بدون آن بدون هیچ رودربایستی فرد از گرسنگی خواهد مرد.

 

در مقابل فقر نسبی شکل می گیرد و آن به معنای ناتوانی در کسب یک سطح معین از استانداردهای زندگی است که در جامعه فعلی لازم یا مطلوب تشخیص داده می شود. اختلاف درآمدی شکیل تر از همیشه رخ می نماید. فقدان منابع جهت تامین نیازهای اساسی نیست بلکه ناشی از کمبود منابع فرد جهت دسترسی به حداقل استاندارد زندگی آن جامعه است. در این میان نابرابری در توزیع درآمد و ثروت بیش از میزان مطلق درآمد افراد توجه می شود. مقایسه ای شکل می گیرد و آن هم قیاس درآمد دریافت شده توسط فقیرترین قشر جامعه با درصد درآمد دریافت شده توسط ثروتمندترین قشر جامعه. حالا که به تمام این تعاریف اشاره شد، چه مرهمی بر تن خانواده ای فقیر خواهد بود؟

جام ساز: تورم زیر سوال می رود
محمود جام ساز در گفتگو با خبرنگار روزنامه ابتکار در مورد تعریف خط فقر یا خط معیشت و ارتباط میزان درآمد و تورم می گوید: اصولا انتشار آمارها در کشور ما به نظر تردید آمیز می آید. به ویژه آنکه از منابع متفاوت رسمی صادر شود. به طور مثال نرخ تورم توسط مرکز آمار ایران در پایان فروردین سال جاری 5/14 درصد و از طریق بانک مرکزی، 5/15 درصد اعلام شده است.

 

ضمن آنکه اصولا تورم 14 یا 15 درصد در روند معیشت آحاد جامعه قابل هضم نیست. شاخص مصرف کننده (CPI) که نرخ درصد تغییر شاخص قیمت های مصرف کننده و خرده فروشی را در یک دوره معین محاسبه می کند، معمولا به عنوان نرخ تورم اعلام می شود که این نرخ میانگین تغییرات قیمتی رکود 400 تا 450 قلم کالاهای متفاوتی است که اغلب آنها در سبد مصرفی و معیشتی جامعه جایی ندارد. زیرا تعداد اقلام سبد مصرفی جامعه حدود 30 تا 40 قلم کالا را بیشتر در نظر نمی گیرد. بدیهی است میانگین تغییرات قیمتی 400 قلم تغییرات قیمتی 30 تا 40 قلم کـــالا را در خود پنـــهان می کند. به همین سبب ملاحظه می کنیم که هر روز قیمت اقلام سبد مصرفی معیشتی جامعه، به شدت رشد می کند و رقم 14 درصدی تورم اعلامی توسط مقامات رسمی دولتی را زیر سئوال می برند.

یکی از دلایل مهم گسترش فقر
این کارشناس اقتصادی در مورد نرخ بیکاری در جامعه امروز کشور ایران و ارتباط آن با فقر اضافه می کند: همینطور در مورد نرخ بیکاری یا خط فقر یا ضریب جینی این تردیدات به ذهن خطور می کند البته با توجه به کساد بسیار گسترده مالی و اقتصادی که روز به روز از طریق افشای آن ابعاد گسترده تر آن آشکار می شود، مطمئنا امر توزیع عادلانه درآمد امکانات را به چالش کشیده و فاصله بین فقر و غنا را بیشتر می کند. اختلاس هزاران میلیارد تومان که توسط تعداد معدودی صورت گرفته و به راستی حیرت آور است، مسلما بسیاری از آحاد جامعه به ویژه تولیدکنندگان یا کسانی که وام های بسیار ناچیز نظیر ازدواج و مسکن نیاز داشته اند را از دریافت وام محروم ساخته اند. این کساد گسترده اقتصادی یکی از دلایل مهم گسترش فقر است.

ابهام در میزان خط فقر
و اما چیزی که در این میان به خوبی قد علم می کند، مبهم بودن میزان خط فقر است. با مراجعه به سایت ها، آمار دقیقی از میزان خط فقر را نمی توان مشاهده کرد و همین دلیلی می شود برای اینکه این آمار و ارقام در هاله ای از ابهام، دست نخورده باقی بماند. جام ساز در ادامه می گوید: آمارهای ارائه شده نیز متفاوت است. برخی خط فقر را زیر دو میلیون تومان و برخی زیر دو و نیم میلیون تومان گزارش کرده و تعداد فقرا را از ده میلیون تا 15 میلیون نفر برآورد کرده اند. به هر حال این آمار گرچه ممکن است به لحاظ علمی مورد استناد نباشد اما حقیقتی را آشکار می سازد که در پس آن فقر و فاقه و عدم رفاه اقتصادی و عدالت اجتماعی قرار گرفته است که دولتی که با شعارهای بهتر کردن وضع معیشتی مردم، مسکن و آموزش مردم و همچنین زائل سازی بیکاری و کاهش تورم و رکود به پیروزی رسید، شایسته است با حساسیت لازم نسبت به انجام تعهدات خود با حساسیت لازم اقدام کند.

آمار شفاف نیست
اما در این میان، برای تکمیل گفته هایی در زمینه درآمد اقشار مختلف جامعه، باز هم درمانده ماندیم. آن هم با مراجعه با کلیدواژه های مختلف در سایت های مراکز و منابع رسمی کشوری بود. هیچ آمار شفاف و دقیقی در دسترس نیست. این کارشناس اقتصادی تاکید می کند: یکی از علل این معضل، عدم دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده بوده و مستلزم وجود بانک اطلاعاتی است که در اقتصاد دولتی هنوز علی رغم ضعف های دولت های مختلف، محقق نشده است. لذا از درک یا تشخیص درصد واقعی فقرا بسیار مشکل است. شما کافی است که به جمعیت یارانه بگیران نگاه کنید و تصمیم دولت را در حذف کسانی که مشمول یارانه نیستند، مورد مطالعه قرار دهید؛ متوجه خواهید شد که دولت با چه معضل عظیمی روبروست. به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی قادر نیست افرادی که مستحق دریافت نیستند را شناسایی کند. متاسفانه آمارهای دقیقی در دست نیست. آمارها بیشتر تقریبی است.

تفاوت شاخصه های خط فقر
البته ناگفته نماند که روش های اندازه گیری برای خط فقر تفاوت های زیادی با هم دارد. خط فقر در تهران با خط فقر در شهری کوچک کمی آن طرف تر و باز هم شاید آن طرف تر، با هم تفاوت هایی را دارد. کارشناسان می گویند که تفاوت معنای خط فقر با توجه به تنوع کیفیت زندگی افراد جامعه در شهرها و مناطق مختلف کشور نمی تواند مسیر ملی شدن به خود بگیرد و خطوط فقر متفاوتی داریم. توسعه یافتگی مناطق مختلف در اینجا معنــای خود را بیش از پیش می یابد. شاخصه های خط فقر را می توان به سطح قیمت ها و کیفیات زندگی مناطق مختلف نسبت داد.

 

اما آیا این تمام شاخصه های خط فقر است؟ بهتر است به این نکته اشاره شود که در همه جای دنیا، دولت ها نسبت به ارقام اعلام شده در مورد خط فقر و تعداد فقرا حساس هستند. چون تعداد همین فقیران، می تواند به راحتی نمایانگر عملکرد دولت ها باشد. محاسبات نشان می دهد از سال 84 تا امروز نه تنها از تعداد فقیران کم نشده بلکه به تعدادشان هم اضافه شده است. مشکل کار کجاست؟

بیایید و انصراف دهید!
گفتند بیایید و از یارانه نقدی انصراف دهید. طبق پیش بینی هایی که صورت گرفته بود، تعداد کمی از مردم از دریافت یارانه نقدی انصراف دادند. اما آیا اعداد و ارقام به خوبی و درستی نشان داده شده بود؟ تا جایی که عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی عنوان کرد که نباید مردم را برای انصراف از دریافت یارانه نقدی تهدید کرد. طبق قــــانون می توان به هر کسی که واجد شرایط دریافت یارانه نقدی است، یارانه داد و ... اما تمامی این دردها از یارانه نقدی هم منشعب نمی شود. در میان آماری، بالای ۷۰ میلیون ثبت‌نام کننده، درصدی اعلام کرده بودند که درآمدشان ماهیانه، کمتر از یک میلیون تومان است.

 

اجاره ماهیانه یک منزل مسکونی بر پایه نمودار صعودی و هزینه درمان و خورد و خوراک و ... چطور؟ در این میانه، تعداد افراد خانوار نیز به این شاخصه اضافه خواهد شد. یعنی فردی که بر فرض مثال آقایان کارشناس، 600 هزار تومان حقوق می گیرد، با فردی که دارای خانواده ای 5 نفره است و ماهیانه یک میلیون تومان دریافتی اش است، کدام یک را فقیرتر می نامند؟ خط فقر در مناطق گوناگون با فرمول های مختلفی تعریف می شود. در اروپا متوسط درآمد را تقسیم بر دو می کنند. برای مثال در اتریش خط فقر ۱۰۶۶ یورو است و یک میلیون نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند. در آمریکا، خط فقر به گونه ای دیگر اعمال می شود؛ میزان هزینه غذا را در سه ضرب می کنند و حداقل دستمزد را در ایالت متحده تعیین می کنند. در این کشور در هر ایالت خط فقر و حداقل دستمزد متفاوت است. دولت فدرال حداقل دستمزد را در این کشور۷ دلار و ۳۵ سنت در ساعت اعلام کرده و با توجه به اینکه فرد در سال ۲۰۰۰ ساعت کار می کند، خطر فقر در این کشور حدود ۱۴ هزار دلار در سال برای یک نفر است. مبنای محاسبه خط فقر در ایران کجا پنهان شده است؟

1034912 تومان؛ دریافتی افراد متاهل با دو فرزند
همچنین چندی پیش مرکز آمار ایران میانگین هزینه یک خانوار روستایی را یک میلیون و ۹۲هزار تومان و هزینه یک خانوار شهری را یک میلیون و ۸۲۲هزار تومان در ‌ماه اعلام کرده است. بنابراین نتیجه گیری می شود که اگر خانواده ای زیر این عدد و رقم درآمد داشته باشد، خط فقر را به خوبی به سمت پایین طی کرده است.

 

آنچه از زبان فعالان کارگری شنیده می شود، آن است که برای تامین هزینه خانواده کارگری ماهانه دو میلیون و پانصد هزار تومان است. حرف و حدیث ها زمانی زیاد می شود که پای اعداد و ارقام به میان کشیده می شود. اعداد و ارقامی که نمـــودار نامتـــوازنی را از میـزان درآمد خانواده و خط فقر به ما نشان می دهد. با رجوع به جدول دستمزد سال 1394 می توان به این نکته رسید که حداقل دستمزد از 608900 تومان به 712425 تومان افزایش پیدا کرده و با تمامی محاسبات بن ها و مزایای دیگر این دستمزد به مجموع دریافتی افراد متاهل با یک فرزند۹۶۳۶۷۱ تومان و همچنین مجموع دریافتی افراد متاهل با دو فرزند۱۰۳۴۹۱۲ رسیده است.

مژدگانی ای خیابان خواب ها
قدرت خرید کارگران کاهش می یابد و خطی به نام فقر دائما به زندگی شان سرک می کشد. مطالبات کارگری برای بهبود سطح رفاه زندگی شان بالا می رود. حداقل دستمزد در کشورهای مختلف به گونه های مختلفی تعیین می شود. در آمریکا میزان هزینه غذای یک فرد را در سه ضرب می کنند و به این ترتیب حداقل دستمزد حاصل می شود، چون معتقدند هزینه غذا یک سوم هزینه های دیگر فرد مثل محل سکونت، لباس، بهداشت و ... است. میزان تورم هم جای خود را برای تعیین حداقل دستمزد سالانه کارگری باز می کند.

 

اینچنین است که گردی از فقر به سر و صورت درصد بالایی از مردم کشور پاشیده می شود. درآمدهایی که به اندازه معیشت نیست و حداقلی زندگی را تامین نمی کند. حداقلی زندگی یعنی مسکن، آموزش، بهداشت، پوشاک و تغذیه یک خانواده. هر سرش را که بگیرند، سر دیگرش کمی لنگ می زند. حال در این میان، با توجه به آمار نادقیق تمامی این خط و خطوط ها، هنوز هم هستند کسانی که در گوشه و کنار پیاده روها سرکی در سطل های آشغال می زنند تا مژدگانی خود را از ته مانده بشقاب های شان پیدا کنند.

 

http://www.beytoote.com/news/social/tnews30582.html

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • ارسال 80
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

برترین ارسال کننده‌های این تاپیک

روزهای پر گپ و گفت

به نظرم

95 درصد تو فقرن فقط 5 درصد آقازاده ها که میچاپن و اخ...لا .. :eek:  میکنن نو ناز و نعمتن

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به نظرم

95 درصد تو فقرن فقط 5 درصد آقازاده ها که میچاپن و اخ...لا .. :eek:  میکنن نو ناز و نعمتن

دقیقا !  :( تمامش بخاطر این سرمایه دارهاه ....... :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

لینک به دیدگاه
Share on other sites

99/5 درصد مردم بدبخت و فقیر هستن و دستشون توی جیب همدیگس و فقت نیم درصد ایرانی پایتخت نشین روی این ئ99/5 درصد سوار هستن و دارن حال میکنن 

 

بقیه پولدارها یی که با پول ایرانی ها پول دار شدن و یا توی ایران میشنینن و یا در خارج از ایران هستن .ایرانی نیستن  و بیشتر عرب  هستن 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود دوستان گلم

اتفاقا مطلبی جالبیه این مطلب و جالبتر از این مطلب پستهای دوستان هستش .

 

دوست دارید راجبش بحث و گفتگو منطقی کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود دوستان گلم

اتفاقا مطلبی جالبیه این مطلب و جالبتر از این مطلب پستهای دوستان هستش .

 

دوست دارید راجبش بحث و گفتگو منطقی کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بله  :Peace Sign:

لینک به دیدگاه
Share on other sites

قوانین :

 

1 - به هیچ عنوان پست سیاسی نباید بدید

2 - توهین به افراد از هر قشری ممنوعه

3 - قرار نیست هر چیزی که میگیم دیگران قبول کنن پس نظر دیگران رو بپذیریم و بدونیم که نظر اون محترمه و فقط نظر خودمون رو بگیم

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ثروت یعنی چی ؟؟؟؟؟؟؟؟

 

لطفا هر کسی از دید گاه خودش و نظر خودش این کلمه رو تعریف کنه

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ثروت یعنی چی ؟؟؟؟؟؟؟؟

 

لطفا هر کسی از دید گاه خودش و نظر خودش این کلمه رو تعریف کنه

رفیق این نظریهای مختلف درموردش بحث شده ! بستگی داره ثروت چی باشه ؟؟؟ درون مایه باشه یا برون مایه ؟ :-?

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ثروت بعنی دارا بودن چه پول چه مقام چه علم ازنظر من دانشمندان هم ثروتمندن ولی ازنظر علم 

پول خوبه ولی به اندازه کافی چون از نظر من پول زیادی فساد میاره چون عاملی برای دستیابی به فساد میشه البته نه برای همه 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

اینولینکورو برید بخونید خیلی قشنگ امامان صحبت کردن ! وقعا حرفاشونوباید با طلا نوشت ! اگه ثوت خیلی خوب بود خودشون الان کاخ نشین بودن ن با نون و شیر زندگدیشونو رو سر کنن ! 

 

http://www.beytoote.com/religious/ahadis-asal/syings2-wealth.html

ویرایش شده توسط Lord Good heart
لینک به دیدگاه
Share on other sites

ثروت از نظر عام  اندوخته ایه از پول که یک شخص ممکنه به هزار بدبختی جم کرده باشه یا بهش ارث رسیده باشه که تو ایران بیشتر ارثیه..

شخص ثروتمند باشه یعنی پول داشته باشه میتونه علم هم هنر و تمام جوانب رو طرف خودش داشته باشه و اگه بیماری براش از طرف خدا نیاد؛ میشه گفت خوشبخته!

تو ایرانم بیشتر ثروت توی پایتخت تلمباره

و بیشتر استان ها هم محرومن! نه کاری هست نه باری

گرونی ام روز به روز بیشتر میشه... دیروز نان؛ امروز بنزین ؛ فردا نفس کشیدن!

لینک به دیدگاه
Share on other sites

50/50 تقصیر مردم هم هست .ملت ما هیچوقت حد میانه رو نگه نمیداره  و تنها غر غر 

 

خوب عزیز من میبینی بدبختی زیاده دنبال اشغال چینی که در داخل تولید بهترشو داریم نرو 

برای  اونی که ی شبه به پول رسیده بیخود اعتبار نده و دو لا راست براش نشو 

پولتو توی بانک تلنبار نکن تا سود کوفتی که از نزول بدتر بیاد دستت .اگر 70 درصد مردم یک دفعه سپردشون رو بکشن بیرون بانک های دزد حساب کار دستشون میاد  

هر دزدی و رشوه و اختلاس و نامردی رو دیدیم بی تفاوت جلوش واینستیم و اعتراض کنیم نه تنها توی وب بلکه در عمل 

عادت کنیم که با کارکردن درست هم بتونیم زندگی کنیم 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

دوستان آرامش خودتون رو حفظ كنيد. از به وسط كشيدن مسايل 30 يا 30 و مذهبى هم بپرهيزيد. بياييم اجتماعى صحبت كنيم.

 

ثروت يعنى مال، ائم از منقول و غير منقول، از 1 ريال تا ميليارها، هر چيزى كه بشه باهاش خريد و فروش كرد و تجارت كرد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

یه سری نمیدونم کجا بود : سخنان محمد ص بود که میکفت همیشه از ثروت وقتی به بالا نگاه میکنید به اونایکه که ایمان و عقایدشون بالاست و کار نیک کردن نگاه کنید و از نظر فقر به اوناییکه ندارن و تهدیست نگاه  کنید ! یه روز بنده با یکنفر که دوست پدرم بود رفتیم پایین شهر و این بنده خدا خیر خواه بود و کمک میکرد به بیچارها و ..  دیدم 4 بچه اومد بیرون لباسهای کهنه و دماغهای اویزون و .... اصلا اوضاع خراب بود وقتی دیدم کفتم خدایا شکر باز یه سرپناه داریم و خوراک و.... ! کفتم دیکه نباید ناشکری کرد خیلی بدبخت زیاده !  اما اونایکه واقعا دیدم لارج هستن و لوطی با مرام و اخلاق خیلی خوب و از همه مهتر مردم داربودنشون و مودب بودنشون و اصلا کلا خرده شیشه نداشتن و خیلی خداترس بون ! بهش حسودیم شد

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه
ارسال شده در (ویرایش شده)

 راه درمون  اصلاح فرهنگ و بالابردنش 

جامعه باید بسمت عقلی شدن بره

متاسفانه جامعه ما دهنیتها  سطحی و خیالی هست  و بدبختانه بیشترهم داره میشه

فکر نمیکنیم 

دنبال زندگی نیستیم

فقط داشتن  و بیشتر داشتن به هرقیمتی 

بقیه  رو ولش کن

ولی هدف؟!!!!!!!!!!!!

ویرایش شده توسط ferdosi
لینک به دیدگاه
Share on other sites

50/50 تقصیر مردم هم هست .ملت ما هیچوقت حد میانه رو نگه نمیداره  و تنها غر غر 

 

خوب عزیز من میبینی بدبختی زیاده دنبال اشغال چینی که در داخل تولید بهترشو داریم نرو 

برای  اونی که ی شبه به پول رسیده بیخود اعتبار نده و دو لا راست براش نشو 

پولتو توی بانک تلنبار نکن تا سود کوفتی که از نزول بدتر بیاد دستت .اگر 70 درصد مردم یک دفعه سپردشون رو بکشن بیرون بانک های دزد حساب کار دستشون میاد  

هر دزدی و رشوه و اختلاس و نامردی رو دیدیم بی تفاوت جلوش واینستیم و اعتراض کنیم نه تنها توی وب بلکه در عمل 

عادت کنیم که با کارکردن درست هم بتونیم زندگی کنیم 

آقا جان تولید باید بره بالا توایران این همه زمین خالی هست یعنی نمیشه کارخونه زد ! یکی مثل کار آفرین بوش !!! که همه چی تولید مکینه منظور لوازم خونگی و وقتی یکی مثل این تو ایران باشهو کارخونه زده بشه همه نون میبرن !

یاد گرفتن جنس انبار کنن ! با دلالی ! الان نزدیکه همدان که نیروگاه داره ! آب همدانو خشک کرده و کشاورزا بدخت شدن ! مجبور میشن میان شهر و تولید کشاورزی میخابه و وقتی که میخابه میرن از خارج میارن ! بنده خدا بهشون کفته شده که دیکه هندوونه و سیب زمینی نکارید آب زیاد میبره پس چی بکارن ! ایناهم روزیشون از کشاورزی در میاد ! وقتی آب هست زومین هست بریم از خرجا هندوانه بیاریم  :mad: شیطونه میکه یه چیز بهشون بکما ! یعنی تولید 00000000  و بیکاری و بی پولی و بدختی 20000000000000   :(

لینک به دیدگاه
Share on other sites

بعضی ثروتشون خانوادشونو و بعضیا اخلاقشون و بعضیا ایمانشون و بعضیها مال و ماشین و مادیات ! 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ثروت یعنی پولی که خودت بدست بیاریی نه صبح پاشی  ببینی یک سرمایه داریی از پدرت ارث برسه یا پول باد اورده !  یک کار خفن شروع میکنی

 

که نه به کشورت کمکی میکنه نه مردمش فقط تورم چندین برابر میکنی 

 

ثروت یعنی پولی که با زحمت بدست بیاد نه با کلاه گذاشتن سر مردم به هر طریقی تو بگو یک دونه بربریی تو بگو یک ریال دزدیی !

 

ثروت یعنی رفاه یعنی هرچی که دوست داریی حداقل دو پله پایین ترش بدست بیاریی کلمات من دراوردی بزرگان سخن وری درباره ساده زیستی  برا خودشون خوبه ما داریم با زندگی کشتی میگیریم اونا تو گود نیستن حرف زیاد میزنن 

 

ثروت یعنی هرکس با هر ضریبه هوشی بتونه زندگی کاملی در یک کشور قانونمند به وجود بیاره یعنی برا زندگی مرفح حتما بیل گیتس نباشی 

ادما از ضریب هوشی متفاوتی بهرمند هستن حتی در زرنگ بودن بعضی بلد نیستن در خونشون نیست !

 

و در اخر ثروت یعنی تک خوریی کنار بذاریم به دیگران هم فرصت رشد بدیم که این اخریی تو ایران وجود نداره

 

موفق باشید

ویرایش شده توسط naderblue
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

آقا جان تولید باید بره بالا توایران این همه زمین خالی هست یعنی نمیشه کارخونه زد ! یکی مثل کار آفرین بوش !!! که همه چی تولید مکینه منظور لوازم خونگی و وقتی یکی مثل این تو ایران باشهو کارخونه زده بشه همه نون میبرن !

یاد گرفتن جنس انبار کنن ! با دلالی ! الان نزدیکه همدان که نیروگاه داره ! آب همدانو خشک کرده و کشاورزا بدخت شدن ! مجبور میشن میان شهر و تولید کشاورزی میخابه و وقتی که میخابه میرن از خارج میارن ! بنده خدا بهشون کفته شده که دیکه هندوونه و سیب زمینی نکارید آب زیاد میبره پس چی بکارن ! ایناهم روزیشون از کشاورزی در میاد ! وقتی آب هست زومین هست بریم از خرجا هندوانه بیاریم  :mad: شیطونه میکه یه چیز بهشون بکما ! یعنی تولید 00000000  و بیکاری و بی پولی و بدختی 20000000000000   :(

سلام

اصلا صنعت کشاورزی مگر کم چیزیه؟ بخدا مارو ثروتمند میکنه و از صادرات نفت خام پرارزش بی نیاز 

اگر رونق بگیره این همه زمین 

اصلانیازی به صنعت خود رو سازی نداریم اونهم این خودروهای آشغال!

متاسفانه یه عده خائن .....  برای کسب درامدهای هنگفت   فقط واردات  درنظرشونه حتی هندونه !!!! بقیمت بیچارگی مردم  :(

لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام

اصلا صنعت کشاورزی مگر کم چیزیه؟ بخدا مارو ثروتمند میکنه و از صادرات نفت خام پرارزش بی نیاز 

اگر رونق بگیره این همه زمین 

اصلانیازی به صنعت خود رو سازی نداریم اونهم این خودروهای آشغال!

متاسفانه یه عده خائن .....  برای کسب درامدهای هنگفت   فقط واردات  درنظرشونه حتی هندونه !!!! بقیمت بیچارگی مردم  :(

 

 

ایران اب نداره صنعت کشاورزی بزرگترین مصرف کننده اب کشور هست خیار هندونه میکارند اب تومنی خدا تومن می رزن پای یک هندونه یک خیار 

 

http://www.irinn.ir/news/88580/%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%A2%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A2%D8%A8-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%86%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B9%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%9F

 

همینجوریی پیش بریم اب برا خوردن نداریم 

 

- امروز خبری داشتیم مبنی بر اینکه صادرات 391 هزار تن سیب زمینی برای کشور 330 میلیارد لیتر آب خورد! آیا کشت محصولات پر مصرف آب برای ایران که کشوری کم آب است توجیه اقتصادی دارد؟

ویرایش شده توسط naderblue
لینک به دیدگاه
Share on other sites

ثروت یعنی پولی که خودت بدست بیاریی نه صبح پاشی  ببینی یک سرمایه داریی از پدرت ارث برسه یا پول باد اورده !  یک کار خفن شروع میکنی

 

که نه به کشورت کمکی میکنه نه مردمش فقط تورم چندین برابر میکنی 

 

ثروت یعنی پولی که با زحمت بدست بیاد نه با کلاه گذاشتن سر مردم به هر طریقی تو بگو یک دونه بربریی تو بگو یک ریال دزدیی !

 

ثروت یعنی رفاه یعنی هرچی که دوست داریی حداقل دو پله پایین ترش بدست بیاریی کلمات من دراوردی بزرگان سخن وری درباره ساده زیستی  برا خودشون خوبه ما داریم با زندگی کشتی میگیریم اونا تو گود نیستن حرف زیاد میزنن 

 

ثروت یعنی هرکس با هر ضریبه هوشی بتونه زندگی کاملی در یک کشور قانونمند به وجود بیاره یعنی برا زندگی مرفح حتما بیل گیتس نباشی 

ادما از ضریب هوشی متفاوتی بهرمند هستن حتی در زرنگ بودن بعضی بلد نیستن در خونشون نیست !

 

و در اخر ثروت یعنی تک خوریی کنار بذاریم به دیگران هم فرصت رشد بدیم که این اخریی تو ایران وجود نداره

 

موفق باشید

رفیق تو ایران کلا اینوطری پودار شدن 

 

دلالی . 

جنس ابنار کردن مثل یه بهاری که سیب زمینی انبار کرده بود و وقتی گرونش کردن رفت لامبور گینی خرید :)  آهن و ....

مسکن که وقعا خیلیا پولدار شدن.... اخه بکو شما که برای زمین و خاکی انسان ازش متولد شده چه زحمتی کشیدید که متری 100 بوده کردینش 1 میلیون ! خدارو خوشه ؟؟؟ :(

دلار و طلا که یدفعه رفت بالا .... اینم داستان خودشو داره 

خودرو ...

بنظر بنده تو این چند ساله که خیلها ماشین شاستی بلند سوار شدن اینا بودن !!! یه استاد کارآرین داشتیم کفت توایران  فقط مردم با دلالی  پولدر میشن...

لینک به دیدگاه
Share on other sites

بنظرم ثروت میشه گفت داشته هاست که نتایجی باید داشته باشه که بطور کلی و خلاصه شامل: آرامش.سلامتی جسم و روح. و رفاه میشه.و قطعا ثروت بطور کلی یک محدوده و اندازه داره که اگه عدالت جهانی حکمفرما بشه همه در رفاه خواهند بود و قطعا وقتی یک جامعه بیشتر از معمول دارای ثروت بشه یعنی یک جامعه یا چند جامعه ی دیگه رو دچار فقر کرده.و این تو یک جامعه هم صدق میکنه که وقتی عده ای بیشتر از معمول داشته باشن و اسرافوار و بیشتر از نتایجش بهره ببرن یعنی یه عده رو بی بهره و در فقر میزارن.

مهم بیشتر داشتن پول و سرمایه نیست مهم اینه که چجوری خرج میشه و بطور مثال وقتی به همه نفری یک کیلو پرتقال میرسه اما تعدادی چون پول دارن و ملاحظه ای ندارن تقاضاشو بیشتر میشه و این قیمت و توازن تقسیم و برابری کیفیت در اون رو به هم میریزه.

دوستان فرهنگ و رسانه خیلی مهمه.ما تو حرفامون چیزای قشنگی میگیم اما چیزی که تو عمل به نمایش میزاریم متفاوته! فیلمها و تبلیغات و کلا رسانه های اثرگذار رو وقتی نگاه کنین چیزایی که القاء میکنن بیشتر داشتن.تجملگرایی.زرنگی.خودخواهی.ظاهربینی و ظاهرسازی....

لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام

اصلا صنعت کشاورزی مگر کم چیزیه؟ بخدا مارو ثروتمند میکنه و از صادرات نفت خام پرارزش بی نیاز 

اگر رونق بگیره این همه زمین 

اصلانیازی به صنعت خود رو سازی نداریم اونهم این خودروهای آشغال!

متاسفانه یه عده خائن .....  برای کسب درامدهای هنگفت   فقط واردات  درنظرشونه حتی هندونه !!!! بقیمت بیچارگی مردم  :(

خوده همین تلویون کفت ایران میتونه  3 برابر غذای کشور رو بده یعنی 200 میلیون بخاطر مناطق کشاورزی که داره  ! اونوقت بریم هندوانه چینی بیاریم این یعنی خیانت ! جیب بعضیا پر میشه پول ! تاجرا کیف کن بچهشون و ما .... تو یه فیلیم خوده شبک1 بخش کرد که یکی از بازی کراش , بازیگراصلی سریال خارجی فرار از زندان بازی کرده بود ! نشون داد یارو کفت ماجیب شما هارو خالی میکنیم از شما سو استفاده میکنیم و  بچهامون میفرستیم خارج بهترین دانشگهاها و امکاانتا تحصیل کنن و بیان پیش خودمون پولداری حال کنن  البته شرمنده بنده درست یادم نیس چطور کفت ولی همین سخنانشو یادمه و شرمده درست نمیوتنم بیان کنم ! چطوری ؟ یاوربهشون وام زیاد داد بود یعنی مسکن و بعد نستونته بودن قسطشو بدن , خونشونو ازشون کرفت و همسرش بخاطر این خودکشی کرده :(  که طرف رفت انتقامشو بکیره که آرخم کرفت دمش گرم حق یاور بود  :D کشتش  @};-  :clapping: 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری


×
  • اضافه کردن...