رفتن به مطلب

تبدیل کیس به کولر آبی !

Recommended Posts

با گرم شدن هوا به این فکر افتادیم تا یک کولر آبی رو میزی طراحی کنیم و با وسایلی که در دسترس داریم همچین چیزی بسازیم ،برای اینکار به انباری رفتم و به دنبال لوازم اصلی کولر آبی گشتم،خوشبختانه مقداری طلق پلاستیکی ،یک پمپ آکواریوم و در نهایت یک کیس کامپیوتر فرسوده نظرم را جلب کرد و دست به کار شدم،اصول اولیه کولر آبی چیز پیچیده ای نیست تنها کافیست خلاقیت داشته باشید تا بتوانید این وسیله را مطابق با صلیغه ی خود طراحی نمایید،ابتدا یک مخزن آب لازم است تا آب درون آن قرار گیرد و به وسیله ی پمپ به سمت پوشال یا هر چیز شبیه آن منتقل شود و هوا با گذر از بین این پوشالهای مرطوب خنک و دلپذیر شود! پس در ادامه همراه من باشید تا مراحل کار را به صورت مرحله به مرحله مرور کنیم:

۱- آماده سازی کیس کامپیوتر برای تبدیل شدن به کولر آبی:

اصولا کیس کامپیوتر از آلومینیوم و پرچ ساخته شده،از برتری های آلومینیوم هم وزن پایین به همراه انعطاف و مقاومت مطلوب می باشد،نکته ی دیگر اینجاست که به مرور و در تماس با رطوبت زنگ نمیزند! با این تفاسیر شروع میکنیم، درب کیس را باز میکنیم و تمام قطعات الکترونیک را از درون آن خارج میکنیم تا بتوانیم فضای مناسبی برای قرار گیری مخزن آب بوجود بیاوریم،پس تمامی اتصالات مزاحم را حذف میکینم و لبه های زائد را به سمت خارج منحرف میکنیم تا به مخزن فشار نیاورده و موجب صدمه دیدن مخزن نشوند!

حتما قبل از شروع کار دستکش دستتان کنید تا لبه های تیز داخل کیس به دست شما صدمه وارد نکند!

computer_case_to_watercooler_02-1024x608

ترجیحا تمام قسمت های مربوط به اتصال مادربورد و اسلات ها را حذف کردیم تا منبع به راحتی در جای خود قرار گیرد .

computer_case_to_watercooler_03-1024x576

در تصویر بالا کولر ابی ما آماده اسمبل می باشد،حالا میرویم سراغ مخزن آب،برای اینکار ابعاد فضای خالی پایین کیس را اندازه گیری میکنیم…

۲-طراحی و ساخت مخزن آب

پس از آماده سازی کیس حالا نوبت به ساخت مخزن آب کولر است،برای اینکار به اندازه های فضای خالی درون کیس احتیاج داریم،از آنجایی که کیس ها ابعاد متفاوتی دارند ما نمیتوانم ابعاد دقیقی برای آن ارائه کنیم،نکته اینجاست که باید مخزنی درست کرد که به صورت خیلی اندازه وارد کیس شود و فضای مناسبی هم برای قرار گیری آب درون آن باشد،پس ریش و قیچی دست خودتان است… مخزن آب کولر آبیمن برای ساخت مخزن از طلق و چسب آکواریوم استفاده کردیم که به حق چیز مستحکم و تمیزی شد،شما میتوانید در این مورد از وسایل دیگر هم استفاده کنید که بستگی به خلاقیت خودتان دارد! در مورد چسب آکواریوم باید گفت حتما ۴۸ ساعت زمان برای خشک شدن کامل زمان نیاز دارد،پس اگر دوست ندارید اتاقتان به دریاچه تبدیل شود عجله نکنید!

computer_case_to_watercooler_04-1024x576

۳-پیدا کردن چیزی برای ایفا کردن نقش پوشال!

پوشال به خودی خود ریختو پاش و کثیف کاری دارد،برای همین از پارچه کف تی استفاده کردم که علاوه بر جذب خوب آب دارای دندانه هایی برای مرطوب کردن هوای ورودی دارد!البته قبل از اینکار تی را خوب بشورید  استفاده از سر طی به جای پوشالاین قسمت از کار کاملا به خلاقیت خود شما بستگی دارد،شاید چیز دیگری بتوانید به جای پوشال استفاده کنید که تاثییر بیشتری در خنک کردن هوا داشته باشد!

computer_case_to_watercooler_05-1024x576

۴-نصب پوشال!

پوشالها را در قسمت جلوی کیس و در محفظه مربوط به CD/DVD ROM به صورت آویزان با سیم یا هر چیز دیگی نصب می کنیم،بعد از آن باید به فکر چیزی باشیم که در زیر پوشال قرار گرفته و آب خارج شده از پوشال را دوباره به مخزن آب اصلی هدایت کند…

computer_case_to_watercooler_06-1024x576

قرار دادن پوشال در قسمت جلوی کیس ،همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید پوشال توسط سیم به حفره های پیچ متصل شده!

۵- ساخت مسیری برای هدایت آب!

computer_case_to_watercooler_07-1024x576

برای ساخت مسیری که بتواند آب را دوباره به مخزن هدایت کند من از یک قوطی پلاستیکی استفاده کردم،میتوانستم از همان تلق هم استفاده کنم اما ظرف پلاستیکی انعطاف بیشتری داشت،ظرف را از وسط بریدم و به صورت پشت به پشت به هم چسباندم،قسمت پایینی را هم برای ایجاد شیب به صورت مورب بریدم،البته بازهم این قسمت از کار کاملا به شما و اینکه چه چیزی دم دستتان باشد بستگی دارد!

۶- پمپ آب!

میتوان گفت اصلی ترین بخش کولر پمپ آب آن است،من از یک پمپ آب آکواریوم استفاده کردم که در آکواریوم فروشی ها به وفور یافت میشود!

computer_case_to_watercooler_09-1024x576

یک طرف پمپ وظیفه ی مکش آب به داخل و طرف دیگر خروجی آب می باشد که در تصویر بالا شلنگ آبی به آن متصل شده است!

computer_case_to_watercooler_11-1024x576

پمپ را کف مخزن قرار می دهیم تا داخل آب قرار گیرد،خروجی آب را هم با چند شلنگ به شاخه های مختلف تقسیم می کنیم تا آب به تمام نواحی مختلف پوشال نفوذ کند!

۷- قرار دادن فن برای ایجاد جریان هوا !

حالا نوبت به قرار دادن چند فن برای ایجاد جریان هوا داخل کولر است،فنها هوای گرم را وارد کرده و هوا با گذر از بین پوشالها خنک می شوند و از طرف دیگر هوای خنک خارج خواهد شد!

computer_case_to_watercooler_12-1024x576

ما برای اینکار از ۳ عدد فن استفاده کردیم،حتما جهت پشت و روی فن را دقت کنید،فن ها باید در جهتی قرار گیرند که هوا را به داخل بدمند پس همه فن ها را قبل از نصب یکبار تست کنید تا به اشتباه یکی را خلاف جهت قرار ندهید!

برای اتصال فن ها به پشت کیس هم میتوانید به کمک پیچ و چسب اینکار را انجام دهید!

۸- ریخت آب و تست پوشالها و پمپ توسط آب!

حالا نوبت به تست پمپ و پوشالها و همچنین مسیری که برای بازگشت آب ساختیم فرا رسید،داخل مخزن را تا نصف آب میکنیم ،شلنگ خروجی آب را بر روی پوشالها و در موقعیت مناسب قرار میدهیم و پمپ را روشن میکنیم!

computer_case_to_watercooler_13-1024x576

باید دقت کنید آب از هیچ جایی خارج نشود و کاملا از مسیر خود عبور کند،در صورتی که متوجه نشتی آب شدید آنرا بر طرف کنید تا بعدا جایی خیس نشود!

۹- منبع تغذیه(پاور)!

به غیر از پمپ که مستقیما به برق متصل میشود باید فکری به حال به حرکت در آوردن فن ها کرد،از اینرو یک منبع تغذیه فرسوده کار شما را راه می اندازد!

computer_case_to_watercooler_14-1024x576

منبع تغذیه را روی کیس قرار دادم تا اگر خدایی نکرده آب نشت کرد از بروز حادثه جلوگیری کنم،اتصالات و کابلها را هم با رعایت مسائل ایمنی به سقف می چسبانیم تا خیس و مرطوب نشوند!

سوال بسیار مهم اینجاست که چطور میشود بدون مادربورد و کامپیوتر منبع تغذیه(پاور) را روشن کرد؟!،برای گرفتن جواب این مقاله را بخوانید: آموزش روشن کردن پاور بدون مادربورد و کیس

در نهایت فن ها را به پاور متصل کرده و با روشن کردن پاور جریان هوا را تست می کنیم.

۱۰- کولر شما آماده به کار است!

بار دیگر برای جلوگیری از نشت آب و خطر برق گرفتگی اتصالات را چک می کنیم و پس از اطمینان درب پشتی کیس را می بندیم

computer_case_to_watercooler_15-1024x576

همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید پوشالها باید کاملا خیس و مرطوب باشند،مسیر گردش آب هم باید به خوبی کار کند و طوری نباشد که آب از پوشالها به زمین بچکد!

computer_case_to_watercooler_16-1024x576

هوای گرم وارد و هوای سرد خارج می شود!هوای گرم از طریق فن های پشت کیس وارد دستگاه شده(فلش های قرمز) و پس از عبور از پوشالها خنک و مرطوب می شود و از دریچه ی CD ROM (فلش آبی) خارج می شود!

سخن پایانی

computer_case_to_watercooler_01-1024x576

در پایان هم درب جلوی کیس را می بندیم تا جریان هوا به طور کامل از پوشالها عبور کند،البته من برای نشان دادن داخل کیس در تصاویر درب دوم را نبستم اما شما در پایان کار حتما ببندید و چند ساعتی حواستان به دستگاه باشد که خدایی نکرده از جایی آب نشت نکند و خانه زندگی را به گند بکشد 

این دستگاه با ۴ یا ۵ لیتر آب فضای اتاق شما را به طرز باور نکردنی خنک می کند،در تستی که انجام دادم بعد از یک ساعت کار فضای اتاق ۳ درجه خنک تر شد که این واقعا یک موفقیت بزرگ محسوب می شد!

برای افزایش بازده این دستگاه و تبدیل آن به یک کولر گازی قدرتمند داخل مخزن آب به همراه آب یخ بریزید!

محفظه نوشیدنی:

میتوانید از فضای باقیمانده کیس به عنوان محفظه خنک کننده نوشیدنی استفاده کنید! هرچند این قابلیت در نگاه اول کمی تزئینی است اما اگر داخل مخزن آب مقداری یخ بریزید دما داخل دستگاه کاهش پیدا می کند و به کمک فنی که در جلوی کیس قرار داده شده هوای خنک از این قسمت عبور کرده و دمای این قسمت را کاهش می دهد پس اگر چند قوطی نوشیدنی در این قسمت قرار دهیم در عین ناباوری شاهد خنک شدن آنها خواهید بود!

و هم اکنون برای مشاهده شاهکار و نتیجه کار  ویدیو زیر را تماشا کنید  =))  =))  :laughing: 

ویرایش شده توسط Vikings
لینک به دیدگاه

ايراني اونجا ، ايراني هرجا، و سرانجام ايراني همين جا .  هنر نزد ايرانيان است و بس . زيبا جادار مطمعن (كولر هاي ابي كيس كول) .

زيبا بود @};- :clapping:

لینک به دیدگاه

اول اینکه بابت این خلاقیت به شما تبریک میگم @};-

دوما اینکه برادر شما ساکن کجا هستی؟!

این ابی که میریختی داخل کیس یعنی شفافیت و زلال بودنش رو میدیم حسرت کردم، آب شما از اب تصفیه شده اهواز هم تمییز تر بود، یعنی واقعا قبطه خوردم به اون ابی که شما داشتین بعنوان کولر آبی استفاده میکردین (مسولین شهر های بزرگ باعث خشک شدن کارون ما شدن و فقط دارن آب گل تحویل خوزستانی ها و ساکنین شهر های بالا میدن)

لینک به دیدگاه

نوشیدنی توی انجمن ممنوع نیست؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

اول اینکه بابت این خلاقیت به شما تبریک میگم @};-

دوما اینکه برادر شما ساکن کجا هستی؟!

این ابی که میریختی داخل کیس یعنی شفافیت و زلال بودنش رو میدیم حسرت کردم، آب شما از اب تصفیه شده اهواز هم تمییز تر بود، یعنی واقعا قبطه خوردم به اون ابی که شما داشتین بعنوان کولر آبی استفاده میکردین (مسولین شهر های بزرگ باعث خشک شدن کارون ما شدن و فقط دارن آب گل تحویل خوزستانی ها و ساکنین شهر های بالا میدن)

درود داداش ،

وضعیت شهر شما رو رو نمیدونم ، اما اگه جاهای دیگه واسه سرویس کولرشون فقط پوشالش رو هر سال عوض میکنن اینجا هر سال باید کل بدنه کولر رو دور بندازی فقط موتورش رو نگه داری یدونه بدنه جدید بخری :D

لینک به دیدگاه

موضوع رو ببر توی بخش عکسهای کیس تا بشه مثبت داد.

لینک به دیدگاه

درود داداش ،

وضعیت شهر شما رو رو نمیدونم ، اما اگه جاهای دیگه واسه سرویس کولرشون فقط پوشالش رو هر سال عوض میکنن اینجا هر سال باید کل بدنه کولر رو دور بندازی فقط موتورش رو نگه داری یدونه بدنه جدید بخری :D

آقا از این حرفها نزن الان تاپیک می ره به ناکجاآباد!
لینک به دیدگاه

موضوع رو ببر توی بخش عکسهای کیس تا بشه مثبت داد.

من رو بگو کلی ذوق کردم. فکر کردم کار بچه های انجمنه. می خواستم بیام به عنوان دوست اضافه ت کنم.

لینک به دیدگاه

دمت گرم با این خلاقیتت آدم صدای آبو میشنوه فک میکنه اومده پیک نیک کنار چشمه ... خخخخ

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...