رفتن به مطلب

بنچمارک های 390x


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

مدل R9 390X بر مبنای پردازنده‌ی گرافیکی «گرینیدا» (Grenada) ساخته شده است. گرینیدا در حقیقت همان پردازنده‌ی گرافیکی ۲۸ نانومتری «هاوایی» (Hawaii) است که اندکی بهبود یافته (هاوایی پردازنده‌ی گرافیکی استفاده شده در مدل پیشین این کارت گرافیک یعنی R9 290X است). بنابراین از لحاظ تئوری، تفاوت خاصی بین R9 390X و R9 290X وجود ندارد. هر دوی این تراشه‌های گرافیکی، ۶ میلیارد ترانزیستور داشته، ۴۳۸ میلی‌متر مربع مساحت دارند و بر مبنای فناوری ۲۸ نانومتری طراحی شده‌اند. از لحاظ حافظه‌ی گرافیکی هم، هر دو مدل از حافظه‌های GDDR5 با باس ۵۱۲ بیت استفاده می‌کنند.
ولی R9 390X دو برتری نسبت به R9 290X دارد و آن هم بهره‌گیری از ۸ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی به جای ۴ گیگابایت و افزایش فرکانس هسته‌ی گرافیکی به ۱۰۵۰ مگاهرتز است. ولی این دو برتری در عمل چقدر تفاوت عملکرد بین R9 390X و R9 290X ایجاد می‌کنند؟
برای این منظور وب‌سایت تخصصی Guru3D به سراغ تعدادی از جدیدترین بازی‌های کامپیوتری رفته و R9 390X را با دیگر کارت‌های گرافیکی مورد قیاس قرار داده است.

در تست بازی Witcher III (که در حال حاضر از لحاظ گرافیکی، یکی از سنگین‌ترین بازی‌های کامپیوتری محسوب می‌شود) در دقت Quad HD یعنی 2560x1440 پیکسل و حداکثر تنظیمات گرافیکی به‌اضافه‌ی آنتی الیاسینگ («آنتی الیاسینگ» (Anti-Aliasing) تکنیکی است که برای حذف کردن لبه‌های پلکانی در خطوط مورب استفاده می‌شود. این تکنیک، بار پردازش گرافیکی بسیار سنگینی را بر دوش کارت گرافیک قرار می‌دهد)، مدل R9 390X توانست ۴۱ فریم بر ثانیه را نمایش دهد. این میزان تنها ۵ درصد سریع‌تر از R9 290X است و R9 390X را در جایگاهی پایین‌تر از NVIDIA GeForce GTX 970 قرار می‌دهد.

News154.jpg

با افزایش دقت تصویر به 4K یعنی 3840x2160 پیکسل، اختلاف R9 390X و R9 290X به ۴ درصد می‌رسد. مدل R9 390X توانست بازی Witcher III را با سرعت ۲۵ فریم بر ثانیه نمایش دهد که متاسفانه عملکرد چندان مناسبی ارزیابی نمی‌شود. (حداقل میزان سرعت برای اجرای روان یک بازی کامپیوتری، ۳۰ فریم بر ثانیه است.)

News156.jpg
برای دومین تست به سراغ بازی پرطرفدار GTA 5 می‌رویم. در این بازی، با دقت 2560x1440 پیکسل و استفاده از آنتی الیاسینگ، R9 390X تنها با ۵ درصد برتری نسبت به R9 290X، توانست ۶۱ فریم بر ثانیه را نمایش دهد.
News155.jpg
 

با افزایش دقت تصویر به 4K، سرعت اجرای بازی به ۳۲ فریم بر ثانیه کاهش یافت ولی اختلاف R9 390X با R9 290X همان ۵ درصد باقی ماند.
News157.jpg
همان‌طور که انتظار می‌رفت، R9 390X دقیقا همان R9 290X است. اضافه کردن ۴ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی و افزایش فرکانس هسته به مدلی که در دی ماه سال ۱۳۹۲ معرفی شد، تاثیر خاصی بر روی عملکرد آن نداشته است. ظاهرا AMD در یک سال گذشته تمام تلاش خود را بر روی سری پرچم‌دار R9 Fury گذاشته و برای سری‌های رده‌بالا و رده‌میانی خود، تنها به تغییر نام کارت گرافیک (و به نوعی فریب دادن طرفداران خود)، بسنده کرده است.
بنابراین اگر به دنبال کارت گرافیکی برای اجرای جدیدترین بازی‌های کامپیوتری در دقت 4K هستید، باید منتظر ورود R9 Fury مانده و یا به سراغ GeForce GTX 980 Ti و یا GeForce GTX Titan X بروید.

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

دوستان قبلا زحمتش رو کشیده بودن

فقط کافی بود یک سرچ کوچیکی میکردین

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...