رفتن به مطلب

Fx-8350 فاقد سنسور حرارتی (Tomshardware)

Recommended Posts

سلام خدمت دوستان و اساتید محترم من خیلی وقت بود دنبال این بودم که چرا بعضی از نرم افزارهای تشخیص دمای سی پی یو نمیتونن دمای پردازنده ی fx 8350 رو نشون بدن که از جمله ی اونها Msi afterburn هست و یا اینکه چرا نرم افزار هایی که دمای این پردازنده رو نشون میدن هر کدوم دمای متفاوتی رو نشون میدن (در این رابطه تاپیکهای زیادی هم توی فروم لیون کامپیوتر ایجاد کردم که به نتیجه ی مطلوبی نرسیدم) برای همین توی فروم ها و سایتهای زیادی رو گشتم تا اینکه یک مطلب جالبی رو درباره ی پردازنده های AMD سری Fx در سایت Tomshardware پیدا کردم قسمتهایی از اون رو ترجمه کردم و براتون میزارم . امیدوارم مفید باشه

تنزل کارایی سی پی یو در نتیجه ی افزایش ولتاژ یا گرما ؟

thermal-compound-review-test,6-1-395497-

عموما این ولتاژ نیست که باعث ازبین رفتن یک پردازنده میشه . بلکه حرارت است.

قبل از اینکه بخوام درباره ی حرارته پردازنده ها صحبت کنم باید یک چیزی رو برای شما روشن کنم. شرکت AMD از سنسور دما  یا دماسنج در پردازنده های خود استفاده نمیکند (کار گزاشتن سنسورهای حرارتی در پردازندهای AMD با آخرین سری Phenom II متوقف شد) شرکت AMD از یک الگوریتم ریاضی بر پایه ی نوسان ولتاژ و برق برای تخمین درجه حرارت استفاده میکنه. این به این معنی است که وقتی هسته ی پردازنده ی AMD یک درجه حرارت رو به ما نشون میده اون درجه حرارت واقعی نیست و نزدیک ترین درجه به دمای سطح پردازنده میباشد.

این بزرگ ترین تفاوت شرکت AMD با INTEL است و باعث سردرگمی های زیادی نزد خریدارانه پردازنده های AMD شده.

در حقیقت ما به هیچ وجه دمای دقیق پردازنده های AMD رو نمیتونیم بفهمیم و فقط باید به اون چیزی که شرکت به ما میگه اکتفا کنیم پس زمانی که یک پردازنده ی AMD دمای هسته رو به ما 65C نشون میده این دمای واقعی نیست (بر خلافه شرکت INTEL)

با توجه به گزاشات شرکت AMD پردازنده های خوانواده ی Vishera و Piledriver تا دمای 70C با ثبات هستند و حداکثر دمای قابل تحمل 90C درجه گزارش شده اما همان طور که میدونید پردازنده های Phenom II با چیپ Piledriver هرگز به 90C درجه نمیرسند چون در دمای 70C حالته Unstable پیدا میکنند و باعث به وجود آمدن کراش در سیستم میشوند.پردازنده هایی با چیپ piledriver میتونن در دمای 65C یا کمتر بازدهی کامل داشته باشند.

و در آخر (ولتاژ) برای اورکلاکرها:

تا زمانی که پردازنده در دمای Safe zone به سر میبره نگران افزایش ولتاژ تا 1.55V ولت برای سی پی یو های AMD نباشید برای مثال اگر پردازنده ی شما در فرکانس 4.5GHz و ولتاژه پایه آزمون Prime95 رو رد کرد میتونید افزایش فرکانس رو اعمال کنید تا وقتی که ولتاژ کم بیاد و مرحله ی بعدی افزایش ولتاژ است و همینطور ادامه بدید تا به یک دمای قابل قبول و فرکانس Stable برسید

قسمتهایی از متن انگلیسی:

CPUs degrade due to the RESULT of increased voltage, HEAT. It's not the voltage that kills a cpu (in general) it's the heat that does

Now before i start talking temps i need to make something clear. AMD does not use thermometers on their cpus (they stopped with the release of the phenomII). They use a mathematical algorithm based on power fluctuations and voltages and who knows what else to measure a temperature "estimate". This means AMD cpu core temps when reported accurately are not actual "core temps"... if they're compatible to anything they're closest to a heat spreader temp; or surface temp of the cpu

THIS is a huge difference from intel, and leads to a lot of confusion. We don't know what the temp of an AMD core is running at, we don't have an actual dependable temp measurement. We can only go by what the company tells us. So when an amd cpu reports a core temp of 65C, that's not it's actual core temp as "intel"

Source: Tomshardware

ویرایش شده توسط warcraft2010
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

ببینید الکی گفته سنسور نداره؛ اما چرا؟

سنسور =بر اساس دما یه پارامتری در اون تغییر می کنه و با اندازه گیری این پارامتر دما به دست میاد(فرضا شدت جریان،اختلاف پتانسیل، مقاوت ...)

پس فرقی نداره و اینم سنسوره ،سنسور الکتریکی دقیقاً اینطوری دما رو محاسبه میکنه حالا به روش های مختلف و Table  های متفاوت

هیچ وقت هیچ سنسوری مستقیماً دما رو بدست نمیاره بلکه یه داده ارائه میکنه که بر اساس Table از پیش تعریف شده، پردازنده دما رو محاسبه میکنه

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

ببینید الکی گفته سنسور نداره؛ اما چرا؟

سنسور هم بر اساس دما یه پارامتی در اون تغییر می کنه و با اندازه گیری این پارامتر دما به دست میاد(فرضا شدت جریان،اختلاف پتانسیل، مقاوت ...)

پس فرقی نداره و اینم سنسوره

درود

من فکر کنم منظورش اون تراشه ی ریز که توی cpu وظیفه ی سنسور بودن رو ایفا میکنه دیگه توی چیپ پردازنده کار نمیزارن

برای همین نسبت به پردازنده های INTEL دقت کمتری داره

(تا اونجایی که من متوجه شدم)

واقعا عالی بود مرسی

خواهش میکنم دوست عزیز لطف داری @};-

لینک به دیدگاه

عزیز دل من فکر میکنم بورد شما مشکل داره

چون دقیقا خود من این پردازنده رو داشتم

در مورد سنسور هم خبات عزیز خیلی بهتر تونستن بیان کنن.

سنسور عملا کاری نمیکنه، بلکه با تغییر دما مثلا کاهش یا افزایش اون میزان ظرفیت عبور جریان در این سنسور ها تغییر میکنه.

این سنسور ها با این تغییر ظرفیت پالس هایی با ولتاژ های از قبل مشخص شده به IC های مادربرد ارسال میکنن و اونا مشخص میکنن به فرض دقت کنین مثال میزنم،  پالس ولتاژ 1 ولت میشه 30 درجه.

پالس ولتاژی 2 ولت میشه 60 درجه و الی آخر

در مورد کار نکردنش سنسور هم عرض کنم طبق تست توسط ترمومتری که زیر پایه های پردازنده 8350 کا رگذاشته بودیم دما با اختلاف 1 درجه به نسبت سنسور خود بورد دما رو نشون میداد 

پس سنسور ها کار میکنن بلکه اینبورد شماست که همخوانی خوبی با سنسور این پردازنده رو نداره.

بارها دوستان در این مدت تاپیک زدن در مورد مشکلات پردازنده های هشت هسته ای با بورد های چیپست 970

ولی دوستان هیچ وقت توجه نمیکنن و ارزون ترین بورد رو برای این غول پر مصرف تهیه میکنن

ویرایش شده توسط Aliover
لینک به دیدگاه

اقا اگه اکانش هست یه 5 تا لایک یا امتیاز به من بدید منم بیام تو گروه داره محبوب میشه لطفا

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سنسور عملا کاری نمیکنه، بلکه با تغییر دما مثلا کاهش یا افزایش اون میزان ظرفیت عبور جریان در این سنسور ها تغییر میکنه.

این سنسور ها با این تغییر ظرفیت پالس هایی با ولتاژ های از قبل مشخص شده به IC های مادربرد ارسال میکنن و اونا مشخص میکنن به فرض دقت کنین مثال میزنم،  پالس ولتاژ 1 ولت میشه 30 درجه.

در مورد کار نکردنش سنسور هم عرض کنم طبق تست توسط ترمومتری که زیر پایه های پردازنده 8350 کا رگذاشته بودیم دما با اختلاف 1 درجه به نسبت سنسور خود بورد دما رو نشون میداد 

پس سنسور ها کار میکنن بلکه اینبورد شماست که همخوانی خوبی با سنسور این پردازنده رو نداره.

بارها دوستان در این مدت تاپیک زدن در مورد مشکلات پردازنده های هشت هسته ای با بورد های چیپست 970

ولی دوستان هیچ وقت توجه نمیکنن و ارزون ترین بورد رو برای این غول پر مصرف تهیه میکنن

درود

دقیقاً این ماجرا به اشتباه سازندگان مادربرد و حتی خود AMD بر میگرده که رو برد های 50 دلاری هم امکان اورکلاک گذاشتن یا مدار تغذیه ضعیف اما پشتیبانی از پردازنده های با TDP خیلی بالا.

الان تقریبا این مشکل هم با بردهای Z97 ارزان قیمت Asrock هست که خوشبختانه پردازنده اینتل کم مصرف هستن و مشکل جدی ایجاد نمیکنه اما 50 مگاهرتز اور کن سیستم ناپیدار میشه. این که قابلیت زیاد بزارن خوبه اما نه هر قابلیتی که با ماهیت طراحی اون محصول همخونی نداشته باشه

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

سلام علی جان- والا من اون چیزیو که توی Tomshardware خوندم  ترجمه کردم و با توجه به اینکه MSI Afterburn دمای هیچ سی پی یو سری Fx رو نشون نمیده به خودم گفتم این تاپیک رو بزنم بد نیست (چند نفر از دوستام هم همین مشکل رو با MSI afterburn داشتن) گرچه شکی نیست که چیپ 970 با 8350 دچار مشکلاتی میشه -  توی سایت MSI مادربرد 970a g43 سی پی یو 8350 رو ساپورت نمیکنه

درود

دقیقاً این ماجرا به اشتباه سازندگان مادربرد و حتی خود AMD بر میگرده که رو برد های 50 دلاری هم امکان اورکلاک گذاشتن یا مدار تغذیه ضعیف اما پشتیبانی از پردازنده های با TDP خیلی بالا.

الان تقریبا این مشکل هم با بردهای Z97 ارزان قیمت Asrock هست که خوشبختانه پردازنده اینتل کم مصرف هستن و مشکل جدی ایجاد نمیکنه اما 50 مگاهرتز اور کن سیستم ناپیدار میشه. این که قابلیت زیاد بزارن خوبه اما نه هر قابلیتی که با ماهیت طراحی اون محصول همخونی نداشته باشه

خبات جان من همین برد 50 دلاری رو با همین cpu با فن استوک و خمیر سیلیکون 1000 تومانی تا فرکانس 4.51GHz و 1.42v اورکلاک کردم با دمای 75 درجه فول لود . سیستم هم که همیشه فول لود نیست توی بازی نهایت 65 درجه میرسه

رنک CINEBENCH R15 هم 710 برای پردازنده بهم داده . کاملا استیبل

لینک به دیدگاه

بهترین مادربورد با چیپ 970 هم برای 8350 مناسب نیست چه برسه به مادربوردهای معمولی این چیپ شما مادربورد رو عوض کن ببین همه دما ها با هم یکی میشه.

یه نکته دیگه هیچ وقت چند تا برنامه مانیتورینگ  دما رو با هم همزمان باز نکنید باعث تداخل تو کار سنسورها میشه 

لینک به دیدگاه

بهترین مادربورد با چیپ 970 هم برای 8350 مناسب نیست چه برسه به مادربوردهای معمولی این چیپ شما مادربورد رو عوض کن ببین همه دما ها با هم یکی میشه.

یه نکته دیگه هیچ وقت چند تا برنامه مانیتورینگ  دما رو با هم همزمان باز نکنید باعث تداخل تو کار سنسورها میشه 

قبول دارم .

جالبه که تو سایت msi قسمت CPU Suport مادربرد msi 870fx که چیپ 870 داره سی پی یو 8350 رو ساپورت میکنه اما این مادربرد 970a نه.

سری بعدی هم 990Fx هست که همشون 8350 رو ساپورت میکنن.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

عجب تاپیک خوب و پرمحتوایی... @};-

دو تا نکته رو هم من بگم!

گفتن اینکه چیپ 970 کلا برای 8 هسته ای ها مناسب نیست درست نیست !

نکته دیگه اینکه این مشکلات بیشتر بر میگرده به خود MSI با این برد !

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130679

فیدبک ها رو دنبال کنید ...

لینک به دیدگاه

درود

عجب تاپیک خوب و پرمحتوایی... @};-

دو تا نکته رو هم من بگم!

گفتن اینکه چیپ 970 کلا برای 8 هسته ای ها مناسب نیست درست نیست !

نکته دیگه اینکه این مشکلات بیشتر بر میگرده به خود MSI با این برد !

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130679

فیدبک ها رو دنبال کنید ...

سلام آقا معین ممنون بابت لینک.

همین که بعد از 1 هفته درگیری با سی پی یو و مادربرد تونستم این سی پی یو رو با این برد اورکلاک استیبل کنم فکر کنم باید اسمم رو توی کتاب رکوردها ثبت کنن :laughing:

4.51GHz

x 22.5

201MHz

1.42V

فرکانس و ولتاژ رم هارو یه مقدار کم کردم تا استیبل شد

800MHz بود الان شده 667MHz

GTA:V حدود 9 فریم اضافه شده -  دارم لذتشو میبرم :D @};-

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام آقا معین ممنون بابت لینک.

همین که بعد از 1 هفته درگیری با سی پی یو و مادربرد تونستم این سی پی یو رو با این برد اورکلاک استیبل کنم فکر کنم باید اسمم رو توی کتاب رکوردها ثبت کنن :laughing:

4.51GHz

x 22.5

201MHz

1.42V

فرکانس و ولتاژ رم هارو یه مقدار کم کردم تا استیبل شد

800MHz بود الان شده 667MHz

GTA:V حدود 9 فریم اضافه شده -  دارم لذتشو میبرم :D @};-

احتمال داره سیستم آسیب ببینه . برد یا پردازنده)

در مورد دمای این پردازنده خدمتتون بگم در فرکانس 4400 و کولر ماچو و دمای محیط 25 درجه و ولتاژ 1.38 براحتی تا 63 بالا میرفت !

خیلی احتیاط کنید...

لینک به دیدگاه

اشکال نداره فدای یه تاره موت :) فوقش 990fx میخرم

بعد از 1 ساعت بازیه GTA:V کلید Alt Tab رو میزنم 2 ثانیه بعد دسکتاپ میاد بالا میبینم دما از 61 - 60 داره میاد پایین. تخمین میزنم تو بازی نهایت 65 درجه باشه.

البته یه فن 24 ولت (فنه کولر پراید) گزاشتم زیر سی پی یو

لینک به دیدگاه

بعد از 50 دقیقه بازیه GTA:V ماکسیمم دما 63 درجه . با این شرایط خیلی خوبه.

full_load.png

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...