رفتن به مطلب

اورکلاک 5820K "دوستان Pro و OC پاسخ بدن "

amirhossein1404
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام علیک 

دوستان، من تصمیم گرفتم که بالاخره 5820K رو اورکلاک کنم ! 

.

.

.

و اورکلاک هم کردم !!!

فقط چند تا نکته هست که میخوام بدونم تا مطمئن بشم اورکلاک صحیحی داشتم. اما قبلش مشخصات سیستم رو میگم :

MB: Asus X99 Pro

CPU: Intel 5820K

Ram: Gskill Ripjaws4 2*8GB 2400

Cooler: Noctua NH-D15

Software for Stress Test: Prime95

1- حداکثر دما حدود 75 درجه بود.

post-20597-0-77590100-1438159237_thumb.png

اما در یکی از تست های مربوط به دما، دما به 95-100 هم رسید :eek:  (شخصا چنین دمایی رو ندیده بودم  :laughing: )

post-20597-0-81465400-1438159250_thumb.png

2- همانطور که میدونید خمیر سیلیکون، Noctua NT-H1 می باشد. به نظر شما این خمیر واسه این دما کاری (~75) مناسب هست ؟!

3- ممکنه خمیر سیلیکون مشکل داشته باشه با توجه به اینکه از کولر قوی و خنکی مثل NH-D15 استفاده شده !؟؟

4- به جز Cpu core voltage، ولتاژ قسمت های دیگر هم هست که باید تغییر کند ؟!؟ 

5- آیا این اورکلاک 24/7 و دائمی هست ؟! اگر نه، برای اورکلاک 24/7 چه نکاتی باید رعایت بشه ؟!

post-20597-0-41250300-1438159274_thumb.png

6- انتقاد . پیشنهاد . نظر . ... 

ویرایش شده توسط amirhossein1404
لینک به دیدگاه

با عرض سلام و خسته نباشید به کاربران خستگی ناپذیر فروم

نکته ای که باید توجه داشته باشید اینه که آیا این ولتاژی که سی پی یو رو روی اون استیبل کردید، حداقل ولتاژ ممکنه است؟

اگر این مورد رو تست نکردید می تونید با داون ولت کردن و تست گام به گام به حداقل ولتاژ‌برسید. دمای سی پی یو رابطه کاملا مستقیمی با ولتاژ کاری داره و با کاهش دادن ولتاژ می تونید این دما رو کاهش دهید

دمای ۹۷ درجه ای دمای بسیار بالاییه و عمر سی پی یو و قطعات درگیر رو کاهش می ده

لینک به دیدگاه

با عرض سلام و خسته نباشید به کاربران خستگی ناپذیر فروم

نکته ای که باید توجه داشته باشید اینه که آیا این ولتاژی که سی پی یو رو روی اون استیبل کردید، حداقل ولتاژ ممکنه است؟

اگر این مورد رو تست نکردید می تونید با داون ولت کردن و تست گام به گام به حداقل ولتاژ‌برسید. دمای سی پی یو رابطه کاملا مستقیمی با ولتاژ کاری داره و با کاهش دادن ولتاژ می تونید این دما رو کاهش دهید

دمای ۹۷ درجه ای دمای بسیار بالاییه و عمر سی پی یو و قطعات درگیر رو کاهش می ده

سلام

ممنون از یادآوری این نکته ! 

ولتاژ رو از 1.3 به 1.24 کاهش دادم و حدود 10 درجه فرق کرد و بیشتر از 61-62 نمیشه. 

نمیدونم اون چه تستی بود که دما رو به 100 درجه رسوند ! اما الان حدود 90 درجه شد. آیا اون تست هم مهم هست !؟ 

لینک به دیدگاه

تا حای ممکن ولتاژ رو پایین بیارید و fsb شروع به اور کنید

لینک به دیدگاه

تا حای ممکن ولتاژ رو پایین بیارید و fsb شروع به اور کنید

منظورتون از fsb چیه !؟؟

در ضمن، cpu system agent voltage چی میتونه باشه ؟!

لینک به دیدگاه

ولتاژ رو كم كم بياريد پايين تا جايي كه سي پيو استيبل نباشه و سيستم هنگام تست ريستارت يا خاموش بشه !

براي تست هم ميتوني از برنامه هاي زير استفاده

wprime

prime95

xtu

aida64

كنيد

ویرایش شده توسط AmirZ
لینک به دیدگاه

روی فرکانس 4.3 ، ولتاژ رو نمیتونم کمتر از 1.216 پایین بیارم !!! 

آیا راه حلی هست که بشه روی ولتاژ کمتر از این هم استیبل باشه !؟!

و به نظر شما این ولتاژ خوبه برای اورکلاک 24/7 !؟

لینک به دیدگاه

دما رو بسنجین

برای پایین تر آوردن ولتاژ باید فرکانسو پایین بیارید

لینک به دیدگاه

دما رو بسنجین

برای پایین تر آوردن ولتاژ باید فرکانسو پایین بیارید

حدود 61 و حداکثر 64 .

البته اون تست خانمان سوز رو هم که ران کردم، دما 86 درجه شده نسبت به قبل که 97 بود !

لینک به دیدگاه

دما که خیلی خوبه

نرم افزارهای استاندارد تست رو هم دوستان معرفی کردن

اون تستی که می کنید با کدوم نرم افزاره؟

لینک به دیدگاه

دما که خیلی خوبه

نرم افزارهای استاندارد تست رو هم دوستان معرفی کردن

اون تستی که می کنید با کدوم نرم افزاره؟

Prime95 

این تست رو میگم (Small FFTs (maximum heat, FPU stress, data file in L2 cache, RAM not tested much

که دما وحشتناکه . 86 درجه ! 

اما در این تست، دما حدود 63 هست . تست  in-place large FFTs

لینک به دیدگاه

پرایم که پدر سی پی یو رو در میاره

ولی معیار خوبی برای دمای سی پی یو تو حالت فول لوده

لینک به دیدگاه

Prime95 

این تست رو میگم (Small FFTs (maximum heat, FPU stress, data file in L2 cache, RAM not tested much

که دما وحشتناکه . 86 درجه ! 

اما در این تست، دما حدود 63 هست . تست  in-place large FFTs

سلام دوست من.

این تست رو ران نکن چون به حافظه کش فشار زیادی وارد میکنه و منجر به بالا رفتن دمای هسته ها میشه. همیشه تست پایداریه دیفالت رو ران کن و الان هم فرکانست خوبه و هم ولتاژت.

در ضمن حتما به ولتاژ3.3 هم دقت کن چون در تمام شات هایی که از استرس گذاشتی از 3.3 کمتر هست و این یعنی نقص در رساندن ولتاژ لازم به سیستم.

الان با ولتاژجدید تست بگیر و عکس بزار تا چک کنیم.

راستی راهی برای کمتر کردنه ولتاژ نیست و باید فرکانس رو کاهش بدی ولی الان همه چی عالیه جز اون موردی که گفتم و ممکنه ایرا د از بورد یا پاورت باشه شایدم واسه این بورد طبیعیه ولی حتما پیگیری کن

موفق باشی

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام دوست عزیزم

برای تست پایداری و کارایی بهتره از بنچمارکهایی استفاده کنی که هم پروفورمانس رو بتونی بسنجی هم دما و هم پایداری رو و زمان محور هم باشه.. که prime95 نمیتونه این کار رو انجام بده

نرم افزاری تحت عنوان Intel XTU وجود داره که توسط خود اینتل طراحی شده که بازه زمانی خاصی داره تستش، امتیاز کسب شده در تست رو میشه مشاهده کرد و همچنین از خود هسته ی Prime95 استفاده میکنه منتها با یک زمان تعریف شده و با میزان مناسبی برای فشار و لود(لودی که پرایم 95 میندازه فقط برای پردازنده های x79 و 2600k بخوبی قابل کنترل بود وبرای پردازنده های خمیری مناسب نیست ) که توسط خود اینتل برای سنجش پایداری و پرفورمانس و دما برای سری 1150 و X99 طراحی شده (البته با 1155 و x79 هم کار میکنه)

لینک به دیدگاه

دوستان حالا یه نکته ای دیگه رو بگم. شاید مهم باشه،

پاور سیستم یه چند روزی هست که صدای غیر طبیعی میده و در ادامه اون، سرعت بوت شدن هم کمی بیشتر شده. مثلا قبلا که لوگوی ایسوس که نشون داده میشد هنگام روشن کردن سیستم، بلافاصله بعد از لوگوی ایسوس، صفحه ویندوز بالا میومد و بعدش نرم افزار ها که نسبتا سریع لود می شدند اما الان بعد از لوگوی ایسوس، صفحه حدود 10 ثانیه سیاه هست (اما مانیتور روشنه) و بعدش وارد ویندوز میشه ! منظورم از صدای غیر طبیعی اینه که باید صدای فن، صدای جابجایی هوا بده ولی انگار یه صدایی شبیه صدای یخچال  :D  ولی خفیف تر میده که قبلا سابقه نداشت. به نظر شما این پاور مشکل داره !؟!؟! راستی، یکی دوبار، سیستم موقعی که رو حالت sleep یود، برق رفت ! 

لینک به دیدگاه

اینم یه بنچمارک دیگه ...

attachicon.gifScreenshot (24).png

دمای 81 زیاده و بهتره که فرکانس رو 4.2 بزاری و ولتاژرو باز هم پایینتر بیار تا دما از 75 بیشتر نشه.

موفق باشی @};-

لینک به دیدگاه

شرمنده دوستان ميپرم وسط تاپيك

الان كه بحث اوركلاك و ... هست ميخواستم بدون Ring Voltage چي هست؟

الان من با Core Voltage 1.080 و Ring Voltage 1.075 روي حالت IDLE دماي سي پيو بين 30 تا 35 هست و روي فول لود هم نهايتا دما 65 درجه ميشه

خوبه؟ فركانس هم 4.4 هست

بعد يه مشكلي كه هست وقتي سي پيو زير لود 100 درصد ميره فن هاي واتر كولر و پمپ سرعتشون تغيير نميكنه ولي اگه دما مثلا بالاي 70 بره انچنان سرعت ميگيرن ....

لینک به دیدگاه

دوستان، بیشترین فرکانس پایدار برای اورکلاک 24/7 این cpu چیه ؟!!

لینک به دیدگاه

4.8 یا حتی اگر یه پمپ اکواریوم و رادیات پژو یا پراید دوبل (چهارلول) بذارید دما بازم کمتره می شه و فقط به سوراخکاری کوچک تو کیس می خواد من از همین سیستم استفاده می کنم عالیه

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

شرمنده دوستان ميپرم وسط تاپيك

الان كه بحث اوركلاك و ... هست ميخواستم بدون Ring Voltage چي هست؟

الان من با Core Voltage 1.080 و Ring Voltage 1.075 روي حالت IDLE دماي سي پيو بين 30 تا 35 هست و روي فول لود هم نهايتا دما 65 درجه ميشه

خوبه؟ فركانس هم 4.4 هست

بعد يه مشكلي كه هست وقتي سي پيو زير لود 100 درصد ميره فن هاي واتر كولر و پمپ سرعتشون تغيير نميكنه ولي اگه دما مثلا بالاي 70 بره انچنان سرعت ميگيرن ....

سلام امیر جان

Ring voltage ولتاژه فرکانس کـَـش پردازنده شماست ، فرکانس کش هم مثل فرکانس پردازنده قابل تغییر و اورکلاکه

ولتاژهای اصلی برای اورکلاک فرکانس خود پردازنده Vcore و VCCIN یا Cpu input هستش که با اولی گمون میکنم آشنایی دارید ، دومی رو برای فرکانس 4300 الی 4600 عموما" 1.85 میذارن و اگر ناپایدار باشه کم و زیادش میکنن . مهمترین کار در اورکلاک کردن "تغییر دادن و تست کردن" هست و تمامی ولتاژها و فرکانس های مناسب از این راه به دست میان

دماتون هم که خوبه به نظرم

تغییر سرعت حرکت فنها  با افزایش و کاهش دما در ارتباطه و نه افزایش میزان لود

دوستان، بیشترین فرکانس پایدار برای اورکلاک 24/7 این cpu چیه ؟!!

در بهترین حالت اگه دماهاتون مناسب باشه 4500 و اگر هم که اینطور نباشه باید فرکانس و ولتاژ رو کمتر کنید تا به حد درست برسید. برای همه 5820k ها نمیشه نسخه یکسان پیچید... مال من با 1.19 هم میتونه 4500 تست بگیره و دما هم مناسبه پس گذاشتمش روی همین مقدار اما قبلیم با 1.3 ولت 4500 رو پایدار بود و دیدم دما بیشتر از اون چیزیه که مد نظرمه و روی 4300 با 1.23 گذاشته بودمش

همونطور که به امیرجان هم گفتم مهم ترین کار در اورکلاک "تغییر دادن و تست کردنه" و از این طریقه که میزان های مناسب دما ، ولتاژ و فرکانس به دست میان

ویرایش شده توسط Farjam
لینک به دیدگاه

دوستان حالا یه نکته ای دیگه رو بگم. شاید مهم باشه،

پاور سیستم یه چند روزی هست که صدای غیر طبیعی میده و در ادامه اون، سرعت بوت شدن هم کمی بیشتر شده. مثلا قبلا که لوگوی ایسوس که نشون داده میشد هنگام روشن کردن سیستم، بلافاصله بعد از لوگوی ایسوس، صفحه ویندوز بالا میومد و بعدش نرم افزار ها که نسبتا سریع لود می شدند اما الان بعد از لوگوی ایسوس، صفحه حدود 10 ثانیه سیاه هست (اما مانیتور روشنه) و بعدش وارد ویندوز میشه ! منظورم از صدای غیر طبیعی اینه که باید صدای فن، صدای جابجایی هوا بده ولی انگار یه صدایی شبیه صدای یخچال  :D  ولی خفیف تر میده که قبلا سابقه نداشت. به نظر شما این پاور مشکل داره !؟!؟! راستی، یکی دوبار، سیستم موقعی که رو حالت sleep یود، برق رفت ! 

با سلام.

دوست من صدایی که میفرمایین به coil whine مشهور هست و پیشنهاد میکنم این مطلب رو مطالعه بفرمایین.https://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noise صدا ربطی به فن نداره و مرتبط با کویل ها و خازن ها و قطعاتی که جریان ازشون عبور میکنه هست که باعث ویبره میشه و همونطور که میدونین اصوات همگی با لرزش بوجود میان. بیشتر در پاور و کارت گرافیک دیده میشه البته هارددیسک هم گاهی همچین نویزی تولید میکنه.این رو در نظر داشته باشین به مرور زمان بازده پاور و قطعاتی مانند خازن هاش کم میشه.و این مورد بیشتر وقتی اتفاق می افته که سیستم تحت فشار هست و به نحوی داره از حداکثر توان پاور استفاده میکنه.با همچین موردی قبلا برخورد کردم .ساده ترین راه تعویض پاور هست البته آپشن های ارزان تری هم دارین مانند dampening و یا تعویض بعضی قطعات که البته تضمینی در موفقیت نیست.اگه امکانش هست مدل پاور رو بفرمایین.نکته ی دیگر این هست که گاهی این نویز فقط در فشار معینی اتفاق می افته و صرفا دلیل کافی نبودن پاور نیست.و همچنین گاهی کارت گرافیک عامل این نویز هست بخصوص وقتی fps بالای 300 باشه.درصورتی که ملزم به تعویض پاور شدین پاور های کرسیر بخصوص hxi و یاaxi واقعا مناسب هستند و coil whine کمی دارن.مدلی که بنده استفاده میکنم حتی اگر گوشتون رو نزدیکش قرار بدین نویزی نداره.ولی بازهم تکرار میکنم عوامل متعددی در coil whine دخیل هستند و ممکن هست در زمان متفاوت و فشار متفاوت شنیده نشه و گاهی با برخی تغیرات کوچک کم میشه و یا بکلی از محدوده ی شنوایی انسان خارج میشه.

ویرایش شده توسط mohsen.dehvari
لینک به دیدگاه

درمورد ring voltage هم باید عرض کنم در بیشتر موارد بصورت تنظیم خودکار قرار داده میشه اما در برخی موارد بعضی از اورکلاکر ها به عنوان آخرین راهکار برای پایداری بیشتر در حالی که دما محدودیت ایجاد میکنه برای افزایش vcore ,  بجاش  از این پارامتر استفاده میکنن.درهرحال برای اورکلاک های معمولی بصورت تنظیم خودکار قرار بگیره بهتره.درمورد سایر موارد هم آقا فرجام اونقدر کامل توضیح میدن که جای صحبتی باقی نمیگذاره و در استفاده ی 7\24 هم شخصا پیشنهاد میکنم فقط  تا حدی که واقعا براتون ارزش داره با توجه به کاربریتون اورکلاک کنین البته اورکلاک برای لذت بردن و یا رکورد زدن بحثش جداست.عموما مناسبش این هست که دما رو در محدوده ی "رفاه" پردازنده نگه دارین و 100 mhz بیشتر با ولتاژ بالاتر در استفاده ی طولانی منطقی بنظر نمیاد.

موفق باشین. 

ویرایش شده توسط mohsen.dehvari
لینک به دیدگاه

مدل پاور ، EVGA SuperNova 1000W P2 هست. والا موقعی که پاور رو بردم گارانتی، هیچ صدایی جز صدای فن نمیداد و عادی بود اما وقتی رو سیستم بستم، صدای غیر از صدای فن میشنوم. 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...