رفتن به مطلب

مراحل واردات کالا


saharrahin
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

مراحل واردات کالا

 -ابتدا کالای مورد نظر را انتخاب میکنیم سپس به دنبال تولید کننده آن میگردیم در صورتی که کالای مورد نظر را اولین بار واردات کالا می کنیم باید در باره کارخانه تولید کننده تحقیق به عمل بیاید.

-قیمت تمام شده و زمان تحویل از کارخانه را استعلام می نماییم.

-توصیه می کنیم در صورتی که وارد کننده برای اولین بار قصد خرید از کارخانه ای را داشته باشد نمونه ای از جنس مورد نظر دریافت کند.

-تصمیم گیری نهایی برای انتخاب نوع کالا ، تعداد آن و نحوه ی بسته بندی کالا

-در یافت پروفرما از کارخانه ، این بخش واردات کار تخصصی می باشد و بهتر است کارشناسان واردات انجام دهند.

-اطلاعات کافی برای ترخیص کالا از جمله تعرفه های ورود کالا و نوع ارز تخصیص داده شده به کالا.

- محاسبات نهایی قیمت تمام شده در مقصد و تصمیم گیری برای فروش آن از زمان ثبت سفارش.

- انجام معامله نهایی با فروشنده و توافق بر سر شیوه پرداخت آن.

- تامین بودجه برای واردات کالا

- زمان تحویل کالا توافق بین تولید کننده و خریدار

-نوع حمل ونقل کالا وبیمه کالا

 - پیگیری مجوز های لازم برای کالای مد نظر از سازمان های مربوطه

- دریافت اسناد حمل از فروشنده این قسمت از واردات تخصصی می باشد و شرکت حمل کننده یا ترخیص کننده باید اسناد را تحویل بگیرند

-واگذاری اسناد پروفرما وثبت سفارش به ترخیص کار مورد اطمینان.

- یکی از مهمترین بحث های واردات کالا و ترخیص کالا مبحث ثبت سفارش در وزارت بازرگانی می باشد.این بخش باید قبل از ارسال مبالغ مورد معامله به فروشنده انجام می گیرد لذا اشخاص وارد کننده باید از قوانین شناور وزارت بازرگانی و گمرک با خبر باشند.

-اخذ مجوز های استاندارد و ایران کد

- در صورت خرید FOB  هماهنگی های لازم جهت حمل کالا باید انجام شود تا کالا به موقع به مقصد برسد.

- جمع آوری اسناد کالا

- ترخیص کالا از گمرک مربوطه

- پرداخت مالیات اجناس

همان طور که مراحل فوق را مطالعه کردید در بسیاری از مرحله ها نیاز به داشتن تخصص و دانستن زبان بازرگانی است. لذا گرفتن مشاوره و سپردن بعضی از مراحل واردات کالا به متخصصین این کار الزامی و اجتناب ناپذیر می باشد.

به همین دلیل واردات کالا در تمام سطوح خود نیاز به تحقیقاتی می باشد که از هرگونه ضرر جلوگیری نماید.

 

واردات کالا چیست ؟

به عمل خرید کالا از کشور خارجی و ورود آن به قلمرو گمرکی کشورمقصد واردات گفته میشود که واردات خودبه تنهایی به چند شاخه تقسیم می گردد به طور مثال واردات قطعی و واردات موقت.

بازارچه های مرزی

زمانی که وارد کننده در این نوع واردات کالا نه تنها شخص وارد کننده بلکه فروشنده نیز از قوانین کشور مقصد با خبر است تا اجناس مورد معامله با تمتمیت خود از قلمرو گمرک خارج و به دست صاحب کالا برسدتا اجناس مرجوعی نشوند.

بازارچه مرزی به معنای ورود کالا به قلمرو گمرک و ماندن اجناس در آن مکان می باشد که بعد از پرداخت حقوق گمرکی آن می تواند به سیر فروش خود ادامه دهد.

واردات قطعی : زمانی که کالای خریداری شده توسط وارد کننده وارد قلمرو گمرک گردد و پس از طی مراحل قانونی گمرک خود و پرداخت حقوق و عوارضش آن از گمرک ترخیص گردد را واردات قطعی می نامیمدر صورتی که واردات در حد مجاز بازارچه های مرزی انجام گیرد با توجه به قوانین کشور مقصد می توان پس از اخذ مجوز های مربوط کالای مورد نظر را واردات قطعی نمود.

واردات کالا به بازارچه مرزی

طبق تفاهم نامه های مربوطه فی مابین ایران و کشور های هم جوار آن ساکنین نقاط صفر مرزی می توانند کالای خود را بارعایت قوانین واردات در بازارچه های مرزی خرید و فروش کنند ورود و خروج کالا به وسیله فاکتور های مرجع انجامک می گیرد و در نتیجه نیاز به پروفرم ندارد.

 

دسته بندی کالاهای وارداتی

کالا های وارداتی طبق مقررات گمرک ایران به سه دسته تقسیم می گردد.

کالاها مجاز کالاهای مشروط به مجوز کالاهایی که ورود آنها ممنوع می باشد.

کالاهای مجاز برای واردات هیچگونه قیدی برای ورود ندارند و گمرک بدون شرطی پس از انجام مراحل اداری ترخیص کالا به ورود آن را میسر می سازد.

کالاهای مشروط در زمانهای خاصی که خود تعداد بسیاری تبصره دارد اجازه ورود به کشور را دارند در جداول مقرارت ورود خروج کالا نام اجناس ذکر شده است.

کالاهایی که از نظر شرع دین اسلام ویا مصلحت کشور نیس ویا تولید کننده آن کشور مقصد می باشد از نظر گمرک کشور ممنوع الورود می باشد که با سلامت جامعه  درتضاد است.

کالای وارداتی در مر حله ترخیص کالا توسط ارزیاب گمرک بررسی و ارزیابی میگردد ابتدا مشخصات اجناس چک می شوند سپس محتویا ت داخل کانتیر برسسی می گردند ، اسناد مربوطه تطابق داده می شوند، ارزش کالا را از مرجع مطالعه می کنند، استاندارد کالا دریافت میشود ودر نهایت کالای وارداتی را مهر و موم می کنند.

بعد از گذاراندن این مراحل اداری اظهار نامه کالا امضا و تحویل وکیل قانونی صاحب کالا می گردد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

مهمان
This topic is now closed to further replies.
 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...