رفتن به مطلب

شبیه‌سازهای پرواز


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

درود

دنبال شبیه‌ساز پرواز خوب می‌گشتم، توی انجمن هم گشتم و چیزی نیافتم. اگر از شبیه‌سازهای پرواز دانسته یا تجربه‌‌ای دارید با دیگران به اشتراک بگذارید:

معرفی مختصری از بازی

پلتفرمهایی که بازی رو اجرا می‌کنند

کمینه سخت‌افزار لازم و منابعی از رایانه که در بازی بیشتر درگیر می‌شوند

گیر‌ها و خطاهای احتمالی

آنلاین و آفلاین بودن و تفاوت محصول اصلی و ک.ر.ک شده

و هر مورد دیگر که نوشتن‌ش رو سودمند می‌یابید

سپاس

 

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود

 

معرفی عناوین رو میذارم آخر حرفم. 

ببینید برای هر شبیه سازی، چه ریسینگ، چه شوتینگ و چه پرواز، به ابزار خاص خودش نیاز هست. داشتن ابزار به معنی بهتر بازی کردن (مثلاً سریع تر بودن) نیست، به معنای واقعی بودن تجربه هست. 

 

ریسینگ رو در نظر بگیرید، گیمپد 360، فرمون DFGT، فرمون G27، فرمون 600 دلا.ری فناتک و فرمان دو هزار دلا.ری آکیوفورس. با گیمپد میشه گفت زمان سریعتری نسبت به آکیوفورس میزنید و زمان بسیار زیادی لازم دارید تا همون تایم رو با g27 بزنید، دلیلش اینه که کنترل یک اتومبیل مسابقه ای در دنیای واقعی خیلی خیلی خیلی سخت تر از اون چیزی هست که تو شبیه ساز ها و بازی ها می بینید، و هرچه ابزاری که استفاده میکنید بهتر باشه، تجربه واقعی و بهتر، ولی سخت تری رو تجربه خواهید کرد.

 

در مورد شبیه ساز های پرواز هم دقیقاً به همین صورته، شما با یه گیمپد 360 نمیتونی یه 747 رو درست بشونی، شدن میشه، من 747 رو تو FSX به صورت دستی بدون خلبان اتوماتیک و ILS میشونم، ولی قضیه همون دمپاییه ! 

پس قبل از هر چیز، بجای دنبال شبیه ساز گشتن، ابزار کار رو فراهم کنید .

 

البته، این به معنای این نیست که اگر ابزار مناسب ندارید، و مثل بنده هم نمیتونید، یا نمی خواید، یا جاشو ندارید مثلاً تریپل اسکرین راه بندازید یا جوی استیک 600 دلا.ری تهیه کنید، باید دور این قضیه رو خط بکشید، نه. میشه ولی دیگه شبیه ساز نمیشه، میشه بازی.

 

اولین عنوان و معروف ترین عنوان، شاهکار کلاسیک و قدیمی FSX مایکروسفت که تقریباً 1 سال پیش تحت استیم با بهینه سازی های مختلف دوباره عرضه شد و میشه گفت کامل ترین عنوان در این زمینه هست و با اینکه مشکلات کر.کی خاص نداره اما به دلیل قیمت خیلی خیلی مناسب (فکر میکنم زیره 10 دلار) ارزش خرید داره.

 

از نظر کیفیت گرافیکی، حرف خاصی نداره این عنوان، اما از نظر محتوی، تعداد مراحل و فرودگاه ها و هواپیما ها و غیره، فکر نمیکنم عنوانی کاملتر (مخصوصاً نسبت به قیمت) وجود داشته باشه. ضمن اینکه بر خلاف تقریباً تمام عناوین شبیه ساز دیگه، این عنوان از Career خوبی بهرمنده و با مراحل مختلف آموزشی، به مرور موارد مختلف رو آموزش میده. هرچند تقریباً در زمینه خلبان خودکار، تقریباً هیچ مطلب به درد بخوری تو مراحل پیدا نمیشه (البته خلبان خودکار و مثلاً ILS به خوبی کار میکنن، بلکه آموزش مناسبی وجود نداره و مجبورید برای یادگرفتن این موارد زمان زیادی رو صرف تحقیق کنید)

 

برای این عنوان حداقل یک گیمپد و یک مانیتور ثانویه پیشنهاد میشه. حساب کنید تقریباً تمام کلید های کیبورد فرامین مختلفی انجام میدن، با کلید ctrl فرامین دوم، و با Alt هم فرامین سوم و حتی تعدادی فرامین هم به صورت ترکیبی ! دیگه خودتون حساب کنید یا باید حافظه خیلی خیلی قویی در به خاطر سپردن کلید ها داشته باشید، یا هر زمان که می خواید فرمان جدیدی اعمال کنید، بازی رو pause کنید (هنگام pause هم کلید ها کار میکنن و بعد از ادامه بازی، فرامین عمل میکنن)

مانیتور ثانویه هم مشخصه، یه مانیتور واقعاً برای نشون دادن اون همه دکمه و اسکرین داخل کاکپیت کمه ...

 

عنوان دوم، X-Plane 10، که از خیلی لحاظ بهتر از FSX محسوب میشه، مخصوصاً از لحاظ گرافیکی و بهینه بودن با سیستم عامل جدید و 64 بیتی. از لحاظ فیزیکس تفاوت زیادی نداره اما نکته ایی که در این عنوان وجود داره، طراحی اختصاصی هر هواپیما و هر فرودگاه به صورت واقعی هست ! به همین خاطر اکثر خلبان های واقعی از این عنوان استفاده میکنند (البته به جز شبیه ساز های حرفه ایی صنعت هوانوردی). منتهی تنها مشکلی که وجود داره، شما باید هر کدوم از این فرودگا ها و هواپیما ها رو به صورت جداگانه  با قیمت بسیار زیاد بخرید، طوری که نسخه کامل این بازی نزدیک 1000 دلا.ر قمیت داره !

ولی خب منطقی بخوایم نگاه کنیم، اصولاً پرواز مثل رانندگی و nfs نیست که در روز 20 تا ماشین تست کنید، شبیه ساز یعنی شما با یک هواپیما/ماشین 1000 ساعت بازی کنید تا یادبگیرید، بنابراین یک 747 بیست دلا.ری برای یک خلبان آماتور که قصد تمرین داره، چندان زیاد به نظر نمیرسه ....

 

از ضعف های این عنوان میشه گفت مثل FSX حالت آموزشی نداره، ماموریت ها در مقابل FSX اصلاً وجود ندارن ! تو FSX ماموریت های بسیار جالبی وجود داره مثلاً تموم کردن سوخت بر فراز اقیانوس هند !!! یا به دنبال بچه فیل گمشده با گلایدر در صحرای آفریقا ! یا ماموریت های نجات مختلف ...

در Xplane همچین چیزی ندارید و صرفاً با مسیر های پروازی طرف هستید ...

 

عنوان سوم، DCS world یا Digital combat simulator میشه گفت تا حدود زیاد مشابه xplane هست. با این تفاوت که این عنوان بیشتر بر روی مدل های نظامی متمرکز هست. با اینکه این عنوان F2P هست اما تقریباً اکثر محتوای اصلی باید خریداری شه و در واقع نسخه اولیه، صرفاٌ یک دمو محسوب میشه. 

میشه گفت جز بهترین عناوین شبیه سازی هست منتهی همانند xplane، برای یادگیری به تحقیق زیادی در اینترنت، خوندن کتاب های پروازی و غیره نیازمند هست و میشه گفت به دنیای واقعی، یعنی جایی که یک کاپیتان رو به دنبال فیل گمشده نمیفرستن ! نزدیک تره و تا حدود زیادی هم گیم پلی هیجان انگیز تری نسبت به xplane داره.

از طرفی این عنوان به دلیل نظامی بودن، طرفدارای زیادی هم در ایران داره که نکته مثبت محسوب میشه. (در دو عنوان قبلی بیشتر رو نمونه های مسافری یا نمایشی تمرکز شده)

 

به جز این سه عنوان، عنوان های زیاد دیگه ایی وجود دارن که به صورت انحصاری مدل های خاصی از هواپیما رو شبیه سازی کردن. ولی میشه گفت هیچکدوم به اندازه این سه عنوان عمومی و گسترده نیستن. FSX برای شروع بسیارعالی هست، محتوی زیادی برای اضافه کردن، چه به صورت خرید dlc و چه ماد وجود داره و بعد از یادگرفتن اصول اولیه هم میتونه به عنوان یک شبیه ساز کاملاً حرفه ایی مورد استفاده قرار بگیره ...

 

اما چند وجه اشتراک بین این عنواین وجود داره که در ابتدا اشاره کردم. برای تجربه بهتر، حداقل به یک گیم پد خوب احتیاج دارید، برای عنوانی مثل DCS البته تا حدود زیادی نیاز به joystick هست (به شخصه نتونستم با گیمپد جت رو کنترل کنم). با اینکه انتخاب های زیادی وجود داره ولی این مدل برای شروع کافی هست و تفاوت زیادی ایجاد میکنه.

از نظر سیستم، پردازنده خیلی مهم هست مخصوصاً FSX . البته در صورتی که تنطیمات رو پایین بیارید تمام این عناوین به راحتی قابل اجرا خواهند بود. حداقل هم یک گرافیک 1 گیگ پیشنهاد میشه و 8 گیگ هم رم سیستم. در FSX  فریم ریت خیلی مهم نیست و حدود 30 فریم شاید اصلاً متوجه لگ یا کند بودن بازی نشید، اما در DCS (که نیازمند کارت گرافیک قوی تری هم هست) فریم ریت نسبتاً مهم تر هست نسبت به عناوین دیگه.

 

هر 3 این عناوین قابلیت مالتی دارن، مخصوصاً DCS که بیشتر حالت pvp داره. در مقابل دو عنوان دیگه چندان مالتی پلیر حرف خاصی برای زدن نداره مگر اینکه بخواید یک جت مسافری رو دو نفره هدایت کنید، مثلاً با کمک یک خلبان واقعی در نقش کمک خلبان آموزش ببینید ! (هرچند خودم تست نکردم )

 

چند نکته راحب هر عنوان شبیه ساز. اصولاً گرافیک، بهینه بودن، جذابیت و هیجان هیچوقت در شبیه ساز ها مورد اهمیت نبودن و کمتر عنوانی هم پیدا میشه که از این نظر قابل قبول باشه. بهترین عنوان این سبک هم پر هست از انواع و اقسام باگ های مختلف که قابل شمارش نیستن، و مطمئناٌ باهاش رو برو میشید، پس زیاد به این موضوع سخت گیر نباشید. چون شبیه ساز ها، با تمرکز بر روی واقعی بودن ساخته میشن در غیر این صورت به جای شبیه ساز واژه گیم بهشون تعلق میگرفت.

 

اما پیشنهادی که من دارم. اصولاً شبیه ساز های پرواز خودش واژه مشکل داریه !  اصلاً پیشنهاد نمیکنم سراغ چند شبیه ساز برید، چه ریسینگ چه پرواز، سعی کنید با یک عنوان کار کنید و وقت بگذرونید، هر 3 این عنوان ها به اندازه یک عمر حرف برای گفتن دارن، و بهتره با تمرکز روی یک عنوان، به شناخت کافی برسید. یک پرواز کامل، مطمئناً بهتر از چند تیک آف بدون فرود خواهد بود.

 

http://www.aparat.com/v/is0Wl

ویرایش شده توسط vandelin
لینک به دیدگاه
Share on other sites

شبیه سازهای پی سی معمولا سیستم قوی لازم دارند و کنترلرهای موس و کیبورد چندان نزدیک به واقعیت نیست. اما توی گوشی هواپیما با شتاب سنج گوشی کنترل میشه و کنترل‌های هواپیما رو میتونید لمس کنید که نسبت به پی سی واقعی تر و به صرفه تره. از بین شبیه سازهای اندروید که امتحان کردم این دوتا رو پیشنهاد میکنم:

بازی extreme landing برای اندرویده. توی این بازی با سنسور شتاب سنج گوشی هواپیما هدایت میشه که واقعی تر از کیبورد یا دسته بازیه و نیازی هم به کنترلرهای گران قیمت نیست. ماموریت های بازی در مورد فرود آوردن هواپیما در شرایطیه که هواپیما وضعیت خوبی نداره. اما شبیه ساز پرواز خیلی خوبی داره , فرودگاه های معروف جهان رو داره اما فقط 5تا هواپیما داره. در حالت عادی کنترل های عادی هواپیما کمه و مشکلی ایجاد نمیکنه اما وقتی یکی از شش پنل پیشرفته ی کنترل رو باز میکنی حدود نصف صفحه رو میگیره که آزاردهنده میشه. نصب کردنش کار راحتیه اول خود برنامه نصب میشه بعد باید دیتا رو بریزی. بخش آنلاین هم نداره.

infinitie flight این هم برای اندرویده و فکر کنم ios هم داره. هواپیماهای بیشتری داره(بیشترش پولیه ولی رایگان هم میشه گرفت) و بخش آنلاین هم داره(این دیگه کرک نمیشه حتما باید بخری) اما کنترل های کمتری هم نسبت به extreme landing داره.

ویرایش شده توسط GForce
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 3 ماه بعد...

بیا بالا :D

 

http://www.aparat.com/v/8pmj0

درود

ماموریتهای مثل این کجای fsx هستند؟

آیا تجربه ی این بازی توی ویندوز و استیم (که دقیق نمیدونم چی ه) متفاوت هست؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...