رفتن به مطلب

آموزش اورکلاک پلتفرم X99 با استفاده از مادربرد GIGABYTE X99-Gaming 5


Recommended Posts

6755_02_intel_core_i7_5960x_extreme_edit

آموزش اورکلاک پلتفرم X99 با استفاده از مادربرد GIGABYTE X99-Gaming 5
کمپانی بزرگ اینتل در سال 2014 اقدام به عرضه نسل جدیدی از خانواده پردازنده ای Extreme نمود. این پردازنده ها برای اولین بار مجهز به نسل جدید کنترلر پردازنده DDR4 بودند. این رده از پردازنده ها به دلیل برخورداری از مموری کنترلر 4 کاناله و رشته های پردازشی بیشتر، در بین کاربران از جذابیت اورکلاکینگ بسیار بالایی برخوردار هستند. در این نسل نیز هماننده قبل ihs به سطح Die لحیم بوده که ما شاهد ضریب انتقال حرارت بالایی به نسبت پلتفرم Z97 هستیم.
اگر به دنبال افزایش عملکرد پردازنده خود هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. پس بازی شروع شد !



6755_03_intel_core_i7_5960x_extreme_edit
پردازنده مورد بحث دارای 6هسته، 12 ترید، 15 مگابایت کش و 40 لنز پی سی آی، فرکانس دفالت 3.3 گیگاهرتز که در حالت توربو این رقم به 3.6 گیگاهرتز قابل افزایش میباشد.
نکته مهم 1: تمام پردازنده ها پتانسیل اورکلاک متفاوتی دارند و گفتن این مقدار بسیار سخت می باشد، اما میزان VID تخمین خوبی را از این پتانسیل بیان خواهد کرد، به یاد داشته باشید اگر میزان VID پردازنده شما مشابه با پردازنده ای دیگر بود، دلیلی برای پتانسیل اورکلاک مشابه وجود نخواهد داشت. پتانسیل اورکلاک تا حد زیادی به کیفیت سیلیکون استفاده شده در پردازنده و عملکرد خنک کنندگی بستگی دارد. پردازنده های هاسول بسیار با یکدیگر متفاوتند اگر شما نهایت به فرکانس 4.4GHz دسترسی پیدا کردید، دلیل تازه کار بودن شما در اورکلاک نیست.
VID: به میزان ولتاژ پایه (Stock Vcore) هر چیپ پردازنده گفته می شود، که در هر چیپ متفاوت و در رویه آزمایشی اینتل قرار دارد، VID به ولتاژ مورد نیاز پردازنده برای عملکردی مناسب در زمانی که تنظیمات Vcore در حالت Auto قرار دارد، گفته می شود.
نکته مهم 2: اورکلاک فرآیند ریسک پذیری هست و انجام این عملیات به صورت اشتباه امکان سوختن ناگهانی یا کاهش عمر قطعات سخت افزاری را در پی خواهد داشت، بنابراین قطعات اورکلاک شده مشمول گارانتی کمپانی های سازنده نمی شوند. 1- مقدمه ای بر اورکلاک پلتفرم Haswell


6755_04_intel_core_i7_5960x_extreme_edit
فرکانس ها :
شما در عملیات اورکلاکینگ نیاز به افزایش فرکانس ها دارید پس قبل از هر چیز باید با فرکانس های مختلفی که در این پلتفرم وجود دارند اشنا شوید و بدانید این فرکانس ها چیست و چه ارتباطی با یکدیگر دارند و حتی چگونه تولید میشوند.
در نگاه اول شاید اسلاید بالا کمی گیج کننده و بدور از فهم و درک باشد اما باید گفت همه این فرکانس ها از یک فرکانس مرجع به نام BCLK تولید میشوند. این فرکانس در واقع پایه و اساس تولید فرکانس در اکثر پلتفرم ها میباشد و به آن فرکانس مرجع میگویند. برای تولید فرکانس هر بخش شما باید فرکانس BCLK را ضرب در ضریب (فرکانس پردازنده - ماژول های حافظه- کش )کنید.
به طور مثال بیس کلاک یا فرکانس مرجع 100 ضرب در ضریب پردازنده 36 = 3600 مگاهرتز !
فرکانس BCLK خود همان فرکانسی از PCI-E است که جزئی از فرکانس PCI-E لنز پردازنده میباشد. پس این دو فرکانس در این پلتفرم به یک دیگر لینک یا در ارتباط هستند !
با افزایش فرکانس BCLK به صورت لینک شده فرکانس PCI-E نیز افزایش خواهد یافت . اما کمپانی اینتل با ارائه راهکاری به شما این اجازه را خواهد داد تا با استفاده از ضریب برای BCLK، امکان تغییر فرکانس BCLK در بازه ضرایب 1 و 1.25 و 1.67 باشید.
به طور مثال فرکانس PCI-E 100 مگاهرتز ضرب در ضریب 1.25 = فرکانس BCLK شما 125 مگاهرتز خواهد بود.

160112131317.jpg


با توجه به مادربرد مورد استفاده GIGABYTE X99-Gaming 5 سیستم را مجدد راه اندازی کرده و با نمایش تصویر بایوس یا ارم GIGABYTE، با زدن کلید Delete به بایوس UEFI برید.
مادربرد های گیگابایت دارای دو بایوس میباشد. با اولین ورود شما بایوس گرافیکی مادربرد لود خواهد شد که با زدن کلید F2 میتوانید به بایوس کلاسیک سوئیچ کنید.



M.I.T._15-49-22-1024x768.jpg6755_05_intel_core_i7_5960x_extreme_edit


Advanced Frequency Setting


با ورود به صفحه بایوس، اولین تبMIT است که تمامی امکانات اورکلاکینگ نیز در این تب گنجانده شده است. سپس بخش Advanced Frequency Setting را باز کنید. در این تب با قرار دادن CPU BCLK بر روی Manual گزینه های مخفی نمایش داده خواهند شد.
بخش اول برای BCLK است و آن را با رنگ آبی نمایش داده ایم .BCLK کلاک پایه نهایی ساعت پایه سیستم است، PCI-E از 100MHz (به طور پیش فرض) تا رقم 111 مگاهرتز بسته به کیفیت سلیکون قابل دستیابی ست. همانند شکل بالا در سطر پایین تر ما ضرایب یکی از سه نسبت را داریم، 1.00x (پیش فرض)، 1.25x یا 1.67x. که بسته به نیاز کاربر میتواند مورد استفاده قرار گیرد.


CPU Upgrade 
در سطر بعدی ما CPU Upgrade را داریم. این گزینه در واقع برای افراد مبتدی طراحی شده است. با انتخاب یکی از زیر مجموعه های این گزینه شما میتوانید از پروفایل های از پیش تعریف شده برای اورکلاک استفاده کنید. پیشنهاد ما عدم استفاده از این گزینه میباشد. چرا که در اکثر موارد ولتاژی بیش از نیاز به پردازنده و مموری کنترلر اعمال میکند. که این مورد باعث گرم تر شدن پردازنده و به طبع بالاتر رفتن دمای آن خواهد شد.CPU Clock Raitoاین مورد تعیین کننده دامنه نهایی فرکانس پردازنده میباشد. به بیان بهتر باید گفت ضریب فرکانس پردازنده. به طور مثال با در نظر گرفتن BCLK 100MHz و انتخاب ضریب 45، فرکانس پردازنده شما 4500 مگاهرتز خواهد بود. 45×100=4500MHZ


System Memory Multiplier


این مورد تعیین کننده دامنه نهایی فرکانس ماژول های حافظه میباشد. به بیان بهتر باید گفت ضریب فرکانس ماژول های حافظه. به طور مثال با در نظر گرفتن BCLK 100MHz و انتخاب ضریب 21.33، فرکانس حافظه شما 2133 مگاهرتز خواهد بود. 21.33×100= 2133MHZ



6755_06_intel_core_i7_5960x_extreme_edit


دیاگرام مربوط به فرکانس ها 


همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید بیس کلاک یا فرکانس مرجع نقش تعیین کننده در تولید فرکانس سایر بخش ها دارد. فرکانس کش یا رینگ- پردازنده- ماژول های حافظه همگی وابسته به این فرکانس است.



 
6755_07_intel_core_i7_5960x_extreme_edit


به طور متوسط شما قادر هستید فرکانس BCLK را از محدود 97 مگاهرتز تا 111 مگاهرتز تغییر دهید و همینطور همزمان ضریب BCLK را نیز تعیین کنید.
به طور مثال :
BCLK 105MJz × 1.25MHz=131.25MHz


 
6755_14_intel_core_i7_5960x_extreme_edit


یک ترفند برای کمک به بالاتر رفتن کلاک PCI-E رسیدن به بالای 105MHz +، این است که شما حالت Gen3)PCI-E 3.0) را به حالت Gen2) PCI-E 2.0) تغییر دهید.

 
Advanced-CPU-Core-Settings_15-44-01.jpg


Advanced CPU Core Setting 


تب بعدی Advanced CPU Core Setting یا ویژگی های پیشرفته برای پردازنده نام دارد. این بخش به شما امکان تغییر حالت های صرفه جویی تغییر فرکانس توربو و یا حتی غیر فعال سازی را نیز میدهد. اگر میخواهید در هنگام آماده به کار یا حالت بیکاری سیستم، فرکانس و ولتاژ پردازنده کم شود( با این کار دما و مصرف پردازنده به طرز محسوسی کاهش خواهد یافت) میتوانید موارد مربوطه را فعال کنید.
نکته :
در پلتفرم 1150 به دلیل حساسیت بالای پردازنده به دما در فرکانس های بالاتر، بهتر است حالت های صرفه جویی فعال گردد.
با فعال سازی این موارد پردازنده شما خنک تر شده و مصرف به حدود 30 وات خواهد رسید. اما برای بهره گیری از تمامی پتانسیل پردازنده و نیز پایداری بیشتر ما اقدام به غیر فعال سازی موارد صرفه جویی کردیم.


6755_08_intel_core_i7_5960x_extreme_edit


 
ولتاژ ها Voltages 


در شکل بالا دیاگرام مربوط به ولتاژ ها قابل مشاهده است. همانطور که میدانید پردازنده خود نوعی ترانزیستور میباشد، پس ترانزیستور ها با نرخ واحد مگاهرتز در زمان مشخصی روشن و خاموش می شوند. اگر ولتاژ پردازنده را ثابت فرض کنیم شما تنها با افزایش فرکانس پردازنده باعث سرعت بخشیدن به این عمل روشن و خاموش شدن می شوید که این کار باعث افزایش دما و فرصت کمتر برای خنک کاری میگردد. معمولا اکثر ترانیستور ها یا پردازنده ها توانایی کارکرد در فرکانس بالاتر از حد تعریف شده(حدودا 100 الی 300 مگاهرتز) ان هم با ولتاژ دفالت هستند. اما بعد از یک بازه مشخص ولتاژ اولیه پاسخ گو نبوده و پردازنده شما نیازمند ولتاژ بیشتر هست که در این مرحله باید ولتاژ دستی اعمال شود.


 
CPU-Core-Voltage-Control_15-52-31.jpg
 
 
به دلیل محدودیت فروم، ادامه آموزش را میتوانید در لینک زیر مشاهده کنید :
 
نویسنده : علی کازر

هرگونه کپی برداری از این مطلب تنها با ذکر منبع sakhtafzar.com مجاز میباشد.
ویرایش شده توسط OC Formula
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...