رفتن به مطلب

خرید هدفون یا اسپیکر (نظر سنجی)

dokygh
 اشتراک گذاری

خرید هدفون یا اسپیک  

86 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. خرید هدفون با کیفیت یا اسپیکر

Recommended Posts

• ارسال 52
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

برترین ارسال کننده‌های این تاپیک

من تا حدی صحبتای دوستان رو خوندم

پیشنهاد میکنم اسپیکر بگیر ، بعدا اگه خواستی هدفون بگیر . هیچی مثل اسپیکر نمیشه ، هدفون چند روز اول خوبه کم کم اذیتت میکنه ، خسته میشی .

میخواستم این رو بگم که بعضی دوستان در مورد سرگیجه و اینا گفتن ، ربطی به عادت نداره ، زیاد گوش دادن به صدای بلند باعث عادت کردن شما نمیشه ، بافت های بخشی که مربوط به صدا میشه رو از بین میبره و حساسیت اون قسمت رو نسبت به صدا از بین میره . در نتیجه اینکه پیر گوشی و خدایی نکرده کر شدن تو این افراد خیلی سریع تر از افراد عادی ( که الان از افراد غیر عادی کمترن ) اتفاق میفته . نکنید اینکارو با خودتون . کیفیت صدا هم خیلی مهمه ، پایین بودن کیفیت نه تنها لذت رو از بین میبره ، بلکه به مغزم فشار میاره و شما برای بهتر شنیدن ، هی صداش رو زیاد میکنید .

باز من دکتر نیستم ، ولی وظیفه م بود بهتون اطلاع بدم . دوستانی که میخوان برن تو این زمینه اصلا نرن ، دوستانی هم که هستن سعی کنن خودشون رو کنترل کنن .

لینک به دیدگاه

من تا حدی صحبتای دوستان رو خوندم

پیشنهاد میکنم اسپیکر بگیر ، بعدا اگه خواستی هدفون بگیر . هیچی مثل اسپیکر نمیشه ، هدفون چند روز اول خوبه کم کم اذیتت میکنه ، خسته میشی .

میخواستم این رو بگم که بعضی دوستان در مورد سرگیجه و اینا گفتن ، ربطی به عادت نداره ، زیاد گوش دادن به صدای بلند باعث عادت کردن شما نمیشه ، بافت های بخشی که مربوط به صدا میشه رو از بین میبره و حساسیت اون قسمت رو نسبت به صدا از بین میره . در نتیجه اینکه پیر گوشی و خدایی نکرده کر شدن تو این افراد خیلی سریع تر از افراد عادی ( که الان از افراد غیر عادی کمترن ) اتفاق میفته . نکنید اینکارو با خودتون . کیفیت صدا هم خیلی مهمه ، پایین بودن کیفیت نه تنها لذت رو از بین میبره ، بلکه به مغزم فشار میاره و شما برای بهتر شنیدن ، هی صداش رو زیاد میکنید .

باز من دکتر نیستم ، ولی وظیفه م بود بهتون اطلاع بدم . دوستانی که میخوان برن تو این زمینه اصلا نرن ، دوستانی هم که هستن سعی کنن خودشون رو کنترل کنن .

سلام

دوستمون تصمیمش رو گرفت و هدفونش رو هم انتخاب کرد و خرید. این هدفون (اگه مشخصاتی که عنوان کرده دقیق وصحیح باشه) میتونه حتی با کارت صوتی آنبورد و بدون آمپلی فایر صدای بلندی داشته باشه و دوستمون باید مواظب باشه که صدا رو بیش از حد زیاد نکنه، بخصوص برای زمان طولانی (شنیدن صدای بلند برای دو ساعت بسیار بسیار بسیار زیانبارتر هست نسبت به شنیدن همون سطح از صدا برای پنج دقیقه).

هدفون اگه خوب باشه (از نظر راحتی و صدا) و تعادل در میزان بلندی صدا رعایت بشه هیچ اذیتی نداره. من خودم بیش از یک ساله که کلا اسپیکرمو جمع کردم و فقط از هدفون استفاده میکنم (تو نوشته های قبلیم بطور کامل شرح دادم) و تا الان هم نه تنها اذیت ومشکلی برام نداشته بلکه کاملا از این حالت و وضع راضیم. درضمن درسته که کیفیت پایین سیستم صوتی (بخصوص بلندتر بودن صدا در بعضی از فرکانسها نسبت به فرکانسهای دیگه) میتونه به گوش آسیب برسونه، از اونطرف باید به این نکته هم توجه کرد که هنگامی که کیفیت صدا بالاست، از اونجا که آدم کمتر متوجه بلندی صدا میشه و صداهای بلند بنظر زیاد بلند نمیرسن ممکنه صدا رو بیش از حد زیاد کنه. پس دوستان موقع استفاده لطفا به این نکته هم توجه داشته باشن.

با تشکر

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

هدفون این بدی رو هم داره

تو خونه تنها باشی زنگ خونه رو بزنن مخصوصا کار مهم و حیاتی داشته باشن متوجه نمیشی :D

ویرایش شده توسط MEHDI-GTX
لینک به دیدگاه

هدفون این بدی رو هم داره

تو خونه تنها باشی زنگ خونه رو بزنن مخصوصا کار مهم و حیاتی داشته باشن متوجه نمیشی :D

سلام خدمت آقا مهدی گل

بله حرف شما درسته اما اگه این مورد یکی از اولویتها باشه میشه از هدفونهای پشت باز استفاده کرد تا صدای محیط رو کم نکنه.

ارادتمند شما

لینک به دیدگاه

اقا ولی اجب هدفونیه من هم ادیوتکنیکا داشتم هم ای کی جی درسته که عالی بودن ولی گرون بودن این هدفون هم کمی سنگینه که تنها مشکلش همینه و دیگه اینکه بهترین ایرکاپ هایی که تا حالا رو گوشم بوده رو داشته و واقعا راحته و نه از عرق کردن خبری نه گوش درد تفکیک صداش به ادیو تکنیکا نمیرسه ولی تا اینجا خیلی چیزایو تو انگا کشف کردم که تاحالا نشنیده بودم الانم با اجازه دارم متالیکا باش گوش میدم که هیچ کم وکاستی نه تو بیسش می بینم نه تو صدای زیرش و به هرکس که تا 300 هزار می خواد بخره پیشنهادش می کنم

لینک به دیدگاه

اقا ولی اجب هدفونیه من هم ادیوتکنیکا داشتم هم ای کی جی درسته که عالی بودن ولی گرون بودن این هدفون هم کمی سنگینه که تنها مشکلش همینه و دیگه اینکه بهترین ایرکاپ هایی که تا حالا رو گوشم بوده رو داشته و واقعا راحته و نه از عرق کردن خبری نه گوش درد تفکیک صداش به ادیو تکنیکا نمیرسه ولی تا اینجا خیلی چیزایو تو انگا کشف کردم که تاحالا نشنیده بودم الانم با اجازه دارم متالیکا باش گوش میدم که هیچ کم وکاستی نه تو بیسش می بینم نه تو صدای زیرش و به هرکس که تا 300 هزار می خواد بخره پیشنهادش می کنم

سلام

کدوم آهنگ متالیکا؟

لینک به دیدگاه

به نظر من هدفون در بلند مدت تاثیر منفی بر شنوایی خواهد گذاشت به دلیل نزدیکی زیاد به منبع پخش صدا

و خوب اگر هدفون رو مدل با سیم تهیه کنید خوب دردسرهای سیمش هست

و مورد بعد اگر از مدلی باشه که بالای سر قرار میگیره اون راحتی هدفون روی سر هم مسئله ساز خواهد شد

نظر من روی اسپیکر هست.

لینک به دیدگاه

از اونجا که اکثر استفاده کننده ها از کارت صوتی آنبورد Realtek برای اتصال هدفون به کامپیوتر استفاده میکنن بد نیست کمی در این رابطه بنویسم. برای این منظور باید در مورد دو موضوع کمی توضیح بدم و اونها امپدانس (Impedance) و Damping Factor هستند.

امپدانس همون مقاومت الکتریکی است که در مورد جریانهای متناوب مورد استفاده قرار میگیره و از اونجا که صدا نیز (در حالت الکتریکی) نوعی از جریان متناوبه پس برای صدا هم کاربرد داره. اگه بخوام دقیق تر بگم مقاومت حالتی از امپدانسه که فاز در اون صفر درجه و ثابت هستش. واحد امپدانس همانند مقاومت الکتریکی، اهم میباشد و علامت و سمبل اهم حرف یونانی Ω است.

برای درک Damping Factor ابتدا باید با مفهومی به نام رزونانس (Resonance) آشنا شید. برای فهم رزونانس یه مثال میزنم. شما فرض کنید که میخواین یک بچه رو که روی تاب نشسته تاب بدین. وقتی که تاب در حال حرکت و تاب خوردنه و بهش نیرویی وارد نمیشه با یک سرعت (یا همون فرکانس) مشخص تاب میخوره؛ به این سرعت و یا فرکانس مشخص که تاب تمایل داره با اون ریتم تاب بخوره، رزونانس میگن و به سرعت و فرکانس تاب خوردن، فرکانس رزونانس گفته میشه. حالا اگه شما نیرویی هماهنگ با ریتم تاب خوردن به تاب وارد کنین موجب افزایش دامنه حرکت تاب میشین. اما اگه بر خلاف جهت تاب خوردن نیرو وارد کنین موجب کاهش دامنه حرکت تاب میشین که به این حالت Damping گفته میشه. یه مثال دیگه سیم گیتاره که اگه اونو بزنین بسته به قطر و طول سیم (فرتی که استفاده کردین) صدایی با زیر و بمی مشخص (فرکانس مشخص) تولید میشه. حالا اگه دستتونو روی سیم بزارین، حرکت سیم (و از اینرو صدا) Damp میشه. بلندگوها (و هدفونها) هم همانند مثالهای قبل، یک فرکانس رزونانس دارن و وقتی صدایی نزدیک به اون فرکانس ازشون پخش بشه و سپس قطع بشه، تا لحظات کمی بعد از قطع شدن صدا همچنان نوسان میکنن و باعث تولید صدا میشن، یعنی صدایی از آنها شنیده میشه که اضافی است و در صدای اصلی (مثلا آهنگ) نبوده. این فرکانس رزونانس اصولا در فرکانسهای پایین (یا صداهای بم یا همون Bass) قرار داره. حال ما راهی نیاز داریم که حرکت بلندگو رو تحت کنترل در بیاریم. برای این منظور ورودی الکتریکی که به بلندگو از طریق سیمها وارد میشود باید مشخصات و نسبت خاصی داشته باشه. در اینجا میرسیم به Damping Factor.

Damping Factor قابلیت Damp کردن حرکات ناخواسته بلندگو توسط آمپلی فایر است. در اول نوشته هام امپدانس رو تعریف کردم. هر بلندگویی یک امپدانس خاص داره مثلا 8Ω (هشت اهم) و خروجی هر آمپلی فایر هم یک امپدانس خاص داره. حال هرچه نسبت امپدانس بلندگو به امپدانس آمپلی فایر بیشتر باشه Damping Factor بالاتره. یعنی آمپلی فایر توانایی بهتر و بیشتری برای کنترل حرکات بلندگو داره. حالا شما اگه امپدانس بلندگو رو به امپدانس خروجی آمپلی فایر تقسیم کنین مقدار Damping Factor بدست میاد. اگه دمپینگ فکتور پایین باشه صدای تولید شده بخصوص در صداهای بم، یک کم حالت کش دار و مبهم پیدا میکنه. اما اگه دمپینگ فکتور بالا باشه صداها و بخصوص صداهای بم تر (بیس) مقداری بهتر و مشخص تر شنیده میشن. بهتر است که دمپینگ فکتور 20 و یا بالاتر باشد. البته 20 مقدار مناسبی است و مقادیر بالاتر از اون تاثیر زیادی روی صدا ندارن.

چیپ کارت صوتی آنبورد مادربرد من Realtek ALC892 است. من هنگامی که هدفون رو به یکی از فیشهای صدای مادربورد وصل میکنم میتونم انتخاب کنم که آیا دستگاه متصل شده، اسپیکر است و یا هدفون. طبق DataSheet مربوط به Realtek ALC892 چند نکته به چشم میاد. وقتی حالت اسپیکر انتخاب شود THD+N خروجی منفی 84 دسیبل است و چنانچه حالت هدفون انتخاب شود این عدد به منفی 74 دسیبل میرسد. در مورد THD+N اگه بخوام خیلی خلاصه توضیح بدم باید بگم که به کل صداهای ناخواسته و مزاحمی که توسط آمپلی فایر و یا DAC به صدای اصلی اضافه میشن رو THD+N میگن (بطور مثال نویز). هرچی عدد بعد از منفی عدد بزرگتری باشه کیفیت خروجی بهتره و صداهای مزاحم کمتری وجود داره. پس در مورد Realtek با انتخاب حالت اسپیکر صداهای مزاحم کمتری وجود داره. اما از طرف دیگه در حالت اسپیکر امپدانس خروجی 200 اهم است و در حالت هدفون، امپدانس به 2 اهم کاهش پیدا میکنه. به اینصورت هنگامی که از یک هدفون 32 اهمی استفاده شود دمپینگ فکتور در حالت خروجی اسپیکر عدد 0.16 است و در حالت هدفون 16 که مقدار به مراتب بالاتر و مناسب تری است. در ضمن با کمتر شدن امپدانس حالت Impedance Matching نیز به وجود میاد و این باعث میشه توان بیشتری برای ارائه به هدفون وجود داشته باشه و این یعنی بیشتر شدن صدای هدفون. همچنین برای برخی موارد دیگه مثل صدای سه بعدی برای هدفون، انتخاب حالت هدفون ضروریست.

در کل اگر هدفونتون رو مستقیم به کارت صوتی آنبورد Realtek وصل میکنین حتما حالت هدفون رو انتخاب کنید.

ویرایش شده توسط payman27
لینک به دیدگاه

همشو اخه اهنگ بد نداره :x  :x

اما آهنگای بهتر داره ;)

و بالاخره منم تونستم مثبت بدم :lol:

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

با سلام

بدون شرح :eek: :eek: :eek: :wacko: :wacko: :wacko:

iz6hppj7ub1byi6blebp.jpgzfysekfgmnq5ov9rn317.jpg

ویرایش شده توسط mInI_ClockEr
لینک به دیدگاه

به نظر من هدفون در بلند مدت تاثیر منفی بر شنوایی خواهد گذاشت به دلیل نزدیکی زیاد به منبع پخش صدا

و خوب اگر هدفون رو مدل با سیم تهیه کنید خوب دردسرهای سیمش هست

و مورد بعد اگر از مدلی باشه که بالای سر قرار میگیره اون راحتی هدفون روی سر هم مسئله ساز خواهد شد

نظر من روی اسپیکر هست.

سلام

در مورد سیم و راحتی هدفون تو پست های قبلیم به تفصیل توضیح داده بودم. اما اینها به هر حال نظر شخصی شماست و کاملا قابل احترام.

اما در مورد ربطه نزدیکی منبع صدا به گوش، تا اونجا که من میدونم میزان صدا بر اساس فرکانس و جهت صدا با کاهش و افزایش فاصله از منبع صدا افزایش و کاهش میابد. حالا آیا شما برای گفتتون دلیل علمی معتبر و یا منبع موثقی دارید؟ اگه ندارید استدعا میکنم با گفته های غیر علمی و غیر کارشناسی ذهن مردم رو منحرف نکنید.

با سپاس

با سلام

iz6hppj7ub1byi6blebp.jpg

LCD-4 کی اومد ما خبر دار نشدیم؟ حالا تو ایرانه!

ویرایش شده توسط payman27
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام

در مورد سیم و راحتی هدفون تو پست های قبلیم به تفصیل توضیح داده بودم. اما اینها به هر حال نظر شخصی شماست و کاملا قابل احترام.

اما در مورد ربطه نزدیکی منبع صدا به گوش، تا اونجا که من میدونم میزان صدا بر اساس فرکانس و جهت صدا با کاهش و افزایش فاصله از منبع صدا افزایش و کاهش میابد. حالا آیا شما برای گفتتون دلیل علمی معتبر و یا منبع موثقی دارید؟ اگه ندارید استدعا میکنم با گفته های غیر علمی و غیر کارشناسی ذهن مردم رو منحرف نکنید.

با سپاس

LCD-4 کی اومد ما خبر دار نشدیم؟ حالا تو ایرانه!

لینک: http://iranheadphone.com/property/professional-headphones/audeze-lcd-4

لینک به دیدگاه

سلام

الآن این به چشمم خورد، زده 785 تومن :big hug:

http://pcmaxhw.com/product/audio-technica-ath-m50x-professional-studio-monitor-headphones-black/

.

.

.

.

اینم جالبه، اگه یکی از بهترین سیستمهای هدفون دنیا رو میخواین میتونین این سه تا رو با هم بخرین: :x

1. مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC):

http://pcmaxhw.com/product/6642/

2. آمپلی فایر هدفون:

http://pcmaxhw.com/product/wooaudio-wa22-fully-balanced-class-a-headphone-amplifier/

3. هدفون:

http://pcmaxhw.com/product/hifiman-he1000-full-size-open-back-planar-magnetic-headphones/

قیمت کل تقریبا 30 میلیون تومان.

حاجی ماشین که نمی خوای بخری می خوای هدفون بخری

با سلام

اصلا از این قیمتها تعجب نکنید، چون این هدفونها جزو بهترین هدفونهای دنیا هستند. البته گرانترین سیستم هدفون دنیا که شامل هدفون، آمپلی فایر و DAC است این مدل سنهایزر است که قیمتش 55 هزار دلاره. البته بهترین سیستمهای هدفون دنیا از بهترین سیستمهای بلندگوی دنیا بسیار بسیار ارزانترند. مثلا اینجا میتونین لیستی از گرانترین آمپلی فایرهای دنیا برای بلندگو رو ببینید.

ویرایش شده توسط payman27
لینک به دیدگاه

با سلام

یعنی کی اینو میخره خودش بیاد عکسی به من نشون بده یادگاری ازش داشت باشم  :laughing:  :-?

برام عجیب هست جلل خالق از ما بهترون  :-?

:-?  :-?  :-? %D8%A8%D8%A8%D8%B9%DB%8C2(1).jpg

لینک به دیدگاه

یعنی کی اینو میخره خودش بیاد عکسی به من نشون بده یادگاری ازش داشت باشم  :laughing:  :-?

برام عجیب هست جلل خالق از ما بهترون  :-?

سلام

کسی که هم پولشو داره و هم عشقشو.

یعنی کی اینو میخره؟

post-22863-0-35694100-1456748447_thumb.jpg

اینو کی میتونه بخره؟

post-22863-0-23627000-1456748342_thumb.jpg

این یکی رو که هیچکسی نمیتونه بخره (شایدم میتونه)

post-22863-0-49752400-1456747969_thumb.jpg

لینک به دیدگاه

• 2 هفته بعد...

درود

سنهایزر هم به جمع شرکتهایی که روی صدای سه بعدی برای هدفون کار میکنند اضافه شد:

http://www.innerfidelity.com/content/ces-2016-showstopper-sennheiser-demonstrates-3d-audio-headphones-and-describes-first#0WXyC8IgfDyJCHOU.97

ویرایش شده توسط payman27
لینک به دیدگاه

بهترین هدفون برای گیم که برای طولانی مدت سر درد نگیرم چی پیشنهاد میدین

لینک به دیدگاه

سلام

شما مگه الان که از هدفون استفاده میکنی سر درد میگیری؟

لینک به دیدگاه

سلام

شما مگه الان که از هدفون استفاده میکنی سر درد میگیری؟

اره:) میخوام یک هدفون همه جوره خوب بگیرم چی پیشنهاد میدین قیمتشم مناسب باشه
لینک به دیدگاه

عجله نکن عزیزم، بذار اول ببینیم مشکل از چیه.

1. شما الان از چه هدفونی که استفاده میکنی سر درد میگیری؟ مارکش چیه؟ مدلش چیه؟

2. نوعش چیه، دور گوشی (Over Ear) یعنی بزرگه و دورش یه لبه داره که قسمت بیرون لاله گوش، دور تا دور لاله گوش قرار میگیره و لاله گوش کامل میره داخلش؟ اگه از این نوعه آیا لاله گوش شما کامل داخلش قرار میگیره یا نه اون لبه دور، یکم به بعضی از قسمتای لاله گوش فشار میاره؟ عمق وسطش چقدره؟ آیا کمه و به لاله گوش زیاد فشار وارد میکنه یا نه به اندازه کافی عمیق هست؟

یا اینکه روی گوشی (On Ear) هست. یعنی هدفون تقریبا به اندازه لاله گوشه و وقتی روی گوش گذاشته میشه لاله گوشو با فشاری که داره خم و فشرده میکنه؟

یا اینکه از نوع داخل گوشی هست (In Ear)، یعنی کوچیکه و سر لاستیکی داره که وارد سوراخ گوش میشه و وقتی کیپ میشه صدای محیط رو خیلی کم میکنه؟

یا اینکه Earbud هست، یعنی کوچیکه اما سرش به کوچیکی In Ear نیست و روی سوراخ گوش قرار میگیره و داخل نمیره؟

3. آیا شما اگه صدای بلندگو هم زیاد باشه سر درد میگیری یا نه فقط هدفونه؟ اگه فقط هدفونه آیا هدفونای دیگه ای هم استفاده کردی که ببینی همین مشکل رو دارن یا نه؟ اگه استفاده کردی چی بودن؟

4. کلا شما وقتی که هدفون استفاده میکردی صدا رو زیاد میکردی یا معمولی بوده؟ کیفیت صدای هدفونی که استفاده کردی چطور بوده؟ دستگاه پخش کننده چی بوده؟ موبایل؟ کامپیوتر؟ یا یه وسیله دیگه؟

لینک به دیدگاه

عجله نکن عزیزم، بذار اول ببینیم مشکل از چیه.

1. شما الان از چه هدفونی که استفاده میکنی سر درد میگیری؟ مارکش چیه؟ مدلش چیه؟

2. نوعش چیه، دور گوشی (Over Ear) یعنی بزرگه و دورش یه لبه داره که قسمت بیرون لاله گوش، دور تا دور لاله گوش قرار میگیره و لاله گوش کامل میره داخلش؟ اگه از این نوعه آیا لاله گوش شما کامل داخلش قرار میگیره یا نه اون لبه دور، یکم به بعضی از قسمتای لاله گوش فشار میاره؟ عمق وسطش چقدره؟ آیا کمه و به لاله گوش زیاد فشار وارد میکنه یا نه به اندازه کافی عمیق هست؟

یا اینکه روی گوشی (On Ear) هست. یعنی هدفون تقریبا به اندازه لاله گوشه و وقتی روی گوش گذاشته میشه لاله گوشو با فشاری که داره خم و فشرده میکنه؟

یا اینکه از نوع داخل گوشی هست (In Ear)، یعنی کوچیکه و سر لاستیکی داره که وارد سوراخ گوش میشه و وقتی کیپ میشه صدای محیط رو خیلی کم میکنه؟

یا اینکه Earbud هست، یعنی کوچیکه اما سرش به کوچیکی In Ear نیست و روی سوراخ گوش قرار میگیره و داخل نمیره؟

3. آیا شما اگه صدای بلندگو هم زیاد باشه سر درد میگیری یا نه فقط هدفونه؟ اگه فقط هدفونه آیا هدفونای دیگه ای هم استفاده کردی که ببینی همین مشکل رو دارن یا نه؟ اگه استفاده کردی چی بودن؟

4. کلا شما وقتی که هدفون استفاده میکردی صدا رو زیاد میکردی یا معمولی بوده؟ کیفیت صدای هدفونی که استفاده کردی چطور بوده؟ دستگاه پخش کننده چی بوده؟ موبایل؟ کامپیوتر؟ یا یه وسیله دیگه؟

مارک خاصی نداره همینجوری گرفتم دور گوشم نداره عادی روی گوش قرار میگیره.

فکر کنم برای اینکه صداش تیز بود سردرد میگرفتم،صداشو بلند بلند نمیکنم ولی از نصف بیشتر

الان میخوام یک هدفون خوب بخرم یک مدلی پیشنهاد بدین همه قابلیت های که باید داشته باشه رو داشته باشه و قیمتشم خیلی گرون نباشه

لینک به دیدگاه

شما حدودا چقدر میخوای هزینه کنی؟ میکروفون داشتن که واجب نیست؟

لینک به دیدگاه

بهتر از هدفون Razer  فکر نکنم وجود داشته باشه.

اگه تو ایران پیدا کردی بخر شک نکن

razer-electra.png

لینک به دیدگاه

مهمان
This topic is now closed to further replies.
 اشتراک گذاری

• اضافه کردن...