رفتن به مطلب

Recommended Posts

  • کاربر ویژه

آنبرد یا غیرآنبرد؟ کارت گرافیک را میگویم، نه صدا. خدا رو شکر مساله این نیست. مشخصا گرافیک غیرآنبرد و PCIe کارایی بهتری دارد مگر نه؟

در واقع تنها شخصی که پاسخ این سوال را میداند بودجه ماست. هیچ کس در توانا بودن یک کارت دو میلیون تومانی شکی ندارد اما وقتی قیمت آن به یک دهم کاهش پیدا میکند چه؟ واقعا هدف از بکاربردن کارت هایی که همه ما به عنوان "فقط تصویر میده" میشناسیم که در بازار به وفور یافت میشوند چیست؟

امروز هم با این موضوع که آیا گرافیک های آنبرد به توانایی یک گرافیک ارزان قیمت هستند یا خیر، همراه ما باشید.

 

s5ddadmkw37y06qb9ht3.png

ابتدا بیایید تعریفی ازگرافیک آنبرد داشته باشیم. Integrated Graphic یا گرافیک مجتمع، ریز پردازنده ای درون پردازنده یا روی مادربرد شماست؛ بسته به اینکه از چه پلتفرمی یا نسلی استفاده میکنید. درگذشته وظیفه این بخش استفاده از مقدار اندکی حافظه اصلی برای به تصویر کشیدن داده ها بر روی نمایشگرمان بود و حتی از پخش محتوای تصویری با کیفیت بالا یا بلو-ری نیز عاجز بودند. با پیشرفت تکنولوژی و بحث نیاز داشتن و نداشتن به کارت گرافیک جدا؛ برای استفاده های روزمره مثل وبگردی، تماشای فیلم، اجرای بازی های سبک و سرگرم کننده ساده ... شرکت های تولید کننده پردازنده توجه ویژه ای به این بخش نمودند.

هرچه باشد خودشان مدعی ساخت و ابداع این بخش هستند. جدا از این مساله که AMD کمی سریعتر دست جنباند و در حال حاضر پردازنده های مجتمع قوی تری نسبت به رقیب دیرنه اش Intel دارد، در طرف دیگر ترازو تراکم بیشتر مصرف کننده های اینتل کمی بالانس بین این بازار را فراهم میکند.

پس هر دو برند بخش توسعه و تحقیقات خود را موظف به ارتقای این قابلیت اختصاص دادند. تا به امروز که نه تنها گرافیک های آنبرد از پس هر عمل دوبعدی بر می آیند، بلکه در اجرای برنامه های سه بعدی نیز حرف هایی برای گفتن دارند.

اما این حرف ها یا بهتر بگوییم تواناییشان تا چه حد قابل سرمایه گذاری است؟

راستش را بخواهید زیاد نه. هرچه باشد شرکت های تولید کننده کارت های گرافیک نیز سهمی از این بازار دارند و قرار نیست همه محصولات خود را به خاطر یک مینی چیپ از رده خارج کنند. پس تنها راه به نتیجه رسیدن، چیزی جز تست و آزمون نیست.

قرار بر این شد که سه گرافیک رده ارزان قیمت و غیر گیمینگ را به جان یکی از همین گرافیک های آنبرد بیاندازیم. توانمند ترین این کارت گرافیک ها GT730 است که با قیمت بیش از 300 هزار تومان (در زمان تهیه این نوشتار) قرار است در کنار دو دستیار خود یعنی Geforce 210 و Radeon HD5450 به رقابت با Intel HD 4600 بپردازد.

بدون توضیح بیشتر، بعد از مشاهده مشخصات سیستم تست به بررسی چارت ها خواهیم پرداخت.

Intel i7 4790K (HD 4600)

ASRock Z97 Killer

OCZ 2x2GB Gold 1333

ASUS GT 730

ASUS Geforce 210

ASUS HD5450

Green 530EU

HyperX SAVAGE 240GB

OS Windows 7 64bit Ultimate

Dirt Rally

nvlyjyguf1rur7b9wwv.jpg

GTA V

ugtixmi91u2aafdolf7q.jpg

Crysis 3

omv178tgdjricb4f89gl.jpg

Unigine Valley

ka4wwg63l997vit4kwos.jpg

Unigine Heaven

i82evliegvhe3hhkd.jpg

Sky Diver

7f9wcfvqntoqw5l7wzh.jpg

Fire Strike

jlu8nnflvapxjuqzn2vx.jpg

همان طور که مشاهده کردید HD 4600 رقیب جدی برای GT 730 قلمداد نشد، در حالی که با اختلاف بسیار زیاد توانست دو کارت 5450 و 210 را مغلوب کند. جدای از اینکه دو کارت سبک و ارزان قیمت مثل 5450 و 210 بودجه ای را به خودشان در قبال کارایی کمتر اختصاص میدهند، داشتن مصرف روی کاغذ 75 وات و نصب درایور را میشود از نکات منفی استفاده بی جهت از کارت های رده پایین دانست. بعلاوه کارت 730 هم مثل HD 4600 نتوانست به خوبی همه عناوین را فریم دهی کند. در ضمن به دلیل قدیمی بودن 210 و نداشتن قابلیت پشتیبانی از DX11؛ بسیاری از عناوین امروزی و حتی قدیمی تر به اجرا در نمی آمدند.

پس میشود نتیجه گرفت که صرف هزینه 300 هزار تومان برای این کارت ها همان اندازه دردسر در اجرای بازی ها دارد که گرافیک آنبرد دارد. بنابر این پیشنهاد میکنم به جای بستن 5450 یا حتی 730، بودجه آن را صرف تجهیزات واجب تر مثل کولر پردازنده غیر استوک و حافظه جامد نموده و برای گیمینگ در آینده با بودجه صحیح تر اقدام به انتخاب و خرید کارت گرافیک کنید.

اما احتمالا این مساله که واقعا منطق خرید این کارت های ارزان و بی رمق چیست فکر شما را مشغول کرده است، که چرا هنوز این محصولات از رده خارج تولید میشوند؟

خب از آنجایی که همه چیز توانایی و سرعت عمل در پردازش خام نیست، هنوز کاربرانی هستند که از این کارت ها با منطق صحیح استفاده میکنند.

گروه اول اورکلاکر ها که با استفاده از یک کارت کم ارزش و ضعیف، به منظور غیر فعال سازی گرافیک آنبرد جهت پایداری بیشتر و گرفتن امتیاز بالاتر در بنچمارک ها؛ با هدف شکست رکورد، اقدام به استفاده از این کارت های گرافیک میکنند.

hcoa3z8r1zbktkq11eau.jpg

دسته دوم کاربران پلتفرم X اینتل هستند که خواسته یا ناخواسته از گرافیک آنبرد برایشان خبری نیست. اگر در یک پلتفرم نیازی به محاسبات گرافیکی نداشته باشیم پس نیازی هم به توان پردازشی گرافیک یا بهتر بگوییم کارت گرافیک نخواهیم داشت. حال که کاربران پلتفرم غیر X با اتکا به گرافیک آنبرد میتوانند دور کارت PCI آن را خط کشیده؛ در حالی که در سری X به ناچار برای گرفتن تصویر، نیازمند اضافه کردن کارت گرافیک ولو ارزان و ضعیف در فاکتور خود می باشند.

4dqa8tcziihe48p6sq.jpg

و گروه آخر کاربرانی که صرفا نیاز به استفاده از چند مانیتور برای انجام امور مختلف و ساده و به صورت غیر موازی دارند، باید خروجی بیشتری برای تصویر گرفتن از محیط کارشان داشته باشند.

http://www.aparat.com/v/oET6q

ممنون که با این مقاله هم همراه ما بودید.

تهیه و تولید: تیم لیون TV

نویسنده و گردآورنده: ایمان خالقی

منبع مقاله بالا مجموعه و سایت Lioncomputer بوده و هر گونه کپی بدون هماهنگی و ذکر منبع غیر مجاز می باشد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

درود و تشکر  @};-  ^_^

اما کاش با سری جدید  cpu ها هم یه مقایسه میکردین، الان 6100 در چه رده ای قرار میگیره ...  :-?

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

درود و تشکر  @};-  ^_^

اما کاش با سری جدید  cpu ها هم یه مقایسه میکردین، الان 6100 در چه رده ای قرار میگیره ...  :-?

ممنون نیما جان.

احتمالا یک برنامه هم درباره مقایسه APU های AMD با گرافیک های مجتمع اینتل، مخصوصا لیتروگرافی 14نانومتر؛ تهیه کنیم.

چون خودمم برام سواله که اختلاف این دو برند چقدره؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

عالی و مفید @};- 

 

اگه کاری میکردن که قدرت گرافیک مجتمع با گرافیک اصلی جمع بشه خیلی عالی میشد.این طوری خرید گرافیک های ضعیف هم توجیح پیدا میکردن :-?  

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

عالی و مفید @};-

 

اگه کاری میکردن که قدرت گرافیک مجتمع با گرافیک اصلی جمع بشه خیلی عالی میشد.این طوری خرید گرافیک های ضعیف هم توجیح پیدا میکردن :-?  

فکر میکنم APU های AMD این قابلیتو داشته باشن ولی اینتل به هیچ وجه.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

فکر میکنم APU های AMD این قابلیتو داشته باشن ولی اینتل به هیچ وجه.

تا اونجایی که من تحقیق کردم apu های سری A10 قابلیت کراس شدن با گرافیک های سری R7 240 , 250 رو دارند که الان یک R7 250 1gb ddr5 فکر میکنم حول و حوش 300 هزار تومن باشه و یک apu a10 هم 450 هزار تومنه که کلا میشه 750 هزار تومن ( حدودا ) ! 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...