رفتن به مطلب

آیا سیم اتصال به زمین برای سیستم مفید/ضروری است؟

POURIA.G
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان عزیز :)

امیدوارم حالتون خوب باشه @};- 

یه سوالی همیشه تو ذهنم بود گفتم با شما درمیون بزارم تا ببینم نظر شما در موردش چیه

طبیعتا شما دوستان با سیم اتصال به زمین و کارایی اون آشنا هستید و همه میدونیم که این اتصال در کشورمون نادیده گرفته میشه

دو سه سال پیش من اومدم این سیم روی برای خودم ایجاد کردم به این صورت که یک تکه سیم به بدنه کیس متصل کردم یک سر دیگش هم به شیر گازی که در نزدیکیه کیس بود متصل کردم.

بدین ترتیب بدنه کیس که فاز متر رو روشن میکرد دیگه بدون الکتریسیته بود قطعات داخل کیس هم به این ترتیب بودند... بعد از این اقدام من چند بار قطعات و کیسم رو عوض کردم و همین کار رو تو همشون انجام دادم

حالا میخواستم ببینم اصن این کار لازمه؟ یا برای عمر قطعات مفید هستش؟ اثر مخرب نداره؟...

خیلی ممنون دوستان @};-

لینک به دیدگاه

سلام،

تنها ایراد وصل کردن به لوله ی گاز هست. در غیر این صورت کار خوب و منطقی است و اگر باعث افزایش عمر قطعات نشود، تداخل مغناطیسی را کاهش می دهد.

وصل کردن کیس چه از طریق سه شاخه به پریز برق دارای اتصال زمین یا روش شما، بر روی عملکرد مادربورد تاثیر دارد. الکتریسیته ی ساکن همواره مادربورد را تهدید می کند و توصیه می شود به هنگام نصب قطعات بر روی مادربورد، حتما از دست بند اتصال به زمین استفاده کنید. و همیشه در حین تغییر دادن قطعات رایانه ای از آن استفاده می کنم. با این فرق که آن را نه به لوله ی گاز و نه به لوله ی آب وصل می کنم، بلکه به جریان صفر(نول) پریز برق وصل می کنم.

لینک به دیدگاه

سلام،

تنها ایراد وصل کردن به لوله ی گاز هست. در غیر این صورت کار خوب و منطقی است و اگر باعث افزایش عمر قطعات نشود، تداخل مغناطیسی را کاهش می دهد.

وصل کردن کیس چه از طریق سه شاخه به پریز برق دارای اتصال زمین یا روش شما، بر روی عملکرد مادربورد تاثیر دارد. الکتریسیته ی ساکن همواره مادربورد را تهدید می کند و توصیه می شود به هنگام نصب قطعات بر روی مادربورد، حتما از دست بند اتصال به زمین استفاده کنید. و همیشه در حین تغییر دادن قطعات رایانه ای از آن استفاده می کنم. با این فرق که آن را نه به لوله ی گاز و نه به لوله ی آب وصل می کنم، بلکه به جریان صفر(نول) پریز برق وصل می کنم.

سلام

اگه از کنتور یکی اشتباهی دوشاخه برق رو عوض کنه،سیستم نابود میشه.

لینک به دیدگاه

هیچ ضرری نداشته و الکتریسته بدنه کیس رو خنثی میکند .اما عزیز لازم نیست به شیر گاز یا وسیله دیگه ای وصل کنی کافیه یه میخ 5 سانتی رو تو زمین فرو کنید و یه سر سیم رو به میخ و سر دیگه سیم رو به بدنه کیس وصل کنید .

ویرایش شده توسط Sasan.m
لینک به دیدگاه

سلام

اگر سیم ارت پاور به هیچ جایی وصل نشه عملا دو نوع فیلتری که توی پاور هست یکیش کار نمیکنه. (فیلتر نویز مود مشترک) عمر قطعات هم پایین میاد.

بهترین کار وصل کردن به ارت هستش . وصل کردن به لوله گاز خیلی خطرناکه " چون هنگام نویز مود مشترک باعث نشد جریان به لوله گاز میشه " :)

لینک به دیدگاه

با سلام ,

من تاثیرش روی قطعات الکتریکی کیس نمیدونم ولی میدونم باعث میشه هنگام اتصال یا نشت برق فیوز برق خونه رو قطع کنه البته نه با وصل به لوله گاز یا آب بلکه شما باید چاه ارت , سیم کشی داخلی ارت و یک فیوز حفاظ از جان داشته باشین (معمولا رنگ سیم ارت سبز یا زرد یا یک طرف زرو یک طرف سیم سبز هستش) که الان هم برای گرفتن پروانه ساخت کندن چاه ارت و سیم کشی ارت اجباری شده و خیلیا هنوز نمیدونن اگه چاه ارت بکنن ولی فیوز حفاظر از جان نداشته باشن عملا بدرد نمیخوره , فیوز حفاظ ار جان تقریبا میتونه نشت 0.03 آمپرو تشخیص و برق رو قطع کنه که باعث میشه وقتی کسی رو خدایی نکرده برق گرفت دیگه نمیره و(الته بستگی به شرایط فرد و از کجا بگیره و ... داره) برق قطع بشه و همچینن باعث میشه توی همین قطعات الکتریکی مثل محافظ عمل میکنه در کل چیز خیلی خوبی هستش به تازگی داره تو کشور رواج پیدا میکنه

ولی اینکاری که شما کردی کار درستی نیست ولی ما خودمون هم لباسشویی خریدیم چون یک سیم ارت هم داشت وصل کردیم به لوله آب(چون اصلا نمیدونستیم ارت چیه اتصال به زمین چیه) درسته اینکار علمی نیست ولی برای جریان های خیلی کم مثل همین جریان نشتی روی کیس چون مجبور هستید اشکال نداره(این شد کارشناسی چن اشکال داره و هیچ کس توصیه نمیکنه این کار رو ولی چون آدم های قدیمی نترس بودن , این کار رواج داشت) ولی حداقل وصل کنید به لوله آب خطرش کمتره  :D

سلام

اگه از کنتور یکی اشتباهی دوشاخه برق رو عوض کنه،سیستم نابود میشه.

دوست عزیز , شما تا حالا دیدی و با برعکس کردن دوشاخه ار کنتور , پریز های شما هم برعکس کار کنن؟!! :D

لینک به دیدگاه

من فقط برای محافظت از قطعات سیستم به سیم ارث اهمیت میدم ... وگرنه خودمو برق بگیره نا نگیره مهم نیست اصن :D :D خودمو یه بار برق گرفت به مدت 3 ثانیه خیلی بد بود هیچ وقت یادم نمیره ... دوستانی که تجربه دارن میدونن چه حس بدی داره :D

در مورد میخ وصل کردن به زمین فکر نکنم از اون طریق تخلیه بشه ها ... چون معمولا به چیزی متصل کنیم سیم رو که تا زیر ساختمون رفته باشه مثل لوله های گاز یا آب

لینک به دیدگاه

من فقط برای محافظت از قطعات سیستم به سیم ارث اهمیت میدم ... وگرنه خودمو برق بگیره نا نگیره مهم نیست اصن :D :D خودمو یه بار برق گرفت به مدت 3 ثانیه خیلی بد بود هیچ وقت یادم نمیره ... دوستانی که تجربه دارن میدونن چه حس بدی داره :D

در مورد میخ وصل کردن به زمین فکر نکنم از اون طریق تخلیه بشه ها ... چون معمولا به چیزی متصل کنیم سیم رو که تا زیر ساختمون رفته باشه مثل لوله های گاز یا آب

حس بد؟ :huh:

والا من رو دوبار برق گرفت که یک حس خیلی خوبی بم دست داد...یه چیزی که دقیق قابل وصف نیست یه شادی خاصی بود :D

اما خب در کل اتصال سیم ارت به روش علمی مثلمن خوب هست چه برای قطعات کامپیوتر و یا لوازم برقی دیگر اما اول باید دید امکان عملی کردن روش علمی وجود داره یا خیر! :)

لینک به دیدگاه

حس بد؟ :huh:

والا من رو دوبار برق گرفت که یک حس خیلی خوبی بم دست داد...یه چیزی که دقیق قابل وصف نیست یه شادی خاصی بود :D

اما خب در کل اتصال سیم ارت به روش علمی مثلمن خوب هست چه برای قطعات کامپیوتر و یا لوازم برقی دیگر اما اول باید دید امکان عملی کردن روش علمی وجود داره یا خیر! :)

این نشون میده شما شاد میزیی و شاد بودن رو دوست داری 

ولی حتما اون برقی که شما رو آمپر کمی داشته و ضعیف بوده , چون اگه قوی بود لذت نمیبردی,  لذت شمارو میبرد  :D

یادش بخیر یه تلوزیون صفحه گرد داشتیم , دستمونو میکشیدیم روش بعد میزدیم به ورودی های RCA جلوی تلوزیون یه شوک کوچولو میداد , ماهم لذت میبردیم =))

لینک به دیدگاه

درود دوست عزیز

سیم ارت با یه میخ درست نمیشه شما باید حداقل نیم متر داخل زمین میلگرد فرو کنید زیر اون هم باید ذغال بریزید باید هم مرطوب باشه اون قسمت 

برای همین هم میگن لوله آب فلزی چون به زیر زمین رفته مرطوب هم هست ( هیییییییییییچ موقع با لوله گاز ارت درست نکنید باعث انفجار میشه)!!!!!!!!!!!!!!!!!

ویرایش شده توسط fiscker
لینک به دیدگاه

• 4 سال بعد...

سلام دوست گرامی . 
راه اصولی این است که چاه ارت برای ساختمان به قطر 80 سانتی متر و عمق 4 تا 6 متر در نظر گرفته باشد و ابتدا با آب و نمک و سپس خاک نرم یا رس و بتونیت پر شود و مس ایزوله در چاه جوشکاری شود به اتصالات و چاه پر شود و قسمت داخل چاه  کابل بدون روکش باشد و خارج از چاه کابل ارت روکشدار به درون کنتور بیاید و در کل ساختمان و واحد ها از طریق جعبه مینیاتوری پخش بشود داخل واحد و تمامی پریزها را ارت دار کند . 
اما مسئله اینجاست در بعضی خانه های ایران مخصوصاً قدیمی سازها این مورد رعایت نشده . باید چه کرد ؟! 
اگر ترس از این دارید که وسایل الکتریکی شما روزی بدنه شان برق دار شود و شما با ولتاژ پایین برق بدنه آنها آزار ببینید باید موضوعی را عنوان کنم . 1- با کوبیدن میخ به زمین تا حدی مشکل شما حل می شود اما اصولی نیست . 
2- با اتصال به لوله آب اگر سیم ارت برق دار شود لوله آب و آبی که درون لوله هست برق دار میشود و اگر کسی در روشویی توالت هنگام استفاده از آب قسمتی از بدنش به دیوار یا زمین متصل باشد قطعاً ولتاژ برق تا حدودی او را آزار خواهد داد . پس لوله آب کلاً کنسل هست. 
3- با وصل کردن ارت به نول مخالفم . همانطور که دوستی به این نکته اشاره فرمودند که اگر از کنتور جای فاز  و نول جابجا شود دستگاه ها به فنا می رود درست است . در حالت عادی بدون ارت اگر جای فاز و نول از کنتور جابجا شود تمام دستگا ها کار میکنند . قبول . اما اگر آمدید و ارت را به نول وصل کردید و از  کنتور جای فاز و نول را جابجا کردید به اشتباه . آن وقت به جای اینکه فاز وارد دستگاه های شما شود ، هم بدنه تمام دستگاه های الکتریکی ارت دار شما برق دار می شود و هم دستگاه های شما روشن می شود . اما یا همان لحظه دچار اتصالی میشود و کلید مینیاتور شما میپرد و یا عمر دستگاه های شما به سرعت تحلیل رفته و کاهش پیدا میکند.
4- اما لوله گاز مورد قابل قبولیست چرا که رسانای ضعیفیست و داخل دیوار و خاک کار شده و گاز به مانند آب قابل لمس نیست و از شعله های گاز سوخت می شود . 
به طور مثال اگر با کامپیوتر خود با یک نرم افزار صوتی در حال حرف زدن باشید به خاطر نداشتن ارت ، نویزی بر میکروفون شما می افتد که پاور کامپیوتر تا حدی آن نویز را فیلتر می کند اما نه کامل . اگر شما دست خود را بر روی کیس بگذارید . شنونده صدای شما نویز میکروفون شما را دیگر متوجه نمیشود و به محض برداشتن دست خود از روی بدنه کیس نویز به میکروفون و بدنه کیس شما بر میگردد . منظور از این مثال این است که بدن انسان چون رسانا می باشد مانند ارت عمل می کند و جریان اضافی الکترومغتاطیسی اضافه را به زمین منتقل می کند . البته اگر در خانه دمپایی روفرشی پلاستیکی استفاده نکنید! . 
مختصر بگویم که برای ارت دستگاه های الکتریکی خانه خود اهمیت قائل شوید و قبل از اینکه طول عمر دستگاه های شما کم شود و یا شما دچار برق گرفتگی شویدبهتر است بهترین گزینه ارت دار کردن خانه خود را شروع کنید . هزینه زیادی ندارد. اما ارزشش را دارد . 
نکته مهم ( ارت واجب است برای دستگاه های الکتریکی مخصوصاً کامپیوتر های خانگی ، یخچال ، کولر گازی ، ماشین ظرفشویی و لباسشویی ، تلویزیون و از این قبیل مهم )
امیدوارم مطالبی که عرض کردم مفید الفایده بوده باشه . التماس دعا . یا حق.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...